ALS - oštećenje motornog neurona

Hipo, primite moje saučešće.Jako me je pogodilo kad ste objavili da je vas otac preminuo,Redovno sam pratila vase poruke,i našla sličnost sa problemom spavanja tj nespavanja mog supruga gde svakih 15-20 min.moram da ga pomeram u krevetu i tako celu noc i svaku noć već godinu dana...
Nadam se da je vas otac umro mirno,u snu ,a vama svaka čast na pozrtvovanosti-vi ste učinili sve što ste mogli.

nasao sam priznanice za pomagala gde pise da se vracaju. hvala svima na saucescu.
Otac nije preminuo u snu vec je sve krenulo u petak kad nije mogao da guta ni hranu ni tecnost uvece se poceo vracati sa tecnoscu. ujutro je obavio 50% dorucka i delovalo je da ce to biti prolazna reakcija na promenu vremena kao i ranije. zvao sam hitnu koja je rekla da to sto je uneo je bolje od infuzije i ako se ne popravi da ugradjujemo peg koji on nije hteo. rucak i vecera su prosli sa 50% redovne kolicine da bi uvece dobio temperaturu 37.8 i poceo ubrzano disati. oko 2 me je probudio sa jako ubrzanim disanjem uplasio sam se da ne moze disati stavio sam ga na niv medjutim niv nista nije pomogao pritisak mu je skocio kao i puls , oborio sam pritisak ali je veliki puls i ubrzano disanje ostalo. hitna je dosla i rekla da je to u stvari viroza da unosi tesnosti jer je i pritisak i temperatura pala ostalo je ubrzano disanje i puls i da se vestacki ne smanjuje puls. 5 min nakon njih otac je prestao davati ikakve signale mislio sam da je opet zaspao otvorenih ociju, nakon dva sata trazio je da ustane i tad je nakon 15 min prestao i disati niv i masaza srca nisu pomogli. mozak je izgleda prvi se ugasio a za njim i srce.
Nadam se da ce i ovo moje iskustvo nekom pomoci nedavno sam pitao nikolu kako bolesnici umiru i eto zakljucio sam da u stvari sto vazi za jednog za drugog ne pa eto i to se sigurno moze primeniti na suplemente.

Poštovani, nova sam na forumu. Inače sam se dopisivala mailom sa g. Nikolom. Može li mi netko preporučiti nekakav aparat za izbacivanje sluzi iz dišnih puteva, čula sam da nešto takvo postoji ali ne znam gdje se može kupiti i koliko košta. naime, moja mama je prije 2 godine obolila od ALS-a bulbarnog oblika i više ne može govoriti, otežano guta i vrlo slabo se pokreće. Hvala unaprijed!

Poštovani, nova sam na forumu. Inače sam se dopisivala mailom sa g. Nikolom. Može li mi netko preporučiti nekakav aparat za izbacivanje sluzi iz dišnih puteva, čula sam da nešto takvo postoji ali ne znam gdje se može kupiti i koliko košta. naime, moja mama je prije 2 godine obolila od ALS-a bulbarnog oblika i više ne može govoriti, otežano guta i vrlo slabo se pokreće. Hvala unaprijed!

Aspiratore za sluz mozes naci po oglasima,evo jedan dobar:

http://www.halooglasi.com/zdravstvo.../medicinski-aspirator-9-e-a/3692475?sid=46218

Veliki pozdrav, pretpostavljam da je aspirator dobar samo ne znam koliko je pouzdano da se koristi na svoju ruku. Marija žao mi je zbog vaše mame i kod moje mame je isti slučaj, bulbarni tip i ima poteškoća sa govorom i jelom. Kako se vi borite sa iskašljavanjem i pljuvačkom. Marija slobodno se možes javiti na privatni email - lackasb@gmail.com,
Pozdrav i puno sreće svima

I moj suprug vec neko vreme ima problem sa gustom pljuvačkom ,toliko da kad hoće da priča počne da grca i ima nagon za povraćanjem.Čitala sam o aspiratorima,pa sam pomislila da mozda moze da pomogne aspirator-dodatak za usisivač koji se koristi za bebe.Juce sam kupila u apoteci i tako sam mu usisavala tu sluz juče i danas.Pokušajte i vi to ne košta puno ,a pokupilo je sve što je imao u ustima.

