Pokušavam naći još mogućnosti
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sad dok traje corona izbjegavam zdravstvene ustanove. Idem samo kad moram. Ali hvala na savjetu i kad ovo prođe, vjerovatno ću pokušati.@tovarish provjeri radi li koji Klinički bolnički centar kod vas FMT (fekalnu transplantaciju mikrobita). U Italiji su prije par mjeseci startali sa kliničkim ispitivanjem za ALS. Terapija inače nije indicirana za ALS, al ako ti se eksperimentira, možda bi se netko od gastroenterologa zainteresirao. Postupak nije skup i relativno je jednostavan, izvodi se kolonoskopijom, određenih rizika ima. Rezultate kliničkog ispitivanja čekat ćemo 2 godine, a nisam sigurna da imamo to vrijeme.
TUDCA i UDCA nije isto, slično da,ali nije isto. Ja nemam problema sa Tudcom, čitam da se UDCA teže apsorbira, možda je u tome problem? Iako je i na Tudci naveden potencijalni problem sa probavom, očito je individualno.Pozdrav svima,
Jednom sam narucio Tudcu iz Kine.
Onda sam o tome pričao s svojom neurologinjom(Ljubljana). Nije znala nista o Tudci. Ali je proverila o čemu se radi, odmah se slozila i savjetovala mojoj licnoj doktorki da mi da recept za URSOFALK(lek za jetru, cirozu). Nije TUDCA nego UDCA. To sad dobijam na recept.
ALI!!! Imam problem s probavom, diarejom. Nepodnosljivo!
Ima neko od vas slicnih iskustva i kako to rjesava?
Cuvajte se,
Ž
P. S. BrunaB, ti si svjetlosne godine ispred mene u smislu znanja, volje i motivacije. Poštovanje!
Tudca se uzima 2 puta po 1 gram, znači ako su ti kapsule po 500 (obično budu po 250mg),trebaju ti 4 dnevno, 60kapsula 15 dana, mjesečno 70 eura. To je čak i jeftino, stavi mi link odakle si naručio. Uz Tudcu uzimam i 2 puta po 3 grama PB, al to je skup sport, oko 770eura treba za mjesečno doziranje, tako da sam naručila zadnji put, više neću. E sad, ima li koristi? Otkud bi znala, trebala bi imat kloniranu sebe na placebu pa bi mogla napravit komparaciju. Kako da znam u kakvom bi stanju bila da nisam uzimala obe komponente... Nitko od nas to ne može znat.@BrunaB, koju dozu uzimate TUDCE i uzimate li i onaj natrij fenilbutirat uz nju?
Uzima
Ja sam TUDCU konačno danas naručio. Kupio sa ebaya 60 kapsula po 500mg. Koštalo me oko 35 eura. Tokom januara bih trebao dobiti.
I da li se osjeti ikakav benefit od nje.
Naručio sam i trehalozu. To me koštalo oko 40 eura za oko 1.2 kg.
Upravi si Bruna sasvim.Neurologa odavno više ništa ne pitam, od njega sam dobila riluzol i 2-3 godine života. Kad sam počela uzimat tudcu, obavijestila sam ga o tome, podržao je, iako nikad čuo. Mislite da mi imamo vremena čekat završetak studije? Šta mi može loše bit, to da mogu umrijet pola godine ranije?
Može se nabaviti u apoteci ako imate recept, i ako imate liječnika - internistu koji će vam ga prepisat.. Pitala sam recept za isti i bila odbijena, budući je za ALS još u kliničkom ispitivanju, samim tim još nije odobren od strane FDA,a liječnicima je to zakon. Par postova prije objavila sam kako su u Americi pacijenti oboljeli od ALS pisali peticiju kojom od FDA traže da se Amx0035 ( komponente kojeg su Tudca i Pb) hitno odobri, budući je u dosadašnjim fazama kliničkog ispitivanja pokazao dobre rezultate u usporavanju progresije bolesti. Ja sam inače PB nabavljala preko prijatelja u Austriji, al kažem, poprilično su to veliki izdatci. Samo sam PB za 4 mjeseca platila 3000 eura, a gdje je još sve ostalo. Za nadat se kako će Amx0035 biti uskoro odobren, do tad Tudca, vitamini, minerali, proteini i ova nova priča sa trehalozom. Vježbanje obavezno. Šta se tiče nekih ozbiljnih nuspojava od uzimanja PB, nisam ih primjetila.@BrunaB
https://www.ebay.com/itm/313234690008
Ja sam imao i popust od 20% jer je jučer bio BF i dodatno sam imao popust na drugu bočicu.
Jel se natrij fenilbutirat može lako nabaviti u apoteci i da li Vam je ostavio kakve posljedice, jer kažu da nije baš bezopasan lijek?
Nije, šta se može time ustanoviti ?Isti problem imam i ja. Da li je radjena neuromisicna biopsija?
hvala jethro@leki1 ugrubo - als nema patoloških markera tipa lezija, demijelinizacija, voda, kancerogene stanice i sl., jako je teško dijagnosticirati i jedini filtar je emg. ako je on ok, nije als, a ako nije, možda je als. pogađa sve dobne skupine.
sma - nasljedna, pogađa u ranoj životnoj dobi, deformiteti tipični. postoje 4 tipa sma i samo jedan je sličan als - jedino taj pogađa starije osobe (30-60god) i nije toliko teško razlikovati od als..
msa - pogađa osobe u 50-60im, bitno je rjeđa od als i prepoznatljivija je klinički.
Nisam sigurna. Cekam rezultat mesec ipo dana. Meni je EMNG pokazao miopatske lezije. I ja bih volela da mi neko dobro informisan objasni na sta se cilja. Neurolozi kazu neka misicna bolest???? Inace problemi traju dve pune godine kod mene. I kad je konacno odradjena ta biopsija eto ti KOVID REZIMA.Nije, šta se može time ustanoviti ?
Tovarish, odakle si?
Pitao sam zbog tvog nadimkaSanski Most, BiH. Ali sam dijagnosticiran u Ljubljani kod dr. Koritnika.
Za vrijeme rata u BiH sam živio u Sloveniji, Brda kod Nove Gorice. Eto odakle nadimak.Pitao sam zbog tvog nadimka
Pozdrav,
Pikl