Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
SAM ISUS KAZE DA JE SUBOTA BILA STVORENA ZA PRVOG COVEKA RADI ODMORA PA TAKO SU JE ONI PRENOSILI DALJE.

ZAPAZITE OVE ISUSOVE RECI:

Marko 2:27 I govoraše im: Subota je NACINJENA čoveka radi, a nije čovek subote radi.

REC NACINJENA JE STARA REC I U DANSNJEM MODERNOM JEZIKU ZNACI (STVORENA) U BIBLIJSKOM IZVORNOM TEKSTU ZNACI (STVORENA)

Isus kaze da je subota STVORENA radi coveka.

Isus ne kaze za Jevreje.

Jer kada je subota stvorena ntije bilo greha niti je bilo jevreja.

Niti je Bog imao nameru da postoje jevreji i razne necije.

Bog je imao nameru da se ljudi razmnoze na zemlji i vecno zive.

Kada je Bog stvorio SUBOTU NIJE BILO JEVREJA?

A KO JE BIO

Bilo je coveka!!!!!!!

Kog coveka???

1.Mo 1:27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.

Adama i Evu.

Isus gore u Marku kaze da je Bog tada stvorio subotu radi coveka, radi Adama i Eve i njihovog potomstva.

A svi smo mi njihovi potomci ne samo jevreji.

Kada Isus kaze subota je stvorena za coveka koristi rec ADAMA.u Marku 2,27.

Posto je Bog tada stvorio suobtu radi prvih ljudi onda su je oni i svetkovali.

Bog ne stvara na prazno ili bez smisla.

Odmah posle stvaranja prvi dan zivota su Adam i Eva ocigledno proveli sa svojim tvorcem koji je dolazio kod njih.
1.Mo 3:8 I začuše glas Gospoda Boga, koji iđaše po vrtu kad zahladi;

Bog je prestao sa stvaranjem i uzivao je u svojim savrsenim delima stvaranja:

1.Mo 1:31 Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.

1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;

1 Mojsijeva 2.

Posle pada u greh dolazi do kvarenja, izopoacavanja kao sto mi ljudi to dobro umemo.

Tako nas put vodi od Adama, preko Noja Avrama do izrailja.

Narod, ljudi, svet, je ogrezao u grehu i zaboravio je Bozje zakone i Boga, subotu, nacinio je sebi razne bogove od predmeta koje je obozavao.

Ijedan od tih naroda kako je Bog obecao Avramu preko kojeg je njegovo potomstvo primilo znanje o Bogu Izrailja;

KOJI JE IMAO OBECANJE O TOM IZBAVLJENJU JER JE BIO NAROD KOJI JE ZNAO GOSPODA I IMAO TE KORENE.

OVO NAM TAKODJE POKAZUJE DA JE IZRAILJ IMAO ZNANJE O BOGU:

2.Mo 3:13 A Mojsije reče Bogu: Evo, kad otidem k sinovima Izrailjevim, pa im kažem: Bog otaca vaših posla me k vama, ako mi kažu: Kako Mu je ime? Šta ću im kazati?

Bog otaca vasih. Oci njihovi koji su sluzili Bogu i znali njegovu volju i naravno prenosili svojim potomcima.

Bog ih izvodi iz ropstrva u Egiptu, i taj narod ponovo izabira pravoga Boga i pocinje da mu sluzi i Bog mu ponovo obnavalja svoje zakone pravila i subotu kojih se u Egiptu vec bio odvikao.

Daje im njegovu subotu njegove zakone, ne jevrejske vec njegove:

2.Mo 31:13 A ti kaži sinovima Izrailjevim i reci: Ali subote moje čuvajte, jer je znak između mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem.

Nije to bila jevrejska subota, nego Bozja koja je DATA ZA COVEKA NE ZA JEVREJE SAMO; Kako kaze Isus.

Ali su jevreji bili jedini koji su ponovo prihvatili Bozju subotu i Boga tada u to vreme.

I zbog toga dobili jos vecu spoznaju o Bogu i njegovoj volji.

DA SU BOGA PRIHVATILI FILISTEJI DOBILI BI I ONI

Bog uvek naziva te zakona i Pravila moja, ne vasa:

1.Mo 26:5 Zato što je Avram slušao glas moj i čuvao naredbu moju, zapovesti moje i pravila moja i zakone moje.

3.Mo 18:4 Nego moje zakone vršite i moje uredbe držite živeći po njima. Ja sam Gospod Bog vaš.

