Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ZATO STO JE TAKO BOG NAREDIO.

Nijedan dan nije stvoren za to.

Subota je stvorena za to i nosi Bozji pecat i blagoslov.

TO JE BOZJA VOLJA I NAREDBA DA GA JEDNIM DELOM VREMNA PSOTUJEMO I PRIZNAJEMO KAO TVORCA.

1.Mo 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;

Markus 2:27 I govoraše im: Subota je načinjena čoveka radi, a nije čovek subote radi.

ISUS KAZE DA JE SUBOITA ZA TO STVORENA.

NARAVNO JEVREJI SU ZLOUPOTREBILI MNOGO TOGA PA I SUBOTU.

SUBOTA NIJE DATA DA UGROZI COVEKOV ZIVOT; A UPRAVO SU ONI TO URADILI OD NJE.

SUBOTA TREBA DA SLUZI COVEKU NE COVEK SUBOTI KAZE ISUS.

Za odmor ali ako je coveku zivot u opasnosti onda nema veze koji je to dan.

Jevreji su napravili tako da u subotu nisu pomagali coveku u nevolji.
Toi ukorava Isus i objasnjva subotu...

Sta je dan?Gde pise da je sedmi dan imao pocetak i kraj?Daj mi taj stih?

"И кад се наврши педесет дана бијаху сви апостоли једнодушно на окупу. И уједанпут настаде шум са неба као хујање силнога вјетра, и напуни сав дом гдје они сјеђаху; И показаше им се раздијељени језици као огњени, и сиђе по један на свакога од њих. И испунише се сви Духа Светога и стадоше говорити другим језицима, као што им Дух даваше да казују." (Дaп 2,1-4
duh sveti se otkrio u nedelju
pre toga se sin otkrio isto u nedelju
i otac na sinajskoj gori kad se otkri bese u nedelju...cao

"И кад се наврши педесет дана бијаху сви апостоли једнодушно на окупу. И уједанпут настаде шум са неба као хујање силнога вјетра, и напуни сав дом гдје они сјеђаху; И показаше им се раздијељени језици као огњени, и сиђе по један на свакога од њих. И испунише се сви Духа Светога и стадоше говорити другим језицима, као што им Дух даваше да казују." (Дaп 2,1-4

Ma zna on sve to nego su mu na seminarima rekli da mora da se drzi subote ko pijan plota jer je sotona to javio svojoj prorocici kad mu se molila 29 dana po sopstvenoj viziji:mrgreen:

Neo, zasto pricas kao dete?
Istina je da je Hristos dobrovoljno dao svoj zivota da bismo se mi Njegovom zrtvom mogli spasti, ali ne zabortavi da je on bio poslosan Bozjem zakonu.
Zakon je sve gresnike osudio na smrt, i upravo zbog toga sto Bozji zakon nije mogao biti promenjen, jer on je vecan kao i Zakonodavac, i posto je on merilo
Bozje pravde koja je vecna, Hristos je upro da bi zadogoljio zahteve zakona. Zapati da je zakon vecan.
Zapamti i to da bezakonici nikad carstva Bozjeg nece naslediti. Pa ti ond arazmisli sta preporucujes drugima.

Tacno je da su feriseji okrivili Hrisata da je po njihovim pravilima, a ne po Bozjem zakonu, krsio subotu, da li Ga i ti zato okrivljujes?
Zato fariseji su pogresili a nije Hristos. Oni koji danas odbacuju Bozji zakon, odbacuju i Hrista, jer On je rekao gresniku: "Idi i ne gresi vise" a to znaci poslusnost Bozjem zakonu.

Pa drzi onda ceo zakon,ne mozes da ga cepkas to ce ti reci svaki polupismeni teolog i poznavalac Biblije?ko u jednom zgresi kriv je celom zakonu valjda si za toliko pametan da skapiras...

Jes, jes, u pravu si. Pa to upravo i ja sve vreme govorim:
Tako mala Crkva (oko 20 miliona vernika) a toliko iskrivljene istine iz biblije – to je zaista fenomen!
Pa još tvrde kako su oni jedina Crkva koja ima SVU ISTINU !!!
KAKVA HULA NA SVETOG DUHA!
A ima ih koliko hoćete u Crkvi ASD.
I što je najgore mi Pravoslavci im iznosimo STIHOVE IZ PISMA i ukazujemo na lažne nauke Crkve ASD – i ništa. Toliko puta ste upućeni na istinu, a vi se i dalje držite skuta EGW.
Ne bih voleo biti u vašoj koži u dan strašnoga suda.

Ni ja ne bih zeleo da budem u tvojoj kozi u dan Bozjeg suda.

