Alatke iz kuhinje

e to za vrucine i mesanje si u pravu, cini mi se da nikada necu zaboraviti kuvaje filova letos.....u kuhinji pakao, pored sporeta i serpe jos gore a ja stomak do zuba pa ne mogu ni prici sporetu posteno.....:zcepanje: toga se setim svaki put kad kuvam neki fil......

ja mislim da je plin bolji.sto se tice ravne ploce....sem estetske mislim da nema nikakvu extra funkciju a razlika u ceni mislim da nije zanemarljiva.ukusi su razliciti,ali ja bi ravnu plocu samo ako mi je neko pokloni,hehehe

Ja kada bih sada kupovala, kupila bih indukcionu ploču.

Imam ravnu ploču, to je genijalan izum. Ništa ne može da zagori ni iskipi. :) Samo treba imati strpljenja za nju.
Indukciona nije loša ali me šerpe za nju izludjuju, one sa duplim dnom tipa Zepter ne prolaze, samo tanke kao za plin.Kad god treba nešto da stavim na štopret prvo moram da probam da li radi....grgrgrrrrr
Plin je stvarno super ali pod uslovom da imaš mesta za bocu.

Indukciona nije loša ali me šerpe za nju izludjuju, one sa duplim dnom tipa Zepter ne prolaze, samo tanke kao za plin.Kad god treba nešto da stavim na štopret prvo moram da probam da li radi....grgrgrrrrr
Plin je stvarno super ali pod uslovom da imaš mesta za bocu.
Indukciona ploca i ravna ploca, sada se zbunih totalno, moram znaci jos da istrazujem... da utvrdim razlike!
A ja se stvarno najvise plasim zbog djece. Moj sin je sada bas u nekom nakaradnom fazonu, samo sakriva upaljace po stanu i svaki cas cujem kako kresne i tu i tamo upali cosak nekog papira, da pravi neke kao starinjske motive. Tacnije, to mu jos od zimus traje, i stalno ja uzmem i pricam i pricamo pozaru, o gasovima, sve on to zna ali opet se zeza i igra sa tim.
Mjesto za bocu, e to mi je isto misterija??? Mikrotalasna nam stoji na sopstvenoj kutiji u trpezariji - dnevnoj sobi...

Daco i moj Luka je u toj fazi, pali sve sto stigne. Pre dva meseca je upalio tepih u kuhinji dok smo mi bili u radionici. Srecom Matija je bio tu, pa je sepao vodu na to. Resili smo problem tako sto smo ga odveli napolje, napravili mesto za vatru, Rade je poslagao drvca i papir, dali smo i njemu da to slaze i sam je to palio, igrao se vatrom, carao ..... Rekli smo mu da kada god oseti zelju nesto da pali, mora da nam kaze da ga odvedemo opet jer je to inace jaaaaako opasno... Mislim da je shvatio :D....

Daco i moj Luka je u toj fazi, pali sve sto stigne. Pre dva meseca je upalio tepih u kuhinji dok smo mi bili u radionici. Srecom Matija je bio tu, pa je sepao vodu na to. Resili smo problem tako sto smo ga odveli napolje, napravili mesto za vatru, Rade je poslagao drvca i papir, dali smo i njemu da to slaze i sam je to palio, igrao se vatrom, carao ..... Rekli smo mu da kada god oseti zelju nesto da pali, mora da nam kaze da ga odvedemo opet jer je to inace jaaaaako opasno... Mislim da je shvatio :D....
Jao covjece, zapalio tepih u kuhinji, majko moja mila...
pa dobro, sad mi je ipak lakse, izgelda da svi moraju proci tu fazu. Mi svom Aljosi ne smijemo ni priznati da smo oboje kao djeca obozavali da se igramo vatrom, ja sam stalno uzimala sibice i pustala da mi gori skroz do prsta i onda malo onako pljucnes pa uhvatis izgorjeli kraj i onda uzivas kako to pece ali ipak izgori citava sibica. A mm je vazda raspuste provodio na selu i nema sta nije izmisljao i radi sa vatrom, palio mravinjake pa istrazio sta oni rade u tim panicnim situacijama, pa pusti molim te... Ali definitvno moraju djeca shvatiti da nema zezanja u stanu, ma ne valja ni napolju, ali opet je to drugacije

jel to pistolj za kompresor...ili je to tako za sebe...bas sam duduk sto se tice toga...:)
Blago tebi, sta svasta lepo ima, e cim ukapiras kako da koristis ove ljubicaste lenjire javljaj...ja nikako ne znam, vazda mi se kidaju slova, imam osecaj da su previse tanka na pojedinim mestima......

jel to pistolj za kompresor...ili je to tako za sebe...bas sam duduk sto se tice toga...:)
Blago tebi, sta svasta lepo ima, e cim ukapiras kako da koristis ove ljubicaste lenjire javljaj...ja nikako ne znam, vazda mi se kidaju slova, imam osecaj da su previse tanka na pojedinim mestima......

Jeste pistolj za kompresor ;)...kompresor imam od ranije..
ma ima svasta...imam ja i 5 puta vise od ranije al koristila sam samo 10% od toga...al nema veze neka ga..mozda zatreba u buduce..kad god naletim na nesto zanimljivo ja narucim..
a za slova javljam...kad ih isprobam...i meni deluju mnogo sitna i tanka na nekim mestima...bila nesto jeftina pa reko' nek se nadju..;)videcu kako funkcionise...mrzi me da mesim fondan..:evil:

Jeste pistolj za kompresor ;)
a za slova javljam...kad ih isprobam...i meni deluju mnogo sitna i tanka na nekim mestima...bila nesto jeftina pa reko' nek se nadju..;)videcu kako funkcionise...mrzi me da mesim fondan..:evil:
Pa to su ti ona mala slova za kolacice, a ja ih stalno koristim za raznorazne poruke na mafinima, na ono sa strane slazes slovo po slovo i utisnes u fondan, kasnije lijepis tamo gdje treba i eto, jeste da su sitna, ali za mafine idelana, meni te poruke pisane tim slovima i prodaju mafine

Pa to su ti ona mala slova za kolacice, a ja ih stalno koristim za raznorazne poruke na mafinima, na ono sa strane slazes slovo po slovo i utisnes u fondan, kasnije lijepis tamo gdje treba i eto, jeste da su sitna, ali za mafine idelana, meni te poruke pisane tim slovima i prodaju mafine

Nismo na ta slova mislile Daco..;)
vec na ona na ljubicastim lenjirima..bas su sitna i tanka ..slova i brojevi...izgledaju bas nezgodna za seckanje :evil:
a ova duga zuta sam i videla kod tebe :ok:

Išla sam danas u Blok 70 da obnovim zalihu trakica i cvetića, ali sam uz put gledala i druge stvari. Videla sam da imaju sekače i nekoliko vrsta silikonskih kalupa za praline. Kalupi su 150 dinara, a za cenu sekača nisam pitala.

Back