Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I trajao je. Celi starozavetni period je bio shabbath. Kada je Bog stvarao,za sedmi dan nije rekao "i bi vece i bi jutro-dan sedmi",sto znaci da je taj dan trajao sve do dolaska Hrista.
1. Мојсијева,2. И сврши Бог до седмог дана дела своја, која учини; и почину у седми дан од свих дела својих, која учини;
3. И благослови Бог седми дан, и посвети га, јер у тај дан почину од свих дела својих, која учини;

Znači Bog se odmarao sve do dolaska Hrista?

1. Мојсијева,2. И сврши Бог до седмог дана дела своја, која учини; и почину у седми дан од свих дела својих, која учини;
3. И благослови Бог седми дан, и посвети га, јер у тај дан почину од свих дела својих, која учини;

A zar se Bog uopste umara i odmara? Ja sam citao da se ne umara nego da stalno dela:

Isaija 40:28 » "Ne znaš li? Nisi li čuo da Bog večni Gospod, koji je stvorio krajeve zemaljske, ne sustaje niti se utruđuje? Razumu Njegovom nema mere."

zato se i odmarao ...u nedelju ga cekalo puno posla..enter jestira...:D

pa jesi li ti jevrejka, ako jesi onda je opravdano.
Jevrejin je duhovna kategorija.Reč "jevrejin" potiče od grčke reči "lavor" što znači "preći". Jevrejin je dakle onaj koji je "prešao na drugu stranu", tj. Božiju stranu . Što znači da svi ljudi koji veruju u Boga i pridržavaju se moralnog zakona sažetog u 10 Božijih zapovesti, bez obzira ko su, odakle su i šta su po nacionalnosti, su Jevreji.

A zar se Bog uopste umara i odmara? Ja sam citao da se ne umara nego da stalno dela:

Isaija 40:28 » "Ne znaš li? Nisi li čuo da Bog večni Gospod, koji je stvorio krajeve zemaljske, ne sustaje niti se utruđuje? Razumu Njegovom nema mere."
Naravno da se ne umara ali stihovi kažu јер у тај дан почину од свих дела својихznači to je trajalo 1000g? ili
Sjećaj se dana odmora da ga svetkuješ; šest dana radi i svrši sve svoje poslove, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvojemu.

znači 1000g da se odmaramo?

Jevrejin je duhovna kategorija.Reč "jevrejin" potiče od grčke reči "lavor" što znači "preći". Jevrejin je dakle onaj koji je "prešao na drugu stranu", tj. Božiju stranu . Što znači da svi ljudi koji veruju u Boga i pridržavaju se moralnog zakona sažetog u 10 Božijih zapovesti, bez obzira ko su, odakle su i šta su po nacionalnosti, su Jevreji.
:hahaha: Miroljube,Miroljube ima dosta toga dobrog al je prolupo u poslednje vreme dal od jevrejskih para i od adventistickih ne znam.... :mrgreen:
Jestira batali Miroljuba on je mix svih jeresi na jednom mestu upakovanih tako da ih laici progutaju....

Naravno da se ne umara ali stihovi kažu јер у тај дан почину од свих дела својихznači to je trajalo 1000g? ili
Sjećaj se dana odmora da ga svetkuješ; šest dana radi i svrši sve svoje poslove, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvojemu.

znači 1000g da se odmaramo?

Očigledno da je to samo jedan od antropomorfizama jer Bog nije čovek da se umara.

Očigledno da je to samo jedan od antropomorfizama jer Bog nije čovek da se umara.

Naravno da se ne umara, ali je PREKINUO RAD (shabbat = počinuti od rada i posvetiti svetim ciljevima)...

Shabbat
http://en.wikipedia.org/wiki/Shabbat

... i zato je STVORITELJ neba i zemlje nakon 6 dana stvaranja...

POSVETIO SVOJE VREME (7. DAN) DRUŽENJU sa svojim razumom obdarenim bićima!

...

