Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao sto i rekoh ,odnosno sta je Hristos rekao:(Јован 16, 20).
“Заиста вам кажем да ћете ви заплакати и заридати, а свет ће се радовати; и ви ћете жалосни бити, али ће се ваша жалост окренути на радост”
Ta radost je dosla u nedelju,ne u subotu i petak, tada je bila zalost.
A rekao je i ovo:али да ће се њихова жалост обратити на радост, коју им нико неће одузети

Dakle nije poenta njihove dalje radosti,to ti ne sporim ali njihova radost je pocela u nedelju , i ispunila se Hristova rec i obecanje.
Zato je nedelja za Hriscane dan radosti, dan kada je pobedjena smrt, dan vaskrsenja,

Ma slazem se ja sa tobom da je za ucenika kada su culi vest o vaskrsenju bila velika radost.
Slazem se da se to ispounilo prvog radnog dana u sedmici, jer je Hristos u subotu ostao na miru,ipravo onako kao sto i Novi zavet svedoci.
Slazem se da su ucenisi i nastavili da se raduju svakoga dan kao sto se i mi dnas radujemo.

Ali ne postoji zapovest da odbacimo subotu i da svetkujemo nedelju zbog te radosto.
Ako si nasao zapovest u Novom zavetu, to cekamo, a sa ostalim se slazemo.

---------------------------------

A u Starom zavetu spominje se nedelja kao dan u koji će Gospod “uzeti grehe zemlje” (Zaharija 3, 9); kao dan radosti i odmora u koji će ljudi “zvati svoje bližnje pod smokvu i vinovu lozu” (Zaharija 3, 10); kao dan kada će “Gospod izbaviti narod svoj” (Zaharija 9, 16); dan za koji je prorečeno u Starom zavetu: “Evo dana koji je stvorio Gospod da se radujemo njemu” (Psalm 118, 24)!

Zao mi je, aali tu se ne govori o nedelji.
-------------------

Ako uz ovo spomenemo da je u Starom zavetu prorečeno ukidanje subote kao praznika, kao i svih ostalih praznika jer Gospod preko proroka Osije govori o starozavetnoj jevrejskoj verskoj zajednici: “Ukinuću svaku radost njezinu, svetkovine njezine, mladine njezine i subote njezine” (Os. 2, 11)

Bokystany, dali se procitao sta Bog kaze u ovom poglavlju?
Svakako d anisi, jer d ajesi ne bi ovo dao kao dokaz jer on nista ne dokazuje.

Sta Bog preko proroka kaze?
"Svadjate se , jer mi nisi zena, nist sam ja muz, neka odbaci kurvanje...
da je ne bih svukao golu... I necu se smilovati na decu njezinu, jer su kopilad.
Jer se mati njihova *****.. Zato cu natrag uzeti zivot svoj...i vunu svoju i la svoj, i uzecu vino svoje
kojim si pokivala golotinju svoju...
I UKINUCU SVAKO RADOST NJEZINU I SVETKOVINE NJEZINE, MLADINE NJEZINE I SUBOTE NJEZINE
I SVE PRAZNIKE NJEZINE." Osija 2,2-11.

OVO NIJE PROROCANSTVO ZA NIKAKVO UKIDANJE SUBOTE!

Nadam se da si primetio da Bog preko proroka izrice prokletstvo nad Izrailjem radi otpada.
Kad se spominje blud to znaci da su sluzili drugim bogovima.
I zato im Bog oduzima blagoslove, sve sto im je potrebno za zivot.

Eto videi da ime prorekao da ce im UKINUTI SVAKU RADOST, da li to znaci da mi hriscani necemi ni radosti imati?

Da li seprimetio da se ukidaju SVI PRAZNICI, pa ako je tako dali to znaci d aje i nedelja ukinuta?
Drugo, dali si primetio das eukidaju SUBOTE, a ne kazre SUBOTA. Da li ti je poznato koje je razlika?

Sve u svemu, nad Izrailjcima je izreceno prokletstvo zbog otpada i nemorala.
To prokletstvo ce stici sve bezakonike.
-----------------------------

Kao sto sam ti i rekao, apostoli su svetkovali nedelju,naveo sam ti vise primera:ali je jedan dovoljan, dan kada su apostoli lomili hleb,Dakle pricesce.

Da li si mislio na ovo: "I SVAKI DAN BEJAHU JEDNODUSNO U CRKVI, I LOMLJENJU HLEBA PO KUCAMA." Dela 2,46.

Zaista ucenici su pomagali sirotinji i lomili hleb po kucama i svaki dan se se sastajali u crkvi. Prema tome to nema veze sa praznovanjem nedelje.
Nisu valjda praznovali svaki dan.
-------------------------

“Отац мој досад дела па и ја делам” (Јован 5, 1 – 17)kada procitamo ovo onda će nam biti jasno zašto su apostoli na saboru, rukovođeni Duhom Svetim, razrešili hrišćane od starozavetnog zakona i starozavetnih praznika, pa i od subote (Dela apostolska 15).

