Glasnik.
Buduća legenda
- Poruka
- 45.028
SAM ISUS KAZE DA JE SUBOTA BILA STVORENA ZA PRVOG COVEKA RADI ODMORA PA TAKO SU JE ONI PRENOSILI DALJE.
ZAPAZITE OVE ISUSOVE RECI:
Marko 2:27 I govoraše im: Subota je NACINJENA čoveka radi, a nije čovek subote radi.
REC NACINJENA JE STARA REC I U DANSNJEM MODERNOM JEZIKU ZNACI (STVORENA) U BIBLIJSKOM IZVORNOM TEKSTU ZNACI (STVORENA)
Isus kaze da je subota STVORENA radi coveka.
Isus ne kaze za Jevreje.
Jer kada je subota stvorena ntije bilo greha niti je bilo jevreja.
Niti je Bog imao nameru da postoje jevreji i razne necije.
Bog je imao nameru da se ljudi razmnoze na zemlji i vecno zive.
Kada je Bog stvorio SUBOTU NIJE BILO JEVREJA?
A KO JE BIO
Bilo je coveka!!!!!!!
Kog coveka???
1.Mo 1:27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.
Adama i Evu.
Isus gore u Marku kaze da je Bog tada stvorio subotu radi coveka, radi Adama i Eve i njihovog potomstva.
A svi smo mi njihovi potomci ne samo jevreji.
Kada Isus kaze subota je stvorena za coveka koristi rec ADAMA.u Marku 2,27.
Posto je Bog tada stvorio suobtu radi prvih ljudi onda su je oni i svetkovali.
Bog ne stvara na prazno ili bez smisla.
Odmah posle stvaranja prvi dan zivota su Adam i Eva ocigledno proveli sa svojim tvorcem koji je dolazio kod njih.
1.Mo 3:8 I začuše glas Gospoda Boga, koji iđaše po vrtu kad zahladi;
Bog je prestao sa stvaranjem i uzivao je u svojim savrsenim delima stvaranja:
1.Mo 1:31 Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.
1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
1 Mojsijeva 2.
Posle pada u greh dolazi do kvarenja, izopoacavanja kao sto mi ljudi to dobro umemo.
Tako nas put vodi od Adama, preko Noja Avrama do izrailja.
Narod, ljudi, svet, je ogrezao u grehu i zaboravio je Bozje zakone i Boga, subotu, nacinio je sebi razne bogove od predmeta koje je obozavao.
Ijedan od tih naroda kako je Bog obecao Avramu preko kojeg je njegovo potomstvo primilo znanje o Bogu Izrailja;
KOJI JE IMAO OBECANJE O TOM IZBAVLJENJU JER JE BIO NAROD KOJI JE ZNAO GOSPODA I IMAO TE KORENE.
OVO NAM TAKODJE POKAZUJE DA JE IZRAILJ IMAO ZNANJE O BOGU:
2.Mo 3:13 A Mojsije reče Bogu: Evo, kad otidem k sinovima Izrailjevim, pa im kažem: Bog otaca vaših posla me k vama, ako mi kažu: Kako Mu je ime? Šta ću im kazati?
Bog otaca vasih. Oci njihovi koji su sluzili Bogu i znali njegovu volju i naravno prenosili svojim potomcima.
Bog ih izvodi iz ropstrva u Egiptu, i taj narod ponovo izabira pravoga Boga i pocinje da mu sluzi i Bog mu ponovo obnavalja svoje zakone pravila i subotu kojih se u Egiptu vec bio odvikao.
Daje im njegovu subotu njegove zakone, ne jevrejske vec njegove:
2.Mo 31:13 A ti kaži sinovima Izrailjevim i reci: Ali subote moje čuvajte, jer je znak između mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem.
Nije to bila jevrejska subota, nego Bozja koja je DATA ZA COVEKA NE ZA JEVREJE SAMO; Kako kaze Isus.
Ali su jevreji bili jedini koji su ponovo prihvatili Bozju subotu i Boga tada u to vreme.
I zbog toga dobili jos vecu spoznaju o Bogu i njegovoj volji.
DA SU BOGA PRIHVATILI FILISTEJI DOBILI BI I ONI
Bog uvek naziva te zakona i Pravila moja, ne vasa:
1.Mo 26:5 Zato što je Avram slušao glas moj i čuvao naredbu moju, zapovesti moje i pravila moja i zakone moje.
3.Mo 18:4 Nego moje zakone vršite i moje uredbe držite živeći po njima. Ja sam Gospod Bog vaš.
