Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jer da je onaj prvi bez mane bio, ne bi se drugom tražilo mesta. 8 Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet; 9 Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod. 10 Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod. 11 I nijedan neće učiti svog bližnjeg, i nijedan brata svog, govoreći: Poznaj Gospoda; jer će me svi poznati od malog do velikog među njima. 12 Jer ću biti milostiv nepravdama njihovim, i grehe njihove i bezakonja njihova neću više spominjati. 13 A kad veli: nov zavet, prvi načini vethim; a šta je vetho i ostarelo, blizu je kraja.

za nepismene subotare,obozavaoce subotnjeg dana i zakona...

Poceo si da hulios na Boga i ono sto je On stvorio.
Mislis da si pametniji od njega, a ti farisej.

vas big je elen vajt koja je smestila sotonu na bozji presto..samo nju sledite i klanjate se njenim delima i izdizete je na nivo bozanstva o ona omanu 1844:hahaha:

Neo, jesi li ti bolestan? Zar ti mislis da si hriscanin a tako se ponasas?

Pre svega nauci jednom u nasem jeziku imenice se pisu velikim slovom. Tako EGW pise se velikim slovom.
Drugo u nasem jeziku ime Bog piseemo Velikim slovom.
Medjutim, Jehovini svedoci pisu Bog malim slovom.
Neo, da nisi i ti postao JS?

Drugo kako se ne bojis Boga kad uzimas ime Njegovo uzalud?
Otkuda ti znas koje nas Bog?
Zaista se prevrsio svaku meru.

Ti si se prosto izbezumuo, i da znas da se brinem za tebe.

Ti posto nemas nikakvih argumenata onda besprekidno ponavljas tri izjave, koje su sve lazne.

Pa posto i sam vidis da to nema nikakve veze sa pamecu ni istinom onda sam sebe pojede umesto leba.

Smiri se dok ne bude prekasno.

Poslednja izmena:
ISTORISJKI DOKAZ O PROMENI SUBOTE NA NEDELJU KOJII SVAKO MOZE ODMA DA VIDI I SAM PROVERI:

SUBOTA SE SVETKOVALA U IZVORNOJ CRKVI SVE DO 4- 6 VEKA.

Tek 4 veka je nedelja PROGLASENA danom odmora.
Prvo je starozavetni Subotni mir i blagoslov prenesen zakonski na nedelju, prvo kroz KONSTANTINA 321.
Ucesce nedlejom u Bogosluzenju pocinje 313 godine (Synode v. Elvira) kao zapovest.
Islam je svesno (namerno) postavio petak kao glavni dan Bogoslkuzenja nasurpót (hriscasnkoj)nedelji i suboti.
DER GROSSE HERDER LEKSIKON strana 831.

Ovde imatre sliku tog teksta iz herder leksikona:

http://img4web.com/view/6NCLFR

Iz ovoga je jasno da se subota svetkovala OD IZVORNE CRKVE sve dok se nedelja nije potpuno upsostavila sve do 4-6 veka.

HERDER JE JEDAN OD NAJCENJENIJIH LEKSIKONA NA NEMACKOM JEZIKU.

POSTO JE NEOPRAVDANA PROMENA SA SUBOTE NA NEDELJU KAO DAN ODMORA, ONDA I ZVANICNO NEDELJI DAJU I EPITET VASKRSENJA.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DUGO SE U HRISCANSTVO SVETKOVALA SUBOTA I NEDELJA ZAJEDNO DOK JE STALNIM PRITISKOM I SILOM KATOLIKA VREMNOM; SUBOTA ISTINSUTA.

TAKVU RPAKSU JOS I DANAS PRAKTIKUJU BEZ PRESTANKA ETIOPSKI PRAVOSLVCI;SVETKUJUCI I SUBOTU KAO DAN ODMORA I NEDELJU KAO DAN VASKRSENJA..................