PA DAJ POKAZI GDE SU TO APOSTOLI I NA KOM SABORU IZJAVILI DA HRISCANI NE TREBA SVETKUJU SUBOTIU?

Ja toliko cekam na tu zapovest, daj je!

Nema bre subote covece,Hristos je gospodar subote ako ne priznajes Hrista onda je praznuj,niko ti ne brani ali znaj da nece biti milosti ako ne ispunjavas ceo Zakon i da je Isus zalud umro za tebe.Ukljuci malo mozak nemoj da upijas ko sundjer sta ti serviraju po seminarima.TO TI JE MOJ PRIJATELJSKI I HRISTOLJUBIVI SAVET ako hoces poslusaj ako neces na tebe ide teret toga.
Sve najbolje.

Kao sto i rekoh ,odnosno sta je Hristos rekao:(Јован 16, 20).
“Заиста вам кажем да ћете ви заплакати и заридати, а свет ће се радовати; и ви ћете жалосни бити, али ће се ваша жалост окренути на радост”
Ta radost je dosla u nedelju,ne u subotu i petak, tada je bila zalost.
A rekao je i ovo:али да ће се њихова жалост обратити на радост, коју им нико неће одузети

Dakle nije poenta njihove dalje radosti,to ti ne sporim ali njihova radost je pocela u nedelju , i ispunila se Hristova rec i obecanje.
Zato je nedelja za Hriscane dan radosti, dan kada je pobedjena smrt, dan vaskrsenja,

Ma slazem se ja sa tobom da je za ucenika kada su culi vest o vaskrsenju bila velika radost.
Slazem se da se to ispounilo prvog radnog dana u sedmici, jer je Hristos u subotu ostao na miru,ipravo onako kao sto i Novi zavet svedoci.
Slazem se da su ucenisi i nastavili da se raduju svakoga dan kao sto se i mi dnas radujemo.

Ali ne postoji zapovest da odbacimo subotu i da svetkujemo nedelju zbog te radosto.
Ako si nasao zapovest u Novom zavetu, to cekamo, a sa ostalim se slazemo.

---------------------------------

A u Starom zavetu spominje se nedelja kao dan u koji će Gospod “uzeti grehe zemlje” (Zaharija 3, 9); kao dan radosti i odmora u koji će ljudi “zvati svoje bližnje pod smokvu i vinovu lozu” (Zaharija 3, 10); kao dan kada će “Gospod izbaviti narod svoj” (Zaharija 9, 16); dan za koji je prorečeno u Starom zavetu: “Evo dana koji je stvorio Gospod da se radujemo njemu” (Psalm 118, 24)!

Zao mi je, aali tu se ne govori o nedelji.
-------------------

Ako uz ovo spomenemo da je u Starom zavetu prorečeno ukidanje subote kao praznika, kao i svih ostalih praznika jer Gospod preko proroka Osije govori o starozavetnoj jevrejskoj verskoj zajednici: “Ukinuću svaku radost njezinu, svetkovine njezine, mladine njezine i subote njezine” (Os. 2, 11)

Bokystany, dali se procitao sta Bog kaze u ovom poglavlju?
Svakako d anisi, jer d ajesi ne bi ovo dao kao dokaz jer on nista ne dokazuje.

Sta Bog preko proroka kaze?
"Svadjate se , jer mi nisi zena, nist sam ja muz, neka odbaci kurvanje...
da je ne bih svukao golu... I necu se smilovati na decu njezinu, jer su kopilad.
Jer se mati njihova *****.. Zato cu natrag uzeti zivot svoj...i vunu svoju i la svoj, i uzecu vino svoje
kojim si pokivala golotinju svoju...
I UKINUCU SVAKO RADOST NJEZINU I SVETKOVINE NJEZINE, MLADINE NJEZINE I SUBOTE NJEZINE
I SVE PRAZNIKE NJEZINE." Osija 2,2-11.

OVO NIJE PROROCANSTVO ZA NIKAKVO UKIDANJE SUBOTE!

Nadam se da si primetio da Bog preko proroka izrice prokletstvo nad Izrailjem radi otpada.
Kad se spominje blud to znaci da su sluzili drugim bogovima.
I zato im Bog oduzima blagoslove, sve sto im je potrebno za zivot.

Eto videi da ime prorekao da ce im UKINUTI SVAKU RADOST, da li to znaci da mi hriscani necemi ni radosti imati?

Da li seprimetio da se ukidaju SVI PRAZNICI, pa ako je tako dali to znaci d aje i nedelja ukinuta?
Drugo, dali si primetio das eukidaju SUBOTE, a ne kazre SUBOTA. Da li ti je poznato koje je razlika?

Sve u svemu, nad Izrailjcima je izreceno prokletstvo zbog otpada i nemorala.
To prokletstvo ce stici sve bezakonike.
-----------------------------

Kao sto sam ti i rekao, apostoli su svetkovali nedelju,naveo sam ti vise primera:ali je jedan dovoljan, dan kada su apostoli lomili hleb,Dakle pricesce.