Petrov, zar si ti PRAVOSLAVAC?
Ja sam stalno mislio da si ti Talaban, koliko hulis na hriscanstvo i na istinu.

Slusaj me dobro, ja sam bio pravoslavac. Svi moji preci sa oceve i majcine strane su bili pravoslavci. Obe porodice slavile su Djurdejev dan krsnu slavu.

Ti pricas glupostio ovde, kako vi pravoslavci poznajete dobro Bibliju i dela Elene Vajt.
To mozes da pricas onima koji ne znaju, a ne meni.

U mom selu pre 80 godina ni jedna kuca nije nikad imala nijedno Sveto pismo. Ljudi su bili ubedjeni da je to samo za popove, a ne za gresnike.
Prota je svake godine dolazio da sveti vodicu i skuplja priloge, ja nemam nista protiv toga, ali nikad nas nicemu nije ucio.
Ljudi bas nista nisu znali od onoga sto uci Sveti pismo.

Tada su dosli adventisti i svima u selu ponudili Bibliju. Gotovo svi ljudi su je kupili. Moj deda je kupio dva komada. I Kad je poceo da cita jako se
razocarao sto u Bibloiji nije nasao Svetu Nedelju ni Krsnu slavu, nego samo Subotu. Mislio je da su ga trgovci prevarili i prodali mu umesto Biblije nekakvu jevrejsku knjigu.

Posao je kod prote da ustanovi da li je to Biblija ili njije, Bio je iznenadjen, kad je prota potvrdio da to jeste prava Biblija.
Nastavio je dalje da proucava i kad je stigao do Bozjeg zakona i shvatio sta Bog od ljudi trazi, poceo je da praznuje subotu.
Nije znao da jos negde neko na svetu veruje tako kao on.

Ubrzo posle toga 12 ljudi pravoslavaca dosli su oteli njegove knjige ukljucujuci i Biblije i spalili ih na vatri.
Ljudi su ga fizicki napadali i tukli. Medjutim, ubrzo su shvatili da sila ne pomaze. Isto tako razumeli su da su Adventisti
dobri hriscani koji nastoje da zive onako kako je Hristos ucio. I od tada svi zive kao braca i postuju jedni druge

Deda je ubrzo porucio druge i tada je dozanao da postoji Crkva koja upravo tako zivi i uci kako je i on
zakljucio iz Svetoga pisma. Tako je moj deda postao advenmtista. Ubrzo je u selu osnovana Adventisticka crkva koja do danas postoji.

Nedavno sam bio na jednom saboru u tom selu i celo selo je doslo u adventiskicku crkvu.

Tako moj Petrov, nemoj meni pricastyi sta znaju pravoslavci. Isto tako nemoj mi pricati sta i kako veruju adventisti,
valjda ces priznati da sam makar malo kvalifikovaniji od tebe, jer poznajem pravoslavne i adventiste.

Pravoslavni su divni ljudi, pobozni, posteni i vladaju se primerno. Zato kad sam citao tvoje izjave zakljucio sam
da si mozda musliman ili Jevrejin, jer pravoslavni se tako ne ponasaju prema drugim ljudima.

Kad bi tebe zanimala istina, da uzmes Bibliju da istinu u njoj trazis, a ne farisejski da trazis dokaze da obranis
sveoje mislenje, upoznao bi ti istinu.

Drugo, neprestano hriscane nazivas satanistima, a to je hula na Sbetog Duha.

Hula je onda kad Bozje delovanje pripises sotoni, ili sotonino Bogu i jedno i drugo je hula.
To su upravo ucinili fariseji koji su Hrista okrivili da je satanista i da pomocu kneza djavolskoga cini cuda. To je hula na Svetoga Duha.

Zato prijatelju Petrov, mozda to do sada nisi znao, ali sada znas, pa ako ti je namera da hulis na Svetoga Duha, samo nastavi,
ali sud Bozji nece te mimoici. Od sad ocekujemo od tebe da se ponasas kao pravoslavac a ne kao Talaban.

UVEK POSLE SUBOTE PRVOG RADNOG DANA...

JEDNO NAGLASAVATE DRUGO ZAPOSTAVLJATE???

Ak se neko otrkio u neki dan sada treba taj dan da svetkujem?

SMRT GOSPODNJA JE SPAISILA SVET NE VASKRSENJE.

Vaskrsenje je vazno ali smrt njegova je jos vaznija za nas.

DA LI TREBAMOD A SLAVIMO PETAK JER NAS JE GOSPOD ISKUPIO TOGA DANA?

To je taj dan kada smo spaseni, tada kada je placena nasa krivica...

