gost 306236
Aktivan član
- Poruka
- 1.734
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima slatko i alkoholno vino. Koje od ovo dvoje je Isus napravio petrov i zasto?
Ja kazem slatko.
Bilo je upravo vreme slatkog vina. Nije bilo alkoholnog.
Jer kada su ljudi popili bili bi vec skroz pijani da je bilo alkoholno vino?
A onda im Isus da jos 600 litara alkohola???
Jeli tebi Isus tako izgleda?
Osim toga Bozja rec kaze da pijanice nece naslediti cardtva Bozjeg, ne adventisti.
A ko je ovde spomenuo PIJANICE !? Sem tebe. Ja sam rekao KONZUMENTI ALKOHOLA, a ne pijanice. Prema tome ne znam zašton uopšte ovde spominješ pijanice, osim ako većina Adventista nisu bivši alkoholičari, pa je ovu doktrinu Crkva smislila kao TERAPIJU ZA BIVŠE ALKOHOLIČARE !?
Jedan od apostola kaze drugome da pije malo vina zbog tegoba koje ima stalno sa stomakom.
U to vreme nije bilo lekova i apoteka na svaki korak kao danas.
Vino se smatralo kao lek u malim kolicinama.
Ali ne kao uzitak.
Ocigledno je da apostol nije pio nikakvog alkohola a kamoli vina kada mu mislim Petar kaze da koristi MALO vina kao lek ne kao uzitak.
Sto se vidi jasno da su pili samo vode i skroz se uzdrzavali od alkohola.
Inace zasto bi ga savetovao da uzme bar kao lek ako su pili?
Pa nisu pili jer ih Isus tome nije ucio. Nasuprot
Da li imaš stihove za izneto – ili su to zaključci sa nekog adventističkog seminara ili EGW !?
Meni biblija govori nešto sasvim suprotno:
Јован 2,10 И рече му: Сваки човек најпре добро вино износи, а кад се опију онда рђавије; а ти си чувао добро вино досле.
Da se ČOVEK OPIJE OD DOBROG VINA, a kada se napije onda mu se iznosi RĐAVIJE – najverovatnije bezalkoholno. A isus je napravio dobro vino (alkoholno), kao što i kaže izveštaj iz samog kraja 10-tog stiha, 2-ge glave Jovana.
1.Тимотеју 5,23 Више не пиј воде, него пиј по мало вина, желуца ради свог и честих својих болести.
Daje u pitanju alkoholno vino i u ovom stihu!
DOKAZ:
Isti izraz za vino se upotrebljava i u Jovanu 2-ge glave – te prema tome u pitanju je ALKOHOLNO VINO!
A tvrdnja Adventista da je u oba slučajeva u pitanju bezalkoholno vino je lažna nauka!
Jer odakle bi u 10-tom stihu:
Јован 2,10 И рече му: Сваки човек најпре добро вино износи, а кад се опију онда рђавије; а ти си чувао добро вино досле.
Stajao izraz OPITI, ako je u pitanju bezalkoholno vino !!!???
Znači ovde neko laže. Ili pisac ovog stiha ili EGW, ili već ko je tvorac ove ‘’ISTINE’’ u Adventizmu.
Ako si pažljivo pročitao moj post # 4032:O vinu.
Nigde ne.nalazimo da su apostoli pili vino ili alkohol kao uzitak ili slicno.
.........Idemo Adventisti, samo bez panike, pa valjda ste u Hristu a ne u sotoni ???
Apostol savetuje drugog i to jako pazljivo da uzme MALO vina kao lek.
Ne da konzumira alkohol nego samo kai lek iz razloga jer ima stomacne tegobe.
Pa ni tada mnogo.
Pa cak vidimo da su pili samo vodu u da se ovaj drugi kolebao cak i u tu svrhu da pije vino pa ga drugi savetuje.
Koliko neko mora sa bude duhovno slep ili isprane pameti, da ne zeli da vidi istinu da je izvorna crkva svetkovala subotu do 4-6 veka i da nju niko u Bibliji nije ukinuo.
ISTORISJKI DOKAZ O PROMENI SUBOTE NA NEDELJU KOJII SVAKO MOZE ODMA DA VIDI I SAM PROVERI:
SUBOTA SE SVETKOVALA U IZVORNOJ CRKVI SVE DO 4- 6 VEKA.
Tek 4 veka je nedelja PROGLASENA danom odmora.
Prvo je starozavetni Subotni mir i blagoslov prenesen zakonski na nedelju, prvo kroz KONSTANTINA 321.
Ucesce nedlejom u Bogosluzenju pocinje 313 godine (Synode v. Elvira) kao zapovest.
Islam je svesno (namerno) postavio petak kao glavni dan Bogoslkuzenja nasurpót (hriscasnkoj)nedelji i suboti.
DER GROSSE HERDER LEKSIKON strana 831.
Ovde imatre sliku tog teksta iz herder leksikona:
http://img4web.com/view/6NCLFR
Iz ovoga je jasno da se subota svetkovala OD IZVORNE CRKVE sve dok se nedelja nije potpuno upsostavila sve do 4-6 veka.
HERDER JE JEDAN OD NAJCENJENIJIH LEKSIKONA NA NEMACKOM JEZIKU.
POSTO JE NEOPRAVDANA PROMENA SA SUBOTE NA NEDELJU KAO DAN ODMORA, ONDA I ZVANICNO NEDELJI DAJU I EPITET VASKRSENJA.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DUGO SE U HRISCANSTVO SVETKOVALA SUBOTA I NEDELJA ZAJEDNO DOK JE STALNIM PRITISKOM I SILOM KATOLIKA VREMNOM; SUBOTA ISTINSUTA.
