petrovi
Zainteresovan član
- Poruka
- 160
To ti najbolje zna onaj ko je to napisao. Jer on zna šta je pisao!Šta je zjrstanjw?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To ti najbolje zna onaj ko je to napisao. Jer on zna šta je pisao!Šta je zjrstanjw?
Kakve veze ima Pravoslavlje sa IZNOŠENJEM ISTINE O ADVENTISTIČKOJ CRKVI?Ako ovakvi predstavljaju pravoslavlje?
Onda blago si ga njemu??
Kakve veze ima Pravoslavlje sa IZNOŠENJEM ISTINE O ADVENTISTIČKOJ CRKVI?
DA IZNOSITE ISTINU NE BI NI IMALO NIKAKVE VEZE, NEGO PROBLEM JE STO IZNOSTE LAZI.
PA TAKO PREDSTTAVLJATE SPC.
A šta je sa ostalim adventističkim sekticama, gde se one uklapaju u priču?
Advent Christian Church
Christadelphians
Seventh-day Adventist Church
Church of God (Seventh-Day)
Church of God General Conference
Church of the Blessed Hope
Seventh Day Adventist Reform Mov't
Davidian SDA (Shepherd's Rod)
United Seventh-Day Brethren
Branch Davidians
Primitive Advent Christian Church
Sabbath Rest Advent Church
Pravi Adventisto, pun ljubavi, dežurni mudrače, otkrio sam mnogo toga !
Žao mi je što moram ponoviti, ali zbog ovakvih divnih Adventista, nažalost moram:
1. Subota nema nikakve veze sa spasenjem;
2. Konzumiranje alkohola u umerenoj količini – takođe;
3. Čista hrana – takođe;
4. Desetak za Hrišćane ne važi, a ASD ga uzimaju (ili bolje rečeno pljačkaju) svojim vernicima;
5. Žene u Crkvi ne mogu imati ulogu krstioca, starešine i propovednika;
6. Lažna doktrina o 22.10.1844!
7. Da posle čovekove smtri – nema ništa – do vaskrsenja. Neverovatna sotonska laž!
8. 144.000 da su samo Adventisti;
9. Sotonska nauka da je PEČAT BOŽJI – SUBOTA, a ŽIG ZVERI – NEDELJA!
10. Uslovljavanje krštenja konzumentima KAFE!
11. RESULTAT SVEGA POPOV POMANITAO. A M I N.
TO TVRDI NAJVECI AUTORTITET POPOV.
NE TRAZUTE NIKAKVE DOKAZE, ON I NI NEMA, ALI NJEGOVA REC JE ZAISTA SIGURNA KAO BABIN ZUB.
ZA POPOVA VAZI POSLOVICA: "HVALITE ME USTA MOJA ILI CU VAS POCEPATI."
Srčka Miko1932, srčka! Nemoj pre vremena na sud!
Галат 5:1 Стојте дакле у слободи којом нас Христос ослободи, и не дајте се опет у јарам ропства ухватити. 2 Ево jа Павле кажем вам да ако се обрежете Христос вам ништа неће помоћи. 3 А опет сведочим сваком човеку који се обрезује да је дужан сав закон творити. 4 Изгубисте Христа, ви који хоћете законом да се оправдате, и отпадосте од благодати. 5 Јер ми духом чекамо од вере наду правде.6 Јер у Христу Исусу нити шта помаже обрезање ни необрезање, него вера, која кроз љубав ради.7 Добро трчасте; ко вам забрани да се не покоравате истини?8 То oдвраћање није од Оног који вас позва. 9 Мало квасца укисели све тесто. 10 Уверен сам за вас у Господу да ништа друго нећете мислити. А који вас буни, сносиће осуду, ма ко био.
Kako su iste kad se različito zovu?![]()
To se u ISTINITOJ CRKVI BRANI ARGUMENTIMA, A NE PAUŠALNIM IZJAVAMA, BEZ ARGUMENATA!Kakve veze ima Pravoslavlje sa IZNOŠENJEM ISTINE O ADVENTISTIČKOJ CRKVI?