Poslednja izmena:
Kada naucis da uzimas ono sto je dobro a da filtriras ono sto je lose onda ces shvatiti Miroljuba.On bi to opisao kao rad mozga u alfa rezimu:mrgreen:
Za neke stvari je u pravu ali je usao u duhovnu sammobamnu mada mislim da je dobar covek..
ja to nisam rekla za njega,mada ga cenim i mislim da radi mnoge dobre i korisne stvari ali se ne slažem u nekim stvarima sa njim,nego za sebe,znači može li lako biti zavedena osoba koja istražuje Sveto Pismo,uči iz njega,prati Božija uputstva i vidi Njegovo delovanje u sopstvenom životu?

ja to nisam rekla za njega,mada ga cenim i mislim da radi mnoge dobre i korisne stvari ali se ne slažem u nekim stvarima sa njim,nego za sebe,znači može li lako biti zavedena osoba koja istražuje Sveto Pismo,uči iz njega,prati Božija uputstva i vidi Njegovo delovanje u sopstvenom životu?

Cuvaj se duhovne samoobmane.Citanje SP svaki put otkriva neke nove istine,neke nove duhovne nivoe saznanja a krajnji cilj je smirenoumlje,izdizanje iznad strasti,harmonija unutarnjeg bica(duse) sa sobom,sa bliznjima i sa Bogom a to se jedino moze postici blagodacu Duha Svetoga kroz spoznavanje licnosti Isusa Hrista

Joh 15:1 Ja sam pravi čokot, i Otac je moj vinogradar;
Joh 15:2 Svaku lozu na meni koja ne rađa roda odseći će je; i svaku koja rađa rod očistiće je da više roda rodi.
Joh 15:3 Vi ste već očišćeni rečju koju vam govorih.
Joh 15:4 Budite u meni i ja ću u vama. Kao što loza ne može roda roditi sama od sebe, ako ne bude na čokotu, tako i vi ako na meni ne budete.
Joh 15:5 Ja sam čokot a vi loze; i koji bude u meni i ja u njemu on će roditi mnogi rod; jer bez mene ne možete činiti ništa.
Joh 15:6 Ko u meni ne ostane izbaciće se napolje kao loza, i osušiće se, i skupiće je, i u oganj baciti, i spaliti.
Joh 15:7 Ako ostanete u meni i reči moje u vama ostanu, šta god hoćete ištite, i biće vam.
Joh 15:8 Tim će se Otac moj proslaviti, da rod mnogi rodite; i bićete moji učenici.
Joh 15:9 Kao što Otac ima ljubav k meni, i ja imam ljubav k vama; budite u ljubavi mojoj.
Joh 15:10 Ako zapovesti moje uzdržite ostaćete u ljubavi mojoj, kao što ja održah zapovesti Oca svog i ostajem u ljubavi Njegovoj.
Joh 15:11 Ovo vam kazah, da radost moja u vama ostane i radost vaša se ispuni.
Joh 15:12 Ovo je zapovest moja da imate ljubav među sobom, kao što ja imadoh ljubav k vama.
Joh 15:13 Od ove ljubavi niko veće nema, da ko dušu svoju položi za prijatelje svoje.
Joh 15:14 Vi ste prijatelji moji ako tvorite šta vam ja zapovedam.
Joh 15:15 Više vas ne nazivam slugama; jer sluga ne zna šta radi gospodar njegov; nego vas nazvah prijateljima; jer vam sve kazah što čuh od Oca svog.
Joh 15:16 Vi mene ne izabraste, nego ja vas izabrah, i postavih vas da vi idete i rod rodite; i da vaš rod ostane, da šta god zaištete u Oca u ime moje da vam da.
Joh 15:17 Ovo vam zapovedam da imate ljubav među sobom.
Joh 15:18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.
Joh 15:19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.
Joh 15:20 Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svog. Ako mene izgnaše, i vas će izgnati; ako moju reč održaše, i vašu će održati.
Joh 15:21 Ali sve će vam ovo činiti za ime moje, jer ne poznaju Onog koji me posla.
Joh 15:22 Da nisam bio došao i govorio im ne bi greha imali; a sad izgovora neće imati za greh svoj.
Joh 15:23 Koji mrzi na mene i na Oca mog mrzi.
Joh 15:24 Da nisam bio i dela tvorio među njima kojih niko drugi ne tvori, ne bi greha imali; a sad i videše, i omrznuše na mene i na Oca mog.
Joh 15:25 Ali da se zbude reč napisana u zakonu njihovom: Omrznuše na me nizašta.
Joh 15:26 A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
Joh 15:27 A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom.

