Vidis lepo si razmislio, i jesi u pravu,jer demoni su imali vlast u adu nad ljudskim dusama, zato su i izveli samuila na zahtev vracare.Dakle nikoga vracaranije vaskrsla, nego je prizvala samuilovu dusu, naravno tu su i demoni.
A vracara ih je nazvala bogovima sto naravno nisu ,nego demoni koji su imali vlast nad dusama..
Veruj kako zelis , ali toliko je ocigledno da se ne moze tako lako poreci,A recenica samuilova те ћеш сутра ти и синови твоји бити код мене;
Ne moze biti svojstvena demonima ,nego Bogu i proroku kome se otkriva, nikako demonima.
Dakle,jos u toj recenici vidimo prorocku rec koja se obistinila, a zna se kako je kazano za proroke ako su od Boga.
I naravno glavno:reci :kod mene.Znaci ako nema duse onda ni saul nigde posle smrti ne moze doci,zar ne.
Pozz
BOKYSTAMY,
sto dalje diskutujemo sve si mi zanimljiviji i simpaticniji.
Sta kaze da su vladari u ADU demoni i DA SU ONI IIZVELI SAAMULIA IZ ADA NA ZAHTEV VRACARE.
Ovo je zaista zanmljiva izjava.
Pa dobro valjda znas da je prorok Samuilo bio Bozji prorok.
Zar vi pravoslavni ne ucite, da kad pravednik umre odlazi na nebu?
Secas li se opisa MITARSTAVA, u kojim je opisano kako se dusa penje na nebo i prolazi kroz carine.
Verujes li ti u to?
Ako je Samuilo Bozji covek sta ce on u ADU?
Zar je on posle smrti pao pod upravu demona?
I jos toma da demoni slusaju vracaru i dovode Samulia kao da je on njihov rob.
Jel vidis da to niako ne odgovara.
Ali ti si u pravu, Saul je verovao da je uspostavio kontakt sa Bozjim prorokom, zato mu se i poklonio, ali to bese prevara.
Sve u svemu, posle smrti, razdvajanjem daha zivotbnoga od tela, dusa se gubi , A Isus je to vreme nazvao spavanjem.
"Lazar spava". Lazar se probudi, ne kad je Isus pozvao njegovu dusu, nego kad ga je vaskrsao.
Apostol Pavle to lepo objasnjava:
"A dalje, dakle, meni je pripravljen venac pravde, koji ce mi dati Gospod u dan onaj; pravedni Sudija, ali ne samo meni, nego SVIMA,
koji se raduju Njegovu dolazku." 1. Solnjunjanima 4,16.17.
Za vreme smrti, nema nagrade ni kazen.
Platu priimaju pravednici kad vaskrsnu prilikom drugog Hristovog dolaska.