Ah ta ljubav

Zali mi se malopre drugarica kako se jedva otarasila bivseg muza koji je maltretirao, kad sad pocela buduca zena da je maltretira. Vice na nju i kad treba i kad ne treba, a moja drugarica je jedna nezna dusica, onako sva tiha i pitoma :sad:

Elem, htedoh da vas pitam da li je moguce preskociti zaljubljivanje i odmah zavoleti partnera? :malav:
Klasična priča, u smislu ponavljanja obrasca.
Nasilnici upravo biraju takve osobe; a neki tvrde da i žrtve svojim ponašanjem biraju da to budu.
U nekoj emisiji, u kojoj je to bila tema, 9 od 10 ispitanika su odabrali istu osobu, kada su ih pitali koga bi napali; a mogli su samo da vide senke u pokretu. Izabrali su najslabiju, nesigurnu osobu, spuštenih ramena., samo po govoru tela. Tvojoj prijateljici će se dešavati isto, ako bude čekala da bude osabrana. A pošto je tiha i pitoma, uglavnom i hoće, dok ne promeni sebe.
A na pitanje:
Mislim da je moguće preskočiti zaljubljenost, ali nije moguće naprasno i odjednom zavoleti nekoga. Za ljubav je potrebno vreme; deljenje stvari i svakodnevnice. A zaljubljujemo se uglavnom slepo, ne poznajući nekoga, na osnovu nekoliko refernci na kojima gradimo sopstvenu sliku. Najlešće pogrešnu.

Zaljubljivanje je najslađi deo, zašto ga preskakati.

Kako uopšte nekom daš šansu da ti se približi na taj način, da ga možeš zavoleti ,ako nisi bio zaljubljen u njega?

Zali mi se malopre drugarica kako se jedva otarasila bivseg muza koji je maltretirao, kad sad pocela buduca zena da je maltretira. Vice na nju i kad treba i kad ne treba, a moja drugarica je jedna nezna dusica, onako sva tiha i pitoma :sad:

Elem, htedoh da vas pitam da li je moguce preskociti zaljubljivanje i odmah zavoleti partnera? :malav:

Pitanje me zbuni nakon ovakvog uvoda.
Mislim da nije moguće, a?:confused:

Back