Ne nerviram se nimalo. Nervira se onaj ko se dere (caps lock).
A Blanco je sasvim slučajno, je li, bio predsednik religiozne škole na Southern Adventist University. Kako kažeš da ne može da služi za doktrinarne ili istorijske dokaze, kad u samom predgovoru te "biblije" stoji da je to "devotional paraphrase of the Bible expanded for clarity", dakle napisana kako bi pojasnila Bibliju, što ukazuje na to da autor misli da on može da pojasni biblijske tekstove? ]
Izvini prijatelju Serpent, ti brkas pojmove.
Ako je napisana kao Devotional, to ne znaci da je neko predaje, nego da ljudi kod kuce koji zele mogu da je proucavaju. Eto ja je jos nisam video, niti sam video ijednog adventistu koji je ima i proucava, a u mom mestu ima 11, adventistickih crkava i ona u koju ja idem broji 7000 vernika. Prema tome to jije vrdno da neprestano spominjete pitanje koje vam nije poznato.
------------------
Ako je tako, zašto se prodaje u adventističkim "crkvama"? Zašto je štampana i distribuirana od strane Review and Herald Publishing Association, jedne od dve najveće adventističke izdavačke kuće?[/QUOTE
Ponovo mora da ti kazem da ne poznajes strukturu i organizaciju nase Crkve.
Ti nas svrstavas sa Jehovinim svedocima, gde jdan vernike ne moze nezavisno da midsli, da studira, nego sve je pod kontrolom. Nijedan vernik ne moze izdati ni brosuru, to smao moze da radi upravno telo.
U nasoj crkvi nije tako. Svaki vernik U SVOJE IME, a ne u ime Crkve, moze da napise sta hoce, niko ga nece cenzurisati.
On svoju knjigu moze da izdaje gde hoce, ako ce mu Vatikan izdati, i to moze.
Crkvena stamparija ce ostampati svaku takvu knjkiiogu ako doticni nadje sponzore koji ce platiti njeno stampanje.
Takvu knjigu sautor prodaje gde on odredi.
Postoje i preuzeta izdanja. Nase prodavnice prodaju i tudje knjige, tako mogu da prodaju i Blankovu ako im on odobri.
Te prodavnice prodaui i druge knjige, protestantskih autora, cak i katolocke, jer su i takve knjige potrebene nasim studentima teologije, jer imaju predmet o raznim religijama i hriscanskim zajednicama. Kao sto vidis, kod nas je sloboda. Sasvim je drugo, ako se daje izjava u ime Crkve, to daju samo ovlascena lica.