1. Ako ti navodiš pet autora koji daju pet različitih slovenskih pradomovina, onda ti kao naučno pošten čovek treba da kažeš jasno svoj zaključak i da se založiš da tako stoji u udžbenicima: Slaven777: "NAUKA NE ZNA GDE JE SLOVENSKA PRADOMOVINA." Međutim, tako se ne zadržava fotelja, pozicija i uhleblje.
Moj zaključak je poznat svima odavno; ponovio sam ga toliko puta da ga znaju i vrapci na grani. Kako sam i eksplicitno tebi objašnjavao već nebrojeno puta do sada, u sličnim prilikama,
uključujući i tvoja konstanta pitanja i podmetačine kao što je ova, gde me teraš iznova i iznova da ponavljam jedno te isto:
2019:
udžbenici često ne zna se koji gori od kojeg kada ih uzmete.
2017:
Udžbenici iz istorije u Srbiji su svojim ogromnim delom jedno golo smeće sa kojim nastavnici moraju da se stavljaju u koštac, kako da objasne deci da se iz njih mogu naučiti neki tako podaci, ali istorija ne, tj. da tu uče za ocenu jer je tako propisano i uz put da pri tome ne zamrznu istoriju.
2012:
više puta sam na forumu pisao o tome kako su udžbenici iz istorije u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori
mahom smeće prepuno gluposti i da ne treba se uopšte ni oslanjati na njih)? Kako sad to ispada da sam ostvario utisak potpuno suprotan onome za šta se inače zalažem i kako postupam?
Jedno Izdvojio sam tri poruke jer mi se ne da kopati zato što mi je muka od toga koliko svako malo ti ili doslovno zaboraviš sve ili namerno slažeš (zato sam napisao
maliciozan u pređašnjoj poruci) kako bi me opet blatio pred drugim ljudima (iako do sada nisi više naučio kakav je tačno uspeh oni koji sebe pokušavaju graditi stalnim unizivanjem drugih). Srednji citat je, konkretno, primer jednog odgovora tebi. A citat iz 2012. godine, na kojem se vidi da se ista diskusija vodi samo pokazuje koliko je neverovatno da se moram 7 godina (a možda i više) objašnjavati oko jedne te iste stvari.
Toliko radikalan stav imam da me ljudi i zezaju i probleme mi prave zato što smatram da bi deca trebalo posle maturiranja škole da ritualno spale udžbenike na jednoj gomili i što ja deci govorim da ne uče istoriju u školama, već (mahom) politički sankcionisanu propagandu odnosno da to slabe veze ima sa naukom...verovatno bih i pojeo neke reči s obzirom na to koliko ekstremno i kontroverzno stanovište imam. I onda mi ti dođeš i
iznova i iznova se kao pokvarena gramafonska ploča ponavljaš. Istu priču vrtiš, šta god da ti se kaže, kao što nemam sumnje i da ćeš na nekoj novoj temi opet pisati da kao pošten čovek treba jasno da iskažem svoj zaključak (jer ga u nekoliko stotina poruka i deset godina pisanja na forumu, očigledno,
mon dieu, nisam) i opet pričati o foteljama ili o meni kao maltene autoru ili recenzentu tih istih udžbenika koje pljujem (i zbog čega sam imao i velike probleme).
Ali neka; dobro je da smo ovde to prošli. Sada i
@Aranko može da vidi koje su tačno tvoje
taktike diskusije, crno na belo. Ovo je nova tema i nema mnogo strana, pa svi mogu da pročitaju i na osnovu svega izrečenog dođu do svog utiska. I dobro je, zapravo, da se svojevremeno ponavljamo, da ljudi upoznaju s kim imaju posla. Ili da se podsete. Neki zaborave (ja, nažalost,
mnogo puta).