nikolabn
Primećen član
- Poruka
- 522
Nova je godina vreme za slavlje, od srca Vam želim prvo zdravlje, takođe vam želimo i puno uspeha, ljubavi i sreće!
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ljudi srecna vam Nova godina. Moja prva zelja u ovoj godini bila je da se pronadje lek za ALS. Ja prolazim trenutno kroz uzas, jer je moj pacijent izabrao da mu iskljuce respirator tj dobio pravo na eutanaziju. Danas smo imali sastanak na kome su mi saopstili da on zeli da budem toga dana tamo sa njim i njegovom porodicom. Stvarno je velika cast da nakon samo 2 god u stranoj zemlji od njih 12 budes izabran za tako nesto, ali je i veoma zalosno i mucno proci kroz to. Predlozila bih da napravite grupu na Fb i sto vise pisete o vasim potrebama i vasem iskustvu. Postovi bi se mogli podeliti i tako bi sto vise ljudi saznalo za ALS i potrebe ljudi koji boluju od nje. Verujem da bi se mogle sakupiti i pare za pomoc svakome kome to treba. Verujem da bi se i volonterski ljudi ukljucili da pomognu, bilo da je obican prevoz u pitanju ili nesto drugo. Mnogi su radili onaj "ledeni izazov" a ni dan danas ne znaju kakva je to bolest i koliko je pacijentu i porodici potrebna podrska. Nasi ljudi su divni i srdacni i steta sto smo postali svi nepoverljivi kada su u pitanju donacije bilo koje vrste. Jedan nas covek je rekao da bi mu bilo veoma korisno da ga neko nekad izvede kolicima u setnju i sigurna sam da bi ako nista drugo, barem takvu vrstu pomoci mogli naci.
postoje ljudi kao sto sam ja koji ne koriste facebook i ovaj forum koristim za dobijanje saveta kao i da pomognem nekom ako mogu. Na zalost ovde su bolesnici osudjeni na svoju porodicu i ako je kao u kersnikovom i mom slucaju ta porodica samo mi onda smo mi primorani da budemo i fizijatri, nutricionisti, med. braca, dr. , ..... kao i da se odreknemo licnog zivota da zaboravimo prijatelje, devojke,zene,posao..... Ja licno dok mi otac nije oboleo nisam imao pojma sta je ALS i sad vidim da to nije bolest vec jedno zlo koje ubija kako pacijenta tako i njegovu familiju ( mozda je sebicno to sto govorim ali je tako ). Skoro sam oca vodio kod neurologa na kontrolu i dr.ka je bila zaprepascena sta sve ja radim za oca. Bilo joj je krivo sto se nije setila da me pozove na kongres neurologa koji su skoro imali da odrzim govor ili sta vec o problemima i potrebama kako obolelih tako i familije koja brine o njima, mozda to i ne bi bilo lose , uradio bi to ali pretpostavljam da svako ima razlicite probleme u zavisnosti koliko ljudi brine o bolesniku. Sto se tice leka mislim da jedino moze spasiti buduce obolele na zalost mislim da trenutno obolelima ne bi pomoglo jedino ako ne stvara ponovo neurone ( ukoliko je problem u umiranju neurona a ne blokiranju ili sta vec) jer sta znaci coveku koji je u stanju da ne mrda, ne jede i ne govori da ga ostavi u tom stanju. eto cak i vas pacijent vise ne moze da izdrzi i gasi aparat.