Sve zakone koje nam je Bog dao su njegovi i svaki ko ih prihvati postuje nesto sto je Bozje i sa time to ne postaje ljudsko ili bilo koje nacije

Elen Vajt - ukrštanje vrsta

U leto 1864. izdavačka kuća "Steam Press of the Seventh-day Adventist Publishing Association", Battle Creek, Michigan, objavila je knjigu "Important Facts of Faith in Connection With the History of Holy Men of Old" na tri stotine strana. To je bio treći u seriji od četiri toma pod zajedničkim naslovom "Spiritual Gifts" (Duhovni darovi).

"Ali ako je postojao jedan greh koji je bio iznad drugih koji je uzrokovao uništenje roda ljudskog potopom, to je bio osnovni zločin ukrštanja ljudi sa životinjama koji je unakazio lik Božiji i uzrokovao nered svuda"
(Duhovni darovi, I, str. 69)

"Sve vrste životinja koje je Bog stvorio su sačuvane u barci. Mešane vrste koje Bog nije stvorio, koje su bile rezultat ukrštanja, su uništene potopom. Nakon potopa bilo je ukrštanja ljudi i životinja, kao što se može videti u skoro beskrajnom nizu vrsta životinja i u nekim rasama ljudi"
(Duhovni darovi, I, str. 78)

Snimak originalnog izdanja knjige sa navedenim citatom:

"The Spirit of Prophecy" , Vol.I , strana 78, stampano u Battle Creek-u, 1870 godine.

Da rezimiramo, E.G.Vajt o ukrštanju ljudi i životinja tvrdi:
1. Bio je to toliko ozbiljan greh da je uzrokovao uništenje ljudske rase
2. Bio je "zločin"
3. Taj greh je unakazio lik Boziji u čoveku
4. Desio se pre i posle potopa
5. Posledice se mogu videti u "određenim rasama ljudi"

Da je Elen ovo sasvim ozbiljno mislila, vidi se i po tome što je g.Uriah Smith bio zaposlen da ova njena tvrdjenja dokaže i 1868. godine objavio je knjigu "The Visions of Mrs. E.G. White" u kojoj se tvrdi da su Bušmani iz Afrike upravo vrsta koja je nastala ukrštanjem ljudi i životinja (The Visions of Mrs. E.G. White, str. 103). Njen suprug, James White tvrdi da je ovu knjigu "pažljivo pročitao" i preporučuje je čitaocima u časopisu Review, Aug. 15, 1868, što potvrđuje da se slagao sa tvrđenjima g.Smith-a.

Ovakvo objašnjenje je trajalo sve do 1947, ali zbog toga što je to bilo sve teže objasniti trebalo je pronaći drugačije objasnjenje i tada je Adventistički biolog Dr. Frank Marsh predložio interpretaciju po kojoj je ona mislila na mešanje ljudi sa ljudima i životinja sa životinjama. To je zadržano još i danas iako su se pojavila nova. Međutim, takvo objasnjenje postavlja više pitanja nego što daje odgovora:

1. Kako bi ukrštanje između raznih rasa ljudi unakazilo lik Božiji?

2. Ako je ukrštanje među rasama ljudi osnovni greh zbog kojeg je potopljena zemlja, zašto to ne piše u Bibliji?

3. Mnogi tumači se slazu da je Mojsijeva žena Sefora bila druge rase, a ipak je Bog obećao Mojsijevim potomcima da ce postati velika nacija.

Interesantno, 1840. samo nekoliko godina pre nego što je EGW ovo napisala, pojavio se engleski prevod jevrejske knjige "Book of Jasher" u kojoj se slično tvrđenje nalazi u stihu 4:18. Da je E.G.Vajt znala za ovu knjigu svedoče i mnogi njeni drugi citati iz nje. U XIX veku mnogi su verovali u mit da je moguce bilo ukrštanje životinja i ljudi. Samo nekoliko godina ranije, 24. novembra 1859. objavljena je knjiga "Poreklo vrsta" Čarlsa Darvina, koju su manje obrazovani u to vreme tumačili slično E.Vajt.

Konačno, iz novijih izdanja knjiga ovi pasusi su izbačeni...

evo i rasizma u delima vase lazne prorocice...
Pa šta bi sa odgovorom !?
Jel EGW ovo jedina ukapirala od tolikih teologa, Istraživača biblije, Svetih otaca, mudraca...........ili je to samo još jedna njena bolesna vizija !?

