Albanska kapa

:D Drago mi je što si ovo pročitala i ovako reaguješ. Vidiš kako istina boli, po neki put.
Znam ja šta je Malcolm pisao i to što sam napisao da se čudim, nisam mislio bukvalno ali avaj... to se zove sarkazam. Elem, ti novi istoričari su toliko objektivni da se to kosi sa maštom. Ethana, mene ne možeš uveriti u ta politikantska laprdanja. Zna se vrlo dobro kad su Srbi došli na Kosovo i to je zabeleženo od strane mnogo objektivnijih istoričara od ovih priučenih novinarčića koje ti toliko voliš da čitaš, verovatno zato što pišu ono što se tebi svidja. Umesto što meni preporučuješ te raznorazne šarlatane, uzmi prave istorijske knjige, pa ih proučavaj.:)
Ili nemoj, možda ćeš da se iznerviraš...:neutral:
Sve u svemu, onaj ko se iole bavio istorijom, zna o čemu pričam.

Noel je piso takodje da srbi nisu bili u Bosni pre turaka.Trebo je pre samog pisanja knjige da obidze manastire iz 13 veka jer posle toga nebi sigurni piso tako nesto! Sada ti meni kazi kolika je ta objektivnost tvog autora?

Noel je piso takodje da srbi nisu bili u Bosni pre turaka.Trebo je pre samog pisanja knjige da obidze manastire iz 13 veka jer posle toga nebi sigurni piso tako nesto! Sada ti meni kazi kolika je ta objektivnost tvog autora?

Ti mene nisi razumeo. Ja o Malcolmu mislim sve najgore - najblaže rečeno. Baš njega sam i nazvao priučenim novinarem, koji služi za politikantska govorkanja. Ja sam u prethodnoj poruci objasnio kad su se Srbi naselili na Kosovo, uzimajući kao izvor Konstantina Porfirogenita, a ne ove današnje kvazi-istoričare, koji prekrajaju istoriju kako se zapadu svidja.
Zna se od kada Srbi žive na ovim prostorima, i zna se da su bili jedan od najsnažnijih bedema Hrišćanstva pri najezdi nevernika.

--------------------------
Drugo, srpsko drustvo nema plemena niti su iste ikad postojale kod njih. Zar se niste zezali kako su Albanci primitivni sto se dele na plemenima? A vidi sad, skontali ste da je to ipak karakteristika veoma starih naroda, pa biste i vi nasli neko pleme da pripadate...hmmm...A posto si Brjanin, moras da pripadas nekom plemenu-albanskom naravno. Istrazuj dete, ako si Brdjanin tvoje je poreklo albansko. Kom plemenu ili barjaku pripadas Hoti, Gruda, Shkreli, Kuqi, Palbardhi (Bjelopavliq-eno opet prevod na slavenskom), Vasojeviqima, Crnoglavojevicima ( ups opet prevod od Kryeziu) ili drugima?

Ustvari plemena postoje u istoriji svih naroda kao najprimitivniji oblik drustvene zajednice, samo sto su vremenom prevazidjena.

Mozda si pripadnik ovog naroda starom vise od 3000 godina? Gledaj stare slike "starogrka" a i Rimljana, sve se nesto Albansko kece nosi. Valjda je moda bila takva, ko ce ga znati.

Evo, ja bas istrazio kao da sam znao da ce neko to da predlozi: :cool:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9579804&postcount=39

Ti mene nisi razumeo. Ja o Malcolmu mislim sve najgore - najblaže rečeno. Baš njega sam i nazvao priučenim novinarem, koji služi za politikantska govorkanja. Ja sam u prethodnoj poruci objasnio kad su se Srbi naselili na Kosovo, uzimajući kao izvor Konstantina Porfirogenita, a ne ove današnje kvazi-istoričare, koji prekrajaju istoriju kako se zapadu svidja.
Zna se od kada Srbi žive na ovim prostorima, i zna se da su bili jedan od najsnažnijih bedema Hrišćanstva pri najezdi nevernika.

