Albanska kapa

e bre erik, Mi imamo malu zemlju ali veliku istoriju ja nisam stavio albansku kapu na glavu odiseju i herakliju

grci su ucili da pisu iz pelasga, a ko su bili pelasgi ?

Neko to zna, zato ceo svet pomaze nas

Imate veliku istoriju?? Zato vam je drzava stara hiljadu godinu :hahaha: :hahaha:
upsss zaboravio sam, za kojiu godinu napuni ce Albanija 100godina, hoces nas pozvati na bakljave, i akuljore.

ne sjecam se da su niski albanci pravili balvan revolucijie i nakon neuspjeha optuzili kontra stranu za sve :think:

Čvrsnice, možeš li precizirati o čemu pričaš?

Ja ti velim da je prema turskom pravu izvršeno povlačenje svih muhamedanaca. Turska država je, po svojoj praksi, organizovala i pozivala sav narod (narod=muslimani) na povlačenje, sa svih teritorija koje su gubili. Slična stvar se dogodila i u oblasti niškoga sandžaka.

A ti si to nazvao dobrim etničkim čišćenjem, a Oluju manitom bežanijom. :think:

Čvrsnice, možeš li precizirati o čemu pričaš?

Ja ti velim da je prema turskom pravu izvršeno povlačenje svih muhamedanaca. Turska država je, po svojoj praksi, organizovala i pozivala sav narod (narod=muslimani) na povlačenje, sa svih teritorija koje su gubili. Slična stvar se dogodila i u oblasti niškoga sandžaka.

A ti si to nazvao dobrim etničkim čišćenjem, a Oluju manitom bežanijom. :think:

ajmo rec da je oko nisa izvrseno povlacenje stanovnistva,ali oko uzica i drugih mjesta to povlacenje sigurno nije bilo samoinicijativno.

oluja i ovaj slucaj u srbiji se nemogu usporedit,vec sam naveo i zasto :rtfm:

u cro je doslo do pobune i otcjepljenja velikih dijelova zemlje,u srbiji to nije bio slucaj

ajmo rec da je oko nisa izvrseno povlacenje stanovnistva,ali oko uzica i drugih mjesta to povlacenje sigurno nije bilo samoinicijativno.

oluja i ovaj slucaj u srbiji se nemogu usporedit,vec sam naveo i zasto :rtfm:

u cro je doslo do pobune i otcjepljenja velikih dijelova zemlje,u srbiji to nije bio slucaj

Ko poredi slučajeve? Porede se tvoji komentari, koji se svakako mogu... :D

Užica?

VRACAMO SE NA TEMU, i jos danas niko u ilirsko poluostrvo ne nosi i ne pravi Plis ( Qeleshe), osim albanaca , plis ( qeleshe, albanska kapa) je Stampa autenticiteta albanskog naroda u ove prostorije

230px-AzemGalica[1].jpg

394pxodysseuschiaramontoq7[1].jpg

2053786846_482a4693d1[1].jpg

etruscansanmarino1975stry3[1].jpg

hephaestus1[1].gif

Kad si vec okacio ovu prvu sliku, da procitate ovo sta je ta ********* uradila.:evil::evil::evil::evil:

„Šote mori šote“

Na proslavama, svadbama i ostalim zabavama igraju Srbi "Šote mori šote" neznajući za sumorne istorijske činjenice vezane za tu „narodnu igru“.

057.jpg

Ćerime Haljilji Galica – Šota i Azem Bejta iz sela Galica

Čim spomenemo riječ "šota" odmah pomislimo na igru koja se, nažalost, igra na svakoj srpskoj svadbi. Porijeklo imena šota dolazi od imena Šota Galica, ženi srbomrsca "kačaka" (odmetnika) Azema Bejte iz sela Galice (1889.-1924.) koji je svojevremeno harao po Kosmetu i Metohiji.

