Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
G. Neutral,

Da li ste sigurni da u narodu nema animoziteta prema IV Božjoj zapovesti?

?

u vecini slucajeva sam siguran,
nama spocitavate o idolopoklonstvu, a vi od subote napraviste boga,

ono sto je za hriscana najbitnije je sledece
1. Љуби Господа Бога свога свим срцем својим, свом душом својом, свим умом својим и свом снагом својом.
2. Љуби ближњега свога као самога себе.

u vecini slucajeva sam siguran,
nama spocitavate o idolopoklonstvu, a vi od subote napraviste boga,

ono sto je za hriscana najbitnije je sledece
1. Љуби Господа Бога свога свим срцем својим, свом душом својом, свим умом својим и свом снагом својом.
2. Љуби ближњега свога као самога себе.

Kako čovek LJUBI Boga ako ne poštuje prvih IV Božjih zapovesti?

Vi poštujete Vašu ženu tako što je varate?

?

Da li je DUHOVNA PRELJUBA kada ljudi krše prvih IV zapovesti?

?

Ја сам Господ Бог Твој; немој имати других богова осим мене.
Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити.
Не узимај узалуд имена Господа Бога својега.
Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и сврши све своје послове, а седми дан је одмор Господу Богу твојему.

ako mislis na krsenje da ne postujes hristovu prvu zapovest onda je krsenje zapovesti, kakva duhovna preljuba :lol:

eto odgovora
sad ti odgovori meni
kakve zakone je uspostavio sotona?

Ne piše da je kršio rabinske zapovesti nego subotu. A znaš zašto? Zato što nas je oslobodio držanja subote.

Emanuilo brate, ako ti na osnovu svega sto smo samo ovde izneli i dalje verujes da te je Hristos oslobodio poslusnosti Bozjoj volji, da budes bezakonik i zbog toga ne treba da praznujes subotu, uredu,neka to za tebe bude tako. Mi to tvoje ubedjenje ne otimamo od tebe.

Mi verujemo u Hristove reci "Po rodovima njihovim poznacete ih", a ne kojoj firmi pripadaju.

Ako je za tebe tako, imas pravo na svoji izbora mi ti to pravo ne osporavamo, sto svako od nas izabere, to ce i imati.

Meni je vrlo zeo, da se mi ne mozemo sloziti, a ja bih to voleo, ali ako je tako, neka svako bira sta hoce.

Zao mi je i vaseg velikog truda koga ste ulozili da nam pomognete, ali i sami vidite da je to pokazalo suprotan aspekt onome sto vi ocekujete.

Vi ste samo na ovoj temi ponovili bezbroj puta zijavu
"mrzi dusa moja na vase praznike i subote".
Isto toliko puta smo vam rekli, da Bog ne mrzi na svoju subotu koju je uspostavio zbog coveka, nego, kontekst tvrdi da
odbacuje kompletnu njihovu sluzbu zbog toga sto su "njihove ruke pune krvi" i bezakonja. Tako tvrdi prorok. Tako nas uci Biblija. Ali to vama uopste nista nije pomoglo, vi ponavljate svoje, iako je suprotno onome sto je prorok rekao.

Isto tako koliko puta ste prilozili Kolosanima 2,16, sa ciljem da nam dokazete da je Pavle govorio o ukidanju subote.
Uzalud smo mi vama ukazivali na kontekst, da
cela 2. glava Kolosanima ne govori ni o suboti, ni nedelji ni o petku.

Ona je posvecena temi
kako da se postupa sa slabima u veri. Vernici su pozvani, da caki i ono sto po svojoj saveti mogu da cine, da ni to ne cine ako ce se slab brat radi toga sablazniti.

Pa cak i Kolosanima 2,16, pocinje sa "DA VAS NIKO NE OSUDJUJE za jelo ili za pice, ili za praznike ili za subote."
Pa vi
kao da niste ni preimetili ono "da vas niko ne osudjuje", nego se se samo uhvatili za subote.

Zasto nas onda toliko osudjujete zbog toga sto praznujemo subotu?

To pokazuje da ste potpuno promasili temo, jer tema je kako da postopate sa slabima u veri, a ne o suboti.

Ako mislite da smo mi ti koji smo slabi u veri pa smo zastranili za to sto postujemo Boag i njegov zakona,
dali vi onda dobro radite ako nas i zbog toga osudjujete.

Zato draga moja braco pravolsavci, koje ja iskreno volim, i mnogo sam vam kao braci zahvalan na trudu, vremenu i zrtvi i shvatam da vi iskreno kao hriscani zelite da nam pomognete, ali metod i materijal koji nam podnosite kao dokaz, odlucno nas vodi odbojnosti takvim nastojanjima, zato sto to sto vi dajete kao dokaze, za nas nisu nikakvi dokazi.

To nije da ste vi nesposobni pa ne znate ili ne mozete da nas ubedite, vi ste na visin, vi ste dobri ljudi; niste ni leni, nego ste ulozili veliki trud, ali problem je u tome sto
ne postoje dokazi koji bi bili toliko jaki da sruse Bozji zakon koji je merilo Bozje pravde na sudu, po kome ce se suditi svakome telu na zemlji.
Svakao da vi kao inteligentni ljuidi kao sto jeste, i sami vidite da su
vasa nastojanja kontraproduktivna. Sto vesi trud i napor ukazete, to mi sve manje vidimo da smo izabrali pogresan pravac.