Pa šta bi sa odgovorom !?
Jel EGW ovo jedina ukapirala od tolikih teologa, Istraživača biblije, Svetih otaca, mudraca...........ili je to samo još jedna njena bolesna vizija !?

Nije to nikakva bolesna vizija nego je to tvoj bolesni zakljucak.

Prevartili ste se kad ste rekli da je Elen Vajt pisala 1840 gtodine. U to vreme ona jos nista nije pisala, jer je bila suvose mlada.
Popravite svoje lazi ako mislite da ih nepismeni prihvate.

AMALGAMACIJA CVINJE I COVEKA U RUSIJI
tavita (prevodilac) - 1. oktobar 2005. u 01.14 (registrovani c(lan)

Iz knjige :Zapadni put u apokalipsu„, Svetigora,
strana 215:

... Obic(ne crvene svinje njuskale su u oboru, i ispoc(etka se moglo pomisliti da je na programu uobicajen video-materijal na seosko-privrednu temu. Me?utim, tekst koji prati snimak izazivao je nedoumicu. Pa i sam dopisnik se nekako nervozno osmehivao i, ocito, do kraja nije shvatao šta treba reci o onome sto je tek saznao. Rec( je bila o uvodjenju ljudskih gena u zivotinje. Ta reportaza, prikazana tada na moskovskoj televiziji, nekoliko godina ranije, ostavljala je utisak nekakve nesrecne sale ... Ali, ispalo je da tu sale uopste nema.

Tek je sada postalo jasno da je tada nekakvom cudnom sluc(ajnoscu, drukcije to ne možeš imenovati, televizijski reporter postao svedokom eksperimenata koje nije pametno razglasavati (o njima, uzgred, ne znaju cak ni u Institutu za genetiku Ruske akademije nauka). Tek nedavno su podaci o njima skrto promakli u stampi.

"Mi radimo na formiranju takozvanih transgenih zivotinja:, prica u casopisu „Megapolis-ekspres" V. Sumakov. „Treba odgajiti svinje sa dva ljudska gena. Po svom genotipu ta zivotinja c'e biti izvesna prelazna rasa izme?u svinje i coveka" ...

SAM ISUS KAZE DA JE SUBOTA BILA STVORENA ZA PRVOG COVEKA RADI ODMORA PA TAKO SU JE ONI PRENOSILI DALJE.

ZAPAZITE OVE ISUSOVE RECI:

Marko 2:27 I govoraše im: Subota je NACINJENA čoveka radi, a nije čovek subote radi.

REC NACINJENA JE STARA REC I U DANSNJEM MODERNOM JEZIKU ZNACI (STVORENA) U BIBLIJSKOM IZVORNOM TEKSTU ZNACI (STVORENA)

Isus kaze da je subota STVORENA radi coveka.

Isus ne kaze za Jevreje.

Jer kada je subota stvorena ntije bilo greha niti je bilo jevreja.

Niti je Bog imao nameru da postoje jevreji i razne necije.

Bog je imao nameru da se ljudi razmnoze na zemlji i vecno zive.

Kada je Bog stvorio SUBOTU NIJE BILO JEVREJA?

A KO JE BIO

Bilo je coveka!!!!!!!

Kog coveka???

1.Mo 1:27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.

Adama i Evu.

Isus gore u Marku kaze da je Bog tada stvorio subotu radi coveka, radi Adama i Eve i njihovog potomstva.

A svi smo mi njihovi potomci ne samo jevreji.

Kada Isus kaze subota je stvorena za coveka koristi rec ADAMA.u Marku 2,27.

Posto je Bog tada stvorio suobtu radi prvih ljudi onda su je oni i svetkovali.

Bog ne stvara na prazno ili bez smisla.

Odmah posle stvaranja prvi dan zivota su Adam i Eva ocigledno proveli sa svojim tvorcem koji je dolazio kod njih.
1.Mo 3:8 I začuše glas Gospoda Boga, koji iđaše po vrtu kad zahladi;

Bog je prestao sa stvaranjem i uzivao je u svojim savrsenim delima stvaranja:

1.Mo 1:31 Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.

1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;

1 Mojsijeva 2.

Posle pada u greh dolazi do kvarenja, izopoacavanja kao sto mi ljudi to dobro umemo.

Tako nas put vodi od Adama, preko Noja Avrama do izrailja.

