Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
NEKA NAM KAZE BOG KOJI JE:

8 Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
9 Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
10 A sedmi je dan SUBOTA (sabat) Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je medju vratima tvojim.
11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod SUBOTU (sabat) i posvetio ga.

2 Mojsijeva 20.

2.Mo 31:13 A ti kaži sinovima Izrailjevim i reci: Ali subote moje čuvajte, jer je znak izmedju mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem.

14 Čuvajte dakle subotu, jer vam je sveta;
15 Šest dana neka se radi; a sedmi je dan subota, odmor, svet Gospodu; ko bi god radio posao u dan subotni,

da se pogub...ide nastavak... kako se plasis da stavis taj nastavak jer znas da je subota i razlog ubistva Hrista.... e moj fariseju....

da se pogub...ide nastavak... kako se plasis da stavis taj nastavak jer znas da je subota i razlog ubistva Hrista.... e moj fariseju....

Trazio si stih iz postanja postavio sam ti sta je sada?

Kada si video da sam bog jasno kaze da je to subota bezis postavljajuci drugo pitanje?

Pa jel te nije sramota?

Izrailjski gradjanski zakon je zahtevao da se pogubi ko krsi Bozje zakone.

Mi ne zivimo u Izrailju.

1. A jeli Isus bio i covek?

2. Objasni nam ovaj stih kada ga jednostavno ne primecujes?

Gal 4:4 A kad se navrši vreme, posla Bog Sina svog Jedinorodnog, koji je rodjen od žene i pokoren zakonu,

I ovaj:

Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

Isus je bogocovek savrseni Bog i savrseni covek,spoj dve prirode,vecne i prolazne,otelotvorena Rec Boga Oca

Glasniče, zašto se za sedmi dan u Postanju ne kaže "i bi veče i bi jutro, dan sedmi"?
Drugo pitanje, o kojem danu se radi ovde?

Psalam 118,
22. Камен који одбацише зидари, поста глава од угла.
23. То би од Господа и дивно је у нашим очима.
24. Ево дан, који створи Господ! Радујмо се и веселимо се у њ!

Znaci i covek!!!

I kao covek je bio poslusan zakonu:

Gal 4:4 A kad se navrši vreme, posla Bog Sina svog Jedinorodnog, koji je rodjen od žene i pokoren zakonu,

Zalosnmo je da kao pravoslavac ne poznajes ove osnovne stvari?

Toc e ti svaki pop reci da je tako...

ZATO HRISTOS MOZE D ANA BUDE U SVEMU PRIMER:

Zatos to je bio potpuni covek ali i bog.

Isus je poibedio greh kao covek oslanjajuci se na Ocevu silu ne na svoju...

Ovo je gubljenje vremena...

(kao što papa neće da promeni svoje mišljenje, tako neće ni svi oni koji ovde brane nedelju... nije njima bitna biblijska istina, već da održe status-qwo)

zaludno trošenje dragocenog vremena!

(bolje da se svi potrudimo da postavimo neke dobre linkove, ili Božju reč - Bibliju, ili mnogobrojna Božja upozorenja i savete koja nam je u svojom milosti dao preko Ellen White)

Poslednja izmena:
Glasniče, zašto se za sedmi dan u Postanju ne kaže "i bi veče i bi jutro, dan sedmi"?
Drugo pitanje, o kojem danu se radi ovde?

Psalam 118,

Pa zato sto se to podrazmneva.

Svaki Jevrejin koji cita stari zavet za nejga se to podrazumeva.

Isus nekada nabroji 3 zapovesti a podrazumeva celi zakon.

Zato sto nam Bog kaze da svetklujemo taj dan radi stvaranja i zato sto to vidimo iz primera Izrailja.

Pa ovo su osnovne stvari ljudi?

To je kao da ucim malu decu 1+1.

PITAJTE VASE POPOVE OD KADA DO KADA SE SVETKOVAO DAN SUBOTNJI ZASTO PITATE NAS?.

Ovo je gubljenje vremena...

(kao što papa neće da promeni svoje mišljenje, tako neće ni svi oni koji ovde brane nedelju... nije njima bitna biblijska istina, već da održe status-qwo)

zaludno trošenje dragocenog vremena!