30.000.000 PRAVOSLAVNIH ETIOPLJANA SLAVE SUBOTU KAO DAN ODMORA

Subota se slavi nista manje od nedelje,

http://www.manastir-lepavina.htnet.hr/pravoslavljeuafrici.html
---------------------------------------------------

Dan koji treba svetkovati:

http://dragan-micic.blogspot.co.at/2012/05/dan-koji-treba-svetkovati-dr-radisa.html

Izvini brate, mislio sam na Cobija padobrnaca. Ni vi svedoci niste baš cvećke, ali ste za Adventiste mirišljavo cveće!
Hvala na obavesti

Koliko ja vidim, petrov ce u svedoke...
Koliko ja vidim Adventisti su GENIJALCI U ZAKLJUČIVANJU.
U svemu. I ko je EGW, i koja je JEDINA PRAVA I ISTINITA CRKVA i ko će gde da se pokrsti......
Stvarno me oduševljavate!!

NA POCETKU OVE TEME JE BILO POSATVLJENO OVO PITANJE.

POSTAVIO SAM MNOSTVO LINKOVA SA SLIKAMA KOJI POKAZUJU DA SU SVUDA POS VETU U TO VREME BILI RPAVLJENIT AKVI SPOMENICI.

Po Rusiji, srbiji i svuda.

Dakle nema nikave veze sa masonima nego sa modom tog vremna.
Srpska groblja su puna takvih spomenika iz tog vremna.

Samo sirite laznu propagandu jer sluzite sotoni.
Da sluzite Bogu vi biste se sluzili rpavodm.

Ali neda sotona.

EVO STA KAZE BOZJA REC ZA TO STO RADITE:

Joh 8:44 Vaš je otac djavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.

I za tebe imam isti predlog kao za Cobija - Imaš link na youtube, pa tamo ostavi komentar, da vidimo kako ćeš se provesti od tvorca tog linka. Jer on najboje zna šta je pravio.
A Pravoslavci, uzgred da ti kažem, nemaju idejne vođe i tvorce, poput navedenih sekti. Ustvari imaju - ISUSA HRISTA i to od pedesetnice u PRVOM VEKU, koja je , kakve li neverovatne slučajnosti, bila baš u NEDELJU. Tako da već 2.000 godina mi imamo istog Vođu i idejnog i duhovnog, a na Njegovom grobu mema nikakvih masonskih simbola.

Da načnemo još jednu GENIJALNU DOKTRINU Adventista Sedmoga Dana!
ASD ne krštavaju one koji konzumiraju alkohol i izbacuju iz Crkve Adventiste koji konzumiraju alkohol.
Znači povezuju spasenje sa konzumacijom alkohola.
Pošto tu doktrinu jedino oni zastupaju da vidimo da li je to ĐAVOLJSKA nauka ili ne?
Ako je to nebiblijska nauka – onda ja sve vas pitam – PA ČIJA JE ONDA ?

Evo stihova za početak:

Jovan 2 : 2 А позван беше и Исус и ученици Његови на свадбу 3 И кад неста вина, рече мати Исусова Њему: Немају вина. 4 Исус јој рече: Шта је мени до тебе жено? Још није дошао мој час. 5 Рече мати Његова слугама: Шта год вам рече учините. 6 А онде беше шест водених судова од камена, постављених по обичају јеврејског чишћења, који узимаху по два или по три ведра. 7 Рече им Исус: Напуните судове воде. И напунише их до врха. 8 И рече им: Захватите сад и носите куму. И однесоше 9 А кад окуси кум од вина које је постало од воде, и не знаше откуда је (а слуге знаху које су захватиле воду), зовну кум женика, 10 И рече му: Сваки човек најпре добро вино износи, а кад се опију онда рђавије; а ти си чувао добро вино досле.

U šta je pretvorio Isus vodu, kada je nestalo vina na svadbi u Kani ?
U alkoholno vino ili u SOK OD GROŽĐA ?

Idemo Adventisti, samo bez panike, pa valjda ste u Hristu a ne u sotoni ???

Ima slatko i alkoholno vino. Koje od ovo dvoje je Isus napravio petrov i zasto?

Ja kazem slatko.

Bilo je upravo vreme slatkog vina. Nije bilo alkoholnog.

