Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Emanuilo, u nekim slucajevim jeste tako, kod Jevreja oni tako dele Bibliju.

Medjutim, kako u Starom, tako i u Novom, Deset zapovesti razklikuju se od opstih zakona.

Dekalog Bog je napisao.
Napisao ga je na kamenu, sto ukazuje na njegovu trajnu vrednost
a ostale zakone je Mjsije pisao u knjigu.

Dekalog je cuvan u Kovcegu zaveta, a knjiga drugih zakona pored kovcega .

Vidis da su i oni znali za razliku.

Pa i deca danas znaju da je Bozji zakon izbad svih ljudskih zakona.
Ovo je tačno,ali kada se kaže "Zakon" (Tora) misli se na sve a ne samo na deo.

SPASNJE DOBRIM DELIMA, DRZANJEM ZAKONA, ILI VEROM U Gospoda Isusa Hrista?

Iz mnogih komentara i pitanja koje ste uputili po pitanju naseg stava prema Bozjem zakonu dobio sam utisak da neke nijense niste jos primetili. Priznajem da to nije ni laku uociti zato sto vi jednako i najvise napadate subotu i Bozji zakon, a mi oboje branima, onda lako je da neko shvati da adventisti veruju da ce se spasti drzanjem zakona, a to nije tako.

Svi hriscani dele se u dve osnovne grupe: prvoj pripadaju oni koji veruju da se spasavaju dobrim delima (kao sto uce pravoslavnu u svojim Mitarstvima, gde se milost i blagodat ne spominju nego dobra dela one kaljudjerice ili Sv. Vasilije); a drugoj pripadaju oni koji veruju da su blagodacu kroz veru spaseni i da ih blagodat oslobadja poslusnosti Bozjem zakonu..

Obe ove grupe pogresno shvataju uslove spasenja.

Hriscani ne veruju da se spasavaju dobrim delima, ali se ne spasavaju ni bez njih.
Oni koji veruju da svojim delima zasluzuju spasenje su legalisti. Zakon nikoga ne moze spasti. Hristos kroz veru spasava, a ne zakon. Dobra dela ne spasavaju, zato Pavle ne pita kako cu se spasti? Nego "Ko ce me izbaviti od tela smrti ove?" Ako cemo biti spaseni, NEKO nas mora izbaviti a taj Neko je samo Isus Hristos.

"Jer se delima zakona nece opravdati nijedno telo pred njim, jer kroz zakon dolazi poznanje greha." Rimljanim 3,20.

Druga grupa hriscana samo se poziva na milost ili blagodat Bozju. Po njihovom verovanju Hristos nas spasava, a mi mozemo da radimo sta hocemo i da zivimo kako nam je volje.
Jos tome neki dodaju "Jednom spasen zauvek spasen."

Mi adventisti ne verujemo da drzanjem zakona zasluzujemo spasenje, ali u isto vreme ne verujemo, ako smo spaseni Bojom miloscu da mozemo biti bezakonici i ziveti neurednim zivotom

BLAGODACU SMO SPASENI, a ne delima. Hristos spasava, a ne nase zasluge.

Medjjutim, onaj koji je Bozjom miloscu spasen, on nije samo oslobodjenh osude zakona koji ga kao gresnika osudjuje na smrt, nego je oslobodjen i od greha. On vise ne gresi. On se izdvaja od bezakonika i hulnika koji nikad nece naslkediti carstvo Bozje.

Dobra dela, nisu zasluge spasenja, nego plodovi preporodjene duse i cistog srca koje je Sveti Duh ocistio. U takvom srcu Sveti Duh je napisao Bojzi zakon, a to je mnogo vrednije od onoga sto je bio napisan na kamenim plocama. Iz toga razlog, adventisti veruju da su miloscu Bozjom spaseni, a tu milost primaju verom kroz Gospoda nasega Isusa Hrista, i zbog toga neprocenjivog dara, oni nastoje da zive u skladu sa Bozjom voljom koja je izrazene u Bozjem zakonu. Iz toga rasloga drzimo sve Bozje zapovesti pa i Subotu koju je Bog uvrstao u svoj zakon Dekalog.

Ovo je tačno,ali kada se kaže "Zakon" (Tora) misli se na sve a ne samo na deo.

1 deo.

Bog je dao POSEBAN ZAKON, pre nego je dao bilo kakav zakon Izrailju.

TAJ ZAKON JE POSEBAN I VECNO TRAJAN I KAO TAKVOG GA BOG I ODVAJA I POSEBNO NAZNACUJE.

