Lijepo sam ti postavio pitanje.
Kom su gradu srpske vlasti promijenile ime? Nemoj govoriti da toga ima, već mi navedi konkretan primjer, koje naseobine i kada joj je promijenjeno ime (iz čega i u šta). I navedi mi koje je to ime, za koju naseobinu čovječju, vraćeno poslije 1999. godine preimenovanjem od strane albanskih vlasti. Ti veliš da su ona postojala prije nego što su im Srbi dali ta imena - pa, konkretizuj, jer
ovako je isto kao da pričaš u prazno. Ono što me pogotovo interesuje jeste i šta je sa mjestima koja
nisu postojala prije Srba...(a tih na Kosmetu ima dosta)?
Što se tiče geografskih lokacija i rijeka - pa upravo njih Srbi kada je u pitanju demografska historija Kosova i okolnjih regija koriste kao dokaz o etničkoj slovenskoj povijesti navedenih oblasti. Npr. uzmi recimo Bistricu, Sitnicu, itd. - sve su to čisti srpski, odnosno
slovenski toponimi, koji tu stoje vjekovima, baš je upravo Kosovo prepuno slovenske toponimije.
Ne govoriš istinu. Ne kaže se "dren" riječ "jelen" na albanskom jeziku, već "dre". Dodala si to 'n', a to je
ključno kada raspravljamo o ovim stvarima. Je li u pitanju samo omaška, ili si to možda namjerno uradila?
Ime "Therande" najvjerovatnije i jeste ilirski naziv - međutim, kakve
pobogu ima veze sa "Suvom rekom"?

Suva reka je dobila ime od Srba, tačno, jer su oni Suvu reku praktično i osnovali. I eto, poslije
najmanje sedam stoljeća koliko se grad zove "Suva reka", daje se jedan naziv koji žive veze nema sa njom nikakve i staro, originalno i vječito ime se ukida. I što je najgore, onda se tvrdi kako su Srbi ustvari ti koji su preimenovali Suhureku, a 'Teranda' "originalni albanski naziv" koji se vraća? Pa ko tu koga pravi ludim?
Što je najgore, i nije tačno ovo što se priča, ne izmišljaju se nova imena, već se vraćaju ona koja su bila u vrijeme Drugog svjetskog rata, za vrijeme okupacije od strane Sila osovine. Tako sada, što je najgore i idući u pride ekstremnih nacionalističkih i konzervativnih Srba - ispada kao da za najmlađu državu na svijetu tranzicione vlasti kosovskih Albanaca u procesu izgradnje demokratije i državno-pravnoga poretka, se želi napraviti neki
kontinuitet sa naci-fašističkom Velikom Albanijom.
Molim? Čekaj malo, ti tvrdiš da se je naselje Srbica imenovano tako tek krajem devedesetih godina...? Kada to smatraš tačno, a kako misliš da se zvalo u 20. vijeku prije?
Pa da razjasnimo onda ovo što pričaš gore, jer jednostavno nema ama baš nikakva smisla...