Šota Galica je nakon muževljeve pogibije zulumćarila i predvodila odmetnike.
U srpskom narodu sačuvano je sjecanje na užasan događaj kada je Šota uhvatila šestoro srpske dece, čobančadi kod stada, na planini Mokri, povezala ih, naložila vatru i sve ih bacila u oganj.

Dok su deca gorjela Šota je sa "kačacima" igrala svoju igru oko vatre, orgijala i pjevala: "Šote mori šote, šote mašala, davno želim šote, mori, šote, da te igram ja!". Na mestu stradanja nevine dečice podignuta je spomen-ploča koja je stajala do kraja II svetskog rata, kada su je komunisti uklonili kako bi sačuvali "bratstvo i jedinstvo", još jednom poturajući narodu lažne istorijske činjenice.

Provjerite i sami na Internetu... Azem Bejt ili Bejta je idol Šiptarima na forumima....
Planina Mokra se je na severozapadu Kosmeta. Za Šotu Galicu (često i Šota Galjinica) sam pronašao pravo ime: Qerime Halili Galica – Šota, što bi se na srpsko čitalo kao Čerimi Haljilji Galica - Šota.

Možda neki mislite i da je ovo neko novo srbovanje jer se dijametralno razlikuje od dosadašnjih objašnjenja (komunističke istorije) da se radi o šiptarskoj narodnoj igri gde devojka izaziva momka.... Tekst o tome je napisao i svestenik iz RS. Nalazi se u listu "Svetosavsko zvonce", objavljen početkom 2007.
“Šota" nije nastala tako davno, da se je ljudi ne bi sećali odnosno znali kako je nastala.

Šta ću od sada da radim, pitate se? Pa vrlo jednostavno i razumno. Ozbiljan sam kad vam kažem da ću po svaku cijenu pokušati sprečiti sviranje ili pjevanje šote na bilo kojem veselju. Načina ima mnogo od objašnjenja šta je to „Šota“.... Druga stvar koju mogu da uradim (ako već ne mogu da sprečim): napustiću mesto događaja, jer se ne mogu veseliti i pevati „Šote mori šote“ dok mi je u mislima slika kako su uz tu pesmu gorela srpska deca. Bilo kad i bilo gde.
Svakako da je najlakši način odmah na početku reći muzici: "bez šote", pa ako insistiraju i uz objašnjenje zašto bez „šote“.

Mnogi će možda smatrati kako ja opet pretjerujem i šta ja uopšte znam, da bih prekrajao istoriju. Nemam te namere (a ni želje) da prekrajam istoriju i menjam druge ljude. Možda mogu samo da vam na ovaj način da vam pružim još jednu informaciju više. A ako vi ne cenite sebe i svoje poreklo ja vam ne mogu pomoći.

Šta želim od vas? Pa bilo bi mi vrlo drago kad bi ovu informaciju o „šoti“ prosledili svim Srbima koje poznajte jer mnogi se iz neznanja vesele nad jednim svirepim zločinom u kojem su gorela nevina deca. Bilo bi mi drago kad bi na bilo koji način i vi reagovali i onemogućili sviranje iste. (ili da prije kažete muzici ili da to učinite u početnim taktovima). Najmanje što možete da učinite je da kad se svira ova pesma sedete na svoje mjesto, zamislite kako je bilo toj deci koja su živa izgorela i kako je bilo njihovim roditeljima. Znaci, da se ne veselite, jer za to stvarno nema nikakvog povoda...

Cena naše inferiornosti i neznanja je suviše skupo plaćena da sebi JOŠ jednom u istoriji dozvolimo "bratstvo i jedinstvo" preko krvi i kostiju naših predaka, naše dece i našeg naroda.

Kad si vec okacio ovu prvu sliku, da procitate ovo sta je ta ********* uradila.:evil::evil::evil::evil:

„Šote mori šote“

Na proslavama, svadbama i ostalim zabavama igraju Srbi "Šote mori šote" neznajući za sumorne istorijske činjenice vezane za tu „narodnu igru“.

