Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
MIKA
VRLO MI JE ZAO, ALI OVAKVO TUMACENJE NE MOZE DA SE UKLOPITI U IZVESTAJ SEDMICE STVARANJA.
AUTOR TOGA TEKSTA HOCE DA PRIKAZE, KAO DA IZVESTAJ O STVARANJU NIJE ISTORIJE, NEGO SIMBOL NECEGA,
A TO NIOJE TACNO. KAKO OVO TIUMACENJE DA USKLADIMO SA BOZJIM ZAKONOM.
Vrlo mi je žao ali za sedmi dan se ne kaže "i bi veče i bi jutro".
"Dan sedmi" nije završen prilikom Stvaranja, već nastavlja da traje i predstavlja čitav starozavetni period do dolaska Mesije.
KAKO OVO TIUMACENJE DA USKLADIMO SA BOZJIM ZAKONOM.
BOZJI ZAKON UPOZORAVA: "JER JE ZA SEST DANA STVORIO GOSPOD BOG NEBO I ZEMLJU, MORE I STO JE GOD U NJIMA.
A U SEDMI DAN POCINU, ZATO JE BLAGOSLOVIO GOSPOD DAN SUBOTNI I POSVETIO GA." 2. Mojsijeva 20,11.
Ne vidim šta je ovde u sukobu.

OVO NEMA NIKAKVE VEZE SA PRAZNOVANJEM NI NEDELJE NI SUBOTE.
PAVLE SAMO PRAVI UPOREDJENJE SEDMICNOG ODMORA KOJI JE BOG ODREDIO,
SA DUHOVNIM ODMOROM KOGA PRIMAMO KROZ HRISTA.
Tako je. Zašto si ti onda još u subotnom odmoru a ne u Hristovom?

"ne bi se poslije toga govorilo o nekom drugom Danu"...Koji je to drugi dan, dan kada je Hristos vaskrsao?

"Kamen koji odbaciše zidari, postade glava od ugla. To bi od Gospoda i divno je u našim očima. Evo dana koji stvori Gospod, radujmo se i veselimo se u nj! " (Psl. 118. 22-24).

O kojem danu se radi u ovom Psalmu?
POTPUNO ISPRAVNO, ALI AKO IMAMO TU VERU POMOCU KOJE ULAZIMO U DUHOVNI POCINAK, ZAR CEM ZIVETI KAO BEZAKONICI I
ODBACIVATI BOZJI ZAKON KOJI JE MERILO BHOZJE PRAVDE
Naravno da nećemo živeti kao bezakonici jer smo oslobođeni subote pa se nalazimo u Hristovom počinku.

SDG

Da li je STVORITELJ mogao da stvori svet za 6 doslovnih dana?
Mogao je.
Da li je čovek odgovoran za pojavu greha i smrti?
Jeste,mada je greh nastao sa pobunom Lucifera.
Da li verujete u evoluciju?
NE.

Jestira
netvrdim ništa u vezi sa Ellen White ali nedeljni zakon postoji itekako,papa ga nedavno ustanovio.
A nije Konstantin kao što ste do sad tvrdili?

Papa: Porodične vrednosti i nedelja za odmor

Papa Benedikt XVI izjavo je danas da su porodične vrednosti i nedelja kao dan za odmor od ključnog značaja za izbegavanje bolesti modernog društva.

Na velikoj misi na otvorenom kojom je završen trodnevni Svetski sastanak porodica u Milanu, papa je pružio ruku i razvedenima.
"Drage porodice, uprkos užurbanom ritmu modernog sveta nemojte da gubite osećaj za božji dan," rekao je papa, ukazavši da je tradicija nedeljnog odmora "oaza koja nam omogućava da zastanemo i slavimo porodicu".

On je izrazio žaljenje zbog savremenog "koristoljubivog koncepta rada, proizvodnje i tržišta," koji za sobom donosi surovu konkurenciju, nejednakost među ljudima, degradaciju čovekove okoline, trku za robom i tenzije u porodici.

Po njegovim rečima, porodice upravo u periodu ekonomske krize i društvenih problema treba da slave nedelju "kao dan čoveka i njegovih vrednosti," negujući "prijateljstvo, solidarnost, kulturu, bliskost priorodi, igru, sport".

