Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ozbiljno? Da li ja negde na nekoj temi pročitah da pripadaš gnosticima?

Dobro si pročitao, ali to nije denominacija. Nema crkve organizovane u smislu drugih crkava, i nema jedinstvenog credo sem u Hristosa kao Spasitelja, a posebno nema dogmi koje se nameću drugima, niti ekskluzivnosti tipa extra ecclesiam nullus salvatio. Svako ko živi prema Hristovim pravilima biće spašen, bio on hrišćanin, budista, ili šta već.Biskupi i biskupkinje, sveštenici i sveštenice nisu autoriteti u smislu da je njihova reč nepogrešia ili da su oni jedini tumači svetih spisa. Naglasak je na ličnom radu u postizanju Imitatio Christi.

Dobro si pročitao, ali to nije denominacija. Nema crkve organizovane u smislu drugih crkava, i nema jedinstvenog credo sem u Hristosa kao Spasitelja, a posebno nema dogmi koje se nameću drugima, niti ekskluzivnosti tipa extra ecclesiam nullus salvatio. Svako ko živi prema Hristovim pravilima biće spašen, bio on hrišćanin, budista, ili šta već.

Pa u šta verujete ako nemate jedinstveni credo? Kako znate onda koja su Hristova pravila?

U svakom slučaju, samo još jedna od jeresi.

Izvini, ali nisam toliko elektroski obrazovan pa ne znam kako da ti prilosim taj video.
Kad sam pritisnu misom sliku videa pesme koju si prilozio otvorila mi se slika sa tim filmovima i jasno se vid da se radi o spiritizmu. Po mom skromnom razumevanju i ta tvoja omiljena pesma je deo te papazjanije.

Ah, pa ima koliko hoćeš retardinja koji pored svake metal pesme stave neki "edukativni" video tipa "to je satanizam, ua".:mrgreen:

A šta je za gnostike moralno,časno i pošteno? Drugo, rekao si da gnostici slede Hristova pravila, a on nije govorio da svako može da veruje u šta hoće. Kiks.

Ovo pitanje me podseća na tvrdnje tzv. vernika da samo vernici mogu da žive moralno, časno i pošteno. Gnostičke vrednosti ne razlikuju se od vrednosti drugih ljudi.

Nije toliko bitno šta je Hristos pričao, nego šta je radio. Od vere nema ništa, dela su važna.

Ovo pitanje me podseća na tvrdnje tzv. vernika da samo vernici mogu da žive moralno, časno i pošteno. Gnostičke vrednosti ne razlikuju se od vrednosti drugih ljudi.

Nije toliko bitno šta je Hristos pričao, nego šta je radio. Od vere nema ništa, dela su važna.

Očigledno da su gnostiKi čitali neku drugu Bibliju. :mrgreen: Ali nema veze. Ovo je tema o "Crkvi ostatka". :lol:

Buka svojstvena spiritistima, Hristovo upoređenje, o čemu lupetaš ti, svega ti?:lol:

Prevođenje engleskog se naplaćuje.:mrgreen:

Sinko, ja sam prevodio sa engleskoga pre nego sto si se ti rodio.
A zanaci ni ne znas da je Isus vise puta uporedio ljude sa ovcama: Izgbljena ovca, Dobri Pastir. "Ovce moje slusaju gla smoj i za mnom idu..." itd.

Vidis, sad tek razumem zasto se nas dva nikako ne mozemo sporazumeti.

...

Akazia
12. oktobar 2011. u 16.59

DakleM. Šta?

Osećaj pripadnosti zajednici pravednih i osećaj bivanja na pravoj strani, nasuprot onim drugima koji nisu na pravoj strani, s tim što vam je rečeno da ste na pravoj strani bez ikakvih dokaza?

Mogućnost umirivanja savesti, jer postoji bog koji će ipak oprostiti sve vaše grehe?

Urođena sklonost ka apsolutnoj poslušnosti autoritetu?

Nedostatak etilizma oca u detinjstvu?

Verovanje u bajke, i oduševljenje živopisnom pričom o zmiji koja govori i čarobnom drvetu?

Mogućnost biranja neke od 11000 denominacija kako bi mogli da pričate kako ste vi najpraviji i najistinskiji hrišćani, a svi ostali su u zabludi?

Reči Tertulijanove da treba verovati u nešto jer je to nešto apsurdno?

Izjava Tome Akvinskoga da zadovoljstvo hrišćana u raju ne može biti potpuno ako ne mogu da vide patnje prokletih u paklu?

Mogućnost skidanja odgovornisti sa sebe jer se za sve može reći bila je to volja božija?

Opravdanje za vlastitu nesposbnost, jer se za sve može reći da su čudni putevi gospodnji?

Otvorite dušu,is tax free.

Zlatna-Zora
12. oktobar 2011. u 19.22

Šta vas je odvuklo u hrišćanstvo?

Urođena želja za destrukcijom zbog koje vas oduševljavaju „proročanstva” o kraju sveta?

Homicidni nagoni koji nalaze opravdanje u biblijskim genocidima i ubistvima dece?

Želja za incestom koja isto tako nalazi opravdanje u Bibliji?

Udobnost pripadanja stadu koje misli da veruje u apsurdnu dogmu?

Please, feel free, explore your inner self.

http://www1.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/123/15758978/sta-vas-je-odvuklo-u-hriscanstvo.html?23

Dobro serpentu, a sada da te pitam z ajedno drugo pitanje.

Zasto ti ovde propagiras spiritizam na temi o Adventistima?
Hoces li da hajdzakojes ovu temu?

Znas li zasto te to pitam?

Vrati se unazad pa prositaj svoje pitanje koje odprilika ovako glasi:

Ovo ej tema o adventistima, zasto vi pricate o SPC? Hocete da zaobidjete istinu. Necemo vam dozvoliti.
Potpis, Serpen Saint

Vidis kako si sam sebi skocio u stomak?

Ne smeta meni sto si i ti izneo ono sto verujes i mislis, samo sam ti ovo naveo da vidis kako ponekad tvoji zakljucci odlaze u krajnost, su bez logike.

...

na serbiancafe-u ste lupali svima po 10-ak minusa...

spam-ovali ste svaku diskusiju (ali baš svaku normalnu diskusiju ste spamovali ogromnim copy-paste)...

veličali ste sotonu a omalovažavali Hrista (sa užasnim rečima)...

javno ste priznali da pripadate redu "Zlatna zora"...

rekli ste u sopstvenom topic-u (koji je obrisan) da se pali anđeli pojavljuju u Vašoj prisutnosti...

i konačno, iznosili ste takve bljuvotine da bi se svima ogadilo da dolaze na forum..

I USPELI STE U TOME

...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back