SDG (Soli Deo Gloria)
Veoma poznat
- Poruka
- 10.049
pa sto nas ubedjujete da je sedmi dan subota kada nije za pravoslavne?
Božji moralni zakon važi za sve ljude...
ako ste i vi ljudi, onda i za vas važi Božji moralni zakon!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da sektasi koji su se odvojili cak i od najgorih sektasa.
Matej 16,18. А и ја теби кажем: ти си Петар, и на овом камену сазидаћу цркву своју, и врата паклена неће је надвладати.Tako je.
Izvorno hriscanstvo je otpalo nazalost.
Ne,nego kao uspomenu na Hristovo vaskrsenje i kao konačni počinak u Njemu. I ne u drugom veku nego u prvom,u doba apostola.- u 2. veku neki hrišćani, da ne bi bili identifikovani kao Jevreji, počeli su da praznuju nedelju umesto Šabata
„A Bog nije Bog mrtvih nego živih; jer su njemu svi živi.“ (Lk. 20:38)- oko 300. godine prvi put je zabeležen slučaj da se hrišćani mole za mrtve
Biblija uvodi to učenje:- otprilike u isto vreme Crkva otvara svoja vrata za učenje o besmrtnosti ljudske duše
Poštovanje a ne obožavanje.- U 4. veku prvi put počinje obožavanje anđela i mrtvih svetaca
Poštovanju a ne obožavanju!- 431. godine na Vaseljenskom saboru u Efesu doneta je odluka o obožavanju Marije
Ne da se obožavaju nego da se poštuju. I to u Bibliji:- 788. godine počinju da se obožavaju krst, ikone i različite relikvije
Osvećenje vode ima svoje poreklo u prvim vekovima hrišćanstva, o čemu svedoče drevni pisani izvori, kao apostolske ustanove. Evhologion Serapiona Tmuitskog kao i rani oci Crkve: Teodorit, blaženi Jeronim, Epifanije i drugi.Ipak, i pored sve svoje drevnosti, u početku nije postojalo ustanovljeno pravilo kada, gde i kako se vrši vodoosvećenje. Postojala je izvesna razlika u tim obredima. No svima njima je zajedničko da se osvećenje vode izvršuje pomoću određenih molitava, prizivanjem naitija Svetoga Duha, kao i krstolikim blagosiljanjem i pogruženjem u vodu Časnoga Krsta, što i danas čini elemente svakog vodoosvećenja.- oko 850. godine počinje da se koristi “sveta voda”
I dalje se služiš lažima? Bogumile su pogubili Nemanjići,mada mali broj,veliki deo je prebegao, i to zbog toga što su bili povezani sa pobunjenom vlastelom. Crkva se tu nije mešala izuzev što je Sveti Sava apelovao da se sukob reši mirnim putem.Vi ste pobili Bogumile.
Božji moralni zakon važi za sve ljude...
ako ste i vi ljudi, onda i za vas važi Božji moralni zakon!
Mržnja protiv istine je prirodna reakcija neobraćenog telesnog srca.
Grešnik ne želi da oseća osudu savesti...
I zato grešnici ustaju protiv onih koji iznose istinu.
Ta mržnja nije ništa novo, otpočela je na nebu, ali sada, u poslednje dane mržnja kulminira..
Mat 24:9 Tada će vas predati na muke, i pobiće vas, i svi će narodi omrznuti na vas imena mog radi.
Mat 24:10 I tada će se mnogi sablazniti, i drug druga izdaće, i omrznuće drug na druga.
Laku noć Srbijo...
ma gde da se nalaziš.
Matej 16,18. А и ја теби кажем: ти си Петар, и на овом камену сазидаћу цркву своју, и врата паклена неће је надвладати.
Koliko laži iznosiš,Glasniče,ovo je nehumano. I ti sebe nazivaš Božjim čovekom?