Da li si mislio na ovo: "I SVAKI DAN BEJAHU JEDNODUSNO U CRKVI, I LOMLJENJU HLEBA PO KUCAMA." Dela 2,46.

Zaista ucenici su pomagali sirotinji i lomili hleb po kucama i svaki dan se se sastajali u crkvi. Prema tome to nema veze sa praznovanjem nedelje.
Nisu valjda praznovali svaki dan.
-------------------------

“Отац мој досад дела па и ја делам” (Јован 5, 1 – 17)kada procitamo ovo onda će nam biti jasno zašto su apostoli na saboru, rukovođeni Duhom Svetim, razrešili hrišćane od starozavetnog zakona i starozavetnih praznika, pa i od subote (Dela apostolska 15).

PA DAJ POKAZI GDE SU TO APOSTOLI I NA KOM SABORU IZJAVILI DA HRISCANI NE TREBA SVETKUJU SUBOTIU?

Ja toliko cekam na tu zapovest, daj je!

Vidi, dacu ti jedan deo poslanice Varnave Apostola, saputnika Sv. Apostola Pavla:
Koji je znao ucenje bolje od nas zar ne, jer sta god ja i ti rekli jedan drugom ,koliko god davali citate iz biblije, uvek cev drugacije da ih razumevamo.

1. Пошто су дани зли, и пошто (противник) који дејствује има власт, дужни смо да, пазећи на себе, истражујемо наредбе (δικαιώματα) Господње. 2. Притом, помоћници вере наше јесу страх (Господњи) и трпљење, а помагачи су нам дуготрпељивост и уздржање (εγκράτεια). 3. Када све ово бива и остаје у односу према Господу чисто, онда се заједно са тим радује и мудрост, разборитост, разумност (επιστήμη = наука), знање (γνώσις).
4. Јер нам је (Господ) објавио преко свих Пророка да My нису потребне ни жртве, ни свеспаљенице, ни приноси, говорећи једном: 5. „Шта he ми мноштво жртава ваших? вели Господ. Сит сам жртава паљеница од овнова, и претилине од јагањаца, и крви од јунаца и јараца не желим; нити ми долазите да се јавите преда мном. Јер ко вам је то тражио из руку ваших? He долазите ми више ни у двориште моје". И опет: „Ако ми доносите семидал (= пшенично брашно) — узалуд је; на кад се ваш гадим; не подносим младине ваше и суботе". 6. Ово је, дакле, укинуо (Господ), да нови закон (= Јеванђеље) Господа нашег Исуса Христа, који је без јарма принудности, не би имао приношење чињено од људи (άνθρωποποίητον).
7. Α говори и опет њима: „Зар сам ја заповедио оцима вашим кад су излазили из Египта, да ми принесу жртве и свеспаљенице? — 8. He, него сам им заповедио ово: Сваки од вас нека у срцу своме нема злобе злопамтљивости на ближњега свога, и нека не воли лажну заклетву". 9. Дужни смо, дакле да, пошто нисмо неразумни, схватимо намеру доброте Оца нашега, јер нам говори хотећи од нас да не слично онима (= Јеврејима) који су у заблуди, тражимо да My приступимо. 10. Према томе, нама (Господ) овако говори: „Жртва је Богу срце скрушено; мирис миомирни је Господу срце које слави свога Створитеља". Зато смо, браћо, дужни да се тачно старамо око спасења нашег, да не би онај Зли (ό πονηρός = ђаво), учинивши да се мећу нас увуче заблуда, одстранио нас од живота нашег (у Христу).

Evo jos malo.:

6. А још вас и ово молим, ја који сам један од вас, и који (вас) и појединачно и све заједно волим изнад своје душе: да пазите сада на себе и да се не уподобљавате некима, гомилајући грехе своје, говорећи: да њихов завет (=јеврејски) остаје и наш. 7. Наш јесте, али они тако потпуно изгубише онај, чим га је Мојсије примио. Јер Писмо вели: „И би Мојсије на гори постећи се четрдесет дана и четрдесет ноћи, и прими завет од Господа, камене таблице исписане прстом руке Господње". 8. Али они, повративши се на идоле, изгубише га. Јер овако говори Господ: „Мојсије, Мојсије, сиђи брзо (са горе), јер безакоње учини народ твој. који си извео из земље Египатске". И схвати Мојсије и баци обе таблице из руку својих; и разби се завет њихов, да се завет Љубљенога Исуса запечати унутра у срце наше надом вере Његове.

Poslednja izmena:
Opa adventisti priznaju nesto van Biblije,neko predanje napreduje se :)

To znaci da treba da nastavite i ko zna moza cete i imati uspeha.

A ja sam primetio da svi vi koliko vas pravoslavaca ima ovde, postepeno priznajte da je zaista postojao zakon
od Adama do Sinaja koji je usmeno prenosen i da je prepotopni svet pravedno osudjen na propast
tacno po pravdi zakona koga su imali. A posto si znali za zakon koji dokaz imate da nisu znali za subotu?

Zaista je milina s vama diskutovati.