Kersnik- Upravo zato mislim da treba da se pise sto vise o tome. Pisite vasa licna iskustva, znam da nemate puno vremena ali znacice, ako ne licno vama mozda kasnije nekome. Pozovite novine, ionako nemaju sta da pisu... Poznajem mnogo ljudi koji se spremaju za rad u inostranstvu tako da bi mozda pomogli u zamenu za vase preporuke. Preporuka ovde mnogo znaci, posebno za negu i rad sa takvim pacijentima. Pisite, izbacujte slike...nije sramota. Ljudi moraju biti obavesteni, a obzirom da slabo citaju, a mnogo vremena provode na fb, mislim da je to najbrzi nacin prosiriti im vidike. Evo posaljite meni neko pismo sa potrebama pacijenta, potrudicu se da vam nadjem nekog ko ce vam pomoci u zamenu za preporuke. Moj profil na fb je https://www.facebook.com/sscvet79?fref=ts Imamo ovde vise grupa na fb u kojima razmenjujemo informacije u vezi dolaska i rada u NO te nije problem naci nekog.
Ljudi srecna vam Nova godina. Moja prva zelja u ovoj godini bila je da se pronadje lek za ALS. Ja prolazim trenutno kroz uzas, jer je moj pacijent izabrao da mu iskljuce respirator tj dobio pravo na eutanaziju. Danas smo imali sastanak na kome su mi saopstili da on zeli da budem toga dana tamo sa njim i njegovom porodicom. Stvarno je velika cast da nakon samo 2 god u stranoj zemlji od njih 12 budes izabran za tako nesto, ali je i veoma zalosno i mucno proci kroz to. Predlozila bih da napravite grupu na Fb i sto vise pisete o vasim potrebama i vasem iskustvu. Postovi bi se mogli podeliti i tako bi sto vise ljudi saznalo za ALS i potrebe ljudi koji boluju od nje. Verujem da bi se mogle sakupiti i pare za pomoc svakome kome to treba. Verujem da bi se i volonterski ljudi ukljucili da pomognu, bilo da je obican prevoz u pitanju ili nesto drugo. Mnogi su radili onaj "ledeni izazov" a ni dan danas ne znaju kakva je to bolest i koliko je pacijentu i porodici potrebna podrska. Nasi ljudi su divni i srdacni i steta sto smo postali svi nepoverljivi kada su u pitanju donacije bilo koje vrste. Jedan nas covek je rekao da bi mu bilo veoma korisno da ga neko nekad izvede kolicima u setnju i sigurna sam da bi ako nista drugo, barem takvu vrstu pomoci mogli naci.
Taj čovek sam ja, Gradimir Stefanović i još se nije niko javio od junaka polivenih hladnom vodom, da me pita da li mi nešto treba i da li bih u šetnju? Javljaju mi se samo moji prijatelji koje sam stekao dok sam radio, a supruga i sinovi padaju s nogu oko mene! Meteoropata sam, zbog bolesti i svaka promena vremena mi izaziva asfikcije /gušenje i dok ne izbacim gusti sekret, nisam u funkciji. Teško gutam, sve teže pričam, snage je sve manje, kao da se topim i gasim... Osećaj je grozan, a depresija jeziva. Noću spavam, ako se to uopšte može nazvati spavanjem, samo po 2 h, onda se budim sa panikom i naravno, budim ukućane, koji su već kao zombiji, oko mene... Prijalo bi mi da neko dodje, bar na sat, dva, da me nešto posavetuje, da me ohrabri ili pomogne. Ali kome da se obratim? Doktori neurolozi i pulmolozi su prezauzeti i preopterećeni, razumem ih i ne zovem, jer za mene imaju minut, dva vremena... To je tako. Psihološka podrška bi mi bila trenutno najpotrebnija, za pomagala i vitamine se nekako, uz porodicu, snalazim.
Nažalost moram da objavim da nas je Gradimir Stefanović napustio.................... nek počiva u miru !
A od cega oboleli od als-a najcesce umiru ?
Dragi svi. Mojoj majci je dijagnostikovan ALS. Da li imate informaciju gde se kod nas mogu nabaviti suplementi navedeni u Deanna Protocol kao i glijva - Lavlja Griva Hericium Erinaceus
Dragi svi. Mojoj majci je dijagnostikovan ALS. Da li imate informaciju gde se kod nas mogu nabaviti suplementi navedeni u Deanna Protocol kao i glijva - Lavlja Griva Hericium Erinaceus