Ako neko iz Federacije BiH kaze!?

Jucer smo culi prilikom uvodnog govora na sjednici UN da se rezolucija o Srebrenici ne odnosi na celi narod vec iskljucivo na pojedince, predsednik Vucic tvrdi da je ova rezolucija mnogo vise i da je to bacanje ljage na celi Srpski narod.

Mene interesuje nesto drugo, ako neko iz Federacije kaze nekom iz RS da je genocidas ima li ga ovaj pravo tuziti za klevetu ili to mora progutati i pognuti glavu kao da nista nije bilo?
Kakva tuzakanje sta imas od toga
Zid stavis i kazes mu cuvam te od sebe genocidasa haha
 
U, principu do juce, do usvajanja rezolucije nije bilo pravne osnove za tuzbu, nakon usvajanja ove rezolucije gde je jasno receno da se rezolucija odnosi samo na pojedince nikako na celi narod, onda po tome tuzba za izraz genocidas upucen nekom ko nema veze sa ratom i Srebrenicom ima itekako pravne osnove za tuzbu zbog govora mrznje i klevete. Ako je to tako, onda svakako to vredi terati ako treba i do Strasbura, prosto da se u budzcnosti neke stvari jasno definisu, jer je pojam genocidas jako osetljiv.

Mene to interesuje, kapiram da predsednik Vucic mozda kupi bodove sa pricom da se rezolucija odnosi na celi narod, sto se tice njega za jucerasnji govor na skupstini UN mu skidam kapu, posebno na govoru sto se tice Nemacke.
:bravo:
 

Back
Top