Sve zakone koje nam je Bog dao su njegovi i svaki ko ih prihvati postuje nesto sto je Bozje i sa time to ne postaje ljudsko ili bilo koje nacije
ZAPAZITE OVE ISUSOVE RECI:
Marko 2:27 I govoraše im: Subota je NACINJENA čoveka radi, a nije čovek subote radi.
REC NACINJENA JE STARA REC I U DANSNJEM MODERNOM JEZIKU ZNACI (STVORENA) U BIBLIJSKOM IZVORNOM TEKSTU ZNACI (STVORENA)
Isus kaze da je subota STVORENA radi coveka.
Isus ne kaze za Jevreje.
Jer kada je subota stvorena ntije bilo greha niti je bilo jevreja.
Niti je Bog imao nameru da postoje jevreji i razne necije.
Bog je imao nameru da se ljudi razmnoze na zemlji i vecno zive.
Kada je Bog stvorio SUBOTU NIJE BILO JEVREJA?
A KO JE BIO
Bilo je coveka!!!!!!!
Kog coveka???
1.Mo 1:27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.
Adama i Evu.
Isus gore u Marku kaze da je Bog tada stvorio subotu radi coveka, radi Adama i Eve i njihovog potomstva.
A svi smo mi njihovi potomci ne samo jevreji.
Kada Isus kaze subota je stvorena za coveka koristi rec ADAMA.u Marku 2,27.
Posto je Bog tada stvorio suobtu radi prvih ljudi onda su je oni i svetkovali.
Bog ne stvara na prazno ili bez smisla.
Odmah posle stvaranja prvi dan zivota su Adam i Eva ocigledno proveli sa svojim tvorcem koji je dolazio kod njih.
1.Mo 3:8 I začuše glas Gospoda Boga, koji iđaše po vrtu kad zahladi;
Bog je prestao sa stvaranjem i uzivao je u svojim savrsenim delima stvaranja:
1.Mo 1:31 Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.
1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
1 Mojsijeva 2.
Posle pada u greh dolazi do kvarenja, izopoacavanja kao sto mi ljudi to dobro umemo.
Tako nas put vodi od Adama, preko Noja Avrama do izrailja.
Narod, ljudi, svet, je ogrezao u grehu i zaboravio je Bozje zakone i Boga, subotu, nacinio je sebi razne bogove od predmeta koje je obozavao.
Ijedan od tih naroda kako je Bog obecao Avramu preko kojeg je njegovo potomstvo primilo znanje o Bogu Izrailja;
KOJI JE IMAO OBECANJE O TOM IZBAVLJENJU JER JE BIO NAROD KOJI JE ZNAO GOSPODA I IMAO TE KORENE.
OVO NAM TAKODJE POKAZUJE DA JE IZRAILJ IMAO ZNANJE O BOGU:
2.Mo 3:13 A Mojsije reče Bogu: Evo, kad otidem k sinovima Izrailjevim, pa im kažem: Bog otaca vaših posla me k vama, ako mi kažu: Kako Mu je ime? Šta ću im kazati?
Bog otaca vasih. Oci njihovi koji su sluzili Bogu i znali njegovu volju i naravno prenosili svojim potomcima.
Bog ih izvodi iz ropstrva u Egiptu, i taj narod ponovo izabira pravoga Boga i pocinje da mu sluzi i Bog mu ponovo obnavalja svoje zakone pravila i subotu kojih se u Egiptu vec bio odvikao.
Daje im njegovu subotu njegove zakone, ne jevrejske vec njegove:
2.Mo 31:13 A ti kaži sinovima Izrailjevim i reci: Ali subote moje čuvajte, jer je znak između mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem.
Nije to bila jevrejska subota, nego Bozja koja je DATA ZA COVEKA NE ZA JEVREJE SAMO; Kako kaze Isus.
Ali su jevreji bili jedini koji su ponovo prihvatili Bozju subotu i Boga tada u to vreme.
I zbog toga dobili jos vecu spoznaju o Bogu i njegovoj volji.
DA SU BOGA PRIHVATILI FILISTEJI DOBILI BI I ONI
Bog uvek naziva te zakona i Pravila moja, ne vasa:
1.Mo 26:5 Zato što je Avram slušao glas moj i čuvao naredbu moju, zapovesti moje i pravila moja i zakone moje.
3.Mo 18:4 Nego moje zakone vršite i moje uredbe držite živeći po njima. Ja sam Gospod Bog vaš.
Sve zakone koje nam je Bog dao su njegovi i svaki ko ih prihvati postuje nesto sto je Bozje i sa time to ne postaje ljudsko ili bilo koje nacije