Адвентисти-неуспешни "пророци"

Сале

dekapitare
VIP
Poruka
77.507
Адвентисти седмог дана (АСД) су дуго сматрали да је г-ђа Елен Вајт била божански надахнут пророк, баш као што су то били и Библијски пророци. Она је била изузетно плодан писац – процењује се да је написала око 100.000 страница текста, у којима је између 15 и 20 милиона речи. Иако и саме вође адвентистичке заједнице тврде да не верују у тзв. вербалну инспирацију, они су пажљиво сачували сваку реч коју је г-ђа Елен Вајт написала. Да би се сачувале њене речи, начињени су дупликати њених рукописа и похрањени на микрофилмове, који се чувају на разним местима широм света. “Заоставштина Елен Г. Вајт” (Тхе Еллен Г. Вхите Естате), помоћна служба Генералне Конференције АСД, надгледа све њене рукописе, ревидира њене књиге и издаје њена сабрана дела.

колико је елена вајт имала визија, а колико сви пророци у библији?

Адвентисти седмог дана (АСД) су дуго сматрали да је г-ђа Елен Вајт била божански надахнут пророк, баш као што су то били и Библијски пророци. Она је била изузетно плодан писац – процењује се да је написала око 100.000 страница текста, у којима је између 15 и 20 милиона речи. Иако и саме вође адвентистичке заједнице тврде да не верују у тзв. вербалну инспирацију, они су пажљиво сачували сваку реч коју је г-ђа Елен Вајт написала. Да би се сачувале њене речи, начињени су дупликати њених рукописа и похрањени на микрофилмове, који се чувају на разним местима широм света. “Заоставштина Елен Г. Вајт” (Тхе Еллен Г. Вхите Естате), помоћна служба Генералне Конференције АСД, надгледа све њене рукописе, ревидира њене књиге и издаје њена сабрана дела.

колико је елена вајт имала визија, а колико сви пророци у библији?

Ista je ko Miler.

Ono sto mene zasmejava jeste stav SUBOTARA sto tvrde da Miler nije bio prorok, a ocigledno jeste.

Naravno da ih razumem kao versku zajednicu sto kolektivno odbijaju da ga proglase prorokom jer bi u istom trenutku bili i vernici koji prpadaju pokretu kome je pripadao i lazni prorok. :)

“Неки су спремни да испитују: ко је говорио сестри Вајт ове ствари? Чак су и мени поставили то питање: -Да ли ти је неко рекао те ствари? Могла бих да им одговорим: -Да; да, анђео Божји ми је говорио… Али…за свагда, нећу да обезвредњујем сведочанства која ми је Бог дао, објашњењима која би задовољила те плитке умове, већ ћу се односити према таквим питањима као према хули на Духа Божјег.”

[Сведочанства”, 3. том, 314-315 стр. из 1873.]

“Пробудила сам се у три часа изјутра да ти пишем. Бог је говорио кроз мене. Можда кажеш да је ово … само писмо. Да, то јесте писмо, али потстакнуто Духом божјим, да донесе пред тебе ствари које су ми показане. У тим писмима које пишем, у сведочанствима које износим, предајем ти оно што је Бог предао мени. Ја не пишем мртва слова на папиру, нити неке моје сопствене идеје. Све то је мени Бог открио у визијама.”

[“Сведочанства”, 5. том, 67. стр. из 1882.]

Г. Валтер Реа указује на плагијате Елен Г. Вајт

Јануара 1980. године, г. Валтер Реа (тадашњи адвентистички пастор и предавач Библије) износи пред вође адвентистичке заједнице доказе које је открио. Реа је показао да је г-ђа Елен Вајт толико преписивала од других писаца, да се у свим њеним књигама тешко може наћи и једна једина оригинална мисао! То је био страшан ударац за адвентистичку заједницу. Због тога је Генерална конференција АСД финансирала сопствену истрагу, која је читавих осам година испитивала књигу “Чежња векова” -Тхе Десире оф Агес, (за коју се до тада сматрало да је њена најаутентичнија књига), да би се утврдило да ли је г-ђа Елен Вајт заиста преписивала. На основу својих истраживања г. Реа је написао познату књигу "Тхе Вхите Лие".

