Pozdrav svim sudionicima ove teške teme. Ovo je moj prvi post, potrudio sam se prije pročitati dobar dio povijesti, pa sam vas dobar dio "upoznao"..
Bratu (45g.) dijagnosticiran je ALS u lipnju prošle godine (sa nekoliko mjeseci zakašnjenja zbog cijele situacije sa koronom). Prvo su na udaru bile ruke, pa noge, a onda i govor već nekoliko mjeseci. Od doktora standardno nikakve pomoći niti savjeta, inače smo iz Zagreba.
Riluzol je dobio tek prije 2-3 mjeseca, ali se osjećao lošije, pa ga je prestao uzimati, no sad je opet počeo. Od suplemenata sam nabavio sve što se spominjalo na ovoj temi i na raznim ALS web stranicama, a da teorijski može pomoći i nije preskupo (vitamini, minerali, antioksidansi, biljni proizvodi, aminokiseline i proteini).
Prešao je na prehranu sa minimumom ugljikohidrata, kilažu održava, ali mišići slabe. Krvni nalazi su dobri, prije par dana amonijak na sredini intervala (38 ako se ne varam). Nedugo prije početka prvih simptoma bio je na operaciji štitnjače koja je izvađena u potpunosti, imao je prije par mjeseci visok TSH vjerojatno zbog interakcije Eutiroksa sa suplementima (treba maksimalno razdvojiti unos, bar 2-3 sata).
Pošto nabavljam veće količine suplemenata, rado ću podijeliti buduće narudžbe sa svima zainteresiranima, jer je mnogima teško i skupo naručivati samo za sebe, a neki ni ne mogu ni ne znaju. U idućem postu ću napisati što sam sve naručio i čega već sada imam za trampiti, možemo i komentirati što od toga se uopće isplati konzumirati, ali bi se prvo koncentrirao na novija istraživanja koja još nisu razočarala, a koja je podijela BrunaB.
TUDCA - naručujem iz Austrije tablete, 60 kom po 250mg cca 32-35€ kad je neka akcija, što znači ako se pije 2g dnevno (
AMX0035 protokol) ispadne 140€. Ako netko ima bolji izvor, slobodno neka javi.. Nažalost, u EU nema za nabaviti u prahu, tj. nisam našao..
PB - nisam još naručivao, jer nisam našao izvor u EU, osim donjeg linka, i cijene su pretjerane. Pisao sam kineskim proizvođačima, čekam odgovor. Pisat ću i Halmedu da vidim je li uvoz u EU uopće moguć, jer je spoj na listi sastavnica lijekova.
@BrunaB - imaš li saznanja oko mogućnosti uvoza? Kako si nabavila u Austriji?
Firma iz EU (sjedište u Litvi, ima plaćanje putem paypal-a) - 645€ 250g - ako se pije 6g, to je za samo 42 dana
https://www.canchema.com/product/so...nzOiz3dKaa7dvg_kQlBuZuGHswDmk0ghoCkk8QAvD_BwE
Jedni Kinezi na Alibabi nude 1kg za 100$, drugi za 600$, treći preko 1.000$, zato su ovi prvi jako sumnjivi. Svaka sugestija oko nabavke s dalekog istoka je dobrodošla.
Trehaloza - naručio sam iz Austrije s linka koji je podijeljen u ranijim postovima. Koliko sam shvatio, u istraživanju trehaloze kao terapije za ALS radi se ubrizgavanje injekcijom (jer mora u nepromijenjenom obliku doći do mozga). Ako se pojede, razgradi se na glukozu (iako se spominje D-glukoza) u tankom crijevu, pa ne može direktno djelovati na živčani sustav. Ne diže značajno glukozu u krvi, pa je uvjetno prihvatljiva i dijabetičarima.
Inače, trehaloza pogoduje razvoju crijevne flore, ali ne nužno samo dobre, pa treba i to imati na umu. Spominje se da bakterija C. difficile, koja uzrokuje infekcije probavnog sustava u bolnicama i staračkim domovima, voli trehalozu, no nije dokazano da konzumacija povećava rizik od infekcije.
https://www.biomerieuxconnection.co...sword-in-diabetes-and-c-difficile-infections/
Bit ću zahvalan na svakom prijedlogu kako pristupiti doktoru ili kako da sami administriramo injekcijom, tj. infuzijom. Ispod je link na patent, svašta unutra piše, nisam još razjasnio koja bi bila prikladna doza i način administracije, jer se spominju dosta velike brojke.
https://patents.google.com/patent/US20160120798A1/en
@BrunaB - kako ju ti konzumiraš?
[0033]
In the above and other embodiments the pharmaceutical formulation in accordance with the presently disclosed subject matter is an injectable solution for parenteral administration, in particular for intravenous, intramuscular and intraperitoneal administration.
Idući put se javim sa listom suplemenata koju možemo komentirati i nadopunjavati, i ako će biti interesa, neke stvari zajednički i naručiti..