Jer kada su ljudi popili bili bi vec skroz pijani da je bilo alkoholno vino?

A onda im Isus da jos 600 litara alkohola???

Jeli tebi Isus tako izgleda?

Osim toga Bozja rec kaze da pijanice nece naslediti cardtva Bozjeg, ne adventisti.

Jedan od apostola kaze drugome da pije malo vina zbog tegoba koje ima stalno sa stomakom.

U to vreme nije bilo lekova i apoteka na svaki korak kao danas.

Vino se smatralo kao lek u malim kolicinama.

Ali ne kao uzitak.

Ocigledno je da apostol nije pio nikakvog alkohola a kamoli vina kada mu mislim Petar kaze da koristi MALO vina kao lek ne kao uzitak.

Sto se vidi jasno da su pili samo vode i skroz se uzdrzavali od alkohola.

Inace zasto bi ga savetovao da uzme bar kao lek ako su pili?

Pa nisu pili jer ih Isus tome nije ucio. Nasuprot

Ima slatko i alkoholno vino. Koje od ovo dvoje je Isus napravio petrov i zasto?

Ja kazem slatko.

Bilo je upravo vreme slatkog vina. Nije bilo alkoholnog.

Jer kada su ljudi popili bili bi vec skroz pijani da je bilo alkoholno vino?

A onda im Isus da jos 600 litara alkohola???

Jeli tebi Isus tako izgleda?

Osim toga Bozja rec kaze da pijanice nece naslediti cardtva Bozjeg, ne adventisti.

Jedan od apostola kaze drugome da pije malo vina zbog tegoba koje ima stalno sa stomakom.

U to vreme nije bilo lekova i apoteka na svaki korak kao danas.

Vino se smatralo kao lek u malim kolicinama.

Ali ne kao uzitak.

Ocigledno je da apostol nije pio nikakvog alkohola a kamoli vina kada mu mislim Petar kaze da koristi MALO vina kao lek ne kao uzitak.

Sto se vidi jasno da su pili samo vode i skroz se uzdrzavali od alkohola.

Inace zasto bi ga savetovao da uzme bar kao lek ako su pili?

Pa nisu pili jer ih Isus tome nije ucio. Nasuprot

Istina, vino se preporučivalo i kao lijek, međutim bilo je i za uživanje, jer Pismo jasno kaže da ˝vino kod ljudi veseli srce˝.

Psalmi 104:15...- i vino što veseli srce čovjeku smrtnom...

Kad se u Bibliji spominje vino, ne misli se na sok od grožđa koji još nije fermentirao. Naprimjer, ne bi sok od grožđa, nego fermentirano vino proderalo ”stare vinske mjehove“, o čemu je govorio Isus. Osim toga, Krista su njegovi neprijatelji optužili da se ”odaje vinu“. Bila bi to besmislena optužba da se vino odnosi na sok od grožđa.

Matej 9:17 - I novo se vino ne stavlja u stare mjehove. Inače se mjehovi proderu, i tako se vino prolije i mjehovi propadnu. Nego novo se vino stavlja u nove mjehove, pa se oboje sačuva.”

Matej 11:19 - Došao je Sin čovječji, koji jede i pije, a opet se govori: ‘Gle izjelice i pijanice, prijatelja poreznika i grešnika!’ Ali mudrost opravdavaju djela njezina.”

Da vino servirano u Cani nije bilo alkoholno, tada bi izjava iz Ivana 2:10 bila besmislena, gdje se jasno kaže da se ljudi mogu opiti od takvog vina.

Ivan 2:10...- i rekao mu: “Svaki čovjek iznosi najprije dobro vino, a kad se ljudi opiju, lošije. A ti si čuvao dobro vino sve do sada.”

Isto kaze da je vino podsmevac i navodi na zlo . Te takve stihove nisi postavio?
Apostoli nisu koristili vino za uzitak nego samo slneki u kolicini kao lek.

Iz teksta se jasno vidi da apistoli.piju samo godu i da ga ovaj druhi ubedjuje da uzmeMALO vina bar kao lek.