Poglava Rimokatoličke crkve je ponudio i ruku pomirenja razvedenim vernicima koji se osećaju prognanim iz crkve, prenosi AFP.

On je ostao pri tome da razvedeni ne mogu da primaju sakramente ali je rekao da treba učiniti više kako bi bili uključeni u život crvke i zajednice.

"Papa i crkva vas podržavaju u vašoj borbi, " rekao je on obraćajući se vernicima koji "iako se slažu sa učenjem crkve o porodici imaju bolno iskustvo raskida i odvajanja".

Trodnevnom skupu prisustovali su italijanski zvaničnici, brojne delegacija iz Evrope i čitavog sveta, kao i predstavnici porodica iz 154 zemlje, a današnjoj misi prisustvovao je i italijanski premijer Mario Monti.
Ovo je prva poseta jednog pape Milanu za poslednjih 28 godina.

MIKA

Vrlo mi je žao ali za sedmi dan se ne kaže "i bi veče i bi jutro".
"Dan sedmi" nije završen prilikom Stvaranja, već nastavlja da traje i predstavlja čitav starozavetni period do dolaska Mesije.

Emanuilo, ti po svaku ceno hoces da se slozis sa Jehovinim svedocima da dani stvaranja nisu dani nego periodi koji traju milenijumima.
Je li tako.

A gde pise da bi moralo i u sedmo danu da se ponovi ono "i bi vece i pi jutro dan sedmi"? Nigde. Zar ce covek uciti Tvorca sta je trebao da kaze i ucini?

Cetvrtas zapovest svedoci dda se radi o dolovnim danima, jer ako su to periodi ko je ikada mogao da praznuje sedmi dan?
------------------

Ne vidim šta je ovde u sukobu.
PA ETO STA JE U SUKOBU, AKO BOG KAZE DA JE SEDMI DAN SUBOTA I DA NIKO NE RADI NIJEDNOGA POSLA, A TI KAZES DA TAJ DAN TRAJE OD HRISTA DO DANAS, ONDA JE CETVRTA ZAPOVEST BESMISLENA. NECES VALJDA RECI DA SU LJUDI MUDRIJI OD STVORITELJA.
----------------

Tako je. Zašto si ti onda još u subotnom odmoru a ne u Hristovom?

POGRESIO SI BRATE. TOLIKO PUTA SMA TI OBJASNIO DA HRISTOS SPASAVA A NE ZAKON NITI NASA DOBRA DELA, SAMO BEZ DOBRIH DELA NEMA NI HRISTA NI SPASENJA. ONAJ KOJI NIJE U SUBOTNNOM ODMORU, NIJE NI U HRISTOVOM. TAKO KAZE HRISTOS:
"NECE SVAKI KOJI MI GOVORI GOSPODA! GOSPODE! UCI U CARSTVO NEBESKO.NO ONAJ KOJI CINI PO VOLI OPCA MOJEGA NEBESKOGA." Matij 17,21. Volja Bozja izrazena je u DEKALOGU&.
-----------------------

"ne bi se poslije toga govorilo o nekom drugom Danu"...Koji je to drugi dan, dan kada je Hristos vaskrsao?

PA DOIBRO SI ODGOVORI, TO JE DASN U KOJI JE HRISTOS VASKRSAO, ALI TAJ DAN NEMA NICEGA ZAJEDNICKOGA SA SEDMICNIM ODMOROM KOJI JE bOG PROPISAO. CUVAJ SE DA SE NE BORIS PROTIV BOGA I NJEGOVOG ZAKONA KOJI JE MERILO BOZJE PRAVDE.
USTAVI SE LJUDSKIH FILOZOFIJA KOJE IZVRCU JASNO EVANDJEOSKO UCENJE.

"Kamen koji odbaciše zidari, postade glava od ugla. To bi od Gospoda i divno je u našim očima. Evo dana koji stvori Gospod, radujmo se i veselimo se u nj! " (Psl. 118. 22-24).

O kojem danu se radi u ovom Psalmu?

MA NIJE BITNO O KOM DANU SE RADI, NEGO JE BITNO DA NAS JE HRISTOS OTKUPIO SVOJOM SMRCU I VASKRSENJEM POSTAO POBEDNIK SMRTI.