Ja se izvinjavam ja tebe nisam hteo citirati nego Ethanu! Nisam obratio paznju pa slucajno tebe citiro!:gace:

Original postavio Milanne
Vidjao sam vise rasprava na ovu temu.
Prvo, pitanje je da li je igra dobila ima po Soti ili Sota po igri?
Sota joj je bio nadimak, a ime Cirime.
Ako potrazis to ime na internetu, osim ove jedne albanske Sote, kojoj je to bio nadimak, iskocice ti jos dve Sote gruzijskog porekla, kojima je to ime.
Tu igru narod sigurno nije naucio od komunista, a malo mi je cudno da bi jedna albanska igra postala toliko popularna sirom Srbije.
Kolo kao kolo je odlika slovenskih naroda.
Sto se pesme tice, sumnjam da to vise iko igde peva.
Zanima me ovo sa decom koja su bacana u vatru. To sam vec ranije cuo, pa me zanima odakle potice ta prica.
Ima li negde nesto zvanicno o spomeniku koji pominjes?
Nije da ja sumnjam da medju Albancima ima takvih krvnika, nego me prica mnogo podseca na onu albansku pricu o 3 deteta koja su im udavili Srbi od 17. marta 2004.
Mislim, ako bi Taci i Agim digli spomenik na mestu navodnog incidenta, treba li ja da poverujem da je to stvarno tako bilo?
Svaka čast, jezgrovito i kritično, mene pak zanima nešto drugo jeli moguće da je ta dotična kapa možda bila srpska, bar po onome što sam ja učio dobar deo severne albanije je bio srpski u srednjem veku (da se ogradim, ne znam sastav naroda koji je živeo na tim prostorima, da li su srbi ili ovi drugi, namerno neću pominjati ime jer se na slažem sa onim nametnutim nam već bih taj narod zvao njihovim izvornim imenom ali je to nažalost protivzakonito!?) bile su tamo i pravoslavne crkve i natpisi na srpkom, na jugu (ispravite ako grešim) tih kapa koliko znam nema.

:D Drago mi je što si ovo pročitala i ovako reaguješ. Vidiš kako istina boli, po neki put.
Znam ja šta je Malcolm pisao i to što sam napisao da se čudim, nisam mislio bukvalno ali avaj... to se zove sarkazam. Elem, ti novi istoričari su toliko objektivni da se to kosi sa maštom. Ethana, mene ne možeš uveriti u ta politikantska laprdanja. Zna se vrlo dobro kad su Srbi došli na Kosovo i to je zabeleženo od strane mnogo objektivnijih istoričara od ovih priučenih novinarčića koje ti toliko voliš da čitaš, verovatno zato što pišu ono što se tebi svidja. Umesto što meni preporučuješ te raznorazne šarlatane, uzmi prave istorijske knjige, pa ih proučavaj.:)
Ili nemoj, možda ćeš da se iznerviraš...:neutral:
Sve u svemu, onaj ko se iole bavio istorijom, zna o čemu pričam.
--------------------------------------------

Ah, savetujes mi da citam srpske "istoricare" ili one koje pisu kako Srbi vole jel? Jer, svako ko pise ono sto Srbi ne vole, nije pravi istoricar :think:

Poslednja izmena:
Ethana, pa ti nemaš pojma uopšte o čemu pričaš... :dash:

1. Čitao sam vrlo jasno djela žurnalističkog publiciste Noela Malcolm-a. Tu ne piše da su Hrvati i Srbi došli na Balkan u 14. vijeku. Uzgred, koji su to arhivi...?

2. Sloveni nisu 1912. godine bili u Karpatima.

Ne znam da li ti to namjerno lažeš, ili je u pitanju neka čudna greška, ali uopšte nisi dobro počela... :think:

Ovo se neko zeza garant pod drugim nick-om.. :hahaha:
----------------------------------------

Idi citaj Malkolma opet!

Ustvari plemena postoje u istoriji svih naroda kao najprimitivniji oblik drustvene zajednice, samo sto su vremenom prevazidjena.

Evo, ja bas istrazio kao da sam znao da ce neko to da predlozi: :cool:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9579804&postcount=39

--------------------------------------------------------------------------------

Srbi plemensko drustvo-mora da se salis!

Hvala za ovaj video za Plis-to potvrdjuje ono sto kazu Albanci. Plis je mnogo stariji od Rimljana i Grka i od njih su ga uzeli i mnogo drugi stariji narodi. Npr. od Ilira nosi ime i Dardanele u Turksoj. Takodje, i ime Mirjam (Isusova majka) nema nikakav znacaj ni u jevrejskom a ni u kom drugom jeziku. Ups, Mirjam na albanskom, to jest ilirskom, znaci Mir-dobro, jam-sam, sto je ime dostojno za majku Isusovo-Dobra sam. To je original imena a ne Grcka verzija Marija. Influencija Ilira je ogromna. Citajte ljudi, znam da boli.