Narod, ljudi, svet, je ogrezao u grehu i zaboravio je Bozje zakone i Boga, subotu, nacinio je sebi razne bogove od predmeta koje je obozavao.

Ijedan od tih naroda kako je Bog obecao Avramu preko kojeg je njegovo potomstvo primilo znanje o Bogu Izrailja;

KOJI JE IMAO OBECANJE O TOM IZBAVLJENJU JER JE BIO NAROD KOJI JE ZNAO GOSPODA I IMAO TE KORENE.

OVO NAM TAKODJE POKAZUJE DA JE IZRAILJ IMAO ZNANJE O BOGU:

2.Mo 3:13 A Mojsije reče Bogu: Evo, kad otidem k sinovima Izrailjevim, pa im kažem: Bog otaca vaših posla me k vama, ako mi kažu: Kako Mu je ime? Šta ću im kazati?

Bog otaca vasih. Oci njihovi koji su sluzili Bogu i znali njegovu volju i naravno prenosili svojim potomcima.

Bog ih izvodi iz ropstrva u Egiptu, i taj narod ponovo izabira pravoga Boga i pocinje da mu sluzi i Bog mu ponovo obnavalja svoje zakone pravila i subotu kojih se u Egiptu vec bio odvikao.

Daje im njegovu subotu njegove zakone, ne jevrejske vec njegove:

2.Mo 31:13 A ti kaži sinovima Izrailjevim i reci: Ali subote moje čuvajte, jer je znak između mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem.

Nije to bila jevrejska subota, nego Bozja koja je DATA ZA COVEKA NE ZA JEVREJE SAMO; Kako kaze Isus.

Ali su jevreji bili jedini koji su ponovo prihvatili Bozju subotu i Boga tada u to vreme.

I zbog toga dobili jos vecu spoznaju o Bogu i njegovoj volji.

DA SU BOGA PRIHVATILI FILISTEJI DOBILI BI I ONI

Bog uvek naziva te zakona i Pravila moja, ne vasa:

1.Mo 26:5 Zato što je Avram slušao glas moj i čuvao naredbu moju, zapovesti moje i pravila moja i zakone moje.

3.Mo 18:4 Nego moje zakone vršite i moje uredbe držite živeći po njima. Ja sam Gospod Bog vaš.

Sve zakone koje nam je Bog dao su njegovi i svaki ko ih prihvati postuje nesto sto je Bozje i sa time to ne postaje ljudsko ili bilo koje nacije

Ми који смо по природи Јудејци, а не грјешници из незнабожаца,

(Зач. 203).

16. Па знајући да се човјек не оправдава дјелима закона него вјером Исуса Христа, и ми повјеровасмо у Христа Исуса, да се оправдамо вјером Христовом а не дјелима закона, јер се дјелима закона ниједно тијело неће оправдати.
17. Ако ли се ми, који тражимо да се оправдамо у Христу, нађосмо и сами грјешници, је ли онда Христос слуга гријеху? Боже сачувај!

18. Јер ако опет зидам оно што развалих, показујем се да сам преступник.

19. Јер ја законом закону умријех, да Богу живим. Са Христом се разапех;

20. А живим - не више ја, него живи у мени Христос; а што сад живим у тијелу, живим вјером Сина Божијега, који ме заволи и предаде себе за мене.

21. Не одбацујем благодат Божију; јер ако праведност кроз закон бива, онда Христос узалуд умрије.

Али кахем, за вријеме док је насљедник дијете ништа се не разликује од роба, ако и јесте господар свега.

2. Него је под старатељима и управитељима до рока који је отац одредио.

3. Тако и ми, када бијасмо дјеца, бијасмо поробљени стихијама свијета;

(Зач. 209).

4. А кад дође пуноћа времена, посла Бог Сина својега, који се роди од жене, који би под законом,

5. Да искупи оне који су под законом, да примимо усиновљење.

6. А пошто сте синови, посла Бог Духа Сина својега у срца ваша, који виче: Ава, Оче!

7. Тако ниси више роб, него син; ако ли си син, и насљедник си Божији кроз Христа.

(Зач. 210).

8. Али тада не знајући Бога, робовасте боговима који то по природи нису.

9. А сада познавши Бога, или боље, будући познати од Бога, како се опет враћате на слабе и биједне стихије, којима опет изнова хоћете да робујете?

10. Гледате на дане и мјесеце, и времена и године!

11. Бојим се за вас, да се нисам узалуд трудио око вас
.

