Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vi očigledno pokušavate da napravite ludim normalne ljude...

kao da ne znate da je STVARANJE završeno za 6 dana...

i kao da ne znate da je Bog prekinuo rad sedmog dana...

PRUŽIO JE SOPSTVENI PRIMER SVIM STVORENJIMA

a zatim je BLAGOSLOVIO i POSVETIO 7. dan!

Evo IZVEŠTAJA STVARANJA...

Gen 1:1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.
...
Gen 1:31 Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.
Gen 2:1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
Gen 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:4 To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,
... da li je Adam poštovao STVORITELJEV PRIMER?
Da li su svi verni od Adama poštovali Božji zakon?
Da li je STVORITELJ dao 10 Božjih zapovesti čovečastvu?
Šta piše u tim BOŽJIM ZAPOVESTIMA?
Zašto ne piše "i bi veče i bi jutro, dan sedmi"?

Vi očigledno pokušavate da napravite ludim normalne ljude...

kao da ne znate da je STVARANJE završeno za 6 dana...

i kao da ne znate da je Bog prekinuo rad sedmog dana...

PRUŽIO JE SOPSTVENI PRIMER SVIM STVORENJIMA

a zatim je BLAGOSLOVIO i POSVETIO 7. dan!

Evo IZVEŠTAJA STVARANJA...

Gen 1:1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.
...
Gen 1:31 Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.

Gen 2:1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
Gen 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:4 To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,

... da li je Adam poštovao STVORITELJEV PRIMER?

Da li su svi verni od Adama poštovali Božji zakon?

Da li je STVORITELJ dao 10 Božjih zapovesti čovečastvu?

Šta piše u tim BOŽJIM ZAPOVESTIMA?

ma da nije i adam svetkovao subotu mozda:hahaha: pa valja nisi toliko slep da vidisi da taj bozji dan nije ni poceo...a ni zavrsio ,da taj sedmi dan tek treba da dodje

Pa sam Isus ti kaže "Otac moj uvek dela, pa i ja delam". Zar negiraš Njegove reči?

Isus nezeli da kaze da moj Otac radi subotom pa i ja radim.

Rec koja se koristi u izvornom tekstu ne glasi cinim, vec: kaze da moj otac deluje i ja delujem.

On zeli da im kaze i koristi priliku da im kaze da je on Bozji sin.

Bog nije ogranicen subotom ali Isus spojivsi svoju Bozasnku i ljudsku prirodu jeste i obavezan je.

Ipak sam Bog takodje postuje subotu kada je medju ljudima dajuci im uvek primer:

2.Mo 20:11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

pa branimo dan vaskrsenja kada su se apostoli skupljali i lomili hleb po Hristovoj zapovesti,ako se tebi to ne svidja zao mi je al to blage veze nema sa papom

Vi ne branite vaskrsenje Hristovo, već napadate BOŽJU ZAPOVEST! O tome se radi (ako još uvek niste primetili)!

Već smo apsolvirali da imate prava da radite po svojoj savesti, zašto onda ne pustite i druge ljude da rade po svojoj savesti?

Ako naša savest nama govori da 10 BOŽJIH ZAPOVESTI ne zastarevaju, niti su simboli pa da nađu neko buduće ispunjenje (kao što je to bilo sa ceremonijalnim zapovestima)...

ZAŠTO VAMA SMETA ŠTO HRIŠĆANI POŠTUJU BOGA NA 7. DAN?

Poslednja izmena:
Vi ne branite vaskrsenje Hristovo, već napadate BOŽJU ZAPOVEST! O tome se radi, ako još uvek niste primetili.

Već smo apsolvirali da imate prava da radite po svojoj savesti, zašto onda ne pustite i druge ljude da rade po svojoj savesti?

Ako naša savest nama govori da 10 BOŽJIH ZAPOVESTI ne zastarevaju, niti su simboli pa da nađu neko buduće ispunjenje (kao što je to bilo sa ceremonijalnim zapovestima)...

ZAŠTO VAMA SMETA ŠTO HRIŠĆANI POŠTUJU BOGA NA 7. DAN?

pa kad budes shvatio sta je zapravo sedmi dan,sta je odmor mozda ti se i ortvore oci....a sta ti mislis kad dodje subota Bog digne sve cetiri u vis:hahaha:

ma da nije i adam svetkovao subotu mozda:hahaha: pa valja nisi toliko slep da vidisi da taj bozji dan nije ni poceo...a ni zavrsio ,da taj sedmi dan tek treba da dodje

PA ISUS KAZE DA JESTE:

Markus 2:27 I govoraše im: Subota je načinjena (stvorena) čoveka (Adama) radi, a nije čovek subote radi.