Joh 16:1 Ovo vam kazah da se ne sablaznite.
Joh 16:2 Izgoniće vas iz zbornica; a doći će vreme kad će svaki koji vas ubije misliti da Bogu službu čini.
Joh 16:3 I ovo će činiti, jer ne poznaše Oca ni mene.
...
Joh 16:33 Ovo vam kazah, da u meni mir imate. U svetu ćete imati nevolju; ali ne bojte se, jer ja nadvladah svet.

Poslednja izmena:
Joh 17:1 Ovo govori Isus, pa podiže oči svoje na nebo i reče: Oče! Dođe čas, proslavi Sina svog, da i Sin Tvoj proslavi Tebe;
Joh 17:2 Kao što si Mu dao vlast nad svakim telom da svemu što si Mu dao da život večni.
Joh 17:3 A ovo je život večni da poznaju Tebe jedinog istinitog Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.
Joh 17:4 Ja Tebe proslavih na zemlji; posao svrših koji si mi dao da radim.
Joh 17:5 I sad proslavi Ti mene, Oče, u Tebe samog slavom koju imadoh u Tebe pre nego svet postade.
Joh 17:6 Ja javih ime Tvoje ljudima koje si mi dao od sveta; Tvoji behu pa si ih meni dao, i Tvoju reč održaše.
Joh 17:7 Sad razumeše da je sve što si mi dao od Tebe.
Joh 17:8 Jer reči koje si dao meni dadoh im; i oni primiše, i poznadoše istinito da od Tebe iziđoh, i verovaše da si me Ti poslao.
Joh 17:9 Ja se za njih molim: ne molim se za (sav) svet, nego za one koje si mi dao, jer su Tvoji.
Joh 17:10 I moje sve je Tvoje, i Tvoje moje; i ja se proslavih u njima.
Joh 17:11 I više nisam na svetu, a oni su na svetu, a ja idem k Tebi. Oče Sveti! Sačuvaj ih u ime svoje, one koje si mi dao, da budu jedno kao i mi.
Joh 17:12 Dok bejah s njima na svetu, ja ih čuvah u ime Tvoje; one koje si mi dao sačuvah, i niko od njih ne pogibe osim Sina pogibli, da se zbude pismo.
Joh 17:13 A sad k Tebi idem, i ovo govorim na svetu, da imaju radost moju ispunjenu u sebi.
Joh 17:14 Ja im dadoh reč Tvoju; i svet omrznu na njih, jer nisu od sveta, kao i ja što nisam od sveta.
Joh 17:15 Ne molim Te da ih uzmeš sa sveta, nego da ih sačuvaš oda zla.
Joh 17:16 Od sveta nisu, kao ni ja što nisam od sveta.
Joh 17:17 Osveti ih istinom svojom: reč je Tvoja istina.
Joh 17:18 Kao što si Ti mene poslao u svet, i ja njih poslah u svet.
Joh 17:19 Ja posvećujem sebe za njih, da i oni budu osvećeni istinom.
Joh 17:20 Ne molim se, pak, samo za njih, nego i za one koji me uzveruju njihove reči radi;
Joh 17:21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svet veruje da si me Ti poslao.
Joh 17:22 I slavu koju si mi dao ja dadoh njima, da budu jedno kao mi što smo jedno.
Joh 17:23 Ja u njima i Ti u meni: da budu sasvim ujedno, i da pozna svet da si me Ti poslao i da si imao ljubav k njima kao i k meni što si ljubav imao.
Joh 17:24 Oče! Hoću da i oni koje si mi dao budu sa mnom gde sam ja; da vide slavu moju koju si mi dao; jer si imao ljubav k meni pre postanja sveta.
Joh 17:25 Oče pravedni! Svet Tebe ne pozna, a ja Te poznah, i ovi poznaše da si me Ti poslao.
Joh 17:26 I pokazah im ime Tvoje, i pokazaću: da ljubav kojom si mene ljubio u njima bude, i ja u njima.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back