DA IZNOSITE ISTINU NE BI NI IMALO NIKAKVE VEZE, NEGO PROBLEM JE STO IZNOSTE LAZI.
PA TAKO PREDSTTAVLJATE SPC.
I po tome znam da ste kriva religija, između ostalog.
Pravi Adventisto, pun ljubavi, dežurni mudrače, otkrio sam mnogo toga !
Žao mi je što moram ponoviti, ali zbog ovakvih divnih Adventista, nažalost moram:
1. Subota nema nikakve veze sa spasenjem;
2. Konzumiranje alkohola u umerenoj količini – takođe;
3. Čista hrana – takođe;
4. Desetak za Hrišćane ne važi, a ASD ga uzimaju (ili bolje rečeno pljačkaju) svojim vernicima;
5. Žene u Crkvi ne mogu imati ulogu krstioca, starešine i propovednika;
6. Lažna doktrina o 22.10.1844!
7. Da posle čovekove smtri – nema ništa – do vaskrsenja. Neverovatna sotonska laž!
8. 144.000 da su samo Adventisti;
9. Sotonska nauka da je PEČAT BOŽJI – SUBOTA, a ŽIG ZVERI – NEDELJA!
10. Uslovljavanje krštenja konzumentima KAFE!
11. RESULTAT SVEGA POPOV POMANITAO. A M I N.
TO TVRDI NAJVECI AUTORTITET POPOV.
NE TRAZUTE NIKAKVE DOKAZE, ON I NI NEMA, ALI NJEGOVA REC JE ZAISTA SIGURNA KAO BABIN ZUB.
ZA POPOVA VAZI POSLOVICA: "HVALITE ME USTA MOJA ILI CU VAS POCEPATI."
ARGUMENTE (stihove iz biblije i citate iz knjiga EGW), kao po običaju izostvavljaš. Ali te potpuno razumem brate Miko1932 - PA NEMAŠ IH!
TAKO JE PETROV.
pAVLE NE POZIVA HRISCANE DA ZIVE U SVOJIM POROCIMA, PRESTUPANJU BOZJEG ZAKONA, NEGO IH POZIVA DA ZIVE U SLOBODI,
SLOBODNI OD GREHA, ANE BOGATI U PRESTUPIMA.
A sta to razotrkivaju? Da je vama slobodno da zivite u grehu a nama nije!
Heb 10:26 Jer kad mi grešimo namerno, pošto smo primili poznanje istine, nema više žrtve za grehe;
Ti si bezgresan?
A šta je sa ostalim adventističkim sekticama, gde se one uklapaju u priču?
Advent Christian Church - osnovana 1860.
Christadelphians - osnovana u XIX veku
Seventh-day Adventist Church -osnovana 1860.
Church of God (Seventh-Day) -osnovana 1858.
Church of God General Conference -osnovana 1921.
Church of the Blessed Hope -osnovana 1865.
Seventh Day Adventist Reform Mov't -osnovan 1925. posle shizme unutar evropske SDA
Davidian SDA (Shepherd's Rod) -osnovana 1929.
United Seventh-Day Brethren -osnovana 1947.
Branch Davidians -osnovana 1955.
Primitive Advent Christian Church -osnovana 1860.
Sabbath Rest Advent Church -osnovana 1954.
Dakle, sve su ovo organizacije koje se nazivaju adventističkim crkvama, osnovane u različitim godinama i od različitih ljudi, iz različitih razloga. Nikako ne mogu da budu, kao što Mika tvrdi, jedna ista crkva. O čermu se radi?
Ja to nisam rekao, a ni mislio ako mi hoćeš verovati. Nego ONO ŠTO I PIŠE U TIH 10 STIHOVA. A to je, između ostalog:A sta to razotrkivaju? Da je vama slobodno da zivite u grehu a nama nije!