Ma da vas ne boli, ne biste otvorili teme albanska kapa, albanski jezik, albansko poreklo vec biste istrazili istoriju sajkace, ili istoriju Srba i slicno ali avaj, opsednuti ste Albancima, sve njihovo sija, sija.

da se ogradim, ne znam[/B]sastav naroda koji je živeo na tim prostorima, da li su srbi ili ovi drugi, namerno neću pominjati ime jer se na slažem sa onim nametnutim nam već bih taj narod zvao njihovim izvornim imenom ali je to nažalost protivzakonito!?) bile su tamo i pravoslavne crkve i natpisi na srpkom, na jugu (ispravite ako grešim) tih kapa koliko znam nema.

---------------------------------------

:hahaha::hahaha::hahaha:

Osramoceni od njihovog slavenskog porekla, Srbi bi da uzimaju Albansko poreklo a da njima ostave njihovu!

Vucko, Vucko-pa ako ne znas ima li tih kapa na jugu sto objavis javno da si neznalica i budala. Vidim ja, sve vi nesto pisete o necemu a da pojma nemate. Sve sto je ortodoksno, Srbi bi da je njihovo. Ej, ima crkve i manastire i u Grckoj, Rumuniji i Bugarskoj. Trcite, valjda su srpske :hahaha::hahaha:

Poslednja izmena:

Naprosto me iritiraju ti dvostruki standardi; kao, katoličanstvo nikako ne može biti hrvatski marker prisutnosti, jer biti katolik ne znači biti Hrvat (i slažem se s time), ali onda kada je u pitanju pravoslavlje- e, to su sve Srbi.

malo stati na loptu...

Osramoceni od njihovog slavenskog porekla, Srbi bi da uzimaju Albansko poreklo a da njima ostave njihovu!

Vucko, Vucko-pa ako ne znas ima li tih kapa na jugu sto objavis javno da si neznalica i budala. Vidim ja, sve vi nesto pisete o necemu a da pojma nemate. Sve sto je ortodoksno, Srbi bi da je njihovo. Ej, ima crkve i manastire i u Grckoj, Rumuniji i Bugarskoj. Trcite, valjda su srpske :hahaha::hahaha:
Ajd ovako, ja ih stvarno nisam video na jugu, video sam neke varijante italijanskih kapa ali keče ni od korova, sad ako se ja ogradjujem to ne znači da sam neznalica i budala prijatelju već samo ono što stoji u mom potpisu, Jedan grčki (nadam se da nećeš tvrditi da je vaš) filozof je rekao "znam da neznam!", po tebi je i on bio budala (mislim, kada se ovo tvoje rezonovanje primeni na njegovu izjavu), dalje da se vratim na manastire pa imaju srbi manastir u grčkoj, Hilandar. A što da se stidim slovenskog porekla:dontunderstand:
Ako baš hoćeš ponosim se njime a i mojim vezama sa vaše strane (ipak da kažem, arnautske) kao i porekla od jednog crnogorskog plemana koje si ti greškom svrstao u arnautsko (možda si to i namerno uradio ko zna) dakle kao što vidiš ja svoje korene poznajem vrlo dobro i zbog toga se ponosim što sam srbin, a znaš li ti svoje poreklo moliću bar jedno 5 generacija unazad?

Poslednja izmena:
Da li je reč o vrsti kape koju nosi gospodin sa slike ?
army19.jpg

--------------------------
Zasto Brdjanine, koliko je stara tvoja drzava? Daj da nesto kontam...Kosovo pripojeno legalno SKS Kralevstvu 1918, Vojvodina iste godine...Sandzak negde u isto vreme...hmmm Timocka Krajina oko tih godina...Singidunum ne znaci mi nista na srpskom bas kao ni Majdanpek...izvini molim te, gde se to nalazi Srbija, zemlja takozvanih Srba, religiozne pravoslavne grupe? Ako nas za 9 godina zoves na 100 godisnjicu, moguce da ces dobiti i trazenu bakllavu a i akullore. Al' sve se nesto bojim da nece biti tu Vojvode ni Sandze. A i Kosa nije tu...ma ne brini, sta ces.

Gde se nalazila ta stara "srpska" drzava? U kojoj galaksiji?:dontunderstand:

Brdjanin je prevod albanskog imena Malesor. Drugo, srpsko drustvo nema plemena niti su iste ikad postojale kod njih. Zar se niste zezali kako su Albanci primitivni sto se dele na plemenima? A vidi sad, skontali ste da je to ipak karakteristika veoma starih naroda, pa biste i vi nasli neko pleme da pripadate...hmmm...A posto si Brjanin, moras da pripadas nekom plemenu-albanskom naravno. Istrazuj dete, ako si Brdjanin tvoje je poreklo albansko. Kom plemenu ili barjaku pripadas Hoti, Gruda, Shkreli, Kuqi, Palbardhi (Bjelopavliq-eno opet prevod na slavenskom), Vasojeviqima, Crnoglavojevicima ( ups opet prevod od Kryeziu) ili drugima?