TO SU 10 BOZJE ZAPOVESTI.

Njih Bog pise licno svojim prstom i aje ih Mojsiju.

Njih Bog odvaja iz svih ostalih propisa i stavlja samo njih u kovceg zaveta koji je predstvaljao, prisustvo i presto Bozji na zemlji.
To je bilo najsvetije mesto na zemlji gde je stavljen taj zakon.
Sve ostale zakone daje Bog da se zapisu u knjigu.

Bog daje da se u Toru zapisu i 10 zapovesti da bi Izrailju bile i one dostupne za citanje i da bi bile poznate.

Da bi mogli da uvek pogledaju kako one glase.

Ali ih je Bog posebno izdvojio jer su one trajne dok su sve ostale odredjenog trajanja.

TO JE CINJENICA!!!

BOG DAJE SVOJ POSEBAN ZAKON I TAKO GA I NAZIVA:

U 5 Mojsijevoj Bog daje 10 zapovesti Izrailju.

Jos im nije bio dao niakav drugi zakon.

5 Mojsijeva 5. 1-21.

I STA KAZE ONDA BOG?

5.Mo 5:22 Te reči izgovori Gospod svemu zboru vašem na gori isred ognja, oblaka i mraka, glasom velikim, i ništa više, nego ih napisa na dve ploče kamene koje mi dade.

BOFG DAJE POSEBAN ZAKON I NISTA VISE KAZE SAM BOG.

NISTA VISE ZANCI DA NISTA NE SPADA VISE U TAJ ZAKON NITI TAJ ZAKON SPADA IGDE.

TO JE NESTO POSBNO:

Bog ga odvaja odvaja od svih ostalih propisa i zakona i cini ga psobenim.

I Bog ga licno pise svojim prstom !!!

VECNI BOG PISE VECNI ZAKON.

Temlej njegove vladavine zapisuje licno:

Sva ostala pravila Bog objavljuje Mojsiju usmeno i Mojsije ih onda pise.

OSTALI ZAKON JE ODREJDENOG TRAJANJA I NJEGA ZAPISUJE SMRTNI COVEK KOJI TAKODJE NIJE VECAN NEGO IMA SVOJ KRAJ.

RAZUMETE BOZJU PORUKU???

Poslednja izmena:
2. deo.

Apostoli jasno razlikuju ta dva zakona i svaki PONAOSOB NAZIVAJU ZAKON.

Jasno govore o zakonu koji vise ne vazi i zakonu koji dalje vazi 10 Bozje zapovesti.

TO SAM PAR PUTA POKAZO NA SVOM BLOG ovde, ALI TO NIKOGA NE ZANIMA.

CUTE KAO ZALIVENI I PRELAZE PREKO TOGA KAO DA NE POSTOJI.

Pa ima te li vi imalo savesti da istinu precutkujete i skrivate?

EVO OVDE:

Bozji zakon 10 Bozje zapovesti i Apostoli

http://forum.krstarica.com/entry.php/31388-Bozji-zakon-10-Bozje-zapovesti-i-Apostoli

Poslednja izmena:
TAJNA ISTINE LEZI U BOZJEM ZAKONU 10 ZAPOVESTI:

3 I po tom razumemo da Ga poznasmo, ako zapovesti Njegove držimo.

4 Koji govori: Poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema;

5 A koji drži reč Njegovu, u njemu je zaista ljubav Božija savršena; po tom poznajemo da smo u Njemu

1 Jovanova 2...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. KO POZNAJE BOGA DRZI NJEGOVE ZAPOVESTI!!!

2. KO GOVORI DA GA POZNAJE A ZAPOVESTI NE DRZI ILI IH NE PRIZNA, MENJA ,ON GA NE POZNAJE. U takvome istine nema.

3. KO DRZI BOZJE ZAPOVESTI U NJEMU JE BOZJA REC I BOZJA LJUBAV. Takav govori Bozju rec.

4. KO ODBACUJE TAKVOGA ODBACUJE BOGA...

KADA PISEM VELIKIM SLOVIMA NAGLASAVAM NE VICEM.

To pravilo je odavno prevazidjeno...

Poslednja izmena:
A da li se mi možemo spasiti samo Novim Zavetom. Odnosno da li ima nešto u Starom Zavetu bitno za naše spasenje, da nema u Novom?
Hvala

Ni stari ni Novi nas ne spasavaju vec samo Hristos.

Jedan i rugi nam pokazuju tu veliku borbu neba, za spasenje coveka.
Stari zavet je temelj, novi nadogradnja.
Stari zavet je obecanje, novi ispunjenje.

