R.Žiskar
Elita
- Poruka
- 15.608
Постоје два начина да се створи одговорна особа.Skrenuli smo malo sa teme.
Cinjenica je da deca danas nemaju detinjstvo kakvo imala ona pre 20 i vise godina, bar se znao red, a i samo drustvo je kaznjavalo bezobrazluke i nevaspitanje, sada je malo drugacije, pa i do te mere da taj visak vremena i energije trose na pogresne stvari i bezobrazluke.
Sta ce bilo ko od vas da uradi ako vas klinci koji ne znaju sta je odgovornost napadnu kao i Lulnicu?
Kakav se primer daje ako se uzvraca nasiljem. Lepo je neko rekao da se o deci treba brinuti, jer oni nemaju osecaj odgovornosti kao i odrasli.
Први начин је награда. Други начин је казна.
Чиме је ово друштво наградило данашње клинце само зато што постоје, што су ту? Ничим. Ја сам у своје време имао и спорт, бесплатно, када сам хтео и који сам хтео, имао сам учитеље који су ме учили и бонтону осим предмету, имао сам слободу да идем где хоћу и када хоћу, да за месец дана рада преко омладнинске зарадим за месец и по на мору...Е, они све то немају али немају никога ни да им покаже шта је то "ферка", шта је то поштовање, шта је то "бити мангуп". Значи награда - никс.
Казна. Какве казне следују деци када направе нешто противзаконито? Углавном никакве и они су тога свесни. Данашње друштво им даље помаже доношењем апсурдних закона који стављају интересе мањине испред интереса већина на сваком кораку.
Према томе, пар шамара с времена на време је за њих корисно и најмање болно. Мање је болно него да га сутра, због будалаштина које изводи, неко са мање кочница почасти са 9мм.
На насиље се не узвраћа насиљем, већ се насиље кажњава.