Alkohol-da/ne

ee.. a u chemu je stvar sa alkoholom i antibioticima? jel zna neko zashto se ne smeju meshati?
idem vecheras na neki rodjendan...a na lekovima sam...
:\

Zavisi na kojim si antibioticima...

Najcesce nuspojave su bolovi u stomaku, vrtoglavica, pospanost.
Medjutim, kod nekih vrsta antibiotika moze doci i do ozbiljnije reakcije kao sto su na primer: jake glavobolje, mucnina i povracanje, ubrzan rad srca, kratak dah...

I naravno alkohol umanjuje dejstvo antibiotika tako da ce ti trebati vise vremena da ozdravis... ;)

Treba! Naravno da treba... to sve skodi. Sve je to zlo.
Da ne postoji ne bi morao da brines ni o meri.
Zlo zla.

Sve ce to narod pozlatiti.

I ja sam protiv njih, ali - zabranjeno voće je naslađe. Dovoljno je edukovati stanovništvo.
Bilo kakva zabrana bi imala kontraproduktivan efekat. Primera radi, šta se desilo u Americi kada su vlasti sprovele prohibiciju alkohola?

Zavisi na kojim si antibioticima...

Najcesce nuspojave su bolovi u stomaku, vrtoglavica, pospanost.
Medjutim, kod nekih vrsta antibiotika moze doci i do ozbiljnije reakcije kao sto su na primer: jake glavobolje, mucnina i povracanje, ubrzan rad srca, kratak dah...

I naravno alkohol umanjuje dejstvo antibiotika tako da ce ti trebati vise vremena da ozdravis... ;)

Uh, znash ti svashta... (:

Lucky

Oke je, alkohol jeste losh ali njihova je stvar da li ce da piju ili ne... a i ustvari losh je ako se pije u ogromnim kolichinama, u suprotnom ne.. preterujesh...

Back