Pogledajmo šta Biblija kaže na ovu temu:
Neo, sa kakvim ciljem si toliko dugo pisao o jednom SNU Elene Vajt?
Imas li ikakav dokaz da ona ovo nije sanjala? NEMAS!
Drugo, zar ti uvek sanjas samo ono sto hoces i sto zelis, ili ono sto ti dodje u snu hteo ili ne?
Trece, da li zelis da se u tvom vlastiom zivotu i zivotu tvoje porodice, obistini sve ono sto si ikad sanjao?
Cetvrto, imaju li ljudi kontrolu nad onima sta ce sanjati? NEMAJU.
Da li je uvek istina ono sto sanjamo? NIJE!
Jedan decak spavao je u krevetu sa svojim starijim bratom i u pola noci udario je brata po licu tako da ovaj, ne samo da se probudio, nego je na sav glas poceo da placi. Kad ga je mati upitala zasto place, a on je ogovorio: Ubi me ova budal. Njegov mladji brat je objasnio sta se desilo.
Rekao je sanjao sam da sam leteo u vazduhu kao ptica i da sam padao u nekakav jako dubok ponor. Kad sam pogledao u dno ponora izgledao je toliko daleko kao kad gledamo iz aviona i kad sam pao na tle, toliko sam se uplasio i trgao da sam brata udario rukom po licu.
Neo, mozes li nam odgovoriti ko je kriv za ovu nepriliku i za ovaj san?
U Biliji vidomo da se ponekad i Bog moze posluziti sa snovima, iako su oni nizi nacin Bozjeg otkrivenja ljudima nego vizije. Solomin kaze da usnovima ima mnogo tastine.
"Jedanput govori Gospod i dvaput; ali covek ne pazi, U snu, u utvari nocnoj kad tvrd san padne na ljude, kad spavaju u postelji." O Jovu 33,14,15.
Tako se Bog javio mnogobozaskom caru Navuhodonosoru u snu i pokazao mu lik cudnog i neprirodnog izgleda, u kjome su predstavljena svetska carstva. Tako je Navuhodonosor primio poruku od Boga,
Cak se i tumecenje ovoga sna proroku Danilu objavilo u nocnoj viziji. "I objavi se tajna Danilu u nocnoj utvari; tada Danilo blagoslovi Boga nebeskog." Danilo 2,19.
Jos jedan primer: "Danilo USNI SAN I VIDE UTVARU." Danilo 7,1.
Posto se nadam da ti je poznat njegov san, da li je stvarno, realno ono sto je prorok video u snu?
Video je cetiri zveri.
Prva je kao lav i imase krila orlkova. Neo, sta mislis da li je to istina? Jesi li ti ikad video takvu zver? Moras prxznati da nisi, jer i ne postoji.
Druga je kao medved a u ustima ima tri rebra.
Treca je kao ris sa cetiri krila. Jesi li ikad video takve zveri? Nisi. Pa onda sta je to Bozji prorok video?
Vidis kako je tvoja kritika Elene Vajt i njenoga sna neosnovana. Nemamo kontrolu nad snovima i vizijama.
Vidimo ono sto nam dodje u snu, a ne ono sta jeste i sta hocemo.
Prema tome Neo brate, nemoj samo badava zamarati ljude onim sto nisi razumeo.
Sve najbolje.