Mozda si pripadnik ovog naroda starom vise od 3000 godina? Gledaj stare slike "starogrka" a i Rimljana, sve se nesto Albansko kece nosi. Valjda je moda bila takva, ko ce ga znati.

--------------------------------------------------

Stari Slaveni sa dosli 7 veka, to je istina ali medju tim Slavenima nisu bili ni Hrvati ni Srbi. Ovi su dosli na Balkanu XIV veka. Noel Malcolm-Kosovo, kratka istorija. (Osnovano na arhivima)

Albanija je nastala 1912 ali Albanci su ziveli oduvek u njoj a i sire na Balkanu.:bye: U to vreme Slaveni jos su bili u Karpatama.

--------------------------------------------------------------------------------

Srbi plemensko drustvo-mora da se salis!

Hvala za ovaj video za Plis-to potvrdjuje ono sto kazu Albanci. Plis je mnogo stariji od Rimljana i Grka i od njih su ga uzeli i mnogo drugi stariji narodi. Npr. od Ilira nosi ime i Dardanele u Turksoj. Takodje, i ime Mirjam (Isusova majka) nema nikakav znacaj ni u jevrejskom a ni u kom drugom jeziku. Ups, Mirjam na albanskom, to jest ilirskom, znaci Mir-dobro, jam-sam, sto je ime dostojno za majku Isusovo-Dobra sam. To je original imena a ne Grcka verzija Marija. Influencija Ilira je ogromna. Citajte ljudi, znam da boli.

Ma da vas ne boli, ne biste otvorili teme albanska kapa, albanski jezik, albansko poreklo vec biste istrazili istoriju sajkace, ili istoriju Srba i slicno ali avaj, opsednuti ste Albancima, sve njihovo sija, sija.

Cemu tolike lazi :dontunderstand:

Moderator bi mogao da izbrise skoro sve tvoje postove......i ono o Vasojevicima i Bjelopavlicima kao o albanskima plemenima, te budalastine mogu samo da se cuju od vas arbanasa.......to je uvredljivo......vredjas i Srbe i Crnogorce, jer mi dobro znamo ko su i sta su bili Bjelopavlici i Vasojevici.......... molim moderatora da malo prekontrolise postove............!

i mani se citanja wikipedie,.......! bas sam se pre uvjerio koliko lazi ima na wikipedii na albanskom jeziku tj. sq..kad sam preveo celu stranu sa google translaterom......

mani se toga....ako hoces da izmisljas i lazes idi na arbanaske forume,...i lazi koliko te volja.........:rtfm:

Ajd ovako, ja ih stvarno nisam video na jugu, video sam neke varijante italijanskih kapa ali keče ni od korova, sad ako se ja ogradjujem to ne znači da sam neznalica i budala prijatelju već samo ono što stoji u mom potpisu, Jedan grčki (nadam se da nećeš tvrditi da je vaš) filozof je rekao "znam da neznam!", po tebi je i on bio budala (mislim, kada se ovo tvoje rezonovanje primeni na njegovu izjavu), dalje da se vratim na manastire pa imaju srbi manastir u grčkoj, Hilandar. A što da se stidim slovenskog porekla:dontunderstand:
Ako baš hoćeš ponosim se njime a i mojim vezama sa vaše strane (ipak da kažem, arnautske) kao i porekla od jednog crnogorskog plemana koje si ti greškom svrstao u arnautsko (možda si to i namerno uradio ko zna) dakle kao što vidiš ja svoje korene poznajem vrlo dobro i zbog toga se ponosim što sam srbin, a znaš li ti svoje poreklo moliću bar jedno 5 generacija unazad?

-------------------------------------------------------------------------------------------

Pa evo vidi kece kod Juznjaka-Toska:

Hvala Bogu, da se nasao neko ko se ponosi Slovenskom poreklom!:worth:
Dobro sto priznas veze i s Albancima ( Arnaut je turska rec za Albance koju upotrebljavaju i Srbi; ipak da ti kazem da nije pogrdna ako si mislio da jeste). A crngogorska plemena imaju svoje korene na Albanskim plemenima, ama bas sve do zadnjega i nisam napravila gresku kad sam ih svrstao u albanskim plemenima.
Svi, ama bas SVI Albanci znaju svoje poreklo i pleme kojem pripadaju ( to je albanska osobina) i ja znam moje poreklo ne do pete generacije (to je kod nas kao da nas pitas ko ti je bio deda) vec mnogo mnogo dalje-X sin Y, Y sin X, XY sin YX, XX sin Y, YY sin XX da li te ovo podseca na nesto? Jer cim kazes crnogorsko pleme-znaces sta ovo znaci. Jer poreklo plemena te salje kod albanaca.

