Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
Pozdrav svima.Naime imam 38 godina i pokusacu biti sto kraci.Prosle godine imao tesku povredu ramena gdje sam slomio kljucnu kost u julu prosle godine gdje sam operisan ugradjeni implatanti da to sve povezu i vadjenje istih u Januaru ove godine..Medjutim u novembru bio par puta u hitnoj zbog skokova pritiska i od tada krecu moji problemi.Da bih utvrdio zbog chega mi je pritisak skakao u momentima do 200/95 a poslije samo 5,10 minuta bi se vratio u normalu 130/85 pocnem vaditi nalaze od UZ stitne,UZ abdomena,UZ nadbubrezne zljezde sumnjajuci da ona nije ok zbog moguceg lucenja adrenalina,EKG srca,labaratorijskih nalaza,Sve je bilo ok.Poslje mi se pojavi nesanica,ucestalo mokrenje povremene parestezije u sakama i stopalima gdje posumnjam na MS i odem uradim MR glave i vratne kicme.Imam ostecen C5 vratne kicme ali ja nekih tih tegoba da osjetim u vratu nemam.MR mozga cist sem neke "fleke" od 1mm koju je neurolog vidio i kaze da to nije nista vezano za MS nego neki stari oziljak i da ne bih trebao da brinem.Onda se uvuce crv sumnje jer sam u medjuvremenu dobio faskulacije i posumnjam na ALS.Narocito ispod listova obje noge,mada ih ima i po tijelu samo dosta rjede.Odradim EMNG nalaz u Januaru ove godine gdje mi na nalazu pise:Klinicka slika i EMNG nalaz na umjerenu radikularnu leziju S1 korjenova obostrano.E sad povremeno osjetim kao blagu iscrpljenost periodicno ali da naglasim ne i umor ili neki gubitak snage.Jer kad se testiram na nacin da se pokrenem sasvim normalno otpucam dzoging od 3,4km.Stisak saka ultra jak,hod na prstima,petama ok,gutanje ok.Faskulacije i dalje prisutne kao i tremor ruku.Pa me zanima da li je to za daljne pretrage i sumnja na ALS jer zaista ne znam sta da radim.Da naglasim poslije odlaska par puta u hitnu i pretraga prosle godine odem na kraju i kod psihica koji mi je uspostavio dijagnozu GAPa(generalni anksiozni poremecaj sa somatskim promjenama).Oprostite sto mozda uzimam vrijeme nekom ko je zaista obolio i zaista svaka cast na hrabrosti i volji kojima je dijagnosticirana ta bolest.
Postoji i sindrom benigne faskulacije, a ako ti je neurolog potvrdio da nemas nista, onda je tako.
Procitaj ovaj clanak, prepoznaces u njemu sve svoje nevolje.
Regulisi pritisak lekovima.
https://www.****************/2016/08/sindrom-benigne-fascikulacije-kad-zaigra-misic-oka-ruke-ili-noge/