Nema bre subote covece,Hristos je gospodar subote ako ne priznajes Hrista onda je praznuj,niko ti ne brani ali znaj da nece biti milosti ako ne ispunjavas ceo Zakon.

Neo The Chosen One, vrlo dobar si komentar dao. Potpuno se slazem da drzanje zakone bez Hrista ne vredi nista,da, rekao sam ne vredi nista.
Ali i tvrditi da imamo Hrista a ziveti kao bezakonici i to ne vredi nista, da, rekao sam ne vredi nista.

Slazem se isto tako sa tobom da je Hristos i od subote Gospodar, ali nadam se da ti je poznato da taj Gospoda nigde nije rekao da odbacimo subotu upravo zbog toga stro je on njen i nas Gospodar, a isto tako nije rekao ni da na mesto subote praznujemo nedelju. Da li sam u pravu?

Hristos nas spasava, a ne drzanje zakona. medjutim, onaj koji je Bozjom miloscu spasen, on se odrice bezakonja i zivi u skladu sa Bozjim zakonom, ne da bi se drzanem zakona spasio, nego iz zahvalnosti zato sto je u Hristu spasen on izvrsuje Bozju volju.
--------------------------
i da je Isus zalud umro za tebe
Moj Spasitelj zaista za mene nije uzalud umro, jer jedino u njemu ima spasenje. Prijatelju ti jos nisi shvatio sta mi verujemo i kako zivomo.

Tvoj shvatanja su legalisticka protiv cega se i ja zajedno sa tobom borim.
--------------------

.Ukljuci malo mozak nemoj da upijas ko sundjer sta ti serviraju po seminarima.TO TI JE MOJ PRIJATELJSKI I HRISTOLJUBIVI SAVET ako hoces poslusaj ako neces na tebe ide teret toga.

Ja sam ti vrlo zahvalan sto se brines za moje spasenje, ja to visoko cenim.
Medjutim, po tvojim izjavama se vidi da nemas pojma ko sam, sta verujem i kako zivim. O kakvim ti seminarima govoris? Seminari su namenjeni za takve kao sto si ti, a ne za one koji decenijama proucavaju Bibliju. Dobar si mi savet dao, to ja upravo i radim, ali bih isto taj savet uputio i ja tebi. Ostavi raspravu o obicajima i predanjima. Zar jos nisi razumeo da Isus na njih nije poviljno gledao, a cela Biblioja od Mojsija do Jovana nas poziva da postujemo zakon kojii je Bog dao.
Pa onda koju odluku ces ti doneti? Hoces li iz ljubavi prema Bogu ziveti u skladu sa Njegovom voljom koja je izrazena u Dekalogu, ili ces ziveti kao bezakonik?

Tvoj je izbor, a meni je zao ako izaberes ono sto vodi u propast.

Sve najbolje

Poslednja izmena:
Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote;

17 Koje je sve bilo sen od onog što htede da dođe, i telo je Hristovo.

Potpuno se slazem sa tvojom izjavom!
Sve zakonske odredbe koje su bile deo Obrednog zakona bile su sjen Hristove zrtve na krst i posle Njegoivog stradanja i vaskrsenja nisu na snazi.

Ali DEKALOG nikad nije bio sjedn Hristovog stradnja za to su svih DESET ZAPOVESTI ZAUVEK NA SBAZI.
One su merilo na Bozjem sudu.

AMIN BRATE

Vidi, dacu ti jedan deo poslanice Varnave Apostola, saputnika Sv. Apostola Pavla:
Koji je znao ucenje bolje od nas zar ne, jer sta god ja i ti rekli jedan drugom ,koliko god davali citate iz biblije, uvek cev drugacije da ih razumevamo.

1. Пошто су дани зли, и пошто (противник) који дејствује има власт, дужни смо да, пазећи на себе, истражујемо наредбе (δικαιώματα) Господње. 2. Притом, помоћници вере наше јесу страх (Господњи) и трпљење, а помагачи су нам дуготрпељивост и уздржање (εγκράτεια). 3. Када све ово бива и остаје у односу према Господу чисто, онда се заједно са тим радује и мудрост, разборитост, разумност (επιστήμη = наука), знање (γνώσις).
4. Јер нам је (Господ) објавио преко свих Пророка да My нису потребне ни жртве, ни свеспаљенице, ни приноси, говорећи једном: 5. „Шта he ми мноштво жртава ваших? вели Господ. Сит сам жртава паљеница од овнова, и претилине од јагањаца, и крви од јунаца и јараца не желим; нити ми долазите да се јавите преда мном. Јер ко вам је то тражио из руку ваших? He долазите ми више ни у двориште моје". И опет: „Ако ми доносите семидал (= пшенично брашно) — узалуд је; на кад се ваш гадим; не подносим младине ваше и суботе". 6. Ово је, дакле, укинуо (Господ), да нови закон (= Јеванђеље) Господа нашег Исуса Христа, који је без јарма принудности, не би имао приношење чињено од људи (άνθρωποποίητον).
7. Α говори и опет њима: „Зар сам ја заповедио оцима вашим кад су излазили из Египта, да ми принесу жртве и свеспаљенице? — 8. He, него сам им заповедио ово: Сваки од вас нека у срцу своме нема злобе злопамтљивости на ближњега свога, и нека не воли лажну заклетву". 9. Дужни смо, дакле да, пошто нисмо неразумни, схватимо намеру доброте Оца нашега, јер нам говори хотећи од нас да не слично онима (= Јеврејима) који су у заблуди, тражимо да My приступимо. 10. Према томе, нама (Господ) овако говори: „Жртва је Богу срце скрушено; мирис миомирни је Господу срце које слави свога Створитеља". Зато смо, браћо, дужни да се тачно старамо око спасења нашег, да не би онај Зли (ό πονηρός = ђаво), учинивши да се мећу нас увуче заблуда, одстранио нас од живота нашег (у Христу).