057.jpg

Ćerime Haljilji Galica – Šota i Azem Bejta iz sela Galica

Čim spomenemo riječ "šota" odmah pomislimo na igru koja se, nažalost, igra na svakoj srpskoj svadbi. Porijeklo imena šota dolazi od imena Šota Galica, ženi srbomrsca "kačaka" (odmetnika) Azema Bejte iz sela Galice (1889.-1924.) koji je svojevremeno harao po Kosmetu i Metohiji.

Šota Galica je nakon muževljeve pogibije zulumćarila i predvodila odmetnike.
U srpskom narodu sačuvano je sjecanje na užasan događaj kada je Šota uhvatila šestoro srpske dece, čobančadi kod stada, na planini Mokri, povezala ih, naložila vatru i sve ih bacila u oganj.

Dok su deca gorjela Šota je sa "kačacima" igrala svoju igru oko vatre, orgijala i pjevala: "Šote mori šote, šote mašala, davno želim šote, mori, šote, da te igram ja!". Na mestu stradanja nevine dečice podignuta je spomen-ploča koja je stajala do kraja II svetskog rata, kada su je komunisti uklonili kako bi sačuvali "bratstvo i jedinstvo", još jednom poturajući narodu lažne istorijske činjenice.

Provjerite i sami na Internetu... Azem Bejt ili Bejta je idol Šiptarima na forumima....
Planina Mokra se je na severozapadu Kosmeta. Za Šotu Galicu (često i Šota Galjinica) sam pronašao pravo ime: Qerime Halili Galica – Šota, što bi se na srpsko čitalo kao Čerimi Haljilji Galica - Šota.

Možda neki mislite i da je ovo neko novo srbovanje jer se dijametralno razlikuje od dosadašnjih objašnjenja (komunističke istorije) da se radi o šiptarskoj narodnoj igri gde devojka izaziva momka.... Tekst o tome je napisao i svestenik iz RS. Nalazi se u listu "Svetosavsko zvonce", objavljen početkom 2007.
“Šota" nije nastala tako davno, da se je ljudi ne bi sećali odnosno znali kako je nastala.

Šta ću od sada da radim, pitate se? Pa vrlo jednostavno i razumno. Ozbiljan sam kad vam kažem da ću po svaku cijenu pokušati sprečiti sviranje ili pjevanje šote na bilo kojem veselju. Načina ima mnogo od objašnjenja šta je to „Šota“.... Druga stvar koju mogu da uradim (ako već ne mogu da sprečim): napustiću mesto događaja, jer se ne mogu veseliti i pevati „Šote mori šote“ dok mi je u mislima slika kako su uz tu pesmu gorela srpska deca. Bilo kad i bilo gde.
Svakako da je najlakši način odmah na početku reći muzici: "bez šote", pa ako insistiraju i uz objašnjenje zašto bez „šote“.

Mnogi će možda smatrati kako ja opet pretjerujem i šta ja uopšte znam, da bih prekrajao istoriju. Nemam te namere (a ni želje) da prekrajam istoriju i menjam druge ljude. Možda mogu samo da vam na ovaj način da vam pružim još jednu informaciju više. A ako vi ne cenite sebe i svoje poreklo ja vam ne mogu pomoći.

Šta želim od vas? Pa bilo bi mi vrlo drago kad bi ovu informaciju o „šoti“ prosledili svim Srbima koje poznajte jer mnogi se iz neznanja vesele nad jednim svirepim zločinom u kojem su gorela nevina deca. Bilo bi mi drago kad bi na bilo koji način i vi reagovali i onemogućili sviranje iste. (ili da prije kažete muzici ili da to učinite u početnim taktovima). Najmanje što možete da učinite je da kad se svira ova pesma sedete na svoje mjesto, zamislite kako je bilo toj deci koja su živa izgorela i kako je bilo njihovim roditeljima. Znaci, da se ne veselite, jer za to stvarno nema nikakvog povoda...

