" Gospodu su dodijali jevrejski praznici i subota i na njih mrzi duša Njegova (Isa. 1.13-14);
Upravu si, Samo Njemu su dodijali i pravoslavni praznici ako ih praznuju oni cije su ruke pune krvi, kao sto su bile i onih Jevreja. Je li tako?
-------------------------
11 I ukinuću svaku radost njenu, svetkovine njene, mladine njene i subote njene i sve praznike njene.
DA TAKO CE UCINITI BOG SVIMA BEZAKONICIMA, A NE SAMO JEVREJIMA
---------------------
I dogodi Mu se da su išli u subotu kroz useve, i učenici Njegovi trgahu putem klasje.
24 I fariseji govorahu Mu: Gledaj, zašto čine u subotu šta ne valja?
25 A On reče im: Niste li nikad čitali šta učini David kad mu bi do nevolje i ogladne s onima što behu s njim?
26 Kako uđe u Božju kuću pred Avijatarom poglavarom svešteničkim i hlebove postavljene pojede kojih ne beše slobodno nikome jesti osim sveštenicima, i dade ih onima koji behu s njim?
27 I govoraše im: Subota je načinjena čoveka radi, a nije čovek subote radi.
28 Dakle je Gospodar Sin čovečji i od subote
A čovek otide i kaza Jevrejima da je ono Isus koji ga isceli.
16 I zato gonjahu Jevreji Isusa, i gledahu da Ga ubiju, jer činjaše to u subotu.
17 A Isus im odgovaraše: Otac moj dosle čini, i ja činim.
18 I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše subotu nego i Ocem svojim nazivaše Boga i građaše se jednak Bogu
A beše subota kad načini Isus kao i otvori mu oči.
15 Tada ga opet pitahu i fariseji kako progleda. A on im reče: Kao metnu mi na oči, i umih se i vidim.
16 Tada govorahu neki od fariseja: Nije ovaj čovek od Boga jer ne svetkuje subote. Drugi govorahu: Kako može čovek grešan takva čudesa činiti? I posta raspra među njima.
Tako je, fariseji su okrivili isusa da po njihovom predanju prestupa subotu.
MI GA NE OKRIVLJUJEMO, NEGO GA BLAGOSILJAM STO JE DAO UPUTSTVA DA JE DOSVOLJENO U SUBOTU DOBRO CINITI.
TAKO I MI, PO HRISTOVOM UPUTSTVU CINIMO.
------------------
Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote;
17 Koje je sve bilo sen od onog što htede da dođe, i telo je Hristovo
SAMO SUBOTA NIKAD NIJE BILA SJEN NICEGA PA NI TELA HRISTOVA.
--------------------
Dragi moj brate u Hristu ako si ti pametniji od Hrista koji je radio subotom.
DRAGI MOJ BRATE, JA NISAM PAMETNIJI NI OD MNOGIH LJUDU A KAMOLI OD HRISTA.
PREVARIO SI SE, HRISTOS NIJE RADIO U SUBOTU, RECI NAM KOJI POSAO JE RADIO?
Samo pazi da se ne udruzis sa farisejim i da osudis Hrista kao i oni.
-------------------------
iako je Bog zabranio da se bilo sta radi u taj dan,cak i stoka nije smela da mrdne
Vidis dragi brate, da sam ja ovako nesdta lupio ti bi mi rekao da sam prolupao. je li tako.
Otrkuda ti takva besmislica d ani stoka nijesmela da mrdne? Zapovest kaze da ni stoka ne radi (vuc eili nosi teret, ore, vrse i slicno) a ne d anesme da mrdne.
----------------------
ja onda ne znam sta da ti kazem osim da se pomolim za tebe da ti se otvore oci i da vidis Hrista JER SAV ZAKON JE U NJEMU
Ti si me zaista odusevio. Ja sam ti zahvalan ako ces se zaista pomoliti Bogu ze mene, to je za svaku pohvalu. I ja se molim Bogu za tebe da ti otvorio
duhovne oci da shvatis, da nema Hrista bezakonicima. Bog nudi blagodat koja je besplatna, ali Njegovu pravdu milost ne ponistava nego opboje idu zajedno.
--------------------
Ako je Hristos postovao subotu zasto je onda radio u taj dan a po zapovesti taj dan nije smelo nista da se radi?
Pa on je po farisjeskom predanju RADIO, ali po Bozjem zakonu NIJE.
Ako ces prihvatiti osudu farisje kojom osudjuju Hrista da krsi subotu, dalices prihvatiti i izjavu 'Da je u Njemu djavo i da pomocu kneza djavolskoga cini cuda?
Hoces li se sloziti s njimasa ovom njihovom izjavom: "U njemu je Veelzevul." Marko 3,22.
Da li vidis kuda te to sve vodi? Brate moj ja bih te kao brata posavetovao, ne udruzuj se sa frisejim, jer oni su Hristovi neprijatelji.
Slusaj Hrista, on kaze da je u subotu DOZVOLJENO DOBRO CINITI, a ne kazr na suprot Bozjem zakonu da je dozvoljeno obavljati svakodnevne poslove.
---------------------
I mozda krucijalno pitanje za tebe i ako si pod Zakonom,ako si savrsen pred Bogom jer kazes postujes Njegove zapovesti STA CE TI ONDA HRISTOS?
Bratko, ti stalno dodajes neke novotarije koje se ne slazu sa Hristovim ucenje, ni sa Biblijom, niti sa onim usta ja verujem.
Vrati se unazad nekoliko stranica pa prondaji moj post u kom sam jasno rekao da mi adventisti ne verujemo da se spasavamo drzanjem zakona, u to veruju legalisti a mi nismjo legalisti.
Mi verujemo da se spasavamo blagodaci ili miloscu Bozjoma, da je spasenje dar Bozji, a ne nasa zasluga.
Secas se da sam spomenuo pravoslavna mitarstva u kojima se isticu samo dela. Mi u to ne verujemo.
ASli nastojim da zivimo u skladu sa Bozjim zakonom ,jer je to temelj Bozje pravednosti, i drzimo ga iz zahvalnosti jer smo verom u Goospoda Isusa Hrista spaseni.
Takodje mi nismo pod zakonom. pod zakonom su prestupnici, cije su ruke pune krvi, koji odbacuju i preziru Bozji zakon.
--------------------------