Evo jos malo.:

6. А још вас и ово молим, ја који сам један од вас, и који (вас) и појединачно и све заједно волим изнад своје душе: да пазите сада на себе и да се не уподобљавате некима, гомилајући грехе своје, говорећи: да њихов завет (=јеврејски) остаје и наш. 7. Наш јесте, али они тако потпуно изгубише онај, чим га је Мојсије примио. Јер Писмо вели: „И би Мојсије на гори постећи се четрдесет дана и четрдесет ноћи, и прими завет од Господа, камене таблице исписане прстом руке Господње". 8. Али они, повративши се на идоле, изгубише га. Јер овако говори Господ: „Мојсије, Мојсије, сиђи брзо (са горе), јер безакоње учини народ твој. који си извео из земље Египатске". И схвати Мојсије и баци обе таблице из руку својих; и разби се завет њихов, да се завет Љубљенога Исуса запечати унутра у срце наше надом вере Његове.

Bokystamy, hvala ti an trudu i drago mi je da si mi prilozio tekst ove poslanice.

Prtvo dali ti znas ko je njen autor?
Autor ove poslanice nije poznat, ali tradisija je pripisuje Varnavi Pavlovom saradniku.
Medjutim, Varnava Pavlov saradnik ziveo je u prvom veku u doba apostola pavla,a ova poslanica nastala je u drugom veku.
Prema tome Varnava Pavlov saradnik nije mogao biti njen autor.

Drugo, nije uzeta u Kanon Novoga zaveta, nego je svrstana u apokrife.
Kad su u pitanju apokrifi, moramo biti oprezni, jer u njima se nalaze mnoge jeresi koje su suprotne Bibliji.

Varnava kaze: "„Ако ми доносите семидал (= пшенично брашно) — узалуд је; на кад се ваш гадим; не подносим младине ваше и суботе". 6. Ово је, дакле, укинуо (Господ), да нови закон (= Јеванђеље) Господа нашег Исуса Христа, који је без јарма принудности, не би имао приношење чињено од људи (άνθρωποποίητον)."

Vidis, ja nista nemam poritiv biblijskog teksta, u kome Bog preko proroka kaze da onima koji cine bezakonja ne vredi ikakav obred, sluzba Bogu niti bilo kakvi darovi on na njih gleda sa prezrenjem.
Ja to prihvatam tako kako pise. I taj "Varnava" tvrdi da je Gospod ukinuo te obrede, i to je tacno.

Pitanje za tebe i sve pravoslavne.
Ako jedan pravoslavac ubija ljude, krade, zivi nemoralno, klanja se pred idolima, daje lazna svedocanstva,
a dolazi na liturgiju, daje darove crkvi, praznuje nedelju i moli se Bogu,

Da li Bog prima njegovu sluzbu? Prima kao i Izrailjaca koji su se hvalili drzanje obreda i praznika a ziveli kao bezakonici. Kako je Bog odbacio njihove svetkovine i darove, On tako isto odbacuje i vase i nase, ako zivimo kao sto su i oni ziveli u bezakonju.

Svako dobro

Poslednja izmena:
Mika1932;21950103]Da se Smeko polomi, u pravu si.
Medjutim, mi smo Smesko vise od stotinu puta objasnili Jovan 1,1-14, ali njemu je to kao gluvom dobrojutro.

Obijasnili kažeš! Pogrešno samo "KAZALI" ono što indoktrinaciju i krivoveru po život pogubne i destruktivne sekte bazirano ni na što."Nego što ne citiraš ono što ti se traži citirati?"

Tako, dobro si priometio da mi retko kada i citamo Smekove gluposti i ne mislim da odgovaramo na njegove besmislice.

Nemate vi nikavog argumentovanog komentara na ono što vas Smeško pita, nikad niste imali nit ćete ikad imati. I dalje ćete mlaviti krivoveru bez pokrića i prozivati ljude po forumu GLUPACIMA i Seme Zlikovačko. "Nego što ne citiraš ono što ti se traži citirati?"