Stari zavet je simbolicna slika novoga.

Radi sto boljeg razumevanja istine vazno je sve dobro poznavati.

Medjutim spasenje je ostavreno u Novom zavetu, Hristovom krvlju.

Ali ipak nije moguce odbaciti Stari.

Jer to bi bilo, kao da si rodjen, postojis a neznas ko su ti roditelji ili odbacis roditelje?

Zar je samo vazno da postojis?

Bozji zakon 10 zapovesti su vazile i u Starom i u Novom zavetu.

I jos neka pravila.

Ostalo iz Starog Zaveta netrebamo drazati jer je to bila SAMO SLIKA HRISTA i onoga sta ce on ucniti za nas.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OVDE JE MNOGO TOGA OBJASNJENO STA JE STARI ZAVET BIO:

KAKO STAROZAVETNA MOJSIJEVA SVETINJA UKAZUJE NA HRISTA I NJEGOVO DELO !!!

http://forum.krstarica.com/entry.ph...VA-SVETINJA-UKAZUJE-NA-HRISTA-I-NJEGOVO-DELO-!!!

ZNACENJE SOLOMUNOVOG HRAMA I KAKO ON UKAZUJE NA HRISTA I NJEGOVU SLUZBU !!!

http://forum.krstarica.com/entry.ph...I-KAKO-ON-UKAZUJE-NA-HRISTA-I-NJEGOVU-SLUZBU-!!!

7. JEVREJSKA PRAZNIKA KOJA SU UKAZIVALA NA ISUSA

http://forum.krstarica.com/entry.php/29767-7-JEVREJSKA-PRAZNIKA-KOJA-SU-UKAZIVALA-NA-ISUSA

APOSTOLI NAM POKAZUJU AJSNU RAZLIKU IZMEDJU DVA ZAKONA:

http://forum.krstarica.com/entry.php/31388-Bozji-zakon-10-Bozje-zapovesti-i-Apostoli

Poslednja izmena:
El vidis da vam Bog kaze da Njegova dusa mrzi vase subote ili si toliko slep od ociju od tih seminara:rtfm:

STA KAZE TU BOG DA MRZI SUBOTE IZRAILJA?

Recimo ja drzim subotu a kradem, lazem, ubijam, klanjam se idolima, kurvam se.

Sta ce Bogu moja subota?

Eto to kaze Izrailju jer su gresili.

KOLIKO PUTA SMO U ZIVOTU NEKOME REKLI, NETREBA MENI TVOIJE PARE.

Zato sto nam na drugu stranu cini nesto lose.

To je smisao teksta.

Poslednja izmena od moderatora:
Navedi mi jednog teologa koji kaze da su Bozje Zapovesti ukinute?

Pitaj Patrijarha Kirila on kaze to.

Kazem i ja.

Mnostvo protestanstkih crkava, i svedoci recimo.

Isto kao to to radi tvoj suvernik Eamnuilo citave ove diskusije.

Nema zakona sada je Mislost.

Nazalost nerazumeju o cemu je rec a malo ghore iznad objasnio sam.

U principu to glasi ovako:

Ne vaze ali ipak vaze.

Ne vaze ali nesme da kradu, lazu klanjaju se idoliima i tako redom.

Djavo ih prevario.

STA KAZE TU BOG DA MRZI SUBOTE IZRAILJA?

Recimo ja drzim subotu a kradem, lazem, ubijam, klanjam se idolima, kurvam se.

Sta ce Bogu moja subota?

Eto to kaze Izrailju jer su gresili.

KOLIKO PUTA SMO U ZIVOTU NEKOME REKLI, NETREBA MENI TVOIJE PARE.

Zato sto nam na drugu stranu cini nesto lose.

To je smisao teksta.

Znaci ko slavi subotu on je spasen?:hahaha: o majn got kakva tragikomedija od teologije...... Pa vi ste savremeni fariseji,u duhovnooj prelesti....

I zato gonjahu Jevreji Isusa, i gledahu da Ga ubiju, jer činjaše to u subotu.

" да вас, дакле, нико не осуђује за јело или пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе. Што је сенка онога што ће доћи, а Тело је Христово " (Кол. 2.16-17)

" Господу су додијали јеврејски празници и субота и на њих мрзи душа Његова (Иса. 1.13-14)

Ako ne poslušate i ne stavite u srce da date slavu imenu mom, veli Gospod nad vojskama, tada ću pustiti na vas prokletstvo i prokleću blagoslove vaše; i prokleh ih, jer ne stavljate u srce.