Cena naše inferiornosti i neznanja je suviše skupo plaćena da sebi JOŠ jednom u istoriji dozvolimo "bratstvo i jedinstvo" preko krvi i kostiju naših predaka, naše dece i našeg naroda.

Vidjao sam vise rasprava na ovu temu.

Prvo, pitanje je da li je igra dobila ima po Soti ili Sota po igri?

Sota joj je bio nadimak, a ime Cirime.

Ako potrazis to ime na internetu, osim ove jedne albanske Sote, kojoj je to bio nadimak, iskocice ti jos dve Sote gruzijskog porekla, kojima je to ime.

Tu igru narod sigurno nije naucio od komunista, a malo mi je cudno da bi jedna albanska igra postala toliko popularna sirom Srbije.

Kolo kao kolo je odlika slovenskih naroda.

Sto se pesme tice, sumnjam da to vise iko igde peva.

Zanima me ovo sa decom koja su bacana u vatru. To sam vec ranije cuo, pa me zanima odakle potice ta prica.

Ima li negde nesto zvanicno o spomeniku koji pominjes?

Nije da ja sumnjam da medju Albancima ima takvih krvnika, nego me prica mnogo podseca na onu albansku pricu o 3 deteta koja su im udavili Srbi od 17. marta 2004.

Mislim, ako bi Taci i Agim digli spomenik na mestu navodnog incidenta, treba li ja da poverujem da je to stvarno tako bilo?

Poslednja izmena:
Milane ne pitaj mene o tome, jer ja sam samo kopirao tekst sa jednog sajta, i to je 100% istina, niko nije lud da laze o tome, ko bi imao interes da nesto tako izmisli,.... a verovatno je ta igra sota dobila ime po njoj, o tome treba pitati starije ljude sa Kosmeta jer oni sigurno znaju o tome, ali malo jih i ima tamo, svi su proterani,...

Kopiraj dio teksta i ubaci u google, pa ce da ti izbaci sajtove na kojima je pisano o tome.

Milane ne pitaj mene o tome, jer ja sam samo kopirao tekst sa jednog sajta, i to je 100% istina, niko nije lud da laze o tome, ko bi imao interes da nesto tako izmisli,.... a verovatno je ta igra sota dobila ime po njoj, o tome treba pitati starije ljude sa Kosmeta jer oni sigurno znaju o tome, ali malo jih i ima tamo, svi su proterani,...

Kopiraj dio teksta i ubaci u google, pa ce da ti izbaci sajtove na kojima je pisano o tome.

Da ne spamujemo temu, imas ovde novu temu za nasiroko i nadugacko po tom pitanju:

http://forum.krstarica.com/threads/282263

Njima je svima i idol onaj manijak što je zulumćario devedesetih i govorio kako se ide napiti i onda ubijati Srbe...k'o u tursko vrijeme...ako svi znaju na koga mislim... :roll: ...pored Ramuša Haradinaja....

A i Srbi vole luđake, na koracima vidjeti slike Ratka Mladića. :eek:

Evo sad znamo zasto ih vecina Grka ne vole......otimaju istoriju(citajte jadni i bedni pokusaji:lol:) od Srba,Makedonaca i Grka....mislim stvarno budite ponosni na ono malo istorije sto imate kakva god bila.ne pokusavajte da otimate tudju slavu :rotf:

------------------------

A ja ipak mislim da ih ne vole jer znaju sta su sve krali od njih i da istina kad tad izadje na videlo. Mislim sad posto i sami istoricari u Atini su priznali da je Alexander Veliki pricao "barbarian" a ne grcki jezik sto znaci bio je Ilir, da su pravi heleni pellazgog porekla Arvanitasi a ne Grci, za koje vec se zna da su dosli iz Male Azije, da "starogrcki" jezik za koji kazu da ne razumeju jer su izgubili veze s njim, razumljiv je na modernom albanskom i druge stvari. Najzad!

