Vozači i policajci penzioneri

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
9.147
Pre par dana dogodila se teška saobraćajna nesreća koja se dogodila na putu Sremska Mitrovica -Ruma.

Vozač ima oko 70 godina i u penziji je.

Pre neki dan mogli smo da čujemo i pročitamo vesti o vraćanju penzionera policajaca na njihovo radno mesto.

Da li ljudi u tim starijim godinama mogu da rade kao i mlađi od njih i mladi?

Ovde nije samo reč o pravdi i nepravdi već i o problemima koje prate rad tih starih ljudi.

Nije mi namera da ponižavam starije ljude jer ni ja nisam u "cvetu mladosti". Samo bih želela da diskutujemo o tome, koliko efikasno mogu da rade penzioneri u policiji i u saobraćajnom prevozu.

Šta vi mislite?

Policija ima beneficirani radni staz pa idu ranije u penziju.

Zaboravila sam na to.

pre verujem nekom iskusnom 70.godisnjaku nego klincu za volanom.

I ja mogu da se vozim sa mojim ujakom koji ima 75 godina i zdrav je. To nije problem. Ne mogu sa drugim rođakom koji je godinu, dve mlađi kad znam da je hronični bolesnik.

Problem je kada se izdaju vozačke dozvole bez prethodne provere zdravlja.

Zdravlje se proverava tako što osoba X ide od ordinacije do ordinacije u Domu zdravlja i daje formular medicinskim sestrama i lekari samo stave ono "b.o." i pečat.

Kroz zdravstvene preglede zaista prolaze oni čije firme imaju zaključen Ugovor sa nekom privatnom ili državnom klinikom i u određenom vremenskom periodu šalju svoje zaposlene na sistematske preglede.

Pre par dana dogodila se teška saobraćajna nesreća koja se dogodila na putu Sremska Mitrovica -Ruma.

Vozač ima oko 70 godina i u penziji je.

Pre neki dan mogli smo da čujemo i pročitamo vesti o vraćanju penzionera policajaca na njihovo radno mesto.

Da li ljudi u tim starijim godinama mogu da rade kao i mlađi od njih i mladi?

Ovde nije samo reč o pravdi i nepravdi već i o problemima koje prate rad tih starih ljudi.

Nije mi namera da ponižavam starije ljude jer ni ja nisam u "cvetu mladosti". Samo bih želela da diskutujemo o tome, koliko efikasno mogu da rade penzioneri u policiji i u saobraćajnom prevozu.

Šta vi mislite?
Policajci,koji su skoro otisli u penziju i mogu da rade,jer oni sa 25 gpdina staza idu u penziju,a vozaci nikako.Da ne znam kakvi da su mu bili refleksi dok je bio mladji,stariji vozaci,ni blizu ne mogu reagovati na neki problem,kao mladji.To sto ih zaposljavaju za male plate,jer imaju penzije,a rizikuju zivote mnogih,ni malo nije dobro.

Sto se vozaca tice, tu bi trebalo da se strogo postuje zakon i da se kontrolise ko je sta potpisao. Ako lekar dozvoli nekome ko nije sposoban da vozi treba odmah da ostane bez licence i pasosa, neka radi kao fizicki radnik.
Isti klinac , bitno je da dr psihić uzme kintu , da li vozač klinac na nečemu , starac , ili lovac , i ne pogledaju ih u oči .
Piješ - ne pijem - prošao si .
Strašno je se opijati , ali pretpostavljam da je broj udesa onih alkoholisanih manji nego nealkoholisanih .

Poslednja izmena:
Sto se vozaca tice, tu bi trebalo da se strogo postuje zakon i da se kontrolise ko je sta potpisao. Ako lekar dozvoli nekome ko nije sposoban da vozi treba odmah da ostane bez licence i pasosa, neka radi kao fizicki radnik.
Bravo! :rotf: Kamo sreće da lekar može da zaključi ko to 'nije sposoban da vozi', tj. da nikada neće da uzrokuje saobraćajnu nesreću..... :super: Hteo sam da kažem, mnoge nesreće NISU izazvane zdravstvenim problemima vozača....

U sns svi šmrču spid a ovi na jačim pozicijama koks.

Mario, ovo nema veze direktne sa tim ko je na vlasti.

Nažalost, uvek su se zdravstvena uverenja davala ovako kako sam objasnila, sve se završi za kratko vreme u Domu zdravlja.

Kada sam se prvi put zaposlila davne 1993. htela sam da pošteno idem od lekara do lekara, ali mi je jedna osoba rekla " nemoj da se cimaš, ja sam lekar i ja ću to srediti".

Isto je bilo i 1997.godine i kasnije kada su se zapošljavale nove kolege. Ali mi, " obična mala kancelarijska piskarala" ne radimo rizičan posao.

Naravno, potrebna je koncentracija i potrebno je tada bilo da smo ljubazni u kontaktu sa građanima..

Postoje profesije u kojima moraš da budeš i skoncentrisan 100 posto jer odgovaraš za živote ljudi ( hirurzi npr )...

Ma kakva vožnja posle 65. ... samo lud čovek može autobus ili kamion da poveri starcu, može i neodgovoran čovek blizak dubokoj državi i kriminalnom tužilaštvu....
Za policajce već ima posla, ako gazdi ne smeta da ga povremeno opljačkaju....sa svakim policajcem ide i krug krimosa....

Broj stanovnika se smanjuje, zivotni vek produzava. A neko mora da radi.
Radice se sve duze i duze.

Vec se uveliko forsira agenda, da se starosna granica za penziju odredjuje dinamicki a ne fiksno, i to na osnovu ocekivanog zivotnog veka.

Zato treba na vreme stvoriti likvidnost za stare dane nezavisno od penzionog fonda, inace radicemo svi i posle sedamdesete.

Broj stanovnika se smanjuje, zivotni vek produzava. A neko mora da radi.
Radice se sve duze i duze.

Vec se uveliko forsira agenda, da se starosna granica za penziju odredjuje dinamicki a ne fiksno, i to na osnovu ocekivanog zivotnog veka.

Zato treba na vreme stvoriti likvidnost za stare dane nezavisno od penzionog fonda, inace radicemo svi i posle sedamdesete.
Terorizam, znači imaćemo sve više matoraca koji će po kratkom postupku da rešavaju problem. Zamisli sa 60 tražiš pravdu na sudu? Zato vučić razoružava srbalj!

Back