Röm 5:6 Jer Hristos još kad slabi bejasmo umre u vreme svoje za bezbožnike.

1.Kor 15:3 Jer vam najpre predadoh šta i primih da Hristos umre za grehe naše, po pismu,
2.Kor 5:14 Jer ljubav Božja nagoni nas, kad mislimo ovo: ako jedan za sve umre, to dakle svi umreše.
2.Kor 5:15 Hristos za sve umre, da oni koji žive ne žive više sebi, nego Onome koji za njih umre i vaskrse.
1.Thes 5:10 Koji umre za nas da mi, stražili ili spavali, zajedno s Njim živimo.
Joh 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

U cetvrtak je Gospod imao pricest sa ucenicima?
Sada treba i taj dan da uzmemo da slavimo?

Zasto nije imao u nedelju?

Odma kada je vaskrsao zar nije mogao to da uradi sa njima?

ALI NIJE...

IZMISLJATE STVARI KAO KAIM I KAZETE, BOZE OVIM ZELIM DA TI SLUZIM?

A ONOS TO BOG TRAZI OD VAS, MILOST; LJUBAV I PRAVDU; ZABORAVALJATE I NEZELITE DA CUJETEß

Dali bi ste Bogu sto ne trazi od vas, ali srce mu nikako nedate?

Ne samo vaskrsenje nego i nejgova smrt moji vi:

1.Thes 4:14 Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.

Nezelite da radite kako vam bog kaze nego izvadite ejdan deo i to naglasavate a ono drugo jos vaznije zbog toga zapostavljate?

E sada ako hocete da slavite i ejdno i drugo da bi radili ispravno, onda treba da slavite i petak i nedlju.

Medjutim bog nije odredio dane kojima cemo ga slaviti zbog toga:

Nego krstenje; zivot sa hristom i pricest.

IAKO JE BOG ODREDIO KAKOD A LSAVIMO NJEGOVU SMRT I VAKSRSENJE, VI ODREDJUJETE DANE ZA TO KOJE GOSPOD NIGDE NIJE ODREDIO I REKAO.

da hodi u duhu razumeo bi da mu ne treba zakon i da ne moze da sagresi al nikako..ocigledno mu sljaka samo um...

Pa treba slaviti vaskrsenje hristovo ne dane...

Kome netreba zakon?

Jeli to neko novo cuenje koje se protivi pravolsvnom ucenju ili ponovo neznate ni sami sta verujete i sta iuci vasa crkva?

Ko je taj koji nemoze da pogresi?

Pa malopre si prekrsila zapovest ne lazi o danu Gospodnjem i kazes da nemoze da se sagresi?

Odbacujes istinu i hulis celo vreme na Duha svetoga a kazes da nemoze da se sagresi?

Pa drzi onda ceo zakon,ne mozes da ga cepkas to ce ti reci svaki polupismeni teolog i poznavalac Biblije?ko u jednom zgresi kriv je celom zakonu valjda si za toliko pametan da skapiras...

Neo brate, jako mi je tesko da te razumem.
Pa zar ti mislis da mi samo drzimo subotu iz zakona a sve ostalo odbacujemo kao ti i tvoji pravoslavci?
Svakako da je ceo Bozji zakon na snazi i Bozjom miloscu i uz pomoc Svetoga Duha koji je dat Bozjem
narodu, trudimo se da zivimo su skladu ca selim DEKALOGOM.

Ne verujemo da se spasavamo drzanjem zakona Bozjega, ali isto tako ne verujemo ni da oni Hriscani koji veruju
da su Bozjom miloscu spaseni, da ce nastaviti da zive gresnim zivotom kao bezakonoci.

Drzanje zakona Bozjega nije uzrok spasenja, nego je posledica svakog novododjenog hriscanina.
Obraceni hriscanin ne ostaje u grehu i bezakonju nego donosi duhovne rodove u poslusnosti Bozjem zakonu.

Slazem se sa tobom u tome "Ko u jednom sagresi kriv je za sve", ali to ne znaci da ne treba ni da nastojimo da budemo poslusni.

Jer u Svetom pismo svetima su nazvani tvorci Bozjeg zakona ane bezakonici:
"Ovde je trpljenje SVETIH KOJI DRZAE ZAPOVESTI BOZJE I VERU ISUSOVU," Otkrivenje 1`4,12.

"Blago onima koji NTVORE ZAPOVESTI NJEGOVE, da im bude vlast na drvo zivota i da udju na vrata u grad." Otkr. 22,14

Brate el si ti stvarno teoloski toliko nepismen da ne vidis da se radi o danu Hristovog stradanja i satiranja sotone i zbacivanja na zemlju?

