borisbg
Ističe se
- Poruka
- 2.058
Da, ali nemoj da ga stavljas u prostoriju u kojoj se boravi.Старо питање, да ли скидати акумулатор по овом минусу, ако се не ауто не вози једно десетак дана? Да ли га сместити у кућу?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, ali nemoj da ga stavljas u prostoriju u kojoj se boravi.Старо питање, да ли скидати акумулатор по овом минусу, ако се не ауто не вози једно десетак дана? Да ли га сместити у кућу?

Ako sam dobro razumeo, obrni okreni, nema mu spasa.I dalje polemika, toplo hladno, sta vise steti?
Verovali ili ne, toplota vise steti. Na hladnom, akumulator gubi kapacitet. Elektrolit se zgusnjava. Kada otopli, opet se vraca na staro. Medjutim, zbog gubitka kapaciteta, brze opada napon na hladnom. Pa ga verglanjem covek brze isprazni. A samim vecim padom napona, jos ispod granicne vrednosti, duzim verglanjem ga brze posalje u vecna lovista. Vek trajanja akumulatora je duzi u hladnijim klimatskim zonama.
Na toplome dolazi do sulfatizacije i korozije. Brzeg isparavanja vode a samim tim i gubljenje. Kod onih sa cepom se dolije. Ako se neko seti da pogleda povremeno. Ovi zatvoreni imaju kanale da se vrati sto je isparila. Stajao ili se koristio slicno mu dodje. Ako se i vergla, ima veci kapacitet pa se manje trosi. Ali ga navedene stvari unistavaju.
Za svaki pad temperature od 1C pocevsi od 25C, akumulator gubi oko 1% kapaciteta.
Pa jos gradska voznja, pali gasi, pali sa poluispraznjenim ... Ode ...
Zato ne plasite se zime za akumulator. Vec leta.
koliko sam citao , akumulatori se mere na oko 25 stepeni kad treba da imaju karakteristike kao na nalepnici koja je na njimaХехе, мој ауто је стар 35 година, и углавном га сам одржавам, сам сам му направио аларм давно итд, нема он неке потрошаче ни кад су прикачене клеме, јер у тим аутима нема шта да троши струју у мировању.
Све си у праву, само је моје питање принципијелно, читао сам пуно о акумулаторима и пуно испробао у пракси, али ми ово и даље није јасно, да л ије кад је данима напољу -10C боље унети аку на +15C или је свеједно.
Подразумева се да ћу суто упалити кад отопли мало.
Да, дакле ушушкао сам га на 20 степени, редовно га пуним пуњачем, избегавам кратке вожње, а са заменом ме цена изашла 4000.koliko sam citao , akumulatori se mere na oko 25 stepeni kad treba da imaju karakteristike kao na nalepnici koja je na njima
dalje, hladnoca ih slabi a toplota ubija
tako da mislim da im najvise odgovara temperatura oko 20 stepeni
tako da bi ih trebalo sto vise cuvati na toj temperaturi
ali posto malo kostaju mislim da se skidanje i stavljanje ne isplati
posebno treba obratiti paznju na novijim autima, ima onih kojima se aku mora menjati u servisu
Baterije se ne pune strujom ..Struja ne moze da se lageruje .. punjac vraca negativne ione koji se kasnije spajaju sa + i tako stvaraju el energija. Kad svi - predu na stranu + tad je baterija prazna ..Да, дакле ушушкао сам га на 20 степени, редовно га пуним пуњачем, избегавам кратке вожње, а са заменом ме цена изашла 4000.
Доше смешно, али ипак, што рече колега горе, мислим да је на овој теми, ипак је и то боље него да те остави беспомоћног на паркингу, или на путу
Gepek brale taman mu je ..Deveta godina mom akumultarou u BMWu, ne pokazuje znake posustajanja, nema auto ključ nego na dugme...
Mozda samo da je alternator ispravanI ako se pristojne relacije voze, ima garaža, dopuni povremeno, ima ispravnuinstalaciju, alternator, punjenje. Traje bez problema i10 godina barem je tako uvek bilo pre.
Otprilike kolika mu je garancija toliko i traje.Nekom malo duze,nekom krace.Koliko u proseku vam traje akumulator u kolima ?
Meni 3,5 godine i sad je na izdisaju
Kaže mi drug da se slabo punio,šta mu je to otišlo ? ćelije ? zbog čega ? (ima destilovane vode u akumulatoru)
Da li ima da se kupi neki polovan akumulator i koja mu je cena ? da li neko zna ?