40% 2 x dnevno? zrno riže je cca 30-40mg ako je resin od 40%. to je dovoljno za nešto drugo, no ne i za als. 1 ili 2 zrna dnevno? koliko platiš 10ml cbd 40% resin?
thc? ok. rick simpson za rak: kaže 60g u 90 dana i ćao rače.
stvar je u tome da ovo nije rak. nema ozljede tkiva. ne zna se čak ni da li su neuroni mrtvi, ili oštećeni/uspavani. MND znači motor neuron disease, a ne motor neuron death. obzirom da stvarno nema nikakvih lezija, ne vidi se ništa, svaki nalaz je negativan, sklon sam vjeri da je recovery moguć puno temeljitije, nego kod MS. pazi, ms radi rupetine u moždanoj tvari, demijelizirane lezije su bijele rupetine na mri. ms ima puno veću prevalenciju. cca 100 ms: 1 als. tu negdje. osobno mislim da je ms daleko gora bolest, iako nije terminalna i sl. kod als sve izgleda jezivo, no čini mi se da je sve to negdje nadomak i da ne vidimo od drveta šumu.dakle, ako si potpuno zdrav, e onda imaš als. jelte?
doktori pojma nemaju. uče preko pametnih pacijenata. konkretno, ja sam svojoj doktorici prvi slučaj pa me ispituje svaki put.
neurolozi? dijagnostičari. i to isključivo. beskorisni rilutek je odobrila fda sredinom 80tih tek da formalno ima nešto. 0 bodova.
pokušat ću slikovito: čovjek jede ribu, zapne mu kost u grlu, sruši se bez kisika mrtav. dođe doktor na obdukciji i gleda što se sve dogodilo u mozgu kad je čovjek ostao bez kisika i nađe oštećenje ovog, onog, a bogami i onog tamo centra pa to se lijepo napiše u ncbi pod naslovom: utjecaj štuke na centar za ravotežu i disanje.
zalutao sam.
thc jako pomaže kod kašlja i on je bronhodilatator par excellence. stimulira cb1 receptor (kanabinoidni receptor uglavnom u mozgu). cijeli endokanabinoidni sustav je tek otkriveno područje i jako malo se zna o njemu. a to je sasvim nova ravnina/dimenzija u ljudskom tijelu. cbd utječe na homeostazu. regulira je... ima tu svašta za reći. koliko je sve nejasno vezano uz sustav organizma kaže i činjenica da je prije 3 (tri!) godine tek otkriven mehanizam autofagije i za to je čovjek dobio nobelovu nagradu. o čemu mi onda možemo ozbiljno pričati?? o als?