Alexander the Great

Imate veliku istoriju?? Zato vam je drzava stara hiljadu godinu :hahaha: :hahaha:
upsss zaboravio sam, za kojiu godinu napuni ce Albanija 100godina, hoces nas pozvati na bakljave, i akuljore.

--------------------------
Zasto Brdjanine, koliko je stara tvoja drzava? Daj da nesto kontam...Kosovo pripojeno legalno SKS Kralevstvu 1918, Vojvodina iste godine...Sandzak negde u isto vreme...hmmm Timocka Krajina oko tih godina...Singidunum ne znaci mi nista na srpskom bas kao ni Majdanpek...izvini molim te, gde se to nalazi Srbija, zemlja takozvanih Srba, religiozne pravoslavne grupe? Ako nas za 9 godina zoves na 100 godisnjicu, moguce da ces dobiti i trazenu bakllavu a i akullore. Al' sve se nesto bojim da nece biti tu Vojvode ni Sandze. A i Kosa nije tu...ma ne brini, sta ces.

Gde se nalazila ta stara "srpska" drzava? U kojoj galaksiji?:dontunderstand:

Brdjanin je prevod albanskog imena Malesor. Drugo, srpsko drustvo nema plemena niti su iste ikad postojale kod njih. Zar se niste zezali kako su Albanci primitivni sto se dele na plemenima? A vidi sad, skontali ste da je to ipak karakteristika veoma starih naroda, pa biste i vi nasli neko pleme da pripadate...hmmm...A posto si Brjanin, moras da pripadas nekom plemenu-albanskom naravno. Istrazuj dete, ako si Brdjanin tvoje je poreklo albansko. Kom plemenu ili barjaku pripadas Hoti, Gruda, Shkreli, Kuqi, Palbardhi (Bjelopavliq-eno opet prevod na slavenskom), Vasojeviqima, Crnoglavojevicima ( ups opet prevod od Kryeziu) ili drugima?

Mozda si pripadnik ovog naroda starom vise od 3000 godina? Gledaj stare slike "starogrka" a i Rimljana, sve se nesto Albansko kece nosi. Valjda je moda bila takva, ko ce ga znati.

Poslednja izmena:
Milane ne pitaj mene o tome, jer ja sam samo kopirao tekst sa jednog sajta, i to je 100% istina,

----------------------------------------------------

:hahaha::hahaha::hahaha:

Ee..ovo su prava srpska posla. Jedna budala pise neku glupost, ceo CIJELI narod ce da " ma ne pitaj mene, ja sam samo kopirao"...:hahaha::hahaha::hahaha: ali zna se " to je 100% istina".

"vako su ovi napisali istoriju Srbije! Kopirajuci od drugih ali "sve 100% istina".

Ihh, Dragane sto me nasmeja!

--------------------------
koliko je stara tvoja drzava?

Srbija je stara jedno 1400 godina (ne mogu da dam tacan broj jer su se srbi naselili na balkan u 7-8 veku) stim sto je izmedju 1456-1878 (sa izuzetkom 1804-1813 kada je bila oslobodjena) bila pod Turskom mada je za vreme Milosa Obrenovica imala veliku autonomiju unutar te iste turske drzave.

A sto se Albanije tice veoma je prosto, Albanija je nastala 1913 godine, znaci Albanija je stara 96 godina :hvala:

Poslednja izmena:
Srbija je stara jedno 1400 godina (ne mogu da dam tacan broj jer su se srbi naselili na balkan u 7-8 veku) stim sto je izmedju 1456-1878 (sa izuzetkom 1804-1813 kada je bila oslobodjena) bila pod Turskom mada je za vreme Milosa Obrenovica imala veliku autonomiju unutar te iste turske drzave.