(bolje da se svi potrudimo da postavimo neke dobre linkove, ili Božju reč - Bibliju, ili mnogobrojna Božja upozorenja koja je izneo preko Ellen White)

pa branimo dan vaskrsenja kada su se apostoli skupljali i lomili hleb po Hristovoj zapovesti,ako se tebi to ne svidja zao mi je al to blage veze nema sa papom

el si ti gresan covek ili mozda bezgresan?

1Jn 1:6 Ako kažemo da imamo zajednicu s Njim a u tami hodimo, lažemo i ne tvorimo istine.
1Jn 1:7 Ako li u videlu hodimo, kao što je On sam u videlu, imamo zajednicu jedan s drugim, i krv Isusa Hrista, Sina Njegovog, očišćava nas od svakog greha.
1Jn 1:8 Ako kažemo da greha nemamo, sebe varamo, i istine nema u nama.
1Jn 1:9 Ako priznajemo grehe svoje, veran je i pravedan da nam oprosti grehe naše, i očisti nas od svake nepravde.
1Jn 1:10 Ako kažemo da ne sagrešismo, gradimo Ga lažom, i reč Njegova nije u nama.

1Jn 2:1 Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika,
1Jn 2:2 I On očišća grehe naše, i ne samo naše nego i svega sveta.
1Jn 2:3 I po tom razumemo da Ga poznasmo, ako zapovesti Njegove držimo.
1Jn 2:4 Koji govori: Poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema;
1Jn 2:5 A koji drži reč Njegovu, u njemu je zaista ljubav Božija savršena; po tom poznajemo da smo u Njemu.
1Jn 2:6 Koji govori da u Njemu stoji, i taj treba tako da hodi kao što je On hodio.

Poslednja izmena:
1. A jeli Isus bio i covek?

2. Objasni nam ovaj stih kada ga jednostavno ne primecujes?

I ovaj:

Bio je čovek i kao takav ispunjavao je Zakon.Ali je kao Bog delao i subotom, delao na spasenju ljudskom, a i samim tim što je izlečenom čoveku rekao da ponese odar, pokazao je da nismo u obavezi da držimo subotu, pogotovo ne kao starozavetni Jevreji i adventisti.

Da li bezakonici mogu da nađu odmor u Hristu?

(ne oni grešnici koji hoće da se vrate Bogu, nego bezobzirni hulnici na istinu, pravdu... koji mrze ljude, Boga a vole greh i laž)

?

P.S. Da Vam pomognem...

Pro 28:9 Ko odvraća uho svoje da ne čuje zakon, i molitva je njegova mrska.

Misliš na Micu i Glasnika ili na koje Bogohulnike ti misliš? Ko to mrzi druge ljude od vas subotara i po koji brat vam kao poelbuster jer ste opsednuti i pod opsesijom? čekam odgovor da vam kvarim tu sotonsku prljavu rabotu kada sami sebi kvarite temu. Jel a šta ste vi kao to lepo uljudno konstruktivno i recimo produktivno-edukativno ovde izneli :hahaha: Bljuvotina vam stiže bljuvotinu još imaš obraza da pitaš ko to mrzi i laže druge ljude.

Kolega hoćeš ti da mi kažeš koji je duh vodio subotarskog Teologa Profesora i Doktora Jack J Blanko dok je frizirao tu subotarsku bibliju pa da vidimo ko to ovde mrzi i laže :hahaha:

Ako već hoćete personalno da vam dam po personalu!

Isus nekada nabroji 3 zapovesti a podrazumeva celi zakon.

Zato sto nam Bog kaze da svetklujemo taj dan radi stvaranja i zato sto to vidimo iz primera Izrailja.

Pa ovo su osnovne stvari ljudi?

To je kao da ucim malu decu 1+1.

PITAJTE VASE POPOVE OD KADA DO KADA SE SVETKOVAO DAN SUBOTNJI.
medju hriscanima do vaskrsenja,nakon vaskrsenja taj dan dobija potpun smisao sa Hristom i odmorom u njemu....tako plitko tumacenje biblije nemaju ni deca od 10 god

Bio je čovek i kao takav ispunjavao je Zakon.Ali je kao Bog delao i subotom, delao na spasenju ljudskom, a i samim tim što je izlečenom čoveku rekao da ponese odar, pokazao je da nismo u obavezi da držimo subotu, pogotovo ne kao starozavetni Jevreji i adventisti.

Pa nemoze da dela subotom a uzeo je ljudsko oblicje da bude poslusan u svemu?