E samo da je jos rekao da taj dan treba da praznujemo umesto subote, ja bih se slozio sa tobom, ali On to ne rece.
------------------
Naravno da nećemo živeti kao bezakonici jer smo oslobođeni subote pa se nalazimo u Hristovom počinku.
Ali Hristov pocinak nikoga ne oslobadja od posusnosti Bozjem zakonu, nego ga oslobadja od greha i bezakonja.
Prestupnici su bezakonici.

Emanuilo, ti po svaku ceno hoces da se slozis sa Jehovinim svedocima da dani stvaranja nisu dani nego periodi koji traju milenijumima.
Je li tako.
Ne. Samo to kažem za sedmi dan.

A gde pise da bi moralo i u sedmo danu da se ponovi ono "i bi vece i pi jutro dan sedmi"? Nigde. Zar ce covek uciti Tvorca sta je trebao da kaze i ucini?
Niko ne uči Tvorca nego nam je Tvorac time jasno stavio do znanja da počinak nije isključivo vezan za 24h - subotu.

Cetvrtas zapovest svedoci dda se radi o dolovnim danima, jer ako su to periodi ko je ikada mogao da praznuje sedmi dan?
Praznuje se simbolički kao 24 - časovni dan.
POGRESIO SI BRATE. TOLIKO PUTA SMA TI OBJASNIO DA HRISTOS SPASAVA A NE ZAKON NITI NASA DOBRA DELA, SAMO BEZ DOBRIH DELA NEMA NI HRISTA NI SPASENJA. ONAJ KOJI NIJE U SUBOTNNOM ODMORU, NIJE NI U HRISTOVOM. TAKO KAZE HRISTOS:"NECE SVAKI KOJI MI GOVORI GOSPODA! GOSPODE! UCI U CARSTVO NEBESKO.NO ONAJ KOJI CINI PO VOLI OPCA MOJEGA NEBESKOGA." Matij 17,21. Volja Bozja izrazena je u DEKALOGU
Ne,Isus kaže da ko nije u Njegovom odmoru nije ni u subotnom:

Jovan 6,
28. А они Му рекоше: Шта ћемо чинити да радимо дела Божија?
29. Одговори Исус и рече им: Ово је дело Божије да верујете оног кога Он посла.

PA DOIBRO SI ODGOVORI, TO JE DAN U KOJI JE HRISTOS VASKRSAO, ALI TAJ DAN NEMA NICEGA ZAJEDNICKOGA SA SEDMICNIM ODMOROM KOJI JE bOG PROPISAO. CUVAJ SE DA SE NE BORIS PROTIV BOGA I NJEGOVOG ZAKONA KOJI JE MERILO BOZJE PRAVDE.
A taj je dan nedelja,jel tako?

Tako je. Pa onda zato nas JEDNAKO OSUDJUJETE?

Ko vas osudjuje,vi zivite u paranoji da ste bitni,da vas neko ,,proganja,, , sledeci laznog proroka........Crkva ima jasan stav prema svim sektama a vi ste jedna od mnogih nastala otpadom rimokatolika......
Besmisleno je pricati s vama kao i sa JS,pokusavamo da vas vratimo Crkvi Hristovoj al vam je glava puna ,,prorostva,,
Nek vam je Bog u pomoc da izadjete iz paranioje progonstva...

Postovanje, Neo The Chosen One,

Ako ti ja odgovorim na tvoje pitanje neces mi verovati.

Pa onda ja predlazem kvalifikovane ljude da ti odgovre.

1. Tvojbrat papa tvrdi da nedelja jeste dan gtospodnji i da je treba praznovati. Verujes li njemu?

2. Evo neka ti istoricarti kazu kako su nastale promene.

Pa ond anemj da mi pricas o apostolim i neograniceno danu pokaja koji nema nikakve veze sa sedmicnim danom odmora.

Sta kazes za ovaj izvestaj:

Postovanje Vilaretu,

zahvaljujem sto si odgovorila na moj komentar. (izvini ne znam da li si zensko ili musko) Mnogo toga ti si napricala, ali nijednu misao nisi potvrdila nijednim argumentom.

Slazem se sa tobom da je nedelja prvi dan u sedmici. Slazem se da je to bio radni dan kada je poceto stvaranje. Nego to sto ti tvrdis da je to praznik pa da je i osmi i vecan, daj nam za to dokaze.