12. Будите као ја, јер сам и ја као ви, браћо, молим вас; ништа ми не учинисте нажао.

13. А знате да вам због слабости тијела проповиједах јеванђеље први пут,

14. И искушење моје на тијелу мојему не презресте нити попљувасте, него ме примисте као анђела Божијега, као Христа Исуса.

15. Какво ли тек бијаше онда ваше блаженство? Јер вам свједочим да бисте, када би било могуће, извадили очи своје и дали мени.

16. Зато ли вам постадох непријатељ, што вам истину говорим?

17. Они не ревнују добро за вас, него хоће да вас одвоје, да њима ревнујете.

18. А добро је ревновати свагда у добру, и не само када сам ја код вас.

19. Дјечице моја, коју опет с муком рађам, докле се Христос не уобличи у вама! 20. Хтио бих пак да сам сада код вас, и да измијеним глас свој, јер сам у недоумици због вас.

21. Кажите ми, ви који хоћете под законом да будете, зар не слушате закон?

р је написано да Авраам два сина имаде, једнога од робиње а једнога од слободне.

23. Али онај од робиње, по тијелу се роди: а овај од слободне, по обећању.

24. А то је речено са другим значењем: јер су оне два завјета, један од горе Синаја, који рађа за робовање, а то је Агара.

25. Јер Агара је гора Синај у Арабији, и одговара садашњем Јерусалиму, а он робује са дјецом својом;

26. А горњи Јерусалим слободан је, и мати је свима нама.

27. Јер је написано: Развесели се, нероткињо која не рађаш, кликни и узвикни, ти која немаш муке порођаја; јер остављена има много више дјеце него она која има мужа.

(Зан. 211).

28. А ми смо, браћо, по Исаку дјеца обећања.

29. Но као што тада онај по тијелу рођени гоњаше рођеног по духу, тако и сада.

30. Али шта Писмо говори? Истјерај робињу и сина њезина; јер син робињин неће наслиједити са сином слободне.

31. Тако, браћо, нисмо дјеца робиње него слободне

Eda li je dakle zakon protivan obećanjima Božjim? Bože sačuvaj! Jer da je dan zakon koji može oživeti, zaista bi od zakona bila pravda. 22 Ali pismo zatvori sve pod greh, da se obećanje dade kroz veru Isusa Hrista onima koji veruju. 23 A pre dolaska vere bismo pod zakonom čuvani i zatvoreni za veru koja se htela pokazati. 24 Tako nam zakon bi čuvar do Hrista, da se verom opravdamo. 25 A kad dođe vera, već nismo pod čuvarom. 26 Jer ste vi svi sinovi Božji verom Hrista Isusa; 27 Jer koji se god u Hrista krstiste, u Hrista se obukoste. 28 Nema tu Jevrejina ni Grka, nema roba ni gospodara, nema muškog roda ni ženskog; jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu. 29 A kad ste vi Hristovi, onda ste seme Avraamovo, i po obećanju naslednici.

Amalgamacija
Jedan od tesko razumljivih tekstova Elen Vajt je tekst o amalgamaciji - spajanje ljudi i zivotinja. Izjava glasi:
"Ali ako je postojao ijedan greh iznad drugih, koji je zahtevao unistenje sveta potopom, bio je osnovni prekrsaj amalgamacije
coveka i zivotinje koji je unakazio Bozje oblicje i svuda postao uzrok konfuzije. Bog je odlucio da potopom unisti ovu mo}nu rasu,
koja je dugo zivela, narastaj koji je pokvario svoje puteve pred Bogom." (3. SG, p. 64) Ovaj tekst sam po sebi nije dovoljno jasan.
Da li autor misli na mesanje ljudskih rasa me|usobno i ukrstanje razlicitih vrsta zivotinja (kao {to ukrstanjem konja i magarca nastaje
mazga), ili ukrstanje coveka sa zivotinjom.

Posebna vrasta se i u Bibliji spominje: "A BESE TADA DIVOVA NA ZAMLJI I POSLE KAD SE SINOVI BOZJI SASTAJAHU SA
KCERIMA COVECIJIM, PA IM SE RADJAHU SINOVI; TO BEJAHU SILNI LJUDI, OD STARINE NA GLASU." 1. Mojsijeva 6,4.
Re~ amalgamacija nijedan re~nik ne upotrebqava da ozna~i me{anje ~oveka sa `ivotinjom. Osnovna upotreba ove re~i je
me{anje metala ( legure). Da li autor misli na ~ovekovo ukr{tanje razli~itih vrsta `ivotiwa ili na me{anje ljudi i `ivotinja? Ovo nije dovoljno jasno.

