Dobro i mirno veče želim svima.
Od vitamina i suplemenata koristim sledeće:
Alanerv (300mg 2x),
Magnezijum,
Vitamine B6, D3, E, C
Koenzim Q10,
Astamax (jak antioksidant),
Bcaa,
Whey proteini.
Treba li ubaciti Kurkumu, Spirulinu ili nešto drugo - možda kalcijum?
Gde u Srbiji može da se kupi MitoQ?
Nisam siguran u vezi količine vitamina koje bi trebalo da unosim. Ako neko može da mi da savet slobodno neka piše o tome.
Nikada u mom životu nisam bio paničar već sam kroz sve (i dobro i loše) prolazio racionalno i smireno. Tako je i sada. Naravno da su se nakon sumnje doktora u BMN, kod mene javila osećanja i misli koje zdrav čovek ne očekuje da će osetiti. Od samog početka bolesti odnosno sumnje doktora da bolujem od BMN-a i nakon prihvatanja toga (nije mi trebalo puno i nisam bio depresivan) počeo sam da se informišem u vezi svega što je vezano za BMN. Svestan sam svega što može (ali i nemora!!!!) da me čeka u budućnosti. Kako mene tako i moju porodicu. Pošto za sada nema leka za ALS-BMN, odlučio sam da se borim na svoj način. Iz iskustava drugih, izvukao sam neke osnovne vitamine i suplemente koje sam gore naveo i koje koristim. Radim na tome da promenim način razmišljanja - izbaciti negativne misli koliko god je to moguće, smanjiti stres (ili ga potpuno izbaciti) odnosno ne dozvoliti da stresne situacije kod mene i osoba koje me okružuju imaju uticaja na mene. Lako je reći "budi pozitivan" u ovakvoj situaciji ali je teško izvodljivo. Potrebno je raditi na tome.