Ja sam mu najmanje 20 puta objasnio, da mi adventisti, nismo Jehovin svedoci, i nemamo svoj prevod Biblije, nego koristimo sve prevode koji postoje u hriscanstvu. Sami ste moglid vidite da ja ponekad koristi Karadezica, Carnica, Stvaros ili druge.

Niste niti ćete moći biti, pogubna i destruktivna sekta to siguno neće moći, možete samo da prosipate subotarski otrov, da pogrdno prozivate ljude po forumima i da širite mržnju i versku netoleranciju. "Nego što ne citiraš ono što ti se traži citirati?"

Clear Word Bible, je prepricana Biblija, koju je prepricao jedan od nasih profesora. To nije nikakv prevod.

To je frizirana Biblija dogmatikom propale crkve zadnjeg vremena, a taj PROFESOR ili DOKTOR je diplomirao više subotarske škole. To sam KAZAO i DOKAZAO da je njega pogubni odpadnički DUH vodio dok je prevodio subotarsku Bibliju. Lepo piše CLEAR WORD BIBLE i šta onda to drugo može biti nego BIBIJA. Pitanje još uvek stoji: Koji duh vodio subotarskog (pazi sad) Profesora dok je frizirao tu Bibliju? "Nego što ne citiraš ono što ti se traži citirati?"

To nije neka zvanicna Biblija crkve, jer mi tako nesto ni nemamo, nego je privatni poduhvat.

Normalno da je sada ne prihvatate pošto te JEREŠTINE, gadosti i ostalo fantaziranje nemate čim podržati. Evo šta poznavaoci Biblije kažu o toj subotarskoj Bibliji:
[/B][/COLOR]

A da! I moliću lepo bez vređanja, ismejavanja, ponižavanja sagovornika ružnim i pogrdnim govorom jer to odaje lošu sliku pobožnosti SDA-a

POSTO PREBACUJETE ADVENTISTIMA DA NEMAJU PRIMAT DA VIDIMO DA LI GA VI IMATE?

PROGON BOGUMILA OKRVAVLENJE RUKE:

A sta kada crkva okrvavi ruke kao pravoslavci sa Bogumilima, da li se tu prekida primat?

Da li se crkva pokajala za ta zlodela sto je istrebila citav narod, decu i zene koji su verovali drugacije?

Da li je to psotovanje Hristovog jevandjelja o ljubavi prema drugima?

TO JE OTPAD...

Dragi moji
I ja sam naucen bas kao i ti da smo mi srbi najbolji narod na svetu.
Naucen da su katolici prihvatili katolicanstvo silom,a i muslimani ,takodje poturceni srbi ,primise silom islam.
Mislio sam da su pravoslavci najbolja religija ,dok nisam procitao nesto u knjigama koje su oni stampali.
Sta ti mislis o ovom izvestaju...progon bogumila od Nemanje

Stefan Nemanja-pravoslavlje.jpg

Ovo o Stefanu Nemanji i svetom Savi sto sam naveo jeste dokaz kako je pravoslavlje uvedeno u Srbiju.
Stampala ju je SPC,a ne JS.
Umesto da cute i da se ne brukaju,oni se u knjizi hvala kako je velika zasluga Nemanje za ustolicenje PRAVOSLAVLJA u Srbiji ISTREBLJENJE BOGUMILA!!! To je sramotno ubijati Nenaoruzane civile koji su bili protiv svakog rata i tuce.Najzalosnije je da ga je sin Sava pred smrt prvo prekrstio od katolika u pravoslavca(navukavsi nam vekovnu mrznju katolika za vrat),a potom i blagoslovio svog oca ,napravivsi od njega sveca,Svetog Simeuna.
Da li se hriscanska vera zasniva na ubijanju ili ljubavi?
Da li je Isus Hrist ucio svoje ucenike da ubijaju jedni druge ili da se vole???
Toliko o miroljubivom pravoslavlju

Ova tema je posvećena SDA a ne Pravoslavlju, Muslimanima, Katoličanstvu ili JS, baš zato drugi vas pitaju a vi treba da im odgovarate a ne obratno, ali vam obraz ko u cokulama đon.
Svi mi ovde vidimo taj vaš subotarski lažni nauk i bezbožničko ponašanje "Farisejsko licemerstvo" Sve znate ali najmanje ste upoznati sa događajima u vašoj nazovi Isusovoj crkvi"Heretika Podvale i Obmane" i zato krijete ko zmija noge tu indoktrinaciju bez pokrića.
"Nego što ne citiraš ono što ti se traži citirati?"

Pitanje koje vam postavljam već 6 meseci na koje niko još nije došao do vremena i mogućnosti da odgovori glasi:

Izjasnite šta ste svatili iz Marka 12,29

Čitajte mi iz posvećene advent biblije koju studirate u subotnjim školama Jovana 1,1 do pet(5)

Hajd da vidimo lepotu tvog adventne vere na šta se i kog Hrista bazira, slušam ali moliću fino neka bude bez pogrdnog izražavanja i vređanja, izvoli.

Glasniče, pa u tom stihu Bog samo ponavlja ono što je već rekao u 23. poglavlju, samo skraćeno i uz upozorenje da drže uredbe.