Moderator bi mogao da izbrise skoro sve tvoje postove......i ono o Vasojevicima i Bjelopavlicima kao o albanskima plemenima, te budalastine mogu samo da se cuju od vas arbanasa.......to je uvredljivo......vredjas i Srbe i Crnogorce, jer mi dobro znamo ko su i sta su bili Bjelopavlici i Vasojevici.......... molim moderatora da malo prekontrolise postove............!

i mani se citanja wikipedie,.......! bas sam se pre uvjerio koliko lazi ima na wikipedii na albanskom jeziku tj. sq..kad sam preveo celu stranu sa google translaterom......

mani se toga....ako hoces da izmisljas i lazes idi na arbanaske forume,...i lazi koliko te volja.........:rtfm:

------------------------------------------------

Dete, nemoj da vredjas Slovene koji nose albansko poreklo, kao sto su Bjelopavliqi i Vasojeviqi, jer to su unuci najboljih plemena kao sto su Kelmendi i Kuqi. Neka isti pitaju dedove o svom poreklu.
Ti bi da moderator brise istinu, jer te boli jel? Zato, nemate pojma o nicemu, jer za vas forum je mesto gde pricate pricu jednim drugima ao stvarima o kojima nemate veze.

----------------------------------------

Idi citaj Malkolma opet!

Nemam namjere.

Jednu stvar ne podnosim - a to su laži, još pogotovo na ovako idiotski način izrečene, najblaže rečeno... :hahaha:

Međutim, iza Ethane je najvjerovatnije Iron Lord, ili je тихи izgleda poludio toliko...možda se crow zeza, a moguće je i da je ZDS, pošto mu je i najnoviji 367.897. account (udariga) banovan. Prosto je nevjerovatno da Ethana predstavlja stvarno neku osobu... :lol:

Joj, šta padate na gluposti ljudi, pa zar ne vidite da se zajebava... :hahaha:

Dete, nemoj da vredjas Slovene koji nose albansko poreklo, kao sto su Bjelopavliqi i Vasojeviqi, jer to su unuci najboljih plemena kao sto su Kelmendi i Kuqi. Neka isti pitaju dedove o svom poreklu.
Ti bi da moderator brise istinu, jer te boli jel? Zato, nemate pojma o nicemu, jer za vas forum je mesto gde pricate pricu jednim drugima ao stvarima o kojima nemate veze.

Ja bih rekao da tebe nesto svrbi ova tema, pa bi da isprovociras nekog da te napusi dok se tema ne zatvori.

Jel' si ti, illyrian_dream-e? :per:

-------------------------------------------------------------------------------------------

Pa evo vidi kece kod Juznjaka-Toska:

Hvala Bogu, da se nasao neko ko se ponosi Slovenskom poreklom!:worth:
Dobro sto priznas veze i s Albancima ( Arnaut je turska rec za Albance koju upotrebljavaju i Srbi; ipak da ti kazem da nije pogrdna ako si mislio da jeste). A crngogorska plemena imaju svoje korene na Albanskim plemenima, ama bas sve do zadnjega i nisam napravila gresku kad sam ih svrstao u albanskim plemenima.
Svi, ama bas SVI Albanci znaju svoje poreklo i pleme kojem pripadaju ( to je albanska osobina) i ja znam moje poreklo ne do pete generacije (to je kod nas kao da nas pitas ko ti je bio deda) vec mnogo mnogo dalje-X sin Y, Y sin X, XY sin YX, XX sin Y, YY sin XX da li te ovo podseca na nesto? Jer cim kazes crnogorsko pleme-znaces sta ovo znaci. Jer poreklo plemena te salje kod albanaca.

Dream-e, opet si se okliznuo.

Ethana, duso...

Kad vec tako strastveno insistiras na autohtonosti svoga naroda na Balkanu/Kosmetu, zanima me zasto kod kosovskih i skadarskih Albanaca postoji ovo predanje?

