Ja nemam veze sa akvaristikom.
Ali imamo akvarijum, oko 150l, pravljen za potrebe dečije igraonice i bilo je jako važno da bude sve šareno i atraktivno.
I znam da se akvaristi ježe na "asortiman" ribica koje smo imali u njemu, ali je (tamo) sve super funkcionisalo.
U selidbi (nismo odmah dopunili vodu i uključili pumpu - nije bilo moguće

) su stradali skalari i još poneka do tad preostala neonkica (imali smo ih 15, pa kad primetim da se broj smanjio ja dokupim 5-6 komada, ali tada baš dugo nisam dokupljivala), tu i tamo još po neka manja ribica i jedna ajkulica. Preostale su mi dve japanke (u međuvremenu jaaaako porasle), zebrice, jedna ajkula (nije više "ajkulica", ogromna je), algari (oni su džinovi... Mrca je dugačak 30-tak cm, Živoslav nešto manje, ali "pristiže") i više nemam nikakvo bilje (a bilo je tako lepo... dok ih Radovan nije "otkrio" kao hranu pa su on i Georgina navalili).
Pitanje... ako je pitanje... Postoji li neko bilje koje bi moglo opstati pored aždaja/japankica?
I gde to da nabavim?
E da... I šta još da ubacim u akvarijum (gupike mi se nešto nisu "primale", blek moli mi jure Radovana i Georginu, ja obožavam neonkice i zebrice, ali su mi slatke i ksifo)?