Dokle bre mislis ovako da se brukas i i ponizavas?

APOSTOLI KAZU DRUGACIJE:

EVO ZA APOSOTOLE KOJI JE TO DAN GOSPODNJI kirijake hemera PA I ZA JOVANA:

Apg 2:20 Sunce će se pretvoriti u tamu i mesec u krv pre nego dodje veliki i slavni DAN GOSPODNJI. KYRIJAKE HEMERA:

1.Thes 5:2 Jer sami znate jamačno da će DAN GOSPODNJI doći kao lupež po noći. KYRIJAKE HEMERA

2.Pet 3:10 Ali će doći DAN GOSPODNJI kao lupež noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se od vatre raspasti a zemlja i dela što su na njoj izgoreće. KYRIJAKE HEMERA

ISTI ONAJ KAO ZA LICNOSTI STAROGA ZAVETA!!!!!!!!!!!!!!!!!

U svim ovim stihovima se kaze Kirijake Hemera i jasno je da nije rec o nedelji.

A pravoslavci kazu to je nepznato i novo u Bibliji, to je nedelja
Nije to nedelja nego dan suda, dan kada Bog sudi ovome svetu kojega Jovan vidi u viziji.

JOVAN KAZE BEJAH U DUHU.

On ima viziju i vidi dan suda, DANA GOSPODNJEG, i dogadjaje toga dana i opisuje ih u Otkrivenju:::

KAKO JE GOSPOD REKAO DA SLAVIMO NEJGOVU SMRT I VASKRSENJE:

4 Tako se s Njim pogrebosmo krštenjem u smrt da kao što usta Hristos iz mrtvih slavom Očevom, tako i mi u novom životu da hodimo.
5 Jer kad smo jednaki s Njim jednakom smrću, bićemo i vaskrsenjem;
6 Znajući ovo da se stari naš čovek razape s Njime, da bi se telo grešno pokvarilo, da više ne bismo služili grehu.
7 Jer koji umre oprosti se od greha.
8 A ako umresmo s Hristom, verujemo da ćemo i živeti s Njim,
9 Znajući da Hristos usta iz mrtvih, već više ne umire; smrt više neće ovladati njime.

Rimljanima 6.

1.Kor 11:26 Jer kad god jedete ovaj hleb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju obznanjujete, dokle ne dodje.

DAKLE GOSPODNJU SMRT I VASKRSENJE SLAVIMO KRSTENJEM I ZIVOTOM VERNOSTI I PRICESCEM.

Nikavim danima niti izmisljanjem dana.

Jer onda radimo kao Kain.

Bog kaze prinosenjem zrtve jaganjaca me slavite a kain kaze ja znam jos bolje, plodovima od njive.

Ja to tebi prinosim gospode nikome drugome.
Ti moras da prihvatis sluzbu koju ti ja kazem?

Cak je nejgova smrt mnogo vise naglasena nego vaskrsenje. jer je smrcu plaeno anse izbavljenje.

Poslednja izmena:
The Modern Greek word for Sunday, Κυριακή, derives from Κύριος (Lord) also, due to its liturgical significance as the day commemorating the resurrection of Jesus Christ, i.e.The Lord's Day..izvor wiki

PA LEPO TI TU KAZE DA JE TO MODERNA REC KOJA NEMA VEZE SA ZNACENJEM KADA JE NAPSIANA.
KOJA NEMA VEZE SA IZVORNIM ZNACENJEM.

Nedelja je krstena posle kao dan Gospodnji ili Kyriakos hemera.

Moderna grčka riječ za nedjelju, Κυριακή, proizlazi iz Κύριος (Gospodin), također, zbog svoje liturgijsko značenje kao dan slavi uskrsnuće Isusa Krista, ieThe Dan Gospodnji .. Izvor wiki

Poslednja izmena:
Vilaret: Meðutim u Otkrivenju 1:10 se pojavljuje za Bibliju potpuno novi izraz "Kyriake hemera" (Gospodnji dan).

POGLEDAJTE OVE NEISTINE DA NEKAZEM LAZI:

PA KO VAS RPAVOSLVCE UCI DA TOLIKO IZVRCETE ISTINU?

DA VIDIMO DALI JE TO NOVI IZRAZ?

To je stari izraz samo sa drugim znacnjem a kasnije pravite prevaru i kazete da je to nedelja?
I onda sto je najgore verujete sopstvenu laz???:eek:

---------------------------------------------------------------------------------

SAIJA TAKODJE POMINJE TAJ DAN KAO APOSTOL JOVAN:

[Jes 13:6 Ridajte, jer je blizu DAN GOSPODNJI; doći će kao pustoš od Svemogućeg.