Sto je jasno da ga je izbegavao kao lek cak...

Uvek iznova slusam primere pijanih svedoka.

To vise nikako nije lek.

Tejst koji kaze da se gostima daje prvo dibro vino a ne posle kad se napiju je samo jevrejska izreka ali ne realnost.
Isus nebi nikada vec pijanim gostima dao jos 600 litra alkohola?

Jedna od izreka. Sto ti pijan kaze, terezan ti misli.

Poslednja izmena:
Isto kaze da je vino podsmevac i navodi na zlo . Te takve stihove nisi postavio?
Apostoli nisu koristili vino za uzitak nego samo slneki u kolicini kao lek.

Iz teksta se jasno vidi da apistoli.piju samo godu i da ga ovaj druhi ubedjuje da uzmeMALO vina bar kao lek.

Sto je jasno da ga je izbegavao kao lek cak...

Uvek iznova slusam primere pijanih svedoka.

To vise nikako nije lek.

Tejst koji kaze da se gostima daje prvo dibro vino a ne posle kad se napiju je samo jevrejska izreka ali ne realnost.
Isus nebi nikada vec pijanim gostima dao jos 600 litra alkohola?

Jedna od izreka. Sto ti pijan kaze, terezan ti misli.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=22324824&viewfull=1#post22324824

ISTORISJKI DOKAZ O PROMENI SUBOTE NA NEDELJU KOJII SVAKO MOZE ODMA DA VIDI I SAM PROVERI:

SUBOTA SE SVETKOVALA U IZVORNOJ CRKVI SVE DO 4- 6 VEKA.

Tek 4 veka je nedelja PROGLASENA danom odmora.
Prvo je starozavetni Subotni mir i blagoslov prenesen zakonski na nedelju, prvo kroz KONSTANTINA 321.
Ucesce nedlejom u Bogosluzenju pocinje 313 godine (Synode v. Elvira) kao zapovest.
Islam je svesno (namerno) postavio petak kao glavni dan Bogoslkuzenja nasurpót (hriscasnkoj)nedelji i suboti.
DER GROSSE HERDER LEKSIKON strana 831.

Ovde imatre sliku tog teksta iz herder leksikona:

http://img4web.com/view/6NCLFR

Iz ovoga je jasno da se subota svetkovala OD IZVORNE CRKVE sve dok se nedelja nije potpuno upsostavila sve do 4-6 veka.

HERDER JE JEDAN OD NAJCENJENIJIH LEKSIKONA NA NEMACKOM JEZIKU.

POSTO JE NEOPRAVDANA PROMENA SA SUBOTE NA NEDELJU KAO DAN ODMORA, ONDA I ZVANICNO NEDELJI DAJU I EPITET VASKRSENJA.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DUGO SE U HRISCANSTVO SVETKOVALA SUBOTA I NEDELJA ZAJEDNO DOK JE STALNIM PRITISKOM I SILOM KATOLIKA VREMNOM; SUBOTA ISTINSUTA.

TAKVU RPAKSU JOS I DANAS PRAKTIKUJU BEZ PRESTANKA ETIOPSKI PRAVOSLVCI;SVETKUJUCI I SUBOTU KAO DAN ODMORA I NEDELJU KAO DAN VASKRSENJA..................

30.000.000 PRAVOSLAVNIH ETIOPLJANA SLAVE SUBOTU KAO DAN ODMORA

Subota se slavi nista manje od nedelje,

http://www.manastir-lepavina.htnet.hr/pravoslavljeuafrici.html
---------------------------------------------------

Dan koji treba svetkovati:

http://dragan-micic.blogspot.co.at/2012/05/dan-koji-treba-svetkovati-dr-radisa.html

Da vas, dakle, niko ne osuđuje za jelo ili piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote, Što je sjenka onoga što će doći, a tijelo je Hristovo."
[Kol 2:16,17]

Postoje samo dva opisa hrišćanskog bogosluzenja u Bibliji:

