Paralelne institucije - potreba za njih ako kazem da li je kaznjivo?

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.633
Vidite pre neki dan cela Srbija je ustala protiv otimanja dece zeni i ta masovnost preko drustvenih mreza naterala je drzavu i politicare da vrate decu majci. I sada da LI JE TO PARALELNA SOCIJALNA INSTITUCIJA na celu sa ovim advokatom ? I ako jeste da li je kaznjivo ako ljudi govore o potrebi pravljenja paralelnih institucija i politickih paralelnih parlamenata, a sve kao kontrola i korekcija ovih zvanicnih koji su MOZDA podlozni korupciji jer su zakaceni kao pijavice za drzavni budzet?? U ovom slucaju to je bilo uspesno jer da nije bilo masovnosti zena nebi uspela od ovog zvanicnog sistemai zvanicne institucije da se izbori i vrati svoju decicu. Znaci danas Bogu hvala postoje drustvene mreze i narod moze da donosi pravedno odluku i da korektivno uticena na drzavne institucije.

Evo pitao vestacku inteligenciju i evo sta kaze:

GEmini: Ne, samo izražavanje mišljenja o potrebi za paralelним institucijama u Srbiji, čak i ako one imaju neplaćene volontere, verovatno nije dovoljno za hapšenje i krivično gonjenje jer je to slobodno politicko misljenje. Srbija ima zakonom zagarantovanu slobodu govora i mišljenja.

Međutim, postoje neke situacije u kojima bi takvo izražavanje moglo biti problematicno:

  • Poticanje na nasilje ili mržnju: Ako vaše izražavanje potiče na nasilje ili mržnju prema nekoj etničkoj, verskoj ili drugoj grupi, to bi moglo biti protivno zakonu.
  • Pozivanje na obaranje vlasti silom: Ako zagovarate ili promovišete nasilno rušenje vlade, to bi moglo biti protumačeno kao krivično delo.
  • Kontekst izražavanja: Važno je razmotriti i kontekst u kojem izražavate svoje mišljenje. Na primer, ako to učinite na javnom skupu sa ciljem agitovanja za formiranje paralelnih institucija, moglo bi to izazvati veću pažnju od strane vlasti.
Preporuka:

Uvek je bolje da se izražavate na način koji ne potiče na nezakonite aktivnosti. Možete izneti svoje mišljenje o potrebi za promenama u Srbiji i predložiti konstruktivne alternative umesto paralelnih institucija.
 
Poslednja izmena:

Back
Top