001xvg.jpg

002ab.jpg

003aq.jpg

Cijenjenog albanologa Johann Georg von Hahna nisam uspio nabaviti(Reise durch die Gebiete des Drin und Wardar, Wien, 1867.), medjutim Teofil Lapinski mi je pri ruci gdje lijepo pise da je kod Abaza na Kavkazu cuo predanje o seobama i bratstvu s Albancima.

Die Bergvolker des Kaukasus und ihr Freiheitskampf gegen die Russen, Hamburg, 1863.

004tou.jpg

005ab.jpg

006ae.jpg

Da li bi bila ljubazna da objasnis o cemu se ovdje radi?

Hvala.

Ethana, duso...

Kad vec tako strastveno insistiras na autohtonosti svoga naroda na Balkanu/Kosmetu, zanima me zasto kod kosovskih i skadarskih Albanaca postoji ovo predanje?

001xvg.jpg

002ab.jpg

003aq.jpg

Cijenjenog albanologa Johann Georg von Hahna nisam uspio nabaviti(Reise durch die Gebiete des Drin und Wardar, Wien, 1867.), medjutim Teofil Lapinski mi je pri ruci gdje lijepo pise da je kod Abaza na Kavkazu cuo predanje o seobama i bratstvu s Albancima.

Die Bergvolker des Kaukasus und ihr Freiheitskampf gegen die Russen, Hamburg, 1863.

004tou.jpg

005ab.jpg

006ae.jpg

Da li bi bila ljubazna da objasnis o cemu se ovdje radi?

Hvala.

Ahm-hm... Jel' ti to rece Sirija?...

http://forum.krstarica.com/threads/256340 :per:

Evo ti imena sela Niskog Sandzaka koja su bile etnicko ciscene u 1878, u ovih sela vecina stanovnika su bili albanaca, medju ovih Sela je i sela iz koje su isterani moji preci

