Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ne razumem sta sad?koji kalendar ti koristis?koji je prvi dan u tvom kalendaru?
Vidis nesto lose u porodicnim vrednostima?
Prilagođavam se sekularnom kalendaru koliko moram jer još uvek zavisim od sistema u kom živim(znači nemogu neke stvari da obavljam nedeljom jer je nedeljom uglavnom sve zatvoreno?Nedelja je moj prvi i radni dan.(radim u kući,bašti..)
Porodične vrednosti su mi na prvom mestu.Kakve veze to ima sa nedeljom?

Prilagođavam se sekularnom kalendaru koliko moram jer još uvek zavisim od sistema u kom živim(znači nemogu neke stvari da obavljam nedeljom jer je nedeljom uglavnom sve zatvoreno?Nedelja je moj prvi i radni dan.(radim u kući,bašti..)
Porodične vrednosti su mi na prvom mestu.Kakve veze to ima sa nedeljom?

El ti citas linkove koje saljes il ti to neko unapred priprema a ti samo prosledjujes?
ovi tvoji odgovori neodoljivo podsecaju na predavanja Miroljuba Petrovica...:mrgreen: ako ti se ne svidja sistem odes lepo u manastir,izdvojis se od sveta i sluzis Bogu.....

dobre je da ti nisu rekli da je subota dan boga saturna satur(n)day:dash: :hahaha:

a ek za mesece da i ne pricamo sve paganski
januar (janus), februar...pa uglavise junusa, julusa i augusta, da bi sedmi mesec bio deveti i to po rimskom nazivu:D

samo ne znam sta mi srbi cekamo da vratimo paganske nazive meseci koji imaju vise smisla nego ovi danasnji, hrvati su po tom pitanju pametniji.

srpski-kalendar.jpg

evo sta kaze varnava u njegovoj poslanici o osmom danu,tj nedelji
. На крају, пак, вели им (Бог): „He подносим више младине и суботе (њихове)". Гледајте како каже: Нису ми угодне садашње суботе, него она коју сам створио, у којој, починувши од свега, учинићу почетак осмога дана, то јест почетак другога света. 9. Зато ми и проводимо осми дан (= недељу) у радости, у који је и Исус васкрсао из мртвих, и јавивши се (ученицима) узнео се на небеса"
Taj osmi dan nije sledeci dan koji zapocinje novi krug,.Nedelja i osmi dan prevazilazi taj sedmicni krug,tj zatvoreni ciklus vremena.

Nemamo nista protiv.

Slavite vi vaskrsenje.

I mi to cinimo, slavimo vaskrsenjw i smrt Gospodnju onako kako je Gospid rekao.

Medjutim, sta ima dan vaskrsenja sa danom odmora?

To su dva posebna dana.

Slavite li vi nedelju kao dan odmora ili dan vaskrsenja?
Jer oboje nemoze.

Isus je u subotu ostao u grobu na miru po zakonu . A prvoga radnog dana je ustao da radi i zavrsi svoje delo.

Nedelha je radni dan i nema nikakve veze sa subotom danom odmora.

Niti nedelja moze da se slavi kao dan idmira subota nego kao dan vaskrsenja.

Nemoze da se messju babe i zabe.

Kad zabi nesto otkine nogu , nemozes da joj sasijes babinu i obrnuto.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back