nikolabn
Primećen član
- Poruka
- 522
Pozdrav svima posebno Vama Nikola nadam se da ste dobro. Na zalost nasla sam se i ja na ovom forumu kao i vi. Moj otac je oboleo od ove grozne bolesti. 9.5 smo bilo kod dr stevic na komisiju za rilutek tad nam je rekla da tata ponovi spirometriju i da joj posaljemo faxom sto smo i ucinili. Ta spirometrija je bila iredna i rekla nam je da ce tata biti stavljen na listu za rilutek ali se od tad niko ne javlja. Zanima me kolikl dugo ste vi cekali odobrenje leka? Tad smo predali i papire za invalidsku penziju jos uvek cekamo poziv za tu komisiju i to me zanima kada ce biti. Inace smo iz Ns. Naime stanje mu se jako pogorsalo ruke su potpuno oduzete, otezano guta slabije govori i nestaje mu vazduha. Sta nam je ciniti kad ostaje bez vazduha kako da mu omognemo? Hvala na pomoci
Kad dodjete u situaciju da Vam nestane vazduha ili se zagrcnete ispravite gornji deo tela i otvorite usta i nepanicite,prodisacete,tako stanje traje u proseku par sekundi,ako se uspanicite to moze biti vrlo neprijatna scena kako za Vas tako i za prisutne, i zapamtite neumire se na tudji dan,budite hrabri.
Na ostvarenje prava na penziju cekao sam godinu dana!