Ponavljanje već rečenog u skraćenoj formi:
3. Mojsijeva 26,2. Држите суботе моје, и светињу моју поштујте; ја сам Господ.

Upozorenje:
15. Ако повргнете уредбе моје и души вашој омрзну закони моји да не творите све заповести моје, и раскинете завет мој,
16. И ја ћу вама учинити ово: Пустићу на вас страх, суву болест и врућицу, које ће вам очи искварити и душу уцвелити; и залуду ћете сејати семе своје, јер ће га јести непријатељи ваши.

Ali,ako se povrate od greha:
40. Али ако признаду безакоње своје и безакоње отаца својих по гресима, којима ми грешише и којима ми идоше насупрот,
42. Тада ћу се опоменути завета свог с Јаковом, и завета свог са Исаком, и завета свог са Аврамом опоменућу се, и земље ћу се опоменути.
43. Када се земља опрости њих и буду јој миле суботе њене кад опусти с њих, и њима буде право што су покарани за безакоње своје, јер судове моје повргоше и души њиховој омрзоше уредбе моје.

Zaključak:
46. Ово су уредбе и судови и закони, које постави Господ између себе и синова Израиљевих на гори синајској преко Мојсија.

Dakle, ovde nije reč ni o kakvim novim,posebnim subotama nego o onim istim iz 23. poglavlja koje se nazivaju praznicima.

3 Mojsijeva 26.43 je rec o suboti zemlje. Cak je i zemlja slavila subotu to jest tada ju nisu obradjivali svake sedme godine. A to nema veze sa praznicima....

Kada ne budu vise tu, zemlja ce mici ponovo da slavi svoje subote.
Imamo jos stihova o tim subotama zemlje postvicu ih. Nisam sada kod kuce.

Kai sto vidis te subote se ne nazivaju praznicnima nego subotlama.

ZAR JE MOGUCE DA NEZNAS ZA SUBOTE ZEMLJE???

3 Mojsijeva 26.43 je rec o suboti zemlje. Cak je i zemlja slavila subotu to jest tada ju nisu obradjivali svake sedme godine. A to nema veze sa praznicima....

Kada ne budu vise tu, zemlja ce mici ponovo da slavi svoje subote.
Imamo jos stihova o tim subotama zemlje postvicu ih. Nisam sada kod kuce.

Kai sto vidis te subote se ne nazivaju praznicnima nego subotlama.

ZAR JE MOGUCE DA NEZNAS ZA SUBOTE ZEMLJE???
Ne trabunjaj, Glasnice, kakve crne subote zemlje... To je samo metaforicki izraz da ce zemlja pocinuti od ljudi jer ce ih Bog rasuti zbog njihovih greha,a zemlja vise nece radjati.

20. Снага ће се ваша трошити узалуд, јер земља ваша неће рађати рода свог, и дрвета по земљи неће рађати рода свог.
32. И опустећу земљу да ће јој се чудити непријатељи ваши, који ће живети у њој.
33. А вас ћу расејати по народима, и учинићу да вас гоне с голим мачем; и земља ће ваша бити пуста и градови ваши раскопани.
34. Тада ће земљи бити миле суботе њене за све време докле буде пуста; и кад будете у земљи својих непријатеља, земља ће почивати, и биће јој миле суботе њене.

Ocigledno ti hriscanskog ponasanja nedostaje.
Nisi citao u pismu da su Izrailjci svake sedme godine ostavljali zemlju bez useva i to se zvala subota za zemlju?

a kada ces ti da skapiras da je subota,shabat,dan odmora,dan pocinka,dan posbvecenja Bogu a na srpskom NEDELJA

evo ti sta kaze vikipedija

Sabbath etymology.

The word Shabbat derives from the Hebrew verb shavat. Although frequently translated as "rest" (noun or verb), another accurate translation of these words is "ceasing [from work]", as resting is not necessarily denoted. The related modern Hebrew word shevita, (labor strike), has the same implication of active rather than passive abstinence from work. The notion of active cessation from labor is also regarded as more consistent with an omnipotent God's activity on the seventh day of Creation according to Genesis.

i jos jedno pitanje zasto Hristos nije postovao tu tvoju subotu kad je lecio zasta su ga tadasnji subotari ukoravali?

Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote;

17 Koje je sve bilo sen od onog što htede da dođe, i telo je Hristovo.

Potpuno se slazem sa tvojom izjavom!
Sve zakonske odredbe koje su bile deo Obrednog zakona bile su sjen Hristove zrtve na krst i posle Njegoivog stradanja i vaskrsenja nisu na snazi.

Ali DEKALOG nikad nije bio sjedn Hristovog stradnja za to su svih DESET ZAPOVESTI ZAUVEK NA SBAZI.
One su merilo na Bozjem sudu.

AMIN BRATE

ko kaze da deset Bozjih zapovesti ne vaze?6 dana radi sedmi dan je odmor,tako pravoslavni i rade sest dana odmaraju a sedmi dan idu u Crkvu i posvecuju taj dan Bogu kako je zapovedio!