Drugo, nista nisi rekla o problemu koji postoji u tom kalendaru.
Nedelja jeste prvi dan u sedmici, a cetvrta zapovest koja je u istom kalenadu napisana zahteva da se praznuje SEDMI, a ne prvi dan
A sedmi dan u tom istom kalendaru je SUBOTA.

Zbog cega je to tako?

evo sta kaze varnava u njegovoj poslanici o osmom danu,tj nedelji
. На крају, пак, вели им (Бог): „He подносим више младине и суботе (њихове)". Гледајте како каже: Нису ми угодне садашње суботе, него она коју сам створио, у којој, починувши од свега, учинићу почетак осмога дана, то јест почетак другога света. 9. Зато ми и проводимо осми дан (= недељу) у радости, у који је и Исус васкрсао из мртвих, и јавивши се (ученицима) узнео се на небеса"
Taj osmi dan nije sledeci dan koji zapocinje novi krug,.Nedelja i osmi dan prevazilazi taj sedmicni krug,tj zatvoreni ciklus vremena.

Postovanje, Neo The Chosen One,

Ako ti ja odgovorim na tvoje pitanje neces mi verovati.

Pa onda ja predlazem kvalifikovane ljude da ti odgovre.

1. Tvojbrat papa tvrdi da nedelja jeste dan gtospodnji i da je treba praznovati. Verujes li njemu?

2. Evo neka ti istoricarti kazu kako su nastale promene.

Pa ond anemj da mi pricas o apostolim i neograniceno danu pokaja koji nema nikakve veze sa sedmicnim danom odmora.

Sta kazes za ovaj izvestaj:

Nedelja je dan vaskresenja Hristovog ako je tebi bitnija jevrejska subota od Hristovog vaskrsenja slavi je ,al nemoj nas da smaras sa laznim prorocanstvima.
I cisto za tvoju informaciju papa je bio vas verski poglavar,bili ste deo katolicke crkve mi NIKAD pa ste otpali od njega,pa ste otpali od luteranaca sekta od sekte sektine:mrgreen:

Nedelja je dan vaskresenja Hristovog ako je tebi bitnija jevrejska subota od Hristovog vaskrsenja slavi je ,al nemoj nas da smaras sa laznim prorocanstvima.
I cisto za tvoju informaciju papa je bio vas verski poglavar,bili ste deo katolicke crkve mi NIKAD pa ste otpali od njega,pa ste otpali od luteranaca sekta od sekte sektine:mrgreen:

Netočno, i vi ste bili dio katoličke crkve.

Katolička se crkva tijekom stoljeća i jezično i geografski polarizirala i podijelila — na zapadno, latinsko govorno područje s Rimom, protiv istočnog, grčkog govornog područja s Konstantinopolom.

Jedan od koncila je održan 451. n. e. u Kalcedonu kako bi se definirao karakter Isusovih ”naravi“. I dok je Zapad prihvaćao učenje koje je doneseno na tom koncilu, istočne se crkve s njime nisu slagale, što je dovelo do formiranja koptske crkve u Egiptu i Abesiniji te do ”jakobitskih“ crkava u Siriji i Armeniji. Jedinstvo Katoličke crkve neprestano je bilo ugrožavano podjelama po pitanju teško razumljivih teoloških stvari, osobito po pitanju definicije doktrine o Trojstvu.

Daljnji uzrok podjelama bilo je štovanje likova. U osmom su se stoljeću biskupi s Istoka pobunili protiv tog idolopoklonstva i stupili u svoj takozvani period ikonoklastike, ili uništavanja likova. S vremenom su se vratili upotrebi ikona.

Daljnji veliki ispit nastupio je kad je zapadna crkva Nicejskom vjerovanju dodala latinsku riječ filioque (”i iz Sina“) da bi time naznačila kako Sveti Duh proizlazi i iz Oca i iz Sina. Krajnji rezultat ovog šestostoljetnog preinačavanja bio je raskol do kojeg je došlo kad je godine ”876. [biskupska] sinoda u Konstantinopolu osudila papu i zbog njegovih političkih aktivnosti i zato što nije ispravio krivovjerje po pitanju klauzule filioque. Taj je potez Istoka predstavljao samo dio njegovog potpunog odbacivanja papine sveopće jurisdikcije nad Crkvom“ (Man’s Religions). Godine 1054. papin je predstavnik ekskomunicirao konstantinopolskog patrijarha, koji je zauzvrat prokleo papu. Taj je raskol na kraju doveo do formiranja istočnih pravoslavnih crkava — grčke, ruske, rumunjske, poljske, bugarske, srpske i drugih nezavisnih crkava.