Ne,nego kao uspomenu na Hristovo vaskrsenje i kao konačni počinak u Njemu. I ne u drugom veku nego u prvom,u doba apostola.
„A Bog nije Bog mrtvih nego živih; jer su njemu svi živi.“ (Lk. 20:38)
„Zato je i mrtvima propovijedano jevanđelje, da prime sud po čovjeku tijelom, a da žive po Bogu duhom“ (1 Pet. 4:6)
„Ne jedoh od toga (desetine Levita) u žalosti svojoj, niti uzeh od toga na potrebu nečistu, niti dadoh od toga na mrtvaca“ (5 Mojs. 26:14)
Iz levitske desetine je bilo zabranjeno davati milostinju za umrle, ali se iz drugih prihoda dozvoljavalo. Znači, Jevreji su davali milostinju verujući da će to doneti olakšanje!
Za umrle su se molili i u Starom Zavetu:
„Neće im se dati hleba u žalosti da se poteše za mrtvim, niti će ih napojiti iz čaše radi utehe za ocem ili za materom“ (Jer. 16:7)
Biblija uvodi to učenje:
Živi i umrli čine jednu Crkvu Hristovu:
„Da se u Ime Isusovo pokloni svako koljeno što je na nebesima i na zemlji i pod zemljom“ (Fil. 2:10)
Za Boga nema mrtvih:
„A Bog nije Bog mrtvih nego živih; jer su njemu svi živi.“ (Lk. 20:38)
Poštovanje a ne obožavanje.
2.Petrova 1,
13. Јер мислим да је право докле сам год у овом телу да вас будим опомињањем,
14. Знајући да ћу скоро тело своје одбацити као што ми каза и Господ наш Исус Христос.
15. А трудићу се свакако да се и по растанку мом можете опомињати овог;
Poštovanju a ne obožavanju!
Ne da se obožavaju nego da se poštuju. I to u Bibliji:
„A sve zidove domu unaokolo iskiti rezanim heruvimima i palmama i razvijenim cvetovima iznutra i spolja “ (1 Car. 6:29)
„I od toga načini ulje za sveto pomazanje, ulje najbolje veštinom apotekarskom; to da bude ulje svetog pomazanja. I njim pomaži šator od sastanka i kovčeg od svedočanstva, i sto i sve sprave njegove, i svećnjak i sprave njegove, i oltar kadioni, i oltar na kome se prinosi žrtva paljenica, i sve sprave njegove, i umivaonicu i podnožje njeno. Tako ćeš ih osvetiti, te će biti svetinja nad svetinjom, i šta ih se god dotakne biće sveto ... I uze Mojsije ulje pomazanja, i pomaza šator i sve stvari u njemu, i osveti ih. “ (2 Mojs. 30:25-29; 3 Mojs. 8:10)
„Držite subote moje, i svetinju moju poštujte. Ja sam Gospod. “ (3 Mojs. 19:30)
Osvećenje vode ima svoje poreklo u prvim vekovima hrišćanstva, o čemu svedoče drevni pisani izvori, kao apostolske ustanove. Evhologion Serapiona Tmuitskog kao i rani oci Crkve: Teodorit, blaženi Jeronim, Epifanije i drugi.Ipak, i pored sve svoje drevnosti, u početku nije postojalo ustanovljeno pravilo kada, gde i kako se vrši vodoosvećenje. Postojala je izvesna razlika u tim obredima. No svima njima je zajedničko da se osvećenje vode izvršuje pomoću određenih molitava, prizivanjem naitija Svetoga Duha, kao i krstolikim blagosiljanjem i pogruženjem u vodu Časnoga Krsta, što i danas čini elemente svakog vodoosvećenja.
I dalje se služiš lažima? Bogumile su pogubili Nemanjići,mada mali broj,veliki deo je prebegao, i to zbog toga što su bili povezani sa pobunjenom vlastelom. Crkva se tu nije mešala izuzev što je Sveti Sava apelovao da se sukob reši mirnim putem.
