CiCoLiNo
Poznat
- Poruka
- 7.273
Upravo ti o tome i govorim...imaju dokaze...Zašto bi rekli kada nemaju dokaze za to?
Na osnovu čega to zaključuješ?Ti si očigledno sklopio pogrešnu predstavu o svetu (što se ovoga tiče).
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Upravo ti o tome i govorim...imaju dokaze...Zašto bi rekli kada nemaju dokaze za to?
Na osnovu čega to zaključuješ?Ti si očigledno sklopio pogrešnu predstavu o svetu (što se ovoga tiče).
Ako su muslimanske zemlje gluve za nevolje svoje braće po veri i ponašaju se nerazumno i neodgovorno, onda je to razlog i da se bog ponaša isto tako.
Brilijantno Čačkalice...nije ni čudo što se plašiš da odgovoriš na ono pitanje.
Ako su muslimanske zemlje gluve za nevolje svoje braće po veri i ponašaju se nerazumno i neodgovorno,
onda je to razlog i da se bog ponaša isto tako.
nije ni čudo što se plašiš da odgovoriš na ono pitanje.
Na osnovu toga da očigledno nisi ukapirao šta su rekli.Upravo ti o tome i govorim...imaju dokaze...
Na osnovu čega to zaključuješ?
Šta ima ko da mi kaže, okreni se oko sebe, sve je složeno da složenije ne može biti.
Nemoj pogrešno da me shvatiš. Ne negiram ja napredak nauke u bilo kom pogledu. Ali sva ta saznanja...koliko god ona bila diskutabilna...u meni još više učvršćuju ubeđenje da iza svega pre stoji neka inteligencija, nego puka slučajnost.
To je tvoj zaključak.standardno pogrsno zakljucivanje
Znam, smeta ti što pokazujem koliko nemaš pojma o ispravnom zaključivanju, ali to je za tvoje dobro.ne pametuj
Jedno je zvaničan stav nauke...onaj koji uđe u udžbenike...a sasvim je drugo neki rad ili logično sagledavanje nekog procesa, koji prođe samo kroz etar, zato što izlazi iz okvira evolucije...nemoj ovo dvoje mešati...Na osnovu toga da očigledno nisi ukapirao šta su rekli.
I kontradiktoran si.
"Nauka je dala odgovor na ovo pitanje i po njemu ti nisi u pravu."
vs
"Neće ti nikad nauka jasno i glasno reći da je kokoška starija"
I jedno i drugo je isti "stav nauke"...ti misliš da u udžbenicima drugačije piše zato što nisi razumeo šta su naučnici rekli.Jedno je zvaničan stav nauke...onaj koji uđe u udžbenike...a sasvim je drugo neki rad ili logično sagledavanje nekog procesa, koji prođe samo kroz etar, zato što izlazi iz okvira evolucije...nemoj ovo dvoje mešati...
Rekao bih da ovde nema ništa prosto.Vidim stvari oko sebe, i tačno je da MENI mnoge od njih izgledaju složeno, ali to je samo moj subjektivni doživljaj, jer ih upoređujem sa prostijim stvarima.
Pre 2000 godina bi i jedan običan upaljač bio... ma ne složen, nego pravo čudo, u očima ondašnjih ljudi.
Ili u odnosu na najprostije organizme, jedna glista bi izgledala kao veoma složen organizam.
Tako je i sa ljudima. Jesmo složeni organizmi, ali samo ako se upoređujemo sa prostijim, ali to nije objektivni sud.
Previše forsiraš to, da ja 'nisam razumeo šta su naučnici rekli'...I jedno i drugo je isti "stav nauke"...ti misliš da u udžbenicima drugačije piše zato što nisi razumeo šta su naučnici rekli.
Lepo si mu odgovorio u nekom prethodnom komentaru. Nauka cak sto vise napreduje samo pokazuje i dokazuje slozenost svega, od najprostijeg do najslozenijeg bica, a da ne govorimo o kompletnom univerzumu koji funkcionise besprekorno kao sat i gde bi i najmanja odstupanja dovodila do potpunog kolapsa.Rekao bih da ovde nema ništa prosto.
