Pokušaj sa proteinima, milk shake, mass gainer, Efikasni su. Uz to obavezno 2 kašike ili više kokosovog ulja dnevno.Svje je dostupno u dućanu, proteine kupi u body building shopu, a kokosovo ulje imaš u DM.
sretno
sretno
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dragi jethro1 i ostali clanovi potrebno mi je vas misljenje, mom bratu koji ima 24 godine su utrnule sake i stopala, ima glavobolju, visok pritisak i facijalnu parezu to traje vec 3 nedelje. Radio je mr glave i vratne kicme koji ne pokazuju lezije, a danas je radio i emng test i na izvestaju pise ovako:"U miru elektricna tisina u ispitanim misicima. Pri voljnoj kontrakciji dobijena interferntna krivulja. Neurografski nalaz pokazuje amlitudno nize M svih stimulisanih nerava, izrazito produzene distalne motorne latence, uz granicne i usporene MBP.
Senzitivni neurogrami oba n. medianusa i oba n. ulnarisa nisu registrovani.
Senzitivni neurogram n. suralisa produzene latence i uspirene SPB." Reflekse ima, ali tu nesto nije kako treba.
Sve njegove tegobe su pocele pre tri meseca kada je prelezao neki jak virus od kog je dobio priraslice oko srca i tada su se pojavili eritrociti i hemoglobin blago preko granice i od tada se samo nesto lose niže.
Molim Vas za misljenje sta ovo moze da bude posto je MS eliminisana MR-om i unapred Vam se zahvaljujem.
@Omaticaya srećom, nema veze sa als, kao i sa čim autoimunim. facijalna pareza može biti rezultat svega. preporučam odlazak infektologu i temeljit pristup sa infektološkog aspekta. koji virus? da nije bakterija? što je pio od tableta? preporučam test na borreliu i koinfekcije.
Tako je i mom. Sve je dobro dok ne krene na mišiće za gutanje. Budite jaki i borite gaMom ocu je bolest krenula sa igranjem misica u ruci,i onda je pocela slabost u rukama ,sada sam primijetio da mu igraju i misici u nogama,nisam se nadao da ce posle godinu dana i noge poceti da ga izdaju
Koliko se vremena tvoj otac borio sa ovom bolescu,kakav je bio posle godinu i nesto dana bolesti,msm u kakvom stanjuTako je i mom. Sve je dobro dok ne krene na mišiće za gutanje. Budite jaki i borite ga
... može se pokušati. za bolesnike koji imaju manje probleme sa gutanjem, ili ih nemaju, preporučam (napisao sam već) proteine, 30g dnevno. mass gainer, razmuti se u mlijeku punomasnom (bilderi piju s vodom). navečer čaša bcaa proteina (2:1:1) i obavezno barem 2 kašike kokosovog ulja na dan. sve je prilično efikasno, dostupno i nije skupo. proteini se kupe u body building shopu, kokosovo ulje u DM ili nekom od dućana zdrave hrane.peg je druga priča.Sta preporucujete za vracanje kilaze,sta se po vama pokazalo najbolje?ako se uopste moze vratiti kilaza
Nevjerovatno! Opišite kako izgleda čovjek: starost, hoda li ili ima kolica, kako govori i detalje. Kod ALS do sada nije zabilježeno kod nikoga poboljšanje pa je ovo čudno.Ljudi,upoznao sam covjeka koji se 15 god bori sa ovom bolescu ,znate kakav je,stvarno otezano hoda i ruke tu i tamo,ali on kaze da je bio gore ,da mu je gutanje bilo lose,da je otezano govorio ,i kaze da se zadnjih 6-7 god odrzava,ne gubi kilazu,prethodno je bio izgubio 10 kg,ali od tada nista,misici mu igraju i u nogama i rukama ali sve je ok jos uvijek,da li znate jos koji slucaj da se tako dugo odrzao u normali ,sada mogu bar da se nadam da moj otac moze da se odrzi makar par godina
Covjek ima 65 god,a obolio je kada je imao 50,hoda malo otezano,:sake su mu se deformisale,ali moze da radi osnovno sa rukom,od dijagnoze je izgubio 10 kg ,ali zadnjih 3-4 god se odrzava,covjek je previse pozitivan,ubijedjen je da je pobijedio bolest,cudno stvarno,ali ja sam gledao njegove medicinske papire ,gdje pise dijagnoza ista kao mom ocu..Nevjerovatno! Opišite kako izgleda čovjek: starost, hoda li ili ima kolica, kako govori i detalje. Kod ALS do sada nije zabilježeno kod nikoga poboljšanje pa je ovo čudno.