ALS - oštećenje motornog neurona

Moja je krvna slika bila gotovo savršena, tek nedavno su leukociti bili nešto sniženi, moguće kao posljedica uzimanja Riluzola. Ono što su me naučili u samom početku je da bi ALS bio i potvrđen, problemi trebaju biti evidentiran u 3 regije, znači li to noge, ruke i glava, vjerojatno da.

Ja uzimam, istina odvojeno, dvije komponente od kojih se sastoji Amx0035, dakle Tudcu 2 puta po 1 gram dnevno i PB 2 puta po 3 grama. Ne mogu procijeniti koliko sam usporila progresiju budući ne znam u kakvom bi stanju bila da ne uzimam navedeno. Uz to uzimam još minimalno 10 suplemenata svaki dan

Ja uzimam, istina odvojeno, dvije komponente od kojih se sastoji Amx0035, dakle Tudcu 2 puta po 1 gram dnevno i PB 2 puta po 3 grama. Ne mogu procijeniti koliko sam usporila progresiju budući ne znam u kakvom bi stanju bila da ne uzimam navedeno. Uz to uzimam još minimalno 10 suplemenata svaki dan
Zdravo braun mozeteli da mi kazete u privatnoj poruci ili ovdje dje uzimate tudcu i sta tacno koristite jer sam ja pitao doktoricu stevic za tudcu ona veze nije imala o cemu se radi pa ako mozete da.mi pojasnite sta tacno uzimate i dje jer u porodici imam obolelog od als i kod njega dosta brzo to ide pa bi vam bio zahvalan da mi opiseta sta tacno uzimate unaored hvala..

Posle EMNGa i prve biopsije misica nisam posetila neurologa. Da li ste radili test na boreliu?
Da, i to, jer prije godinu EMNG je bio uredan, neurolog nije znao više koje pretrage da radi, pa sam napravila i to. Budući su pronađena antitijela na boreliu, poslao me infektologu. Ovaj je odmah odbacio mogućnost da je Lajmska u pitanju, navodno ta antitijela samo pokazuju da sam nekad u životu bila u kontaktu sa krpeljem, al da je imunitet to riješio. U toj pretrazi vide se sva cjepiva koja sam dobila u životu,pa tako i borelia, imunološki odgovor, tako mi je infektolog objasnio.

Idem ovih dana kod infektologa,videcu sta ce biti. Prosle godine borelia bila pozitivna u krvi,u likvoru negativna,sad je opet poz u krvi. Valjda ce me pregledati neki neurolog na VMA... Nemam problem sa gutanjem. Ali mnogo slabo mogu da se krecem,i ruke su mi slabe,jedva da nesto i mogu da radim.

Zdravo braun mozeteli da mi kazete u privatnoj poruci ili ovdje dje uzimate tudcu i sta tacno koristite jer sam ja pitao doktoricu stevic za tudcu ona veze nije imala o cemu se radi pa ako mozete da.mi pojasnite sta tacno uzimate i dje jer u porodici imam obolelog od als i kod njega dosta brzo to ide pa bi vam bio zahvalan da mi opiseta sta tacno uzimate unaored hvala..
Šta se Tudce tiče, ni moj neurolog nije imao pojma o čemu pričam kad sam ga pitala što misli o tome. Rekao je da podržava, svakako, al izgleda da oni baš ne prate klinička ispitivanja, njima je FDA zakon, a Amx0035 još nije odobren od strane FDA. Čitam da Amerikanci pišu peticiju kako bi se ubrzala procedura, jer oboljeli od ALS-a nemaju vremena čekat, a rezultati ispitivanja faze II pokazuju značajno usporavanje progresije. Problem nastaje kad za kupit bilo koji lijek koji nije odobren od strane FDA trebate recept od neurologa. Nema veze šta vi osobno financirate, nećete ga dobiti, bar mi u HR ne možemo.Za bilo koji lijek za koji sam tražila recept, a koji su čak i odobreni od strane FDA al ne i za terapiju kod ALS, bila sam odbijena. Pa se snalazim.Tudca nije problem, može se nabavit na netu, ja konkretno u zadnje vrijeme nabavljam prah iz Kine, i sa carinom je jeftinije od kapsula koje se mogu nabavit u EU. Problem je druga komponenta lijeka, koju je u HR nemoguće nabavit bez recepta, a i košta poprilično, mjesečni trošak je oko 800 eura. Provjerite amonijak u krvi, ukoliko je povišen, možda vam internist može prepisat PB na recept. Mene su odbili kad sam pitala, iako sam pokazala rezultate kliničkog ispitivanja . Inače od suplemenata uzimam puno toga na šta sam naišla čitajuć protokole ljudi koji su i potvrđeno od strane liječnika preokrenuli ALS. Baš jučer sam čitala priču jednog Argentinca koji, uz već poznate antioksidanse, vitamine i minerale, akcenat stavlja i na glukozu, konkretno med, kao bitan dio protokola.Inače kurkumin je u zadnje vrijeme pod povećalom kao potencijalni glavni suplement.

Zadnje šta sam naručila je Protandim, pa da probam i to. Dakle na dnevnoj bazi, uz obavezne proteine, uzimam Coq10, vitamin C, vitamin D3 sam podigla na 20000 ij, magnezij, melatonin, l-serine, leapbx, kurkumu, kokosovo ulje, tudcu i PB, b12, planiram i selen od ovog tjedna. I on je pod povećalom kao bitan suplementi u terapiji. Eh da, i Thc 😊

Zadnje šta sam naručila je Protandim, pa da probam i to. Dakle na dnevnoj bazi, uz obavezne proteine, uzimam Coq10, vitamin C, vitamin D3 sam podigla na 20000 ij, magnezij, melatonin, l-serine, leapbx, kurkumu, kokosovo ulje, tudcu i PB, b12, planiram i selen od ovog tjedna. I on je pod povećalom kao bitan suplementi u terapiji. Eh da, i Thc 😊
Hvala puno na odg bice dobro samo treba gkedat napred i bitu uporan..želim vam svako dobro..

Back