A sto se Albanije tice veoma je prosto, Albanija je nastala 1913 godine, znaci Albanija je stara 96 godina :hvala:

--------------------------------------------------

Stari Slaveni sa dosli 7 veka, to je istina ali medju tim Slavenima nisu bili ni Hrvati ni Srbi. Ovi su dosli na Balkanu XIV veka. Noel Malcolm-Kosovo, kratka istorija. (Osnovano na arhivima)

Albanija je nastala 1912 ali Albanci su ziveli oduvek u njoj a i sire na Balkanu.:bye: U to vreme Slaveni jos su bili u Karpatama.

Poslednja izmena:

Stari Slaveni sa dosli 7 veka, to je istina ali medju tim Slavenima nisu bili ni Hrvati ni Srbi. Ovi su dosli na Balkanu XIV veka. Noel Malcolm-Kosovo, kratka istorija. (Osnovano na arhivima)

Albanija je nastala 1912 ali Albanci su ziveli oduvek u njoj a i sire na Balkanu.:bye: U to vreme Slaveni jos su bili u Karpatama.

Ethana, da ti objasnim par stvari...
Čudi me da je Malcolm tako nešto napisao, ipak je on Englez. Ah da, od njih tako nešto i očekuje. Albanci nisu oduvek živeli na ovim prostorima, oni se pominju u Vizantiji kao plemena koja žive na Kosovu tek pred kraj jedanaestog veka. Dok su Srbi poznati pod tim imenom, bili naseljeni na Kosovu još u doba cara Iraklija (610-641). Od tada nas istorija i zna kao Srbe. Inače naselili smo se mnogo ranije na Balkan, još u šestom veku.
Inače to je napisao car Konstantin Porfirogenit (913-959) u svom delu ''O narodima''. Kratak čas PROVERENE istorije.:bye:

Ethana, da ti objasnim par stvari...
Čudi me da je Malcolm tako nešto napisao, ipak je on Englez. Ah da, od njih tako nešto i očekuje. Albanci nisu oduvek živeli na ovim prostorima, oni se pominju u Vizantiji kao plemena koja žive na Kosovu tek pred kraj jedanaestog veka. Dok su Srbi poznati pod tim imenom, bili naseljeni na Kosovu još u doba cara Iraklija (610-641). Od tada nas istorija i zna kao Srbe. Inače naselili smo se mnogo ranije na Balkan, još u šestom veku.
Inače to je napisao car Konstantin Porfirogenit (913-959) u svom delu ''O narodima''. Kratak čas PROVERENE istorije.:bye:

-------------------------------------

Ah...da i ovo je " ma ne pitaj mene, ja sam samo kopirao"... ali je 100% istina.

Znas sta, pre Vizanta neko je bio tu i spomenuo Albance i Ilire a Slaveni ni u kojoj arhivu se ne spominju da su ziveli na Balkanu pre 7 veka, a Srbi pre 14. Dobro, sad Srbi pise kako su oni dosli u 7 veku. A ovo o Srbima u 610-641 znas i sam da je nista vise od zelje da bude tako.

Mesto da drzis cas istorije meni, idi citaj nesto. Sad ce vikend, pa valjda ces imati vreme za takvo nesto. Samo, nemoj citati srpske gluposti "rekla-kazala", "ja ne znam,:whistling: samo sam kopirao ali je 100% istina". Nego, citaj istoricare, po mogucnosti strance, niti Srbe ni Albance. Vidim CUDIS se i ne znas sta je Malkolm napisao. Jos vise ces da se cudis ako CITAS ono sto pisu istoricari a ne Milan i Dragan iz Krstarice:rotf:

Ajd sad proveri istoriju i citaj sta je jos Malkolm napisao o Bosnjacima i Bosanskim Srbima u Bosna-kratka istorija. Uuuu, ima da se cudis. Ma poludices skroz! Pocni s ovim pa nastavi s drugima. Mog'o bi da pocnes i od Strabona i starijih, kako hoces.

Ah...da i ovo je " ma ne pitaj mene, ja sam samo kopirao"... ali je 100% istina.