I ti najprimitivniji životni oblici su karika u lancu bez kojih ne bi bilo čoveka. Biosfera je sam po sebi jedan veoma složen živi organizam. Tako da meni tu nema ništa subjektivno...sve mi je fascinantno...
OK, sa tobom je barem sve jasno: svestan si da nema nijednog dokaza, ali veruješ zato što nauka nema odgovore na neka bitna pitanja, a ne vidiš neku treću opciju, pa biraš između te dve.Covece, opet ista stvar. I na zalost, moracu opet isto da napisem. Ja u boga VERUJEM, ne znam da li postoji i nemam ni jedan dokaz da postoji pa se logicno okrecem nekome i necemu ko tvrdi da dokazi postoje i te dokaze trazim. Sta tu ima cudno?? Da ja tebi kazem da Bog postoji i da ja to znam i da bezbroj dokaza to potvrdjuje valjda bi dosao pravo kod mene i trazio sve te dokaze.
Daj samo jednu neistinu.Ako nisi siguran da je sve što piše u Bibliji istina, da li bi otkriće da u njoj ima neistina, pokolebalo tvoju veru?
Recimo, da je Zemlja ravna ploča.Daj samo jednu neistinu.
Po tebi najveću.
Daj stih.Recimo, da je Zemlja ravna ploča.
Izvoli, pokaži to istraživanje ili priznaj da si pogrešio.Previše forsiraš to, da ja 'nisam razumeo šta su naučnici rekli'...
Ja se bojim da Ti nisi razumeo šta su naučnici rekli.
Nisam pogrešio.Izvoli, pokaži to istraživanje ili priznaj da si pogrešio.
Pazi, i ovo sam mislim napisao ali nisi obratio paznju. Ne verujem u Boga jer u nauci nema dokaza za neke stvari, i zato jer nema neke trece opcije, vec zato sto mi to deluje jedino logicno. Rasclanjujem celu situaciju i idem logickim sledom. Dakle, ako dokaze ne vidim u nauci, dokaze ne vidim u Bogu, dokaze ne vidim u trecoj strani, sta ti onda preostaje? Jedino logika i neka licna percepcija svega. A moja logika mi kaze da svet ne moze da postoji ovako uskladjeno, savrseno, idealno, bez nekog cilja i nasta iz nicega i nigde, a da u sve to nije ukljucen inteligentan dizajn. Naravno, sada ces mi ti(a i ja sam) postaviti pitanje pa kako onda Bog postoji iz nicega, dakle opet dolazimo do zida i u jednom i u drugom slucaju. E zato kazem dokaza nema, sve su samo teorije, a ja biram ovu koja mi deluje najlogicnije i najsmislenije. Ljudi smo, imamo savest, moral, percepciju sebe i svega oko sebe, svima nam je ugradjena ta neka potreba za "onostranim", "duhovnim", "vecnim". Pa mi i to sve na neki nacin govori da ipak nismo plod nekih slucajnosti na kamenu koji juri kroz svemir i galaksijama tek tako savrseno "nabacanim".OK, sa tobom je barem sve jasno: svestan si da nema nijednog dokaza, ali veruješ zato što nauka nema odgovore na neka bitna pitanja, a ne vidiš neku treću opciju, pa biraš između te dve.
Takvi kao ti nisu problem, problematični su oni koji tvrde kako su dokazi svuda oko nas...
*
A najveći problem je zapravo organizovana religija (crkve) koja se meša u društvena i državna pitanja.
Da svako veruje u šta god bilo, ali u svoja 4 zida, tj. da ne trubi naokolo, baš bi nas ateiste bilo briga za njihove fantazije. Ali i crkva, i vernici su generalno vrlo agresivni, mnogi i nesvesno, njima je sasvim normalno da javno propagiraju svoje ideje ili običaje.
*
Već sam te pitao, pa da se vratim ponovo...