ISUS CITIRA STVARANJE PA KAZE STVORENA I NA MESTU GDE SE KOD ANS PREVODI ZA COVEKA U IZVORNOM TEKSTU KAZE ZA ADAMA STO ZANCI COVEK.

Ja znam da deca u prvom razredu imaju probleme kada pocinju da broje vise od 10 ali kada pocinju da negiraju da posle 10 nema vise brojeva oda takva deca idu na pregled.

TI KAO DA BIBLIJU NIKAD NISI CITAO NEGO SAMO CUO ZA NJU STO I VERUJEM D AJE TAKO?

BIBLIJSKI Tekst kaze pocinu.

Sto znaci da je taj dan imao svoj pocetak i kraj jer je Bog stvorio sedmicu i sunce , mesec i zvezde da na osnovu njih merimo dane, mesece godine itd...

1.Mo 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;

Pocinu je radnja koja ima svoj pocetak i zavrsetak.

1.Mo 1:14 Potom reče Bog: Neka budu videla na svodu nebeskom, da dele dan i noć, da budu znaci vremenima i danima i godinama;

1.Mo 1:18 I da upravljaju danom i noću, i da dele svetlost od tame. I vide Bog da je dobro.

Ko ovo negira je kao da dete u prvom razredu kaze da posle reci mama ne postoje vise reci...

To je nivo znanja koji pokazujes...

Poslednja izmena:
Isus nezeli da kaze da moj Otac radi subotom pa i ja radim.

Rec koja se koristi u izvornom tekstu ne glasi cinim, vec: kaze da moj otac deluje i ja delujem.

On zeli da im kaze i koristi priliku da im kaze da je on Bozji sin.
Nije šija nego vrat.
Bog nije ogranicen subotom ali Isus spojivsi svoju Bozasnku i ljudsku prirodu jeste i obavezan je.
Ljudskom prirodom da.
Ipak sam Bog takodje postuje subotu kada je medju ljudima dajuci im uvek primer:

2.Mo 20:11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

A ja sam čitao da se Bog ne umara. :think:

Isaija 40:28 » "Ne znaš li? Nisi li čuo da Bog večni Gospod, koji je stvorio krajeve zemaljske, ne sustaje niti se utruđuje? Razumu Njegovom nema mere."

p.s. Kakav je primer Bog davao kada je naredio Osiji da oženi kur.vu i Jezekilju da ispeče hleb na izmetu?

PA ISUS KAZE DA JESTE:

Markus 2:27 I govoraše im: Subota je načinjena (stvorena) čoveka (Adama) radi, a nije čovek subote radi.

ISUS CITIRA STVARANJE PA KAZE STVORENA I NA MESTU GDE SE KOD ANS PREVODI ZA COVEKA U IZVORNOM TEKSTU KAZE ZA ADAMA STO ZANCI COVEK.

Ja znam da deca u prvom razredu imaju probleme kada pocinju da broje vise od 10 ali kada pocinju da negiraju da posle 10 nema vise brojeva oda takva deca idu na pregled.
Stani, Zemlja recimo nije stvorena zbog čoveka?

PA ISUS KAZE DA JESTE:

ja veruj mi znam decu iz obdanista koja se bolje sluze mozgom ali posto je vas ispran tumacenjem elen vajt nije ni cudo:mrgreen:

pa kad budes shvatio sta je zapravo sedmi dan,sta je odmor mozda ti se i ortvore oci....a sta ti mislis kad dodje subota Bog digne sve cetiri u vis:hahaha:

Halo?
Koliko puta smo ti citirali d aje subota nacinjena za coveka za ans ljude.

Bog postuje subotu kao primer coveku kada se nalazi u nasoj sferi kao primer nama:

1.Mo 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;

Bog je prestao sa stvaranjem.

Ti se Bogu izrugavas ne nama...

ja veruj mi znam decu iz obdanista koja se bolje sluze mozgom ali posto je vas ispran tumacenjem elen vajt nije ni cudo:mrgreen:

Rekaop si da Isus nekaze da je Adam svetkovao subotu.

Kada sma ti pokazo da jeste, onda saltas u drugu brzinu svoje pravoslavne vere i prelazis na metod vredjanja?

Kako te nije sramota da se tako brukas i sebe i svoju crkvu?

I onda to zoves hriscanstvo i crkva?

Stani, Zemlja recimo nije stvorena zbog čoveka?