Medjutim, u drugom slucaju, Elen Vajt upotrebljava istu misao prilikom opisivanja nastanka otrovnih biljaka i druge nepravilne
pojave u bioloskom svetu. "Hristos nikad nije usadio seme smrti u sistem. Sotona je posejao to seme, onda kada je kusao Adama
da jede od drveta poznanja dobra i zla sto znaci postati neposlusan Bogu. Nijedna otrovna biljka nije bila zasadjena u Bozjoj zelenoj
basti, ali posto su Adam i Eva zgresili, otrovne biljke pocele su da bujaju. Sve otrovne biljke zasadio je necastivi. Po njegovoj smisljenoj
metodi spajanja, on je iskvario Zemlju kukoljem." (2.SM, p. 144)
U Severnoj Americi postoje najmanje cetiri vrste otrovnih biljaka. Jedna je vrsta nekakve loze, a drugo je vrsta niskog
zbuna. Ako oni koji su osetljivi na taj otrov, a vecina jeste, dotakne samo list ovih biljaka ubrzo se cela povrsina koze pretvori
u plikove i pojavi se nepodnosivi svrab. Kada se cesu plikovi pucaju i jos vise se sire po telu. Ako se bolesnik ne obrati lekaru,
moze i da umre. Mladi bracni par sa troje male dece kupio je kucu u Kaliforniji i tek sto su se uselili, njihova deca su u basti
ubrala neke cvetove i to jeli; iako su prebaceni u bolnicu, sve troje je umrlo. To je sto Elen Vajt kaze da takve biljke nije Bog stvorio,
vec da ih je sotona proizveo ukrstanjem razlicitih vrsta. Ako ukrstanje zivotinja uporedimo sa ukrstanjem biljaka onda bolje mozemo
razumeti tekst o ukrstanju zivotinja i ljudi. Po svemu sudeci autor govori o tri razlicita pojma: ukrstanje razlicitih zivotinja, zatim
ukrstanje razlicitih biljaka i ukrstanje razlicitih ljudskih rasai. Da bi to moglo biti tako pokazuje
i njena slede}a izjava: "Svaka vrsta zivotinja koje je Bog stvorio bila je sacuvana u kovcegu (ladji). Konfuzne vrste koje Bog nije stvorio,
koje su bile posledica ukrstanja (amalgamacije), bile su uns{tene potopom." (2.SG, p.75)

Ми који смо по природи Јудејци, а не грјешници из незнабожаца,

(Зач. 203).

16. Па знајући да се човјек не оправдава дјелима закона него вјером Исуса Христа, и ми повјеровасмо у Христа Исуса, да се оправдамо вјером Христовом а не дјелима закона, јер се дјелима закона ниједно тијело неће оправдати.
17. Ако ли се ми, који тражимо да се оправдамо у Христу, нађосмо и сами грјешници, је ли онда Христос слуга гријеху? Боже сачувај!

18. Јер ако опет зидам оно што развалих, показујем се да сам преступник.

19. Јер ја законом закону умријех, да Богу живим. Са Христом се разапех;

20. А живим - не више ја, него живи у мени Христос; а што сад живим у тијелу, живим вјером Сина Божијега, који ме заволи и предаде себе за мене.

21. Не одбацујем благодат Божију; јер ако праведност кроз закон бива, онда Христос узалуд умрије.

" [COLOR="#FF0000 "Ali hoces li razumeti o covece sujetni da je vera bez dela mrtva?"/SIZE]."[/COLOR] Jakov 2,20.

"POTOM RAZUMEMO DA GA POZNASMO,AKO ZAPOVESTI NJEGOVE DRZIMO.

KOJI GOVORI POZNAJEM GA A ZAPOVESTI NJEGOVE NE DRZI LAZA JE I U NJEMU ISTIONE NEMA.

KOJI DRZI REC NJEGOVU, U NJEMU JE ZAISTA LJUBAV BOZJA SAVRSENA, PO TOM POZNAJEMO DA SMO U NJEMU"
1. Jovanova 2,3-5.

1. Sta ovo apostol Jovan rece, ko je laza?
2. Koji je dokaz da imamo ljubav Bozju u nama?
3. Sta pokazuje da li smo u Hristu ili nismo?