TAKVU RPAKSU JOS I DANAS PRAKTIKUJU BEZ PRESTANKA ETIOPSKI PRAVOSLVCI;SVETKUJUCI I SUBOTU KAO DAN ODMORA I NEDELJU KAO DAN VASKRSENJA..................
30.000.000 PRAVOSLAVNIH ETIOPLJANA SLAVE SUBOTU KAO DAN ODMORA
Subota se slavi nista manje od nedelje,
http://www.manastir-lepavina.htnet.hr/pravoslavljeuafrici.html
---------------------------------------------------
Dan koji treba svetkovati:
http://dragan-micic.blogspot.co.at/2012/05/dan-koji-treba-svetkovati-dr-radisa.html
Stalno odbacvanje istine i iskrivljavanje istine je hula na Duha svetoga.
Jer je zadatak Duha svetoga da upucuje na istinu da pokazzje idtinu i osvedocava ljude u nju i daje im silu da zive po istini.
Ko odbaci pozive da prihvati istinu i da se pokori Duhu svetome u poslusnosti i vernosti da ostavi gresan zivot, huli na Duha svetoga.
Takav ce izgubiti spasenje.
Nikakva organizacija ili bilo sta ga nemogu spasiti
Braco pravoslavci.
Zar vas nije sramota da hulite na Godpoda naseg?
Isus nije umro radi subote nego radi nasih greha.
Jer Bogu tako omile svet da je i sina svojega jedinorodnoga dao da UMRE...
Jovan 3,16
Sto se tice stiha o danu odmora. Mi nemamo nas prevod Biblije.
Ja govorim o izvornom tekstu.
A vi i to neznste sta je???
Ovaj Dragan Micić je sigurno 100 % u istini, i najverovatnije nije Adventista ili simpatizer Adventizma. Moraću odgledati ceo njegov blog da vidim za koga je.SVADBA U KANI GALILEJSKOJ, PRETVARANJE VODE U VINO.
Istorijska pozadina:
http://dragan-micic.blogspot.co.at/2011/11/vino-u-bibliji.html?m=1
Ovaj Dragan Micić je sigurno 100 % u istini, i najverovatnije nije Adventista ili simpatizer Adventizma. Moraću odgledati ceo njegov blog da vidim za koga je.
NEO. NEMOZES DA MESAS BABE I ZABE.
Sve si Neo naveo svedocenja o nedelji kao dan vaskrsenja. Ali ne kao dan odmora
Hriscani su do 4-6 veka svetkovali subotu kao dan odmora samo neki nedelju kao dan vaskrsenja. Sve do 4-6 veka kada Konstantin i papstvo daju nedelji aspekt szlubite i odmora.
To su dva poima i dva praznika.
Vaskrsenje i odmor kao secanje na stvaranje i davanje cast Bogu kao tvorcu.
Ako je Bog prestao da bude tvorac onda je i subota prestala.
Dakle nedelja je dan vaskrsenja ali ne dan odmora. To je subota.
I upravo je izvorna crkva sve do 4-6 veka svetkovala SUBOTU KAO DAN ODMORA a NEDELJU KAI DAN VASKRSENJA.
Katolici su to promenili a Bog je sacuvao Etiopske pravoslavce kao svedocanstvo, koji su tu praksu do danas sacuvali.
Dakle papsvo je tvirac nedelje kao dana odmora...
Kakav bezobrazluk?
Mozes li da navedes sta sam to lagao???
Bog je stvorio subotni odmor za nas i nase zivotinje.
Tako kaze sam Bog.
Sam je Bog pocinuo u subotni dan. Tako kaze on sam ne ja.
Bogu ne teeba odmor.
On se ne umara.
To ti kazes da mu treba i da se umara ne ja.
Ali Bog nam je dao peimer postujuci prvu subotu u nasoj sferi.
I ne samo to.
Kada je dosao u telu. Isus Bog je postovao svaku subotu.
Pismo kaze da je bio poslusan zakonu.
I kada je umro u grobu je odmarao subotu i ustao u radni dan da zavrsi svoj posao.
I za tebe imam isti predlog kao za Cobija - Imaš link na youtube, pa tamo ostavi komentar, da vidimo kako ćeš se provesti od tvorca tog linka. Jer on najboje zna šta je pravio.
A Pravoslavci, uzgred da ti kažem, nemaju idejne vođe i tvorce, poput navedenih sekti. Ustvari imaju - ISUSA HRISTA i to od pedesetnice u PRVOM VEKU, koja je , kakve li neverovatne slučajnosti, bila baš u NEDELJU. Tako da već 2.000 godina mi imamo istog Vođu i idejnog i duhovnog, a na Njegovom grobu mema nikakvih masonskih simbola.
Kakav crna subota i bog koji odmara?Daj mi stih iz postanja koji kaze da sedmi dan imao pocetak i kraj....
Бијах у духу у дан недјељни, и чух за собом глас велики као трубе које говораше: ја сам алфа и омега, први и пошљедњи;
E moji subotari blage veze vi sa biblijom nemate...![]()
Petrov,
prilokom rascepa Crkve ili velike sizme 1054. na kojoj je stranbi ostao Isus, hirotonija i prijemstvo?
Pre nego sto odgovoris imaj na umu veoma vaznu cinjenicu da je papin predstavnik Humbert, koji je bio
zvanican, ovljascen, imao je i hirotoniju i prijemstvo, i on je iskljucio Istocnu crkvu.
Moze li iskljuceni da zadrzi prijemstvo i hirotoniju?
Sa kim je onda ostao Hristos?
I sta onda ako je Jovan imao viziju u subotu ili nedelju? Proroci su primali vizije bilo koga dana u sedmici.
Vidis Neo da ne poznajes Bibliju.
a ti mi pozdravi MickaAko si iz 63., pozdravi mi Tošketa.