"A u prvi dan nedjelje, kad se sabraše učenici da lome hljeb, besjeđaše im Pavle, jer namjeravaše sutradan da otide, i produži besjedu do ponoći"
[Dela 20:7]

"Svakog prvog dana nedjelje, neka svaki od vas ostavlja kod sebe sakupljajući koliko može, da ne bivaju prikupljanja onda kada dođem"
[1.Kor 16:2

dzabe prdis glasnice biblija te demantuje

Ima li jasnije poruke od ove:

Ali velim: dok je naslednik mlad ništa nije bolji od roba, ako i jeste gospodar od svega; 2 Nego je pod zapovednicima i čuvarima sve do roka očevog. 3 Tako i mi kad bejasmo mladi, bejasmo pod stihijama sveta zarobljeni; 4 A kad se navrši vreme, posla Bog Sina svog Jedinorodnog, koji je rođen od žene i pokoren zakonu, 5 Da iskupi one koji su pod zakonom, da primimo posinaštvo. 6 I budući da ste sinovi, posla Bog Duha Sina svog u srca vaša, koji viče: Ava Oče! 7 Tako već nisi rob, nego sin; a ako si sin, i naslednik si Božji kroz Isusa Hrista.

8 Ali tada ne znajući Boga, služiste onima koji po sebi nisu bogovi. 9 A sad poznavši Boga, i još poznati bivši od Boga, kako se vraćate opet na slabe i rđave stihije, kojima opet iznova hoćete da služite? 10 Gledate na dane i mesece, i vremena i godine. 11 Bojim se za vas da se ne budem uzalud trudio oko vas.

dzabe se Bog trudio oko vas subotara

koliko u subotarima nema duhovnosti i koliko podsecaju na fariseje onoga vremena najbolje svedoci ovi stihovi:

Jer negde reče za sedmi dan ovako: i počinu Bog u dan sedmi od svih dela svojih. 5 I na ovom mestu opet: Neće ući u pokoj moj. 6 Budući, pak, da neki imaju da uđu u njega, i oni kojima je najpre javljeno ne uđoše za neposlušanje; 7 Opet odredi jedan dan, danas, govoreći u Davidu po tolikom vremenu, kao što se pre kaza: Danas ako glas Njegov čujete, ne budite drvenastih srca. 8 Jer da je Isus one doveo u pokoj, ne bi za drugi dan govorio potom. 9 Dakle je ostavljeno još počivanje narodu Božijem. 10 Jer koji uđe u pokoj Njegov, i on počiva od dela svojih, kao i Bog od svojih.

Ovo i duhovnom slepcu je jasno u koji dan je nastupio pokoj ali eleninim bukvalistima je mozak ispran na seminarima i pre ce se zumbul posadi u beton nego razum u njihov sektaski mozak

Sakupljanje novca za tebe je Bohodluzenje???

To sakupljanje novca prvoga radnog dana nefelju svedoci o tome da su svetkovsli subotu.

Zasto bas nedelju?

Zato sto su ljudi cele sedmice radili i do petka su zaradili sefmicnu platu.
Odma je posle toga dosla subota i sunotom nisu prebrojavali novac i slicno, vec odma po zavrsetku subote na pocetku prvog radnog dana nedelju.

Lomiti hleba po kucama znaci da su apostoli i hriscani svakoga dana delili hranu po kucama i nije rec o Bogosluzenju.
Prvi hriscani su dali sve sto imaju apostolima i onda su delili medjusobno.
Cekali su da dodje Isus.
U to vreme se lomio hleb nije se seko kao danas kada se jede. Lepinje.
I kada bi to bilo Bogosluzenje ovo nije dokaz za nedelju jer kaze da su svaki dan lomili hleb po kucama.
Sto se tice Bogosluzenja?
Bogosluzenja nalazimo da su apostoli praktikivali u subotu ali ne u nedelju.