Znas sta, pre Vizanta neko je bio tu i spomenuo Albance i Ilire a Slaveni ni u kojoj arhivu se ne spominju da su ziveli na Balkanu pre 7 veka, a Srbi pre 14. Dobro, sad Srbi pise kako su oni dosli u 7 veku. A ovo o Srbima u 610-641 znas i sam da je nista vise od zelje da bude tako.

Mesto da drzis cas istorije meni, idi citaj nesto. Sad ce vikend, pa valjda ces imati vreme za takvo nesto. Samo, nemoj citati srpske gluposti "rekla-kazala", "ja ne znam,:whistling: samo sam kopirao ali je 100% istina". Nego, citaj istoricare, po mogucnosti strance, niti Srbe ni Albance. Vidim CUDIS se i ne znas sta je Malkolm napisao. Jos vise ces da se cudis ako CITAS ono sto pisu istoricari a ne Milan i Dragan iz Krstarice:rotf:

Ajd sad proveri istoriju i citaj sta je jos Malkolm napisao o Bosnjacima i Bosanskim Srbima u Bosna-kratka istorija. Uuuu, ima da se cudis. Ma poludices skroz! Pocni s ovim pa nastavi s drugima. Mog'o bi da pocnes i od Strabona i starijih, kako hoces.

:D Drago mi je što si ovo pročitala i ovako reaguješ. Vidiš kako istina boli, po neki put.
Znam ja šta je Malcolm pisao i to što sam napisao da se čudim, nisam mislio bukvalno ali avaj... to se zove sarkazam. Elem, ti novi istoričari su toliko objektivni da se to kosi sa maštom. Ethana, mene ne možeš uveriti u ta politikantska laprdanja. Zna se vrlo dobro kad su Srbi došli na Kosovo i to je zabeleženo od strane mnogo objektivnijih istoričara od ovih priučenih novinarčića koje ti toliko voliš da čitaš, verovatno zato što pišu ono što se tebi svidja. Umesto što meni preporučuješ te raznorazne šarlatane, uzmi prave istorijske knjige, pa ih proučavaj.:)
Ili nemoj, možda ćeš da se iznerviraš...:neutral:
Sve u svemu, onaj ko se iole bavio istorijom, zna o čemu pričam.

Ethana, pa ti nemaš pojma uopšte o čemu pričaš... :dash:

1. Čitao sam vrlo jasno djela žurnalističkog publiciste Noela Malcolm-a. Tu ne piše da su Hrvati i Srbi došli na Balkan u 14. vijeku. Uzgred, koji su to arhivi...?

2. Sloveni nisu 1912. godine bili u Karpatima.

Ne znam da li ti to namjerno lažeš, ili je u pitanju neka čudna greška, ali uopšte nisi dobro počela... :think:

Ovo se neko zeza garant pod drugim nick-om.. :hahaha:

Ethana, pa ti nemaš pojma uopšte o čemu pričaš... :dash:

1. Čitao sam vrlo jasno djela žurnalističkog publiciste Noela Malcolm-a. Tu ne piše da su Hrvati i Srbi došli na Balkan u 14. vijeku. Uzgred, koji su to arhivi...?

2. Sloveni nisu 1912. godine bili u Karpatima.

Ne znam da li ti to namjerno lažeš, ili je u pitanju neka čudna greška, ali uopšte nisi dobro počela... :think:

Ovo se neko zeza garant pod drugim nick-om.. :hahaha:

Slavene, ne vredi objašnjavati...:)

Da, Albanska (karakteristicna ) bela kapa ( org.naziv Plis, Qeleshe, Qylahë ) je antickog porekla i nosi se i dan danas pretezno kod starijih muskaraca a nose je i mladi prilikom raznih proslava pretezno nacionalnog karaktera...Pravi se od ovcije vune posebno rucnom tehnologijom :roll:
Od zavisnosti one geografiske ( niposto religiske ) ima ih raznih oblika/modela..
Ja ih imam nekoliko i posebno su mi drage...

Back