Adventisti ("subotari") bez maske

Naravno da nisu :ne:, gde si ti to pročito.
1 Sol.4,15-17:
"...Jer vam ovo kazujemo riječju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onijeh koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapoviješću, s glasom aranđelovijem, i s trubom Božijom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najprije;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti..."

Dela 1,11:
"..Koji i rekoše: ljudi Galilejci! šta stojite i gledate na nebo? Ovaj Isus koji se od vas uze na nebo tako će doći kao što vidjeste da ide na nebo..."

Otkr.22,12:
"...I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po djelima njegovijem..."

Jel nam mozes citirati neku teolosku tvrdnju ovde na forumu i da nam ujedno pokazes STA JE TO LAZNO u tome ?
Apostolski sabor u Jerusalimu ne pominje nikakvo svetkovanje subote, zabranu jedenja mesa a naročito svinjetine i sl. adventističke (subotarske) gluposti:
Tekst pisma Apostolskog sabora (Dj 15,23–29)
„Apostoli i starješine i braća, braći koja su od neznabožaca u Antiohiji i Siriji i Kilikiji – pozdrav.
Čusmo da su neki od nas otišli i uznemirili vas riječima i smutili duše vaše, govoreći da se obrezujete i držite zakon, kojima mi nijesmo zapovjedili.
Zato se dogovorismo jednodušno da izaberemo ljude i pošaljemo ih k vama s dragim našim Varnavom i Pavlom,
ljudima koji su duše svoje predali za ime Gospoda našega Isusa Hrista.
Poslasmo, dakle, Judu i Silu, koji će vam i usmeno kazati to isto.
Jer se Duhu Svetome i nama učinilo dobro da vam ne mećemo nikakav drugi teret osim ovoga što je potrebno:
da se uzdržavate od mesa žrtvovanog idolima, i od krvi, i od udavljenog, i od bluda;
i ako se toga čuvate, dobro ćete činiti. Budite zdravo.”

Apostolski sabor u Jerusalimu ne pominje nikakvo svetkovanje subote, zabranu jedenja mesa a naročito svinjetine i sl. adventističke (subotarske) gluposti:
Tekst pisma Apostolskog sabora (Dj 15,23–29)
„Apostoli i starješine i braća, braći koja su od neznabožaca u Antiohiji i Siriji i Kilikiji – pozdrav.
Čusmo da su neki od nas otišli i uznemirili vas riječima i smutili duše vaše, govoreći da se obrezujete i držite zakon, kojima mi nijesmo zapovjedili.
Zato se dogovorismo jednodušno da izaberemo ljude i pošaljemo ih k vama s dragim našim Varnavom i Pavlom,
ljudima koji su duše svoje predali za ime Gospoda našega Isusa Hrista.
Poslasmo, dakle, Judu i Silu, koji će vam i usmeno kazati to isto.
Jer se Duhu Svetome i nama učinilo dobro da vam ne mećemo nikakav drugi teret osim ovoga što je potrebno:
da se uzdržavate od mesa žrtvovanog idolima, i od krvi, i od udavljenog, i od bluda;
i ako se toga čuvate, dobro ćete činiti. Budite zdravo.”
A jel taj sabor pominje drzanje trece Bozje zapovesti ili po tebi to znaci da nakon tog sabora svako moze uzalud koristiti Bozje ime...!?
...i dali je recimo tada pomenuta zoofilija ili to po tebi znaci da nakon toga ljudi mogu slobodno opstiti seksualno sa zivotinjama ?

Molim kratak i jasan odgovor,hvala unapred.

1 Sol.4,15-17:
"...Jer vam ovo kazujemo riječju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onijeh koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapoviješću, s glasom aranđelovijem, i s trubom Božijom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najprije;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti..."

Dela 1,11:
"..Koji i rekoše: ljudi Galilejci! šta stojite i gledate na nebo? Ovaj Isus koji se od vas uze na nebo tako će doći kao što vidjeste da ide na nebo..."

Otkr.22,12:
"...I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po djelima njegovijem..."
Jel to maca pojela jezik. :mrgreen:

Šta ti je bre ovo kakve veze ovo ima sa adventizmom. :think:

Путин ја одликуваАдвентистичката црква во Русија со орден за ‘Заслуги пред татковината’.

Оваа формулација е наведена во указот на претседателот на Русија од 4 ноември 2025, на Денот на народното единство — државен празник во Русија кога обично се доделуваат вакви одликувања на верски лидери и организации што, според Кремљ, придонесуваат за „меѓуетничка и меѓурелигиска хармонија“.

https://www.facebook.com/share/v/1BpN9JPT2w/

FB_IMG_1762444058583.jpg

🇷🇺 Kremlj: Adventistički sveštenik Oleg Gončarov primio medalju iz ruku predsednika Vladimira Putina

Povodom Dana narodnog jedinstva, 4. novembra, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio je medalju Ordena „Za zasluge pred Otadžbinom“ II stepena pastoru Olegu Gončarovu, prvom zameniku predsednika Evro-azijskog odeljenja Crkve adventista sedmog dana.

Pastor Gončarov je izjavio da je ovo priznanje „istorijski događaj za sve vernike adventiste u Rusiji“, podsećajući da je crkva već gotovo 140 godina deo duhovnog i humanitarnog života te zemlje.
Dodao je da medalju doživljava kao poziv na još veću posvećenost služenju bližnjem i zajedništvu među ljudima.

🕊️ Crkva prepoznaje ovaj trenutak kao priliku da se podsetimo da su Hristova ljubav i služenje bližnjem najviši poziv svakog vernika.

📖 „Tražite mir gradu u koji vas odvedoh i molite se Gospodu za njega, jer u njegovom miru i vi ćete imati mir.“ — Jeremija 29:7

📎 Izvor: "Kommersant.ru – Путин вручил государственные награды в Кремле (4. novembar 2025)"

(https://www.kommersant.ru/doc/8179872)

#AdventistParis #VeraNaDelu #Adventisti #Russia #Jedinstvo #Sluzenje #Jeremija297

Back