:Za "šta znači na srpskom" (vidi onaj post o hebrejskom poreklu), mi imamo lepša imena i to orginalno srpska: Milica, Milena, Zorica, Dragica......da ne nabrajam, za ta možeš da pitaš šta znače, isto kao što si pitala i za ova koja su došla sa hrišćanstvom. A za ovo Aleksandros (Aleksandar) pitaj nekog Helena šta će ti reći, ne mene.

Dalje baš sam čekao kad ćeš spomenuti Ilire, pa koliko znam o njima se dosta zna, ali se nezna kojim su jezikom govorili. Ko zna možda šiptarski naučnici reše zagonetku, ko onaj naš drbob (mislim da to beše nik dotičnog), ispašće da su šiptari narod zvezdanog porekla, mislim pošto su potomci zvezdanog naroda, sad još da se udružite sa srbima i ceo kosmos je naš ko da nam stane na put naš zvezdani.

A sad ozbiljno, lepo obrazlažeš, samo to isto i mi(srbi) možemo da uradimo, ali je to neosnovana konstrukcija za istorijsku nauku (možda čak i za lingvistiku), to slobodan ne mora da znači da je ta reč orginalnog porekla, svaki lingvista će ti reći da su samo najosnovnije reči sigurno autohtone sve ostale mogu ali ne moraju biti pozajmljene iz jezika naroda koji su okruživali taj narod, da li je reč "faleminderit" šiptarska ili turcizam? Isto reč "kravati" slično srpkom "krevet" nije orginalno šiptarska i još na kraju "obližajets(j)a" (inače
reč je iz proglasa OVPBM, nemam primerak pri sebi pa ga ne mogu postovati, ako neko ima neka učini to), je čisto slovenska (srpska,starosrpska) reč.Toliko o rečima i Ilirima.
Sad malo o kapi tj. kapama i to po tačkama ako se sa nečim ne slažeš lakše ćeš postovati.
1. Kapa je odevni predmet, koji se nosi na glavi i služi na više načina čoveku/ženi.
2. Štiti glavu od vremenskih nepogoda.
3.Ističe socijalni status pojedinca, kao i pripadnost raznim socijalnim krugovima.
4.Može a i ne mora biti deo samo jednog naroda.
5.Dizajn iste je podređem svrsi (npr. zimska, paradna itd...)
6. kao i od svih ostalih upotrebnih predmeta geografska lokacija igra veliku ulogu u dizajniranju (na severu je služila pre svega da zaštiti od hladnoće a ne u paradne svrhe)
7.Prvenstveno zavisi (zavisila je u pristoriji) od upotrebne vrednosti a ne od pripadnosti određenoj grupi. (u praisotriji nije bilo naroda u današnjem smislu), što dovodi do zaključka da ako je određeni tip kape bio funkcionalan za to podneblje, svi su je upotrebljavali nezavisno od grupe ili kulture.
8. Kapa je mogući izraz pripadnosti staležu ali nije jedino obeležije (ovo dopunjuje gore rečeno), bar ne ova o kojoj je ovde reč jer je jednostavna, više mi liči na upotrebnu a ne svečanu kapu.
Nadam se da sam ovim rekao svoje gledište, dali sam u pravu prosudite Vi.
P.S. Da li mi godi ili ne nije ovde reč, već o istini i to istorijskoj a ona se dokazuje, bilo logički (izvedenim dokazima) ili materijalnim dokazima.