Heb 10:26 Jer kad mi grešimo namerno, pošto smo primili poznanje istine, nema više žrtve za grehe;
Ja to nisam rekao, a ni mislio ako mi hoćeš verovati. Nego ONO ŠTO I PIŠE U TIH 10 STIHOVA. A to je, između ostalog:
1. Da su izgubili Hrista (ljubav) oni koji hoće da se spasu zakonom; (stih 4)
2. Da je za Hrišćane bitna ljubav, vera, nada i pravda, a ne dela starozavetnog zakona; (stih 5 i 6)
3. Da oni koji nam govore da je starozavetni zakon važan za naše spasenje snositi će odgovornost. (stih 10)
A koji su to ti koji hoce da se spasu zakonom?
Koji su to ti sto govore da je starozavteni zakon vazan za nase spasenje?![]()
Ja to nisam rekao, a ni mislio ako mi hoćeš verovati. Nego ONO ŠTO I PIŠE U TIH 10 STIHOVA. A to je, između ostalog:
1. Da su izgubili Hrista (ljubav) oni koji hoće da se spasu zakonom; (stih 4)
TAKO JE. ZATO MI NI NE ZELIMO DA SE SPASEMO ZAKONOM, NEGO SE SPASAVAMO ZASLUGAMA DOSPODA ISUSA HRISATA KOJE PRIMAMO VEROM U NJEGA.
-----------------------
2. Da je za Hrišćane bitna ljubav, vera, nada i pravda, a ne dela starozavetnog zakona; (stih 5 i 6)
TO SVAKAKO NISI PRTOCITAO U BIBLIJI A JOS MANJE U STIHOVIMA KOJE SI NAVEO.
SLAZEM SE DA JE ZA HRISCANE BITNA LJUBAV, VERA. NADA I PRAVDA, ALI PRAVDA BOZJA IZRAZENA JE U BOZJEM ZAKONU.
PONOVO SI POGRESIO. NE POZNAJES NI NOVI, A KAMOLI STARI ZAVET.
U BIBLIJI SE NE GOVORI PROTIV DOBRIH DELA, ONA SU UVEK POTREBNA, SAMO DELA NE SMEJU DOCI NA PRVO MESTO.
HRISTOS TRAZI VERU, LJUBAV I PRAVDU POKAZANU U SVAKODNEVNOM ZIVOT:
"I TADA CE RECI ONIMA STO SU S DECNE STRANE: HODITE BLAGOSLOVENI OCA MOJEGA; PRIMITE CARSTVO...
JER OGLADNJEH I DADOSTE MI D AJEDEM, OZEDNJEH I NAPOJISTE ME,, GOST BEJAH I PRIMISTE ME;
GO BEJA I ODENUSTE ME; BOLESTAN BEJAH I OBIDJOCTE ME, U TAMNICI BEJAH I DODJOSTE K MENI...
KAD UCISNISTE JEDNOM OD OVE MOJE NAJMANJE BRACE, MENI UCINISTE." Matej 25,34-40.
Vidis Petrov, nema vere, nema ljubavi, nema spasenja bez duhovnih rodova koji se pokazuju u dobrim delima.
Da li si nazad shvatio da Isus ne pita da li si imao ljubavi, vere, nade? On to uopste ne pita.
Nas zivot svedoci koloko je velika, ako je uopste i imamo, ta ljubav Bozanskog poreka, nasa dela pokazuju velicinu i kvalitet nase vere.
A oni koji cine Bozju pravdu trudice se da budu poslusni Bozjem zakonu, ne da se svojim delima spasu, nego zbog toga sto su Bozjom
miloscu spaseni, oni nisu samo spaseni od osude zakona, nego su spaseni i od greha.