U zadnji mesec i po dana moje disanje se poboljsalo,nemam gusenja kao ranije,koristim iste suplemente kao ranije samo sam dodao MitoQ. Nemogu Vam reci da je za moje bolje stanje zasluzan MitoQ posto sam se preselio u dom kod Mladenovca gde je cistiji vazduh drugacija ishrana,bolji uslovi u domu.Sve to zajedno daje mi psihicku stabilnost i dusevni mir a to je jako vazno za nas koji bolujemo od ALS-a! Pogledajte na FB dom gde sam se preselio https://www.facebook.com/domzastare.lug

Na žalost moram da objavim da je moja majka preminula, našla je svoj mir nakon patnje koja je mogla da bude samo još teža. Zadnjih dana je bila jako loše, pogotovo disanje, jednostavno se ugasila kao da je sama odlučila. Oboljelima i njihovim porodicama želim sreće i zdravlja. Ne propuštajte da provodite vrijeme sa svojim voljenima i budite strpljivi pozdrav

Na žalost moram da objavim da je moja majka preminula, našla je svoj mir nakon patnje koja je mogla da bude samo još teža. Zadnjih dana je bila jako loše, pogotovo disanje, jednostavno se ugasila kao da je sama odlučila. Oboljelima i njihovim porodicama želim sreće i zdravlja. Ne propuštajte da provodite vrijeme sa svojim voljenima i budite strpljivi pozdrav

Primite moje iskreno saucesce!

Evo me i dobro sam,objavicu dve dobre vesti:

-nakon dugo vremena jedan je lek u klinickoj studiji,nakon trece faze ispiitivanja, imao pozitivan ucinak na ALS,rec je leku Masitinib, vise o tome;

http://www.ab-science.com/file_bdd/content/1459744889_ABSCIENCEPRALSvFvEng.pdf

-Ashwaghande je extrakt indijske biljke, koja u predklinickim studijama deluje pozitivno na vise razlicitih modela ALS-a, i to je prirodni suplement koji nije toksican. U Kanadi pripremaju klinicku studiju na ALS pacijentima s tim suplementom. Jedna od najkvalitetnijih suplemenata koji se nalazi na trzistu je iz kompanije Swanson,kod njih Ja kupujem vitamine i minerala,

http://www.swansonvitamins.com/swanson-superior-herbs-ashwagandha-extract-450-mg-60-caps

Poslednja izmena:
Evo me i dobro sam,objavicu dve dobre vesti:

-nakon dugo vremena jedan je lek u klinickoj studiji,nakon trece faze ispiitivanja, imao pozitivan ucinak na ALS,rec je leku Masitinib, vise o tome;

http://www.ab-science.com/file_bdd/content/1459744889_ABSCIENCEPRALSvFvEng.pdf

-Ashwaghande je extrakt indijske biljke, koja u predklinickim studijama deluje pozitivno na vise razlicitih modela ALS-a, i to je prirodni suplement koji nije toksican. U Kanadi pripremaju klinicku studiju na ALS pacijentima s tim suplementom. Jedna od najkvalitetnijih suplemenata koji se nalazi na trzistu je iz kompanije Swanson,kod njih Ja kupujem vitamine i minerala,

http://www.swansonvitamins.com/swanson-superior-herbs-ashwagandha-extract-450-mg-60-caps

Nadajmo se srećnijem ishodu ovoga leka, jer koliko se sećam, pre dve-tri godine, jedan lek je prošao sve tri faze ispitivanja i da je u kliničkoj studiji obustavljeno dalje istraživanje.

Back