Alikinci, Alabana, Arbanashka, Arbanashci, Araqa, Hasanovci; -Balltiqi, Barllova, Bajshtica e Eperme, Bajshtica Poshtme, Balinovci, Baca, Banjska, Bajqiqi, Bajqinca, Buci, Borova, Banja e Repanjes, Bajqinovci, Bardyzi, Banja, Babviqevci, Babatica, Babishevci, Banjabara, Bajra, Batushica, Barlova, Berila, Bedila, Bellanica, Belibregu, Bellotini, Bellobregu, Bellanovci, Berxhika, Beselica, Berbatofci, Bellpola, Belegu, Bubavci, Berjana, Beashtica e Poshtme, Binovci, Bllaca, Boka, Borovci, Borinci, Bojniku, Bunovci, Bogujevci, bujanovci, Bugujevci(ne rrethin e Jabllanices), Buzhurana, Breznica, Bresternavi, Brallova, Brajshori, Branina, bresi, Brezniqiqi, Breznica, Bullatovci, Buqinca, Bublica, Bufca, Burevica, Burinci, Bud eci, Bumbereku, Bullaini, Bukollrami, Bukozhani, Bukovagllava, bushtrani, Buqinca, Byqmeti i Eperm, Byqmeti i Poshtem, Byqmeti i Mesem, Bugunuvci; -Cervaneku, Cernoverni, Cerrcavci i Eperm, Cerrcavci i Poshtem, Cerrnatova; Çestelina, Çiftliku, Çokoti, 9nje ne qarkun e Nishit e nje ne Jabllanic), Çukovci; -Dankoviqi, Devotini, Dedinca, Devqa e Eperme, degermeni, Dediqi, Dekutina, Deshullovci, Dedishka, Dikovci, Dllugojnica, Dobratiqi, Debrejance, Dobrasheva, dobridolli, Dragideli, Dragusha e Eperma, dragusha e Poshtme, Dranica, Dragobuzhda, draganci, drevina, Drenova, Drenci, Drenovci, Dubrava, Dubranja, Dubnica, Durnjaci, Dubova, Dugidelli, Dugolluka, Dublica, dukati, Druga levci, Dubulevi; -Gazdara, Gajtani, Gabinca, Graica, Granica, Gesolica, Gegla, Gerguri(ne Jabllanic), Gerguri(ne rrethin te Prokuples), Gojnofci, Gopnja, Gollaku, Govori, Grabofci, Gragoqevci, Grabovica, Gerbafci, Grebolica, Gllasoviku, Gllasnoviqi, Gradni, Gunjaraku, gurivica, Gubetini, gurgurofci, gurgurova, Gurgora; -Gjemnica, Gjelekari, Gjelekara, Gjaka e Eperme, Gjaka e Poshtme, Gjukella, gjorgjefci, Gjushica, Gjingjusha, Gjurkofci, Gjurefci, Gjikolli, Gjurgjefci; -Hergaja, Huruglica e Eperme, Huruglica e Poshtme; -Igrishta(e Vranjes), Igrishta (e Pusta Rekes), Ivankulla, Ivanja, Izumna; -Jabuqa, Jakofci, Jashanica e Eperme, Jashanica e Poshtme, Jellashinca; -Kamenica, Katundmorina(rrethi i Nishit), Komotena, Kumareva, Kallabofci, Katuni, Kacabaqi, Katiqi, Kapiti, Klaiqi, Klisurica, Konjufci, Koprani, Konxheli, Korbevci, Kodra, Konjuva, Konjuhi, Kojqiqi, Koqane, Kremenata, Kertoku, Krivaqa, Krushevica, kerqmara e Eperme, Kerqmara e Poshtme, Kovanlloku, Kutllovci i eperm, Kutllovci I Poshtem, Kuqi, krushevica, Kutllova, Kutllat, Kozmaqi, Koznica, Kordinci i Poshtem, Kordinci i Eperm, Kastrati, Kallabovci, Kalimanca, Koshareva, Konjina; -Legatica, Lebofci, Levqa e Eperme, Lebana, leci, Leskovabara, Lepanja, Leboshtica, Letovnishte, Leturna, Lumeqi, Lepenica, lipovica, Lusha;Llallinca, Llazalla, Llapashtica, Llozana, Llozna, Llopetinca, Llugiqi, Llumnica, Llukova, Llugari; Manistirishta, Masurica, Magashi, Mazareqi, Maleivci, Makovci, Magova, Magarenja, Marovci, Maqedonci, Maqestena, Magjera, Maqina, Maqkovci, Matarova, Matajevci i Madh, Matajevci I Vogel, merqezi, Megja, Maqkovci, Mekishi, Merofci, Mesgraja, Megjuana, mehanja, Mealica, Mernica, Medveci, (Merqa, Mellova, Merveshi, Mekishi, Meshica, Merkonja, Merlak u, Merkoviqi), te gjith keta emra ne kllapa jan me (e paza pas M), Megjurova, Milina, Miroqica, Mikullofci, Mikulani, Mirovci, Miroshevci, Milivojci, Miskiqi, Mirosllavi, Mirinca, Mihalica, Molla e Kuqe, Momqilli, Mugosha, Muzaqa, Muqena, Muleviqi; -Novosella, Neredovci i Eperm, Neredovci i Poshtem, Negosavla, Novosella( nje ne qarkune e Toplices e nje ne at te vranjes), Neveda, Nelaku, Nesushta; -Orlishte, Orana, orlana, Oraqi, Obertinca, Obllaqina, Ostrogllava, Obarda, Orashci; -Paqarada, Parada, Pasjaqa, Pasjaqa(Nish), Pavllovci, Pallata, Pashici, Petrovci, pevatica, Perunika, Pestishi, pestini, Petrila, Pertata, Peqenci, Pokofci, Pervetica , Peroshtica, Pllana e Madhe, Pllana e Vogel, Plakova, Plloqniku, perkatesishtPllashniku i Eperm, Pllashniku i Poshtem, Poterzhani, Popofci, Popova, Poturqoi, Pareqi, Pollomi, Pollomi(nje ne qarkun ee Vranjes e tjetri te Prokuples), Prebeza e Eperme, Prebeza e Poshtme, Prekoqna, Pretreshnja, Prekodelli, Prekedini, Prevallci, Preboji, Preseka, Prekopqellnika, Prekopuca, Prekorogja, Prekashtica, Preobrazhenja, Preopollci, P iskala, Pishteva, Pustoshillova, Pustovojllovci, Pukovci, Pupovica; -Qyqalla, Qunglla; Radeci, Radovci, Rabovci, Rafuna, Rakovica, rashka, Rashica, Rastelica, raqa, rasuhaqa, Ramabaja, Ramnishta, Ravnishori, Ravnareka, Rashevci, Rataji, rastavica, Ruman ovci, Raputofci, Rastavica, Rasturrula, ragjenovci, Radinovci, Ramadeni, Relinci, Reqica e Eperme, Reqica e Poshtme(ne Toplic), Teqica e Leskovcit, Retkoceri i Eperm, Retkoceri i Poshtem, Resinci, Ribinci, Rudari, rukofci, Runjiku, Rubofci; -Samakova, Sellova, Seoce, Sekicolli, seqinica, Selishta, Sekiraqa, Sllavnica, Sllamniku, Sllabniku, Sllatina, Siarina, Slishani, Slivnica, Slivova, Simnica, Sinanova , Sodarca, Skobari, Skoverqa, Statovci, Stublla, Stashillova, Starasella, Starobanja, Surdulica, Suvidolli, Suvojnica, Suvamorava, Sudimla, Svinjisishte, Sfirca, Svin jarina, Sfarqa e eperme, Sfarqa Poshtme, Sagonjeva, Samarinci, Sagorjeva, Studenci, Spanca, Smrdani, Stropska, Smiloviqi, Stullca; -Sharprinci, shahiqi, Shqrrlinci, Shahinovci, shatra e Eperme, Shatra e Poshtme, Sharci, Shanalluka, Shuliqi, perkatesisht Shylyshi, Shillova, Shipovci, Shishmanovci, Shirokonjeva, Shulemaja, Shushnjaku, Shtullca; -Talirofci, Terstena, (Ternava e Poshtme, Ternave e Eperme, Ternava(Nish), terpeza, Terrha, Termkolli, Terbunja e Eperme, Terbunja e Poshtme, Ternavillazi) te gjithë keta emra ne kllapa janë me e-paza pas T, Tena, Tihofci, Toqani, Toverlani, Toshi, topllaci, Topanica, Togaqevci, Treqaku, Trebinja, Tullari, (Jabllanic), Tullari(Prokuple), Tmava, Turjana, Tupalla, Tupalla (Nish), Turqica, Tubuzhde; -Umi, Uzllok, Ushi; -Vardeniku, Vardini, Vasiqevci, (Verbica, Verbova, Verbovci, Vertopi) keta emra ne kllapa jan me e-paza pas V, Vrella, Vagermeni, Veqa, Vllasa e Eperme, Vuqaku, Vishesella, Vitosha, Vllahinja, Vllasa(e Prokuples), Vllasa(e qarkut te Vranjes), Vllahova, vova, Vojllovci i Eperm, Vodica, Vojiznova, Verbovci i Eperm, Vrezhina ePoshtme, Visoka, Vershefci, Vranovci, Vuqjaku, Vukojefci, Vuqa, Vujanova, Vujiznova (Nish); -Zagragja, Zaravinja, Zllatokoni, Zakishenje, Zuqa, Zllata, Zubuvci, Zebica; Zhapska, Zhegrova, Zhdelova, Zhinipoyoku, Zhitorogja, Zhuqa, Zhuqi