Sta ima veze za koga je stvorena u ovom slucaju o kojem razgovaramo???

ISUZS KAZE STVORENA, NEKAZEM TO JA.

Kaze da je subota stvorena za Adama i citira stvaranje.

Kada je to bila stvorena posto vidim da to neznate?

2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;

Rekaop si da Isus nekaze da je Adam svetkovao subotu.

Kada sma ti pokazo da jeste, onda saltas u drugu brzinu svoje pravoslavne vere i prelazis na metod vredjanja?

Kako te nije sramota da se tako brukas i sebe i svoju crkvu?

I onda to zoves hriscanstvo i crkva?

svetkovao je tako sto su ga zbog nje ubili i vi bi ste ga ubili jer mislite da drzanjem subote se drzite bog a zapravo sluzite djavolu....a ko se bruka ovde je jasno sledbenici laznog proroka elen vajt koja je promasila hristov dolazak :hahaha:

O kojem danu se govori ovde?

Jevrejima 4,8. Јер да је Исус (Navin) оне довео у покој, не би за други дан говорио потом.

Taj tekst je malo lose preveden sa svog izvornog teksta.

Vidis da ti nepoznajes ni te stvari pa da sam to proveris?

Nego se ponasate kao ljudi koji slusaju druge a svoj um pustili u pasu.

U TOM TEKSTU UOPSTE NEMA NI RECI O SUBOTI O KOJOJ MI OVDE RAZGOVARAMO:

Imate li vi neki komentar Originalnog teksta da proverite sta taj tekst kaze ili kao J: SVEDOCI SAMO PONAVLJATE STA VAM KAZE UPRAVA???

Elberfelder Brockhaus Biblijski komentar strana 1601.

Komentar na Jevrjeima 4,8.

Ime Isus Navin i Isus ima isto zancenje.
Sluzba Isusa Navina je za pisca Jevrejima pokazatelj na Hrista.
Isus navin je odveo Izrailjce u obecanu zemlju.
Ali Izrailjci su samo u odredjenim periodima nasli tamo mir.
Zbog njihovog neverstva i neposusnosti su uvek napadani od njihovih protivnika.
Onos to Isus navin nije mogao, ucinice Isus Hristos.
On je veci od Isusa navina.
On ce odvesti svoj narod u pravi nebeski mir u Bozju prisutnost:
14 Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.
15 Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhandjelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
17 A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
18 Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima.

Poslednja izmena:
Taj tekst je malo lose preveden sa svog izvornog teksta.

Vidis da ti nepoznajes ni te stvari pa da sam to proveris?

Nego se ponasate kao ljudi koji slusaju druge a svoj um pustili u pasu.

U TOM TEKSTU UOPSTE NEMA NI RECI O SUBOTI O KOJOJ MI OVDE RAZGOVARAMO:

Imate li vi neki komentar Originalnog teksta da proverite sta taj tekst kaze ili kao J: SVEDOCI SAMO PONAVLJATE STA VAM KAZE UPRAVA???

pa ti si usvojio ucenje laznog prorka i dosao ovde da nam prosipas praznu pricu,el su te atako na seminarima ucila tvoja subotarska braca

Evo skroz drugi biblijksi komentar:

WILLIAM MACKDONALD BIBLIJSKI KOMENTAR strana 1205.

Komentar na tekst Jevrjima 4,8.

Neki od Izrailjaca su stigli u hanan sa Isusom navinom.
Ali ni tamo nisu mogli da ostvare pravi mir koji ce ostvariti trek u pravom hananu.
Imali su konflikte, bolesti,greh, patnje, bol,i smrt.
Znaci da se tada sa tim hananom nije ispunilo Bozje obecanje mira od greha za njegov narod.
To znaci da ce tek doci i da ga trebamo cekati...

Znaci pavle zeli da pokrene andu vernih da ono tek dolazi.

Nema reci o sedmicnoj suboti ili slicno...

Opismenite se malo ljudi...

Evo treci Biblijski komentar da vidite da svi tako kazu:

BIBLIJSKI PRIRUCNIK VERLAG BLB WINTERTHUR strana 627.

Komentar Jevrejima 4 1-13.

Ovde se vrsi uporedjenje sa Izrailjem jos vise.
Bog pod mirom podrazumeva mnogo vise nego sto su izrailjci imali u obecanoj zemlji, sigurni i obezbedjen zivot..
On ih i po psalmisti vodi u stotinama godina dalje posle Isusa navina u veci mir. Pslam 95.
Obecana zemlja je primer prave obecane zemlje i konacnog mira...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back