Isaija vidi taj dan u buducnosi a Jovan se u viziji nalzi u samom tom danu i dobija vidjenja o dogadjajima tog dana...

Jes 13:9 Evo, ide DAN GOSPODNJI ljuti s gnevom i jarošću da obrati zemlju u pustoš, i grešnike da istrebi iz nje.

Hes 30:3 Jer je blizu dan, blizu je DAN GOSPODNJI, oblačan dan, vreme narodima.

Joe 1:15 Jaoh dana! Jer je blizu DAN GOSPODNJI, i doći će kao pogibao od Svemogućeg.

Zeph 2:2 Dok nije izašao sud, i dan prošao kao pleva, dok nije došao na vas ljuti gnev Gospodnji, dok nije došao na vas dan gneva Gospodnjeg.

Joe 2:1 Trubite u trubu na Sionu, i vičite na svetoj gori mojoj, neka drhću svi stanovnici zemaljski, jer ide DAN GOSPODNJI, jer je blizu.

Joe 2:11 A Gospod će pustiti glas svoj pred vojskom svojom, jer će logor Njegov biti vrlo velik, jer će biti silan onaj koji će izvršiti volju Njegovu; jer će DAN GOSPODNJI biti velik i vrlo strašan, i ko će ga podneti?

Joe 2:31 Sunce će se pretvoriti u tamu i mesec u krv pre nego dodje veliki i strašni DAN GOSPODNJI.

Joe 3:14 Gomile, gomile u dolini sudskoj; jer je DAN GOSPODNJI blizu u dolini sudskoj.

Am 5:18 Teško onima koji žele DAN GOSPODNJI ! Šta će vam DAN GOSPODNJI? Tada je mrak a ne videlo.

Am 5:20 Nije li DAN GOSPODNJI mrak, a ne videlo? I tama, bez svetlosti?

Obad 1:15 Jer je DAN GOSPODNJI blizu svim narodima: kako si činio, tako će ti biti, plata će ti se vratiti na glavu tvoju.

Zeph 1:7 Ćuti pred Gospodom Gospodom, jer je blizu DAN GOSPODNJI, jer je Gospod prigotovio žrtvu i pozvao svoje zvanice.

Zeph 1:14 Blizu je veliki DAN GOSPODNJI, blizu je i ide vrlo brzo; glas će biti DANA GOSPODNJEG, gorko će tada vikati junak.

8 U onaj će dan Gospod zaklanjati stanovnike jerusalimske, i najslabiji medju njima biće u taj dan kao David, i dom će Davidov biti kao Bog, kao andjeo Gospodnji pred njima.
9 I u taj dan tražiću da istrebim sve narode koji dodju na Jerusalim;

Sach 14:1 Evo ide DAN GOSPODNJI, i plen će se tvoj razdeliti usred tebe.

Mal 4:5 Evo, ja ću vam poslati Iliju proroka pre nego dodje veliki i strašni DAN GOSPODNJI;

EVO ZA APOSOTOLE KOJI JE TO DAN GOSPODNJI PA I ZA JOVANA:

Apg 2:20 Sunce će se pretvoriti u tamu i mesec u krv pre nego dodje veliki i slavni DAN GOSPODNJI. KYRIJAKE HEMERA:

1.Thes 5:2 Jer sami znate jamačno da će DAN GOSPODNJI doći kao lupež po noći. KYRIJAKE HEMERA

2.Pet 3:10 Ali će doći DAN GOSPODNJI kao lupež noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se od vatre raspasti a zemlja i dela što su na njoj izgoreće. KYRIJAKE HEMERA

ISTI ONAJ KAO ZA LICNOSTI STAROGA ZAVETA!!!!!!!!!!!!!!!!!

UVEK KADA bOG SUDI ILI SE BIJE TO SE ZOVE dan Gospodnji.

Hes 13:5 Ne izlazite na prolome i ne ogradjujete dom Izrailjev da bi se održao u boju u DAN GOSPODNJI.

da hodi u duhu razumeo bi da mu ne treba zakon i da ne moze da sagresi al nikako..ocigledno mu sljaka samo um...