Koju pravoslavnu inkviziciju?Emanuilo,
drago mi je da si jos tu.
Sta ti kazes za tu pravoslavnu inkviziciju?
Da li su na osnovu izjave koju su dali ruski reformatori oni zaista jeretici ili nisu?
Da li je Sinod uradio dobro sto ih je osudio na smrt spaljivanjem u drvenom kavezu?
Zar tebe ne iznanadjuje da je toliko mnogo ljudi svestenika, episkopa i kaludjera jos u 15 veku praznovalo sobotu?
Sta je ako ovi ljudi nisu bili jeretici nego pravi hriscani, da li su onda oni jeretici koji su ih zive spaljivali?
Koju pravoslavnu inkviziciju?
Odgovor: ONU STO JE SPALJIVALA SVETKOVATELJE SUBOTE U RUSIJI? Jesi li procitao moj post gore?
-------------------------------------
A šta ti kažeš na protestantsku inkviziciju?
Emanuileo, ja ih sve osudjujem, najpre katolicku koja je najgora, pravoslavnu, a tako isto i proitestansku. Za mene su to bezboznici koji
sude ljudima zbog njihovog verovanja pre Bozjeg suda. Niko nema pravo da vlada nad ljudskom savescu ni crkva ni drzava.
Emanuilo, ne mozemo mi pravdati svoje bezakonje i nasilje katolickim i protestanskim.
Svako nasilje je bezakonje i za osudu je bilo ko da ga namece drugome.
Ellen White se priklanja Edsonovoj teoriji i kaže da Isus 22.10. 1844. na Yom Kippur nije ni trebao doći na Zemlju, već joj je Bog ,,pokazao” da je ušao u nebesku svetinju. A da Isus nije 1844. nije ušao u nebesku Svetinju nad Svetinjama jasno je iz poslanice Hebrejima:
1,3. Који будући сјајност славе и обличје бића Његовог, и носећи све у речи силе своје, учинивши собом очишћење греха наших, седе с десне стране престола величине на висини,
8,1. А ово је глава од тога што говоримо: имамо таквог Поглавара свештеничког који седи с десне стране престола Величине на небесима;
9,11. Али дошавши Христос, поглавар свештенички добара која ће доћи, кроз бољу и савршенију скинију, која није руком грађена, то јест, није овог створења,
9,24. Јер Христос не уђе у рукотворену светињу, која је прилика праве, него у само небо, да се покаже сад пред лицем Божијим за нас;
10,12. А Он принесавши једину жртву за грехе седи свагда с десне стране Богу.
Emanuilo, pa nismo mi deca.
Vidimo da svakako zelis da ubacis po stoti put termu o Eleni Vajt a mi govorimo o pravoslavnoj inkvizicji.
Vidis da ti to ne ide od ruke, jer mi nsimo deca.
Znaci da nemas odgovora ni na jedno od mojih pitanja. Pa jesu ta pitanja nezgodna.
Emanuilo:
I dalje se služiš lažima? Bogumile su pogubili Nemanjići,mada mali broj,veliki deo je prebegao, i to zbog toga što su bili povezani sa pobunjenom vlastelom. Crkva se tu nije mešala izuzev što je Sveti Sava apelovao da se sukob reši mirnim putem."
Emanuilo, pa to tebi ne prilici da kazes coveku da laze. Savetovao bih te da se ne spustas na taj stepen.
Evo sta istorija kaze o progonu Bogumila:
"Navukli su na sebe mrznju drzavne crkve koje je pocela nemilostivo da ih progoni...
Zestoga progonstva Bogubilabiula su i u Carigradu. Taj posao preuzeli su u svoje ruke glave obeju vlasti:
Car Aleksej i patrijarh Nikola, a pomagali su ima drzavni i crkveni dostojanstvrenici...
Sledila je kazna protiv onih koji, koji su u svojoj veri bili toliko osvedoceni, d ajoj se nisu hteli odreci.