3 Evo ja ću vam pokvariti usev, i baciću vam balegu u lice, balegu praznika vaših, da vas odnese sa sobom.

11 I ukinuću svaku radost njenu, svetkovine njene, mladine njene i subote njene i sve praznike njene.

Onda ustaše neki od jeresi farisejske koji behu verovali, i govorahu da ih valja obrezati, i zapovediti da drže zakon Mojsijev.

6 A apostoli i starešine sabraše se da izvide ovu reč.

7 I po mnogom većanju usta Petar i reče: Ljudi braćo! Vi znate da Bog od prvih dana izabra između nas da iz mojih usta čuju neznabošci reč jevanđelja i da veruju.

8 I Bog, koji poznaje srca, posvedoči im i dade im Duha Svetog kao i nama.

1 Dn. 28:9, 1 Dn. 29:17, Jer. 11:20, Lk. 4:18, Dela 1:24, Dela 10:44, Jev. 1:9, Jev. 4:13, Otk. 2:23

9 I ne postavi nikakve razlike među nama i njima, očistivši verom srca njihova.

10 Sad dakle šta kušate Boga i hoćete da metnete učenicima jaram na vrat, kog ni očevi naši ni mi mogosmo poneti?

11 Nego verujemo da ćemo se spasti blagodaću Gospoda Isusa Hrista kao i on
i.

:bye:

Poslednja izmena od moderatora:
Pitaj Patrijarha Kirila on kaze to.

Kazem i ja.

Mnostvo protestanstkih crkava, i svedoci recimo.

Isto kao to to radi tvoj suvernik Eamnuilo citave ove diskusije.

Nema zakona sada je Mislost.

Nazalost nerazumeju o cemu je rec a malo ghore iznad objasnio sam.

U principu to glasi ovako:

Ne vaze ali ipak vaze.

Ne vaze ali nesme da kradu, lazu klanjaju se idoliima i tako redom.

Djavo ih prevario.

sto lazes ko pas,nijedan teolog nije to izjavio a kamoli pravoslavni,ovo je samo dokaz koliko ste prolupali i koliko ja gubim vreme ovde sa tobom i sa ovim mikom....

sto lazes ko pas,nijedan teolog nije to izjavio a kamoli pravoslavni,ovo je samo dokaz koliko ste prolupali i koliko ja gubim vreme ovde sa tobom i sa ovim mikom....

Pa jesi li video da Ruski Patrijarh Kiril to isto kaze?
Ako ja lazem ko pas onda i on.

Postavio sam par puta link sa tim njegovim izjavama na ovoj diskusiji unazad.

Zar nisi primetio koliko sam morao puno da objasnjvam tvom pravoslvacu Emanuilu stranicu dve unazad,da zakon i dalje vazi???

I citirao mu Kirila koji kaze da vazi a on samo cuti na to?
To nisi video???

Moskovski patrijarh i patrijarh cijele Rusije Kiril dao je vrlo zanačajnu izjavu za cijeli kršćanski svijet. U vrijeme kad mnogi protestantski vođe promiču herezu da je Deset Božjih zapovijedi ukinuto, patrijarh Kiril ukazuje na potrebu čovjeka za tjednim odmorom, upravo ono zbog čega je Bog dao subotnji dan.

http://adventisti.hr/ruski-patrijarh-kiril-ukazuje-na-biblijski-dan-odmora/

Svedoci na primer uce da je zakon ukinut...

Pentakostalci i slicni uce tako.

Hugenoti uce tako...

Sa svima ovima sam diskutovao o zakonu...,

Poslednja izmena:
Rim 3:20 Jer se delima zakona ni jedno telo neće opravdati pred Njim; jer kroz zakon dolazi poznanje greha.

Zakon nam ukazuje na greh.

Ako nema zakona nema ni prekrsaja.

Onda je greh legalizovan.

Na osnovu cega onda moze gresnik da bude osudjen?

Rim 7:7 Šta ćemo dakle reći? Je li zakon greh? Bože sačuvaj! Nego ja greha ne poznah osim kroz zakon; jer ne znadoh za želju da zakon ne kaza: Ne zaželi.

Zakon nas ne spasava vec Hristos.
Ali nam zakon ukazuje da smo gresni i da nam treba Hristos...

Poslednja izmena:
Pa jesi li video da Ruski Patrijarh Kiril to isto kaze?
Ako ja lazem ko pas onda i on.

Postavio sam par puta link sa tim njegovim izjavama na ovoj diskusiji unazad.