POGLEDAJTE OVU IZJAVU GORE PRAVOSLVNOG VERNIKA vilaret, A ONDA POGLEDAJTE IZJAVU RPAVOSLVNOG PATRIJARHA:

PA NJIHOVI VERNICI NEZNAJU NI SAMI STA VERUJU I NAPADAJU SAMI SVOJA VEROVANJA ? :eek::

-----------------------------------------------------------------------------

Ruski patrijarh Kiril ukazuje na biblijski dan odmora

03 Svi 2012
biblija

, Deset Božjih zapovijedi, Izlazak 20.8, Kiril, Moskovski patrijarh, nedjelja, odmor, subota

Moskovski patrijarh i patrijarh cijele Rusije Kiril dao je vrlo zanačajnu izjavu za cijeli kršćanski svijet. U vrijeme kad mnogi protestantski vođe promiču herezu da je Deset Božjih zapovijedi ukinuto, patrijarh Kiril ukazuje na potrebu čovjeka za tjednim odmorom, upravo ono zbog čega je Bog dao subotnji dan.

Svima je poznata četvrta Božja zapovijed — “Sjeti se da svetkuješ dan subotni…” (Izlazak 20,8) Međutim, rasprava oko nje traje stoljećima. Je li čovjeku potreban odmor svakog tjedna? Koji je dan Bog blagoslovio i naredio da ga se sjećamo — subotu ili nedjelju? Ostaje li na snazi ova zapovijed i u 21. stoljeću?

Na prvom mjestu, zapovijed o tjednom odmoru, “Sjeti se da svetkuješ dan subotni…” je jedna od Deset Božjih zapovijedi, ona je ista kao i zapovijed: “Ne učini preljuba”, “Ne ukradi”, “Poštuj oca svoga i majku svoju”. Zanemarivanje tjednog subotnjeg odmora može dovesti do neželjenih posljedica, gubitka zdravlja i neplaniranog odlaska u bolnicu. Pa zar onda nije bolje da poštujemo Božju zapovijed koja nas uči da šest dana radimo, a sedmoga da se odmaramo — “Sjeti se da svetkuješ dan subotni…”?

Vrlo je važno da se kao kršćani podsjetimo da je Gospodin Isus svetkovao subotu (Luka 4,16) i poučavao je narod da je On kao Gospodar veći od tradicije (Matej 15,3). Zanimljivo je da moderna “zapadna” tradicija smatra držanje Božjih zapovijedi legalizmom, dok Sveto pismo naziva kršenje Zapovijedi bezakonjem. Božji Sin je napomenuo da nije došao ukinuti Zakon, već da ga ostvari i uzdigne (Matej 5,17; Izaija 42,21). Apostoli su takođe imali običaj svetkovati subotu (Djela 16,13). Biblijsko obilježje svetih koji pripadaju Božjoj crkvi jest da “čuvaju Božje zapovijedi i vjeru u Isusa” (Otkrivenje 12,17; 14,12).

Na drugom mjestu, Bog je zapovijedio da svetkujemo subotnji dan, a ne nedjelju. Teolozi su svjesni da u Svetom pismu nemamo nijedan božanski savjet ili preporuku za svetkovanje nedjelje, prvog dana u tjednu. Što je prvi dan? Sva četiri Evanđelja nam govore da je Isus uskrsnuo prvog dana tjedna, to jest u nedjelju. Bog je blagoslovio i posvetio (na grčkom “odvojio”) sedmi dan za odmor (Postanak 2,2.3). Vi se možete odmarati nedjeljom, kao i bilo kojim drugim danom u tjednu, međutim svetkovati nedjelju ne samo što nema nikakvog smisla i nijednog biblijskog dokaza, već to predstavlja gaženje četvrte zapovijedi koju je Bog dao.

I na kraju, kad je riječ o Deset Božjih zapovijedi, u Bibliji nam se kaže: “Zakon, uistinu, služi samo točnoj spoznaji grijeha.” (Rimljanima 3,20; 7,7) To znači da mi griješimo ako odbijamo vršiti Zakon. I to nije samo pitanje preljuba ili krađe, nego i našeg odnosa prema subotnjem danu — hoćemo li ga se sjećati ili ćemo ignorirati Božju zapovijed, a pritom i svoje zdravlje.

http://adventisti.hr/ruski-patrijarh-kiril-ukazuje-na-biblijski-dan-odmora/

Ne samo mnoge protestantske vodje promovisu herezu da je zakon 10 Bozje zapovesti ukinut, nego kao sto vidimo i ovde na delu i mnogi nepucueni pravosolavci nazalost.

Poslednja izmena:
Nije istina ono sto bismo hteli da budemo, nego je istina onos to kaze nas Gospod u svojoj reci.

Zelim svima bozji blagoslov i laku noc.
Braco pravoslavci, pokusajte da se uzdrzite da damo ovoj diskusiji hriscanski nivo, i nivo ljubavi.
Ne nivo mrznje i vredjanja.