pogresno vas uce, crkva je bila jedna do raskola i ti to dobro znas samo ne vidim potrebu da lazes

zt6nis.jpg

pogresno vas uce, crkva je bila jedna do raskola i ti to dobro znas samo ne vidim potrebu da lazes

zt6nis.jpg

Da, samo što se ˝drevna crkva˝ nazivala katoličkom crkvom.

Znači, ja ne govorim o ˝ rimokatoličkoj crkvi ˝, nego o katoličkoj, koja je nastala početkom četvrtog stoljeća, a trajala do raskola 1054.

I od trenutka raskola dolazi do zapadne ˝ rimokatoličke ˝ i istočne ˝ pravoslavne ˝.

Da, samo što se ˝drevna crkva˝ nazivala katoličkom crkvom.

Znači, ja ne govorim o ˝ rimokatoličkoj crkvi ˝, nego o katoličkoj, koja je nastala početkom četvrtog stoljeća, a trajala do raskola 1054.

I od trenutka raskola dolazi do zapadne ˝ rimokatoličke ˝ i istočne ˝ pravoslavne ˝.

pa i pravoslavna crkva je katolicka, katolicanstvo znaci sabornost.
e sad ja stvarno ne znam da li se zvala katolicka ili hriscanska, pa ako imas neki link ili dokaz daj ga.

Katolička se crkva tijekom stoljeća i jezično i geografski polarizirala i podijelila — na zapadno, latinsko govorno područje s Rimom, protiv istočnog, grčkog govornog područja s Konstantinopolom.

Jedan od koncila je održan 451. n. e. u Kalcedonu kako bi se definirao karakter Isusovih ”naravi“. I dok je Zapad prihvaćao učenje koje je doneseno na tom koncilu, istočne se crkve s njime nisu slagale, što je dovelo do formiranja koptske crkve u Egiptu i Abesiniji te do ”jakobitskih“ crkava u Siriji i Armeniji. Jedinstvo Katoličke crkve neprestano je bilo ugrožavano podjelama po pitanju teško razumljivih teoloških stvari, osobito po pitanju definicije doktrine o Trojstvu.

Daljnji uzrok podjelama bilo je štovanje likova. U osmom su se stoljeću biskupi s Istoka pobunili protiv tog idolopoklonstva i stupili u svoj takozvani period ikonoklastike, ili uništavanja likova. S vremenom su se vratili upotrebi ikona.

Daljnji veliki ispit nastupio je kad je zapadna crkva Nicejskom vjerovanju dodala latinsku riječ filioque (”i iz Sina“) da bi time naznačila kako Sveti Duh proizlazi i iz Oca i iz Sina. Krajnji rezultat ovog šestostoljetnog preinačavanja bio je raskol do kojeg je došlo kad je godine ”876. [biskupska] sinoda u Konstantinopolu osudila papu i zbog njegovih političkih aktivnosti i zato što nije ispravio krivovjerje po pitanju klauzule filioque. Taj je potez Istoka predstavljao samo dio njegovog potpunog odbacivanja papine sveopće jurisdikcije nad Crkvom“ (Man’s Religions). Godine 1054. papin je predstavnik ekskomunicirao konstantinopolskog patrijarha, koji je zauzvrat prokleo papu. Taj je raskol na kraju doveo do formiranja istočnih pravoslavnih crkava — grčke, ruske, rumunjske, poljske, bugarske, srpske i drugih nezavisnih crkava.

nema u tebi ni mudrosti ni logike a ponajmanje istine pravoslavna Crkva ima kontinuitet od hrista i apostola do danas ...Ne znam zsto se sluzite lazima da biste oklevetali telo hristovo ali to vise govori o vama neko o nama,samo terajte imamo iskustva sa klevetnicima vec 2000 ali nasa kuca nije zidana na pesku laznih proroka vec na kamenu koji zidari odbacise Hristu Bogu i vrata pakla je nece nadvladati a vi samo lupajte dok vam glava ne prsne

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back