-------------------
3. Da oni koji nam govore da je starozavetni zakon važan za naše spasenje snositi će odgovornost. (stih 10)
Pravi Adventisto, pun ljubavi, dežurni mudrače, otkrio sam mnogo toga ! Žao mi je što moram ponoviti, ali zbog ovakvih divnih Adventista, nažalost moram: 1. Subota nema nikakve veze sa spasenjem; 2. Konzumiranje alkohola u umerenoj količini – takođe; 3. Čista hrana – takođe; 4. Desetak za Hrišćane ne važi, a ASD ga uzimaju (ili bolje rečeno pljačkaju) svojim vernicima; 5. Žene u Crkvi ne mogu imati ulogu krstioca, starešine i propovednika; 6. Lažna doktrina o 22.10.1844! 7. Da posle čovekove smtri – nema ništa – do vaskrsenja. Neverovatna sotonska laž! 8. 144.000 da su samo Adventisti; 9. Sotonska nauka da je PEČAT BOŽJI – SUBOTA, a ŽIG ZVERI – NEDELJA! 10. Uslovljavanje krštenja konzumentima KAFE! 11. Na desetine lažnih vizija EGW! ........................
POPOV DATE PODSETIM NA SLEDECE ZABLUDE:
1. Subota je dan Gospodnji odredjen za odmor ljudimaje prilikom stvaranja . Bog ju je ovekovecio na plocama zakona, Samo otpadnici hule na Bozji zakon.
2. Na osnovu cije zapovesti praznujes nedelju? Bozje ili ljudske?
3. Gde pise u Svetome pismu da treba da se klanajte ikonama? Zar ne znas da je to prestup druge Bozje zapovesti?
4. Kada i kome je Bog naredio da se molite svecima? Isus je rekao "Sve sto zaistete u moje im dacu vam".
5. Da li ti je poznato da su pravoslavni bogomoljci spiritisti? Pravoslavci pa spiritisti!
6. Slazes li se ti sa zilotima i Artemijom da je pravoslavlje iznevereno? Prodali ste veru za veceru.
7. Slazes li se sa Aleksandrom Kalomirosom da se "otpad nalasi i pod pravoslavnim mantijama i kupolama"? (Ne zaboravi i on je pravoslavac)
8. Slazes li se sa svojim pravoslavcom koje je rekao: "Tesko je u ovom haosu promaci pravu Crkvu i prtibliziti joj se?" Otpad je je sveopsti.
9. Mozes li nam obajsniti za vreme totalnog otpada i raskola 1054. kojoj crkvi je pripala hirotonija i prijemstvo? Katolici tvrde da je Istocna crkva otpala od Prave, a vi tvrdite da je Zapadna otpasla, a po svoj prilisi obadvoje ste u prtavu. Sta ti mislis o tome?
10. Moze li iskljuceni klerik zadrzati hirotoniju i prijemstvo? Ako moze, onda ga svi imaju, ako ne moze, onda ste ga i vi izgubili onda kad ste bili iskljuceni. Koju verziju ces ti usvojiti?
11. Kada ce SPC poceti da izvrsuje Hristov nalog: "Ididi i naucite sve narode."? Znate li vi sta znaci nauciti, za razliku od psovati i jednako klevetati.
12. Koliko misionara u nepravoslavnim zemljama ima tvoja Crkva? Pa onda, ko je pravi hriscanin a ko nije? PETROV, KADA CE FORUM DOBITI ODGOVOR NA OVA PITANJA? OBJASNI LJUDIMA DA ZNAJU O CEMU SE RADI. AKO JE POTREBNO DA OSTAVIMO SVOJU CRKVU DA PRIHVATIMO PRAVOSLAVLJE, OBJASNI NAM STA S TIM DOBIJAMO? DA NE BUDE ONO: "MARTIN U ZAGREB, MARTIN IZ ZAGREBA" UVEK ISTI.
"PO TOM ZNAMO DA LJUBIMO DECU BOZJU KAD BOGA LJUBIMO I ZAPOVESTI NJEGOVE DRZIMO.
JER JE OVO LJUBAV BOZJA DA ZAPOVESTI NJEGOVE DRZIMO, I ZAPOVESTI NJEGOVE NISU TESKE."
1. Jovanova 5,2.3.
"Svako koji cini greh i bezakonje cini; i greh je bezakonje." 1.Jovanova 3,4.
Bezakonici carstva Bozjega nece naslediti.