НЕДЕЉА - ДАН ВАСКРСЕЊА ГОСПОДЊЕГ

Неке секте, посебно адвентисти, прекоревају Цркву за то да је променила четврту заповест Синајског Декалога - онтолошку, непроменљиву основу догматике и моралности Старог и Новог Завета који је у Библији назван "Законом Вечним". По мишљењу секташа, празновање првог дана недеље уместо седмог представља нелегално и неоправдано нарушавање директне Божије заповести која не допушта било каква одступања или измене. Секташи су склони да празновање недеље уместо суботе тумаче потчињавањем Цркве државној власти коју је представљао цар Константин, који је 324. године издао закон да читаво царство мора да празнује недељу (као дан Васкрсења Господњег).

Ми знамо да се старозаветна пророчанства у Новом Завету нису укинула већ испунила. Старозаветна символика није уништена већ је оваплоћена и добила је нови, дубљи смисао у обредима, свештеним символима и тајнама новозаветне Цркве. Једном речју, Стари Завет се открио и остварио у Новом Завету. Реч субота означава спокој. То је дан када је завршен циклус стварања, он је символички указивао на вечност, али истински спокој јесте мир душе са Богом, и због тога је старозаветна субота била само праслика очекиваног небеског спокоја. Чак су душе умрлих праведника очекивале своје искупљење и спасење. Њихов спокој је био одмор од мука, али не спокој сусрета са Богом када се душа успокојава у царству благодати као дете на мајчиним рукама. То је био спокој налик на одмор после дугог рада. Старозаветног праведника није осућивала савест и закон који је кажњавао, али он је био препуштен себи самом и није имао снаге да изаће из свог ограниченог створеног бића у мистичку слободу кроз учествовање у Божанском животу. Стари Завет је забрањивао да се чини грех и зло, али још није давао човеку снагу да чини истинско добро, и због тога је субота у Старом Завету била одмор од свих дела. Истински спокој душе је Сам Господ, отуда је истинска субота могла да наступи само после Голготске жртве, силаска у ад и Васкрсења Христа Спаситеља. Дакле, субота је давала форму спокоја, али није имала унутрашњи садржај, она је била празан суд од алабастера који још није био испуњен миомирисом. Пасха страдања и Пасха Васкрсења биле су средиште Свештене историје, почетак Новог Завета и основа Цркве. Васкрсење је дало садржај суботњег спокоја: мир са Богом, поновно успостављање образа и подобија Божијег у човеку, богоопштење и спокој у Духу Светом. Субота је била пророштво о спокоју, пророштво о Васкрсењу, и у том смислу слика вечности. Васкрсење је почетак живота на земљи. Старозаветна Пасха се оваплотила у Новозаветну Пасху, а субота у недељу.

После Христовог Васкрсења из мртвих старозаветна Пасха је постала јеврејска Пасха, Пасха оних који нису прихватили Христа као Спаситеља и Месију. Субота је у старојеврејској свести представљала очекивање Месије. Сада је празновање суботе као и старозаветне Пасхе у мистичком смислу неверовање у Христа и очекивање другог Месије. Даном Велике Суботе, када је Христос лежао у гробу, завршио се Стари Завет. Христовим Васкрсењем из мртвих почео је нови живот - Нови Завет. У Старом Завету седмица се завршавала суботом, а у Новом Завету седмица почиње недељом.

Празник суботе је представљао захвалност Богу за стварање видљивог света, очекивање Месије и припрему за вечност. Васкрсење Христово је залог нашег свеопштег васкрсења. Празнујући недељу, ми благодаримо Богу за вечни живот. За стварање света је била довољна воља Божија, за искупљење и спасење човека послужили су крв и страдања Сина Божијег. Ако зрно бачено у земљу није никло, ако је субота изнад недеље и то значи да се њен смисао праслика и пророштво нису испунили, то би онда значило да се још није завршило време Старог Завета. Истински спокој није спокој мртвог тела, то није спокој када се ништа не ради и спокој празнине; истински спокој душе је спокој од грехова и страсти, спокој од демонских сила. Неки Оци не сматрају недељу првим даном недеље, већ осмим.

Осам је слика вечности. Ритам недеље је остао исти: 6 и 1. Символички јединица (1) јесте почетак, вечност и апсолут; 6 је равнотежа, симетрија и хармонија између духовног и материјалног; 7 је дејство Божанских сила у свету; 8 је вечни живот.

Субота је била дата у Старом Завету, јер до Христовог Васкрсења није могао да се слави догађај који се још није десио. Субота је названа Вечним Заветом, али су и приношења жртава у старозаветном храму такође названа "вечнима", јер су представљала пророштво о Голготској Жртви. Њихов тајанствени смисао се остварио у распетом Христу, у вечној Жртви Христовој за спасење света.

НЕДЕЉА - ДАН ВАСКРСЕЊА ГОСПОДЊЕГ

family-tech-support-guy-meme-generator-ctrl-c-to-copy-ctrl-v-to-paste-king-of-kings-f31932.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back