U cemu onda moze da nam bude primer?

Ako on kao bog nije mogao da ispostuje svoje zakone kako moze da trazi nesto od ans da psotujemo?

Koja je to jeres i neznanje sto govrite...

Gde ima i ejdan njegov takav nagovestaj ili apostola da je kao Bog gresio a kao covek nije?

TO STO TI PRICAS JE EJDINO MOGUCE KADA BI PSOTOJALA DVA HRISTA U SITO VREME ODVOJENA JEDAN OD DRUGOGA.

Medjutim isus je spojio bozasnko i ljudsko i bio je kao ejdan.

TO MU NIKAKO NIJE DOZVOLJAVALO DA U BILO KOM SMISLU KRSI ZAKON JER NEBI MOGLO DA SE KAZE D AJE POSLUSAN ZAKONU.

ISUS NIJE DOSAO DA GRESI KAO BOG NEGO DA BUDE U SVEMU POSLUSAN KAO BOGOCOVEK:

Poslednja izmena:

Izvini, ne može da se podrazumeva kada 6 puta piše "i bi veče i bi jutro, dan X " a za subotu to baš ne piše. Teško da je slučajnost.
Drugo što vidimo, jeste da su Mesec i Sunce ("videla na svodu nebeskom") stvoreni "četvrtog Dana", a njihova uloga jeste da "obasjavaju zemlju" i na taj nacin "dele dan i noć",, "budu znaci vremenima i danima i godinama" i "da upravljaju danom i noću". To nam govori da šest "Dana" Stvaranja nisu identični sa običnim zemaljskim danima, već predstavljaju puno dublji i važniji pojam koji autor knjige pokušava da nam prenese i objasni.
Ovo nam govori da je Postanje jedinstveni dogadaj, a ne "ciklus" koji se ponavlja poput zemaljske sedmice. Bog je stvarao svet - jednom i pocinuo nakon stvaranja - jednom. "Dan sedmi" nije završen prilikom Stvaranja, vec nastavlja da traje i predstavlja citav starozavetni period do dolaska Mesije. U okviru Mojsijevog zakona Izraelcima je data sedmicna subota upravo kao znak da se nalaze u pre-mesijanskom vremenu i da dolazak Hristov tek predstoji. U tom smislu, sedmicna subota je imala smisao kao znak ocekivanja Hrista i "novog Dana".

I nisi odgovorio, na koji dan se ovde misli?

Psalam 118,

Ako on kao bog nije mogao da ispostuje svoje zakone kako moze da trazi nesto od ans da psotujemo?

Gde ima i ejdan njegov takav nagovestaj ili apostola da je kao Bog gresio a kao covek nije?

TO STO TI PRICAS JE EJDINO MOGUCE KADA BI PSOTOJALA DVA HRISTA U SITO VREME ODVOJENA JEDAN OD DRUGOGA.

TO MU NIKAKO NIJE DOZVOLJAVALO DA U BILO KOM SMISLU KRSI ZAKON JER NEBI MOGLO DA SE KAZE D AJE POSLUSAN ZAKONU.
Pa sam Isus ti kaže "Otac moj uvek dela, pa i ja delam". Zar negiraš Njegove reči?

ISUS NIJE DOSAO DA GRESI KAO BOG NEGO DA BUDE U SVEMU POSLUSAN KAO BOGOCOVEK:

Aha Isus je po subotarski samo subotom bio čovek! dobro jako fino a šta je bio u ostalim danima? čekam odgovor :hahaha:

Vi očigledno pokušavate da napravite ludim normalne ljude...

kao da ne znate da je STVARANJE završeno za 6 dana...

i kao da ne znate da je Bog prekinuo rad TOKOM sedmog dana...

PRUŽIO JE SOPSTVENI PRIMER SVIM RAZUMOM OBDARENIM STVORENJIMA

a zatim je BLAGOSLOVIO i POSVETIO 7. dan!

Evo IZVEŠTAJA stvaranja:

Gen 1:1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.
...
Gen 1:31 Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.

Gen 2:1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
Gen 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi danod svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:4 To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,

... da li je Adam poštovao STVORITELJEV PRIMER?

Da li su svi verni od Adama poštovali Božji zakon?

Da li je STVORITELJ dao 10 Božjih zapovesti čovečastvu?

Šta piše u tim BOŽJIM ZAPOVESTIMA?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back