Lomaca za staresine, dozivotnim tamnicenjem za ostale zadovoljilo se crkvenim i drzavnim zakonima vizantijske carevine onoga vremena.
U to vreme spaljen je na lomazi vodja bogumi,la Bugarske po imenu Vasilije." Istorija crkve, str. 175.
"Stevan Nemanja je dano naredjenje da se pohvataju svi bogumili i onda je SAZVAO SABOR NA KOM JE PRISUSTVOVAO I RASKI
AHIJEREJ JEFTEMIJE. "Posto se Sabor uverio o postojanju bogohulne vere u Srbiji, osudio ih je i izrekao nad njima kaznu:
Knjige bogumilske da budu spaljene, nacelniku jezik odrezan,, a inda u zatocenje prognan, neki od bogumila na lomacu,
drugi na izgnanstvo iz drzave osudjeni, a svima imatak oduzet i medju pravoverne razdeljen." Isto, str.176
Emanuilo, onda ko laze?
Izvestaji svedoce da su u vecini slucajeva u svim drzavama gde su ziveli Bogumile progonila ih je crkva i drzava
KADA TI BUDES NAUCIO RAZLIKU STA ZNACI ODMOR U HRISTU A STA ZNACI BITI POSLUSAN BAGU I POSTVOATI BOZJI ZAKON,
TADA CE POSTO0JATI MOGUCNOST DA POSTABES I HRISCANIN.
Emanuilo:
I dalje se služiš lažima? Bogumile su pogubili Nemanjići,mada mali broj,veliki deo je prebegao, i to zbog toga što su bili povezani sa pobunjenom vlastelom. Crkva se tu nije mešala izuzev što je Sveti Sava apelovao da se sukob reši mirnim putem."
Emanuilo, pa to tebi ne prilici da kazes coveku da laze. Savetovao bih te da se ne spustas na taj stepen.
Evo sta istorija kaze o progonu Bogumila:
"Navukli su na sebe mrznju drzavne crkve koje je pocela nemilostivo da ih progoni...
Zestoga progonstva Bogubilabiula su i u Carigradu. Taj posao preuzeli su u svoje ruke glave obeju vlasti:
Car Aleksej i patrijarh Nikola, a pomagali su ima drzavni i crkveni dostojanstvrenici...
Sledila je kazna protiv onih koji, koji su u svojoj veri bili toliko osvedoceni, d ajoj se nisu hteli odreci.
Lomaca za staresine, dozivotnim tamnicenjem za ostale zadovoljilo se crkvenim i drzavnim zakonima vizantijske carevine onoga vremena.
U to vreme spaljen je na lomazi vodja bogumi,la Bugarske po imenu Vasilije." Istorija crkve, str. 175.
"Stevan Nemanja je dano naredjenje da se pohvataju svi bogumili i onda je SAZVAO SABOR NA KOM JE PRISUSTVOVAO I RASKI
AHIJEREJ JEFTEMIJE. "Posto se Sabor uverio o postojanju bogohulne vere u Srbiji, osudio ih je i izrekao nad njima kaznu:
Knjige bogumilske da budu spaljene, nacelniku jezik odrezan,, a inda u zatocenje prognan, neki od bogumila na lomacu,
drugi na izgnanstvo iz drzave osudjeni, a svima imatak oduzet i medju pravoverne razdeljen." Isto, str.176
Emanuilo, onda ko laze?
Izvestaji svedoce da su u vecini slucajeva u svim drzavama gde su ziveli Bogumile progonila ih je crkva i drzava
Sto kaze nisu???
Okrvavilu ruke nevinim ljudima i onda kazu flda ih Bog vodi?
I jos prikrivaju mesto da priznaju i pokaju se.
Sto pokazuje da imaju jos uvek usti duh i da tu nazalost od hriscanstva nwma nista..
da hriscanstvio je izgleda nastalo nakon eleneine molitve sotoni 1844![]()