Ako nisi siguran da je sve što piše u Bibliji istina, da li bi otkriće da u njoj ima neistina, pokolebalo tvoju veru?
Jesi, jesi...ali to nije iznenađujuće.Nisam pogrešio.
Ti grešiš što se bolje ne informišeš.
Pazi, i ovo sam mislim napisao ali nisi obratio paznju. Ne verujem u Boga jer u nauci nema dokaza za neke stvari, i zato jer nema neke trece opcije, vec zato sto mi to deluje jedino logicno. Rasclanjujem celu situaciju i idem logickim sledom. Dakle, ako dokaze ne vidim u nauci, dokaze ne vidim u Bogu, dokaze ne vidim u trecoj strani, sta ti onda preostaje? Jedino logika i neka licna percepcija svega. A moja logika mi kaze da svet ne moze da postoji ovako uskladjeno, savrseno, idealno, bez nekog cilja i nasta iz nicega i nigde, a da u sve to nije ukljucen inteligentan dizajn. Naravno, sada ces mi ti(a i ja sam) postaviti pitanje pa kako onda Bog postoji iz nicega, dakle opet dolazimo do zida i u jednom i u drugom slucaju. E zato kazem dokaza nema, sve su samo teorije, a ja biram ovu koja mi deluje najlogicnije i najsmislenije. Ljudi smo, imamo savest, moral, percepciju sebe i svega oko sebe, svima nam je ugradjena ta neka potreba za "onostranim", "duhovnim", "vecnim". Pa mi i to sve na neki nacin govori da ipak nismo plod nekih slucajnosti na kamenu koji juri kroz svemir i galaksijama tek tako savrseno "nabacanim".
A sto se tice pitanja. Ajde razmislicu malo, ne zelim da budem arogantan pa odgovorim jedno ili drugo. Da li imas konkretno pitanje o neistini nekoj za koju sumnjas, ili znas, da je neistina? Cisto da cujem pre nego sto odgovorim na pitanje. I uostalom, mislim da sam ti i ovo vec napisao(dosta ponavljam jer ne citas), a to je da Bog ne mora nuzno da bude biblijski Bog(iako nam je svima ta slika najbliza).
Auuu, gde sad da tražim...Daj stih.
Starojevrejski koncept:Auuu, gde sad da tražim...
Ali zar crkva nije bila okrutna prema onima koji su govorili da je Zemlja okrugla i da se vrti oko Sunca (a ne Sunce oko Zemlje)?
Nema sta a da vrdam brate, veruj mi. Vidis i sam da pisem vrlo otvoreno i iskreno pa sta bude.Da, napisao si...
Ali ako si od onih koji ne pripadaju nekoj određenoj religiji, a veruju u nekog svog Boga, onda ti je uvek lako da izvrdaš.
Problem je sa onima koji imaju svoje tzv. "Svete knjige", one prepune laži, kontradikcija i nelogičnosti, ali oni ih ne priznaju. Jer uvek ima ono "nije to baš tako kako piše, potrebno je tumačenje".
Nema sta a da vrdam brate, veruj mi. Vidis i sam da pisem vrlo otvoreno i iskreno pa sta bude.
Biblijska prica i biblijski bog naravno je nesto u sta verujem, ali opet ne mogu da znam da li je odatle sve tacno ili ima metafore. Prica o Jovu je jedan od primera o kom zaista ne znam sta da mislim i kako da se postavim, takvih primera verovatno ces naci i ti. Zato sam i rekao da me nece pokolebati bilo sta, bilo kakve iterpretacije ili bilo kakvi stavovi crkve koja je kao sto sam kazes nekada sprovodila gori teror od bilo kog teroriste. Ja sa tim nemam veze.
Kada kazes "bozija rec", jel kazes da Bog pisao Bibliju?Zar ti makar i samo jedna neistina u Bibliji ne bi bila dokaz da ona nije nikakva božja reč, već je ljudska tvorevina?
Da jeste božja, valjda bi i ona bila savršena, kao što je (kažete) ceo univerzum perfektno načinjen?