Jes, jes, u pravu si. Pa to upravo i ja sve vreme govorim:
Tako mala Crkva (oko 20 miliona vernika) a toliko iskrivljene istine iz biblije – to je zaista fenomen!
Pa još tvrde kako su oni jedina Crkva koja ima SVU ISTINU !!!
KAKVA HULA NA SVETOG DUHA!
A ima ih koliko hoćete u Crkvi ASD.
I što je najgore mi Pravoslavci im iznosimo STIHOVE IZ PISMA i ukazujemo na lažne nauke Crkve ASD – i ništa. Toliko puta ste upućeni na istinu, a vi se i dalje držite skuta EGW.
Ne bih voleo biti u vašoj koži u dan strašnoga suda.
Ni ja ne bih zeleo da budem u tvojoj kozi u dan Bozjeg suda.
Petrov, zar si ti PRAVOSLAVAC?
Ja sam stalno mislio da si ti Talaban, koliko hulis na hriscanstvo i na istinu.
Slusaj me dobro, ja sam bio pravoslavac. Svi moji preci sa oceve i majcine strane su bili pravoslavci. Obe porodice slavile su Djurdejev dan krsnu slavu.
Ti pricas glupostio ovde, kako vi pravoslavci poznajete dobro Bibliju i dela Elene Vajt.
To mozes da pricas onima koji ne znaju, a ne meni.
U mom selu pre 80 godina ni jedna kuca nije nikad imala nijedno Sveto pismo. Ljudi su bili ubedjeni da je to samo za popove, a ne za gresnike.
Prota je svake godine dolazio da sveti vodicu i skuplja priloge, ja nemam nista protiv toga, ali nikad nas nicemu nije ucio.
Ljudi bas nista nisu znali od onoga sto uci Sveti pismo.
Tada su dosli adventisti i svima u selu ponudili Bibliju. Gotovo svi ljudi su je kupili. Moj deda je kupio dva komada. I Kad je poceo da cita jako se
razocarao sto u Bibloiji nije nasao Svetu Nedelju ni Krsnu slavu, nego samo Subotu. Mislio je da su ga trgovci prevarili i prodali mu umesto Biblije nekakvu jevrejsku knjigu.
Posao je kod prote da ustanovi da li je to Biblija ili njije, Bio je iznenadjen, kad je prota potvrdio da to jeste prava Biblija.
Nastavio je dalje da proucava i kad je stigao do Bozjeg zakona i shvatio sta Bog od ljudi trazi, poceo je da praznuje subotu.
Nije znao da jos negde neko na svetu veruje tako kao on.
Ubrzo posle toga 12 ljudi pravoslavaca dosli su oteli njegove knjige ukljucujuci i Biblije i spalili ih na vatri.
Ljudi su ga fizicki napadali i tukli. Medjutim, ubrzo su shvatili da sila ne pomaze. Isto tako razumeli su da su Adventisti
dobri hriscani koji nastoje da zive onako kako je Hristos ucio. I od tada svi zive kao braca i postuju jedni druge
Deda je ubrzo porucio druge i tada je dozanao da postoji Crkva koja upravo tako zivi i uci kako je i on
zakljucio iz Svetoga pisma. Tako je moj deda postao advenmtista. Ubrzo je u selu osnovana Adventisticka crkva koja do danas postoji.
Nedavno sam bio na jednom saboru u tom selu i celo selo je doslo u adventiskicku crkvu.
Tako moj Petrov, nemoj meni pricastyi sta znaju pravoslavci. Isto tako nemoj mi pricati sta i kako veruju adventisti,
valjda ces priznati da sam makar malo kvalifikovaniji od tebe, jer poznajem pravoslavne i adventiste.
Pravoslavni su divni ljudi, pobozni, posteni i vladaju se primerno. Zato kad sam citao tvoje izjave zakljucio sam
da si mozda musliman ili Jevrejin, jer pravoslavni se tako ne ponasaju prema drugim ljudima.
Kad bi tebe zanimala istina, da uzmes Bibliju da istinu u njoj trazis, a ne farisejski da trazis dokaze da obranis
sveoje mislenje, upoznao bi ti istinu.
Drugo, neprestano hriscane nazivas satanistima, a to je hula na Sbetog Duha.
Hula je onda kad Bozje delovanje pripises sotoni, ili sotonino Bogu i jedno i drugo je hula.
To su upravo ucinili fariseji koji su Hrista okrivili da je satanista i da pomocu kneza djavolskoga cini cuda. To je hula na Svetoga Duha.
Zato prijatelju Petrov, mozda to do sada nisi znao, ali sada znas, pa ako ti je namera da hulis na Svetoga Duha, samo nastavi,
ali sud Bozji nece te mimoici. Od sad ocekujemo od tebe da se ponasas kao pravoslavac a ne kao Talaban.