E a ovo su sve brate Šiptarski nazivi za mesta nema šta......:hahaha::hahaha:

Ethana, vidim da u imenu ovog tvog nika imaš i reč ana, jeli i ona možda Šiptarska ko i ostalo na ovom belom svetu? A ako već tvrdiš da pojma nemamo, pa ti dokaži, predstavi dokaze za to što tvrdiš, ja sam otvoreno pitao ono što ne znam, ali dokaza, nema pa nema (za tu tvoju "pričicu"), sve što sam o dotičnoj kapi video je da je....nosite, a o preklu ništa konkretno od tvoje strane, kao ni bilo kakav dokaz za tvoje tvrdnje (ako ga upošte imaš), ja se ne plašim rasprave ali utemeljene na dokazima a ne na pričama za laku noć malim dobrim albančićima (mi takvo nešto nemamo nažalost....da imamo....) a moderatore ne dirajte, neka ljudi rade svoj posao kako misle da treba......tebi preporučujem daj dokaze ali validne:besan2:

Poslednja izmena:

-------------------------------------------

Te Cerkezi, te Arapi, te s Kavkaza. Ako ne znas Cerkezi su otisli s Kosova '90tih i to posle sto je potpisano ugovor medju R.Srbije i R. Adigeje. Nisu otisli Albanci jer nemaju veze s Kavkazom, sem sto su im komsije poreklom odande a bi da su AUTOHTONI. Ne ide to zajedno crni Milane, ne moze em Srbin em autohton na Balkanu, bato!

Ali, nisi morao da stavis ovde sve ono djubre, dovoljno je bilo samo da kazes da je od Grujica :hahaha::hahaha::hahaha:
Vidi titulu-JEDNA TRADICIJA o poreklu :hahaha::hahaha::hahaha: Jedna Srpska tradicija da kazu kome je poreklo odakle a da ne znaju dobro ni svoje poreklo.
Dobra ova sala kako su Slaveni ovde od pamtiveka a Albanci dosli s nekuda. Samo, sta cete s arhivima koje vas demantuju! Ec!:think:

Poslednja izmena:

Back