Poslednja izmena:
POGLEDAJTE OVU IZJAVU GORE PRAVOSLVNOG VERNIKA vilaret, A ONDA POGLEDAJTE IZJAVU RPAVOSLVNOG PATRIJARHA:

PA NJIHOVI VERNICI NEZNAJU NI SAMI STA VERUJU I NAPADAJU SAMI SVOJA VEROVANJA ? :eek::

-----------------------------------------------------------------------------

Ruski patrijarh Kiril ukazuje na biblijski dan odmora

03 Svi 2012
biblija

, Deset Božjih zapovijedi, Izlazak 20.8, Kiril, Moskovski patrijarh, nedjelja, odmor, subota

Moskovski patrijarh i patrijarh cijele Rusije Kiril dao je vrlo zanačajnu izjavu za cijeli kršćanski svijet. U vrijeme kad mnogi protestantski vođe promiču herezu da je Deset Božjih zapovijedi ukinuto, patrijarh Kiril ukazuje na potrebu čovjeka za tjednim odmorom, upravo ono zbog čega je Bog dao subotnji dan.

Svima je poznata četvrta Božja zapovijed — “Sjeti se da svetkuješ dan subotni…” (Izlazak 20,8) Međutim, rasprava oko nje traje stoljećima. Je li čovjeku potreban odmor svakog tjedna? Koji je dan Bog blagoslovio i naredio da ga se sjećamo — subotu ili nedjelju? Ostaje li na snazi ova zapovijed i u 21. stoljeću?

Na prvom mjestu, zapovijed o tjednom odmoru, “Sjeti se da svetkuješ dan subotni…” je jedna od Deset Božjih zapovijedi, ona je ista kao i zapovijed: “Ne učini preljuba”, “Ne ukradi”, “Poštuj oca svoga i majku svoju”. Zanemarivanje tjednog subotnjeg odmora može dovesti do neželjenih posljedica, gubitka zdravlja i neplaniranog odlaska u bolnicu. Pa zar onda nije bolje da poštujemo Božju zapovijed koja nas uči da šest dana radimo, a sedmoga da se odmaramo — “Sjeti se da svetkuješ dan subotni…”?

Vrlo je važno da se kao kršćani podsjetimo da je Gospodin Isus svetkovao subotu (Luka 4,16) i poučavao je narod da je On kao Gospodar veći od tradicije (Matej 15,3). Zanimljivo je da moderna “zapadna” tradicija smatra držanje Božjih zapovijedi legalizmom, dok Sveto pismo naziva kršenje Zapovijedi bezakonjem. Božji Sin je napomenuo da nije došao ukinuti Zakon, već da ga ostvari i uzdigne (Matej 5,17; Izaija 42,21). Apostoli su takođe imali običaj svetkovati subotu (Djela 16,13). Biblijsko obilježje svetih koji pripadaju Božjoj crkvi jest da “čuvaju Božje zapovijedi i vjeru u Isusa” (Otkrivenje 12,17; 14,12).

Na drugom mjestu, Bog je zapovijedio da svetkujemo subotnji dan, a ne nedjelju. Teolozi su svjesni da u Svetom pismu nemamo nijedan božanski savjet ili preporuku za svetkovanje nedjelje, prvog dana u tjednu. Što je prvi dan? Sva četiri Evanđelja nam govore da je Isus uskrsnuo prvog dana tjedna, to jest u nedjelju. Bog je blagoslovio i posvetio (na grčkom “odvojio”) sedmi dan za odmor (Postanak 2,2.3). Vi se možete odmarati nedjeljom, kao i bilo kojim drugim danom u tjednu, međutim svetkovati nedjelju ne samo što nema nikakvog smisla i nijednog biblijskog dokaza, već to predstavlja gaženje četvrte zapovijedi koju je Bog dao.

I na kraju, kad je riječ o Deset Božjih zapovijedi, u Bibliji nam se kaže: “Zakon, uistinu, služi samo točnoj spoznaji grijeha.” (Rimljanima 3,20; 7,7) To znači da mi griješimo ako odbijamo vršiti Zakon. I to nije samo pitanje preljuba ili krađe, nego i našeg odnosa prema subotnjem danu — hoćemo li ga se sjećati ili ćemo ignorirati Božju zapovijed, a pritom i svoje zdravlje.

http://adventisti.hr/ruski-patrijarh-kiril-ukazuje-na-biblijski-dan-odmora/

Ne samo mnoge protestantske vodje promovisu herezu da je zakon 10 Bozje zapovesti ukinut, nego kao sto vidimo i ovde na delu i mnogi nepucueni pravosolavci nazalost.