Zelim vam sve najbolje

Poslednja izmena:
Nije to nikakva bolesna vizija nego je to tvoj bolesni zakljucak.

Prevartili ste se kad ste rekli da je Elen Vajt pisala 1840 gtodine. U to vreme ona jos nista nije pisala, jer je bila suvose mlada.
Popravite svoje lazi ako mislite da ih nepismeni prihvate.
Znam da boli. PA ZAR STE MISLILI DA VAS ISTINA NEĆE RAZOTKRITI. HRIST DA VAS NE RAZOTKRIJE!!!!
Smešno. Sve vaše zablude su otkrivene, i jedva čekam Hristov dolazak - pa da vam i on potvrdi ČIJE STE SLUGE BILI SVE OVO VREME!

" [COLOR="#FF0000 "Ali hoces li razumeti o covece sujetni da je vera bez dela mrtva?"/SIZE]."[/COLOR] Jakov 2,20.

"POTOM RAZUMEMO DA GA POZNASMO,AKO ZAPOVESTI NJEGOVE DRZIMO.

KOJI GOVORI POZNAJEM GA A ZAPOVESTI NJEGOVE NE DRZI LAZA JE I U NJEMU ISTIONE NEMA.

KOJI DRZI REC NJEGOVU, U NJEMU JE ZAISTA LJUBAV BOZJA SAVRSENA, PO TOM POZNAJEMO DA SMO U NJEMU"
1. Jovanova 2,3-5.

1. Sta ovo apostol Jovan rece, ko je laza?
2. Koji je dokaz da imamo ljubav Bozju u nama?
3. Sta pokazuje da li smo u Hristu ili nismo?

Zelim vam sve najbolje

Lakše malo dobićeš srčku pa ćeš na strašan sud pre vremena.
Bilo bi ti pametnije da što duže živiš!!!!

Amalgamacija
Jedan od tesko razumljivih tekstova Elen Vajt je tekst o amalgamaciji - spajanje ljudi i zivotinja. Izjava glasi:
"Ali ako je postojao ijedan greh iznad drugih, koji je zahtevao unistenje sveta potopom, bio je osnovni prekrsaj amalgamacije
coveka i zivotinje koji je unakazio Bozje oblicje i svuda postao uzrok konfuzije. Bog je odlucio da potopom unisti ovu mo}nu rasu,
koja je dugo zivela, narastaj koji je pokvario svoje puteve pred Bogom." (3. SG, p. 64) Ovaj tekst sam po sebi nije dovoljno jasan.
Da li autor misli na mesanje ljudskih rasa me|usobno i ukrstanje razlicitih vrsta zivotinja (kao {to ukrstanjem konja i magarca nastaje
mazga), ili ukrstanje coveka sa zivotinjom.

Posebna vrasta se i u Bibliji spominje: "A BESE TADA DIVOVA NA ZAMLJI I POSLE KAD SE SINOVI BOZJI SASTAJAHU SA
KCERIMA COVECIJIM, PA IM SE RADJAHU SINOVI; TO BEJAHU SILNI LJUDI, OD STARINE NA GLASU." 1. Mojsijeva 6,4.
Re~ amalgamacija nijedan re~nik ne upotrebqava da ozna~i me{anje ~oveka sa `ivotinjom. Osnovna upotreba ove re~i je
me{anje metala ( legure). Da li autor misli na ~ovekovo ukr{tanje razli~itih vrsta `ivotiwa ili na me{anje ljudi i `ivotinja? Ovo nije dovoljno jasno.......