Г. Валтер Реа указује на плагијате Елен Г. Вајт

Јануара 1980. године, г. Валтер Реа (тадашњи адвентистички пастор и предавач Библије) износи пред вође адвентистичке заједнице доказе које је открио. Реа је показао да је г-ђа Елен Вајт толико преписивала од других писаца, да се у свим њеним књигама тешко може наћи и једна једина оригинална мисао! То је био страшан ударац за адвентистичку заједницу. Због тога је Генерална конференција АСД финансирала сопствену истрагу, која је читавих осам година испитивала књигу “Чежња векова” -Тхе Десире оф Агес, (за коју се до тада сматрало да је њена најаутентичнија књига), да би се утврдило да ли је г-ђа Елен Вајт заиста преписивала. На основу својих истраживања г. Реа је написао познату књигу "Тхе Вхите Лие".

Ko te placa da toliko mrzis adventiste i g.Vajt?

како неког да мрзим а да га и не познајем:D

само преносим лажи госпође вајт.
и у чему је проблем?

:mrgreen: zezam e.
Nego citao sam na Wikipediji da se za nju sumnja i da je bila psihijatrijski bolesna, da je imala epilepsiju sto je dovelo do povrede nekog lumbalnog dela glave i mozga te je zbog toga imala halucinacije.A cinjenica da je napisala toliko knjiga za relativno kratko vreme i jos u ono vreme sumnja se da je bolovala od grafomanije gde osoba ima neobuzdanu zudnju za neprestanim manijakalnim pisanjem.
Da li je plagijat nesto,necu da zalazim,ali to se moze shvatiti i kao poduzi citati.
Mozda i nije lose kao knjizevno delo, ne moras da je citas ko verskog vodju...

Gospodja Vajt je imala natprirodnu moc a ne bolest.

Neprijatelji Gospodje Vajt izmisljaju takve stvari sa ciljem da umanje vrednost onoga sto je pisala.

Ona je dala mnostvo zdravstvenih saveta pre 160 god koji su tek danas aktuelni.

Gospodja Vajt je imala natprirodne moci.

Kada je dobijala vizije stajala je cesto po pola sata i vise niti trepcuci niti disuci. Lekari su je proveravali.
Koji bolestan covek to moze?

Jednom prilikom je imala Viziju i drzala je u jednoj ruci visoko podignutu Bibliju vise od pola sata ne disuci. Biblija je bila oko 9 kg

Probajte sa obicnom Biblijom pa ce te onda razumeti.

Poslednja izmena:
Gospodja Vajt je imala natprirodnu moc a ne bolest.

Neprijatelji Gospodje Vajt izmisljaju takve stvari sa ciljem da umanje vrednost onoga sto je pisala.

Ona je dala mnostvo zdravstvenih saveta pre 160 god koji su tek danas aktuelni.

Gospodja Vajt je imala natprirodne moci.

Kada je dobijala vizije stajala je cesto po pola sata i vise niti trepcuci niti disuci. Lekari su je proveravali.
Koji bolestan covek to moze?

Jednom prilikom je imala Viziju i drzala je u jednoj ruci visoko podignutu Bibliju vise od pola sata ne disuci. Biblija je bila oko 9 kg

Probajte sa obicnom Biblijom pa ce te onda razumeti.

Да ли је она бог?

Pa pomenuo sam ih u skladu sa temom. To sto u tebi Sale nema postenja i istine pa ne podnosis istinu jeste pokazatelj da si na pogresnom putu.

Kako mozes da radjas rodove pravde i istine kada jedes sa zlig drveta?
Sta jedes to i postajes.

зли православац:hahaha:
има ли код вас секташа да неко није зао а да је неке друге вере, а сећаш ли се шта си ми написао на пп (чувам) зар један добар хришћанин тако нешто да напише и мисли:mrgreen:

on je čovek.
bog je u njemu.

Ne, on je Bog koji je radi naseg spasenja uzeo i ljudsku prirodu.

Ta ljudska priroda je umjrla za spasenje coveka.

Joh 1:1 U početku beše Reč (Isus) , i Reč beše u Boga, i Bog (Isus) beše Reč.
Joh 1:2 Ona beše u početku u Boga.
Joh 1:3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

Joh 1:10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
Joh 1:11 K svojima dodje, i svoji Ga ne primiše.
Joh 1:12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,

Joh 1:14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.
Joh 1:15 Jovan svedoči za Njega i viče govoreći: Ovaj beše za koga rekoh: Koji za mnom ide preda mnom postade, jer pre mene beše.

Back