pozdrav svima.
pasionirano pratim ovu temu već mesec dana, pa sam se konačno naterala i da se registrujem
elem, i mene očekuje ista ova agonija za nepunih mesec dana, pa trenutno obavljam sve psihofizičke pripreme

moja sestra i ja treba da kompletno renoviramo stan od 76 kvm u kome trenutno živimo. zgrada je sagrađena ’76. i od tada ništa (osim redovnog krečenja) nije rađeno u stanu. dakle, bukvalno SVE mora da se diže!
e sad, uspele smo (a najviše zahvaljujući ovoj i sličnim temama po raznim forumima) da izvedemo neku približnu računicu za ceo posao, međutim, mene trenutno najviše zanima kako funkcioniše deal sa preduzimačima. tačnije, da li angažovanje preduzimača podrazumeva i ceo
paket-aranžman, dakle isključivo ’njegovi’ radnici, ili ja mogu da angažujem i svoje majstore (konkretno, imam keramičara i gipsara po preporuci)?
dalje, pošto bismo nas dve najradije boravile u stanu za vreme radova (mada čitajući ovu i srodne teme, sve više uviđam da je to praktično nemoguće), razmišljale smo o tome da se renoviranje podeli u nekoliko faza – prvo da se uporedo urade kupatilo i kuhinja (za to vreme bismo se, iz očiglednih razloga, iselile), zatim spavaći deo – 2 sobe i mali hodnik i na kraju dnevna soba i trpezarija.
baš smo u dilemi, jer nismo sigurne da li je sve to moguće koordinirati na ovaj način (da li npr. električar može da razvođenje struje podeli u faze, ili mora sve odjednom?), jer ako nije, to nam stvara još i dodatne probleme (selidbe i gužvanja s rodbinom minimum 2 meseca, ukratko, horor-film).
ako je neko bio u sličnoj situaciji, molim da nam ustupi neki praktičan savet, mi smo još uvek prilično dezorijentisane u svemu ovome.
hvala

oz: