Adaptacija stana od poda do plafona

jao Mirka, izgleda sve bolje i boljez:)
kod nas su radovi stali celih mesec dana zbog niskih temperatura, ali tacno pred praznike postavljene su plocice za kuhinju i obilazila sam keramicara ta tri dana stalno. Cetvrti dan nisam otisla jer nije rekao da ce poceti bilo sta drugo da radi. I taman negde pred Novu godinu, odem do stana sa majstorima za kuhinju i vidm da je u malom kupatilu uradjen ceo jedan zid i to sa naopako postavljenim plocicama z:shock:
Covek nije znao da zalepi "merdevine" (plocice sa horizontalnim linijama), zalepio ih vertiklano. trebalo je da izgleda ovako

Sad zamislite sve naopako, osim bordura, njih je potrefioz:mrgreen:

Prvo je bilo:rida:, pa onda:dash: po tim plocicama. Sad mora da polomi sve i radi ponovo. Lepote uredjenja enterijeraz:mrgreen:

Poslednja izmena:
DakleM Mirka, još nisi sve pločice nalepila, al si zidove ofarbala u rozLa-lila??! Bem ti boju
o025.gif

Ono "crno-belo" super
k020.gif

Sad zamislite sve naopako, osim bordura, njih je potrefioz:mrgreen:
Prvo je bilo:rida:, pa onda:dash: po tim plocicama. Sad mora da polomi sve