14 Jer greh neće vama ovladati, jer niste pod zakonom nego pod blagodaću.

Ps. 130:7, Mih. 7:19, Jn. 8:36, Gal. 5:18, Titu 2:14, Jev. 8:10

15 Šta dakle? Hoćemo li grešiti kad nismo pod zakonom nego pod blagodaću? Bože sačuvaj

logicno

14 Jer greh neće vama ovladati, jer niste pod zakonom nego pod blagodaću.

Ps. 130:7, Mih. 7:19, Jn. 8:36, Gal. 5:18, Titu 2:14, Jev. 8:10

15 Šta dakle? Hoćemo li grešiti kad nismo pod zakonom nego pod blagodaću? Bože sačuvaj

logicno

TAKO JE, ONI KOJIMA GREH NE VLADA ONI NISU PRESTUPNICI ZAKONA I ZBOG TOGA ZAKON IH NE OSUDJUJE I NISU POD ZAKONOM.
POD ZAKONOM SU NJEGOVI PRESTUPNICI, BEZAKONICI, ONI SU POD ZAKONOM JER IH ZAKON OSUDJUJE ZBOG PRESTUPA.

Isus je umnro u petak a odma posle toga je dosla subota. Razbojnici nisu umrli u petak nego kasnije. Subotu ili nedelju.

Dakle Isus nikako nemoze da bude u raju sa razbojnikom.

Pored svega vi kazete da je Isus bio u pkalu da propoveda a sada bi da je bio u raju?

Pa nemoze i jedno i drugo, trebas prvo da se odlucis pa onda da pricamo?

to neka tvoja slobodna interpretacija? nigde ne pise kada su ispustili dusu dva razbojnika

31. А будући да беше петак, па да не би тела остала на крсту у суботу (јер беше велики дан она субота), Јевреји молише Пилата да им пребију ноге, па да их скину.
32. Онда дођоше војници, и првом дакле пребише ноге, и другом распетоме с Њим.

hoces da kazes da isus laze kada je jednom od njih rekao da ce biti danas (petak) sa njim u raju?

a sad raspitaj se malo kod medicinara zasto bi im razbilijali noge.

TAKO JE, ONI KOJIMA GREH NE VLADA ONI NISU PRESTUPNICI ZAKONA I ZBOG TOGA ZAKON IH NE OSUDJUJE I NISU POD ZAKONOM.
POD ZAKONOM SU NJEGOVI PRESTUPNICI, BEZAKONICI, ONI SU POD ZAKONOM JER IH ZAKON OSUDJUJE ZBOG PRESTUPA.

Tako je pastor Mico, tako je! neka znaju da je zakon samo za prestupnike i nad onima koje vlada GREH a ne i za posvećene BEZGREŠNE subotare jer su oni pravednici i nad njima ne vlada nikaki GREH, jel to tako MOJ Mico družebrižniće? :hahaha:
Al čudi me što eto subotari držu te subote zar to nije "zakon" a Mico pastore? Jel Mico a u šta spadaju te subote. mislim kakvi su to državni praznici? Smejurija.

O vinu.

Nigde ne.nalazimo da su apostoli pili vino ili alkohol kao uzitak ili slicno.
Apostol savetuje drugog i to jako pazljivo da uzme MALO vina kao lek.
Ne da konzumira alkohol nego samo kai lek iz razloga jer ima stomacne tegobe.
Pa ni tada mnogo.
Pa cak vidimo da su pili samo vodu u da se ovaj drugi kolebao cak i u tu svrhu da pije vino pa ga drugi savetuje.

Polako malo Glasniče!
Jel mi završismo temu sa konzumiranjem alkohola???

Jel ispade da VINO u bibliji nije vino – već sok od grožđa!?
Jel ispade da OPITI u bibliji ne znači napiti – već popiti malo više vode, ili soka ili bilo kog drugog bezalkoholnog pića!?
Jel ispade da Dragan Micić nije Adventista i da njegov blog (http://dragan-micic.blogspot.co.at/2011/11/vino-u-bibliji.html?m=1)ispravno tumači pretvaranje vina u vodu iz jevanđelja po ovanu 2 glava – a da je ISTINA(http://true.faithweb.com/7-bible-jn210.htm) Pravoslavni blog (sajt) i da on krivo tumači događaj u Kani Galilijskoj!?
Jel ispade da je Pravoslavna Crkva KRIVA RELIGIJA jer ne povezuje konzumiranje alkohola sa spasenjem (sem u slučaju preteranog konzumiranja) ASD – ISPRAVNA RELIGIJA jer povezuje spasenje i sa minimalnim unosom alkohola u organizam!?

Da znam onda da više ne pišem o ovome !!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back