Medjutim, u drugom slucaju, Elen Vajt upotrebljava istu misao prilikom opisivanja nastanka otrovnih biljaka i druge nepravilne
pojave u bioloskom svetu. "Hristos nikad nije usadio seme smrti u sistem. Sotona je posejao to seme, onda kada je kusao Adama
da jede od drveta poznanja dobra i zla sto znaci postati neposlusan Bogu. Nijedna otrovna biljka nije bila zasadjena u Bozjoj zelenoj
basti, ali posto su Adam i Eva zgresili, otrovne biljke pocele su da bujaju. Sve otrovne biljke zasadio je necastivi. Po njegovoj smisljenoj
metodi spajanja, on je iskvario Zemlju kukoljem." (2.SM, p. 144)
U Severnoj Americi postoje najmanje cetiri vrste otrovnih biljaka. Jedna je vrsta nekakve loze, a drugo je vrsta niskog
zbuna. Ako oni koji su osetljivi na taj otrov, a vecina jeste, dotakne samo list ovih biljaka ubrzo se cela povrsina koze pretvori
u plikove i pojavi se nepodnosivi svrab. Kada se cesu plikovi pucaju i jos vise se sire po telu. Ako se bolesnik ne obrati lekaru,
moze i da umre. Mladi bracni par sa troje male dece kupio je kucu u Kaliforniji i tek sto su se uselili, njihova deca su u basti
ubrala neke cvetove i to jeli; iako su prebaceni u bolnicu, sve troje je umrlo. To je sto Elen Vajt kaze da takve biljke nije Bog stvorio,
vec da ih je sotona proizveo ukrstanjem razlicitih vrsta. Ako ukrstanje zivotinja uporedimo sa ukrstanjem biljaka onda bolje mozemo
razumeti tekst o ukrstanju zivotinja i ljudi. Po svemu sudeci autor govori o tri razlicita pojma: ukrstanje razlicitih zivotinja, zatim
ukrstanje razlicitih biljaka i ukrstanje razlicitih ljudskih rasai. Da bi to moglo biti tako pokazuje
i njena slede}a izjava: "Svaka vrsta zivotinja koje je Bog stvorio bila je sacuvana u kovcegu (ladji). Konfuzne vrste koje Bog nije stvorio,
koje su bile posledica ukrstanja (amalgamacije), bile su uns{tene potopom." (2.SG, p.75)

1.Mојсијева 6,4 А беше тада дивова на земљи; а и после, кад се синови Божји састајаху са кћерима човечијим, па им оне рађаху синове; то беху силни људи, од старине на гласу.

Gle! Ipak je EGW bila u pravu da su predpotopni ljudi bili napredniji od današnje nauke i uspeli da upare ljudsko biće sa životinjom i dobili nove rase koje su kasnije nestale u potopu.
Evo brat Mika1932 je našao stih (ČVRST ARGUMENT) da EGW nije prolupala, već bila PRAVI BOŽJI PROROK!

Hvala brate Miko1932 na stihu KAO DOKAZU da je EGW bila ovde u pravu.
Ipak je brat NEO bio u parvu - VI STE GENIJALNI !

Poslednja izmena:
Znam da boli. PA ZAR STE MISLILI DA VAS ISTINA NEĆE RAZOTKRITI. HRIST DA VAS NE RAZOTKRIJE!!!!
Smešno. Sve vaše zablude su otkrivene, i jedva čekam Hristov dolazak - pa da vam i on potvrdi ČIJE STE SLUGE BILI SVE OVO VREME!

sta si bre ti misu otkrio i razotkrio leba ti?Otisli ste na blog Zvonka sektasa koji ga nije uredjivao godinama jos dok je bio u Nisu je balatalio,jer je pobijen x,y puta u oci u oci diskusiji,zato ne balavi obrisi se.Idi na vjerujem.org forum i pozdravi Zvonceta sektasa i pitaj jel gadljiv na sektaske dolarcice koje sad zaradjuje kod sektasa u Americi,portazi ga on je bio a mozda je jos uvek jedan od admina na tom forumu i pitaj sto nema novih informacijama godinama na njegovom trulom blogu

1.Mојсијева 6,4 А беше тада дивова на земљи; а и после, кад се синови Божји састајаху са кћерима човечијим, па им оне рађаху синове; то беху силни људи, од старине на гласу.

Gle! Ipak je EGW bila u pravu da su predpotopni ljudi bili napredniji od današnje nauke i uspeli da upare ljudsko biće sa životinjom i dobili nove rase koje su kasnije nestale u potopu.
Evo brat Mika1932 je našao stih (ČVRST ARGUMENT) da EGW nije prolupala, već bila PRAVI BOŽJI PROROK!

Hvala brate Miko1932 na stihu KAO DOKAZU da je EGW bila ovde u pravu.
Ipak je brat NEO bio u parvu - VI STE GENIJALNI !

Ipak sam bio u pravu da nije u pitanju dioptrija vec problem IQ da bi mogao da diskutujes valjano i argumentovano.Posto nije problem sa diotrijom procitaj malo

http://amalgamacija.blogspot.com/2006/03/elen-vajt-i-ukrstanje-ljudi-i.html

Pa nisi ti nas razotkrio nego ja vas.
Rekao sam da nije istina da je ona ista pisala l840. godine.
Izlagali ste kojesta ali ste se prevarili.
Samo toliko da sae zna

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back