Ono sto nedostaje, a to ne samo da vi ne znate da nam obezbedite, nego to i ne postoji, a to je ZAPOVEST KOJU JE ZAPOVEDIO HRISTOS ILI BILO KOJI OD APOSTOLA DA VISE NE TREBA DA POSTUJEMO BOZJI ZAKON NI SUBOTU, NEGO ZBOG HRISTOVOG VASKRSENJA TREBA DA PRAZUJEMO NEDELJU. To je potrebno. A takva zapovest ne postoji. Sve je ostalo prica onih koji su zastranili od Bozjerg zakona i zele da opravdaju svoj izbor koji je pogresan.

Ipak braco moja pravoslavci, koje ja zaista volim, moje je zelja da vas dobri Bog blagoslovi, i molim se stalno da nas svima pomogne da shvatimo sustinu istine, a da se klonemo neosnovanih prica.

Pa posto niko nemoze ispuniti zakon, da li ti predlazes da budemo bezakonici?
Bezakonici smo i ovako i onako. Predlažem da budemo pokajani.

Naveo si pokajanje. Sta je pokajanje i kakve plodove ono donosi.

Sta je Jovan propovedao: "PORODI ASPIDINI! ko vam kaza da bezite od gneva koji dolazi?
RODITE DAKLE RODOVE DOSTOJNE POKAJANJA, A NE GOVORITE U SEBI; OCA IMAMO AVRAMA...
" Luka 3,7.8.

Jovan je pozivao na pokajanje koje je zahtevalo promenu zivota, a ne farisejsku, spoljnu poboznost.
On je zahtevao da oni koji se pokaju RODE RODEOVE DOSTOJNE POKAJANJA, a ti rodovi su zivot u skladu sa Bozjim zakonom.

Secas se staje i Isus rekao: "Nece svaki koji mi govori Gospoda! Gospode! uci u carstvo nebesko, no koji cini po volji Oca mojega koji je na nebesima.
Po rodovima njihovim poznacete ih
." Matej 7,15.16.
Rodovi?

Galatima 5,
22. А род је духовни љубав, радост, мир, трпљење, доброта, милост, вера,
23.. Кротост, уздржање; на то нема закона.

Vi niste odgovorili na pitanje...

Da li je DUHOVNA PRELJUBA kada ljudi krše prvih IV zapovesti?

osim što ste osakatili BOŽJU REČ i to ni manje ni više nego BOŽJI ZAKON.
(trebalo bi da znate Božja upozorenja da to ne radite)

Odgovoite prvo na moje pitanje pa ćete i Vi dobiti odgovor na Vaša pitanja.

Poslednja izmena:
to je SEDMI dan covece
uzmi bilo koji prevod i vidi da li u stvaranju pise subota.

postuj ti subotu koliko oces, ali ne budi tvrdoglav.
jesi li uzeo srpski pravoslavni crkveni kalendar da vidis - nisi /samo trapaciras bez veze ko muva bez glave/

Ja zaista odavno nisam video kalendar Pravoslavne crkve, ali imam ih nekoliko koji su stari vise od 50 godina, pa u svima njima pise da je SUBOTA SEDMI DAN.
Ako ste to u medjuvremenu promenili, moze li neko da nam objasni, kako, kada, ko i gde je to promenio?

Emanuilo brate, ako ti na osnovu svega sto smo samo ovde izneli i dalje verujes da te je Hristos oslobodio poslusnosti Bozjoj volji, da budes bezakonik i zbog toga ne treba da praznujes subotu, uredu,neka to za tebe bude tako. Mi to tvoje ubedjenje ne otimamo od tebe.
Ne da budem bezakonik nego da ne budem legalista. To je ubeđenje apostola Pavla:

Kološanima 2,
16. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе;
17. Које је све било сен од оног што хтеде да дође, и тело је Христово.

Zašto nas ti osuđuješ zbog subote?

Rimljanima 14,
5. Тако један разликује дан од дана, а други држи све дане да су једнаки: сваки да буде уверен за своју мисао.
6. Који разликује дане, Господу разликује; и који не разликује дана, Господу не разликује. Који једе, Господу једе: јер хвали Бога; и који не једе, Господу не једе, и хвали Бога.

Ja verujem da je svaki dan jednak. Ali ne osuđujem tebe koji to ne misliš.

Rimljanima 14,10. А ти зашто осуђујеш брата свог? Или ти зашто укораваш брата свог? Јер ћемо сви изићи на суд пред Христа.

Ja zaista odavno nisam video kalendar Pravoslavne crkve, ali imam ih nekoliko koji su stari vise od 50 godina, pa u svima njima pise da je SUBOTA SEDMI DAN.
Ako ste to u medjuvremenu promenili, moze li neko da nam objasni, kako, kada, ko i gde je to promenio?

niko nista nije menjao

januar2012.jpg

Zato draga moja braco pravolsavci, koje ja iskreno volim, i mnogo sam vam kao braci zahvalan na trudu, vremenu i zrtvi i shvatam da vi iskreno kao hriscani zelite da nam pomognete, ali metod i materijal koji nam podnosite kao dokaz, odlucno nas vodi odbojnosti takvim nastojanjima, zato sto to sto vi dajete kao dokaze, za nas nisu nikakvi dokazi.
Lično i ne pokušavam da vam nešto dokažem jer ako vam Sveti Duh ne dokaže i ne ubedi vas, onda niko neće. Ja ovde postujem zbog ljudi koji još nisu zastranili a ne mogu da prelome, pa da se ne sablazne čitajući subotarske doskočice.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back