Stih koji pominjes Neo o sedmom danu. U nasem prevodu Vuk nije dobro preveden i u izvornom tekstu nema reci o suboti ili slicno.
Rec je o tome da Izrailj iako je primio mnogo blagoslova nije to bilo konacno obecanje mira od zla.
Ono tek dolazi.
Unazad u ovoj diskusiji sam to opsirno i argumentovano objasnio.
Ali si kvaran Neo,pa svesno i namerno ponavljas neistinu.
Zato kad budem kuci ponovo cu to postaviti.
Pa da vidimo dokle mozes da ponavljas lazi?

Slusaj sledbenice lazne prorocice i obozavaoce dana zbog kojeg je Hristos raspet,ako iole u tebi ima zdrave pameti i mozga nakon brainwash seansi,Hristos je Bogocovek i Bog i Covek,kao Bog nikada se nije ni razdvajao od svog Oca jer On i Otac jedno su kao covek on je sisao u ad i oslobodio duse onih koji su postradali u potopu i sve na koje je djavo do tada polagao pravo.Hristos je kao Bog uvek u raju i kao takav je bio u petak.
Sramota je koliko ne znate osnovne stvari a ovde se busate kao neki ,,vrsni poznavaoci pisma,, jr vama pismo nista i ne znaci vec samo koristite kvazitumacenja zene koja se po sopstvenoj viziji molila sotoni 29 dana i jos ga smestila na Bozji presto.
Ovo vam je otprilike suština Adventizma - samo još treba dodati da imaju 10-tak lažnih nauka - i sve to upakovano u lepu kutuju sa zlatnim papirom i mašnicom ili ti biblijski:

2. Коринћанима 11: 13 Јер такви лажни апостоли и преварљиви посленици претварају се у апостоле Христове. 14 И није чудо, јер се сам сотона претвара у анђела светла.15 Није дакле ништа велико ако се и слуге његове претварају као слуге правде, којима ће свршетак бити по делима њиховим.

Stih koji pominjes Neo o sedmom danu. U nasem prevodu Vuk nije dobro preveden i u izvornom tekstu nema reci o suboti ili slicno.
Rec je o tome da Izrailj iako je primio mnogo blagoslova nije to bilo konacno obecanje mira od zla.
Ono tek dolazi.
Unazad u ovoj diskusiji sam to opsirno i argumentovano objasnio.
Ali si kvaran Neo,pa svesno i namerno ponavljas neistinu.
Zato kad budem kuci ponovo cu to postaviti.
Pa da vidimo dokle mozes da ponavljas lazi?

Verovatno je u subotarskom prevodu najbolje preveden :hahaha: znam da ako treba i pismo prepravljate kao i jehovisti jer su vam koreni isti,sektaski

Ovo vam je otprilike suština Adventizma - samo još treba dodati da imaju 10-tak lažnih nauka - i sve to upakovano u lepu kutuju sa zlatnim papirom i mašnicom ili ti biblijski:

2. Коринћанима 11: 13 Јер такви лажни апостоли и преварљиви посленици претварају се у апостоле Христове. 14 И није чудо, јер се сам сотона претвара у анђела светла.15 Није дакле ништа велико ако се и слуге његове претварају као слуге правде, којима ће свршетак бити по делима њиховим.

Amerika je puna tih ,,apostola,, i ,,proroka,, a ova njihova elena nije mogla da ubode ni jon kipur i jos je prepisivala od drugih autora a tvrdila je da su joj dela nadahnuta Svetim Duhom ....djavolja posla su tu....
najezda sektasa krece od 19 veka sa milerom ,elenom,smitom i onim bruklinskim vukovima u jagnjecoj kozi..sve im je isti koren svima su osnivaci isti ljudi,lazni proroci uz pomoc kojih ovi bajni sektasi tumace sveto pismo....

Braco pravoslavci.

Zar vas nije sramota da hulite na Godpoda naseg?

Isus nije umro radi subote nego radi nasih greha.

Jer Bogu tako omile svet da je i sina svojega jedinorodnoga dao da UMRE...
Jovan 3,16

Sto se tice stiha o danu odmora. Mi nemamo nas prevod Biblije.
Ja govorim o izvornom tekstu.

A vi i to neznste sta je???

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back