Zar nisi primetio koliko sam morao puno da objasnjvam tvom pravoslvacu Emanuilu stranicu dve unazad,da zakon i dalje vazi???

I citirao mu Kirila koji kaze da vazi a on samo cuti na to?
To nisi video???

Moskovski patrijarh i patrijarh cijele Rusije Kiril dao je vrlo zanačajnu izjavu za cijeli kršćanski svijet. U vrijeme kad mnogi protestantski vođe promiču herezu da je Deset Božjih zapovijedi ukinuto, patrijarh Kiril ukazuje na potrebu čovjeka za tjednim odmorom, upravo ono zbog čega je Bog dao subotnji dan.

http://adventisti.hr/ruski-patrijarh-kiril-ukazuje-na-biblijski-dan-odmora/

brate tvoj iq izgleda kao i vecine adventista je velicine pocetne cifre za mobilnu telefoniju,pravoslavni praznuju dan odmora i niko nikada u zivotu nije rekao da 10 Bozjih Zapovesti ne vazi,LAZES KO PAS
zapovest je 6 dana radi a sedmi dan je odmor,pocinak koji Bog trazi da mu posvetimo i mi to i cinimo odlazeci u Hram Bozji

nisam znao da ste vi ovoliko prolupala sekta vi ste idolopoklonici,elen vajt i subote i pricati sa vama o Bogu je tracenje vremena....
sledite laznog proroka ako hocete a od Boga ste daleko....
Nek vam je Bog u pomoci da se osvestite i progledate da ste u marku laznog prorostva zene koja ne veruje u besmrtnost duse a pricala je sa pokojnim muzem:mrgreen:

Rim 3:20 Jer se delima zakona ni jedno telo neće opravdati pred Njim; jer kroz zakon dolazi poznanje greha.
Zakon nam ukazuje na greh.
Ako nema zakona nema ni prekrsaja.
Onda je greh legalizovan.
Na osnovu cega onda moze gresnik da bude osudjen?

Rim 7:7 Šta ćemo dakle reći? Je li zakon greh? Bože sačuvaj! Nego ja greha ne poznah osim kroz zakon; jer ne znadoh za želju da zakon ne kaza: Ne zaželi.

Zakon nas ne spasava vec Hristos.
Ali nam zakon ukazuje da smo gresni i da nam treba Hristos...

Zašto onda insistiraš na Zakonu,legalisto?

El vidis da vam Bog kaze da Njegova dusa mrzi vase subote ili si toliko slep od ociju od tih seminara:rtfm:

NE, NE VIDIMO, JER ON TO NAMA I NE KAZE!
ONH JE TO REKAO OTPALOM IZRAILJU, DA NA NJIHOVE SVETKOVINE, PRAZNIKE I ZRTVE MRZI, NE ZBOG TOGA STO SU LOSI PRAZNICI KOJE JE ON USPOSTAVIO, NEGO ZATO STO SU BEZAKONICI ONI KOJI SE HVALE SVOJIM DELIMA A BEZAKONICI SU.

MI SMO UVERENI I SIGURNI DA BOG NE MRZI SUBOTU KOJU JE LICNO USPOSTAVIO I TO TEKST KOGA PONAVLJAS I NE KAZE.

NE, NE VIDIMO, JER ON TO NAMA I NE KAZE!
ONH JE TO REKAO OTPALOM IZRAILJU, DA NA NJIHOVE SVETKOVINE, PRAZNIKE I ZRTVE MRZI, NE ZBOG TOGA STO SU LOSI PRAZNICI KOJE JE ON USPOSTAVIO, NEGO ZATO STO SU BEZAKONICI ONI KOJI SE HVALE SVOJIM DELIMA A BEZAKONICI SU.

MI SMO UVERENI I SIGURNI DA BOG NE MRZI SUBOTU KOJU JE LICNO USPOSTAVIO I TO TEKST KOGA PONAVLJAS I NE KAZE.
Pa i vi ste otpali.:kafa:

Pa i vi ste otpali.:kafa:

Emamuilo, kad brze stize da odgovoris?

Potpuno se slazem sa tobom, svi smo mi ljudi na ovoj zemlji zajedno sa nasim ocem Adamom otpali,
zato je Hristos dosao "da nadje i spase sto je izgubljeno".
Secas se da je rekao: "Ne trebaju zdravi lekara, nego bolesni."

Apostol Pavle je jos precizniji kad kaze: "Od kojih sam prvi ja".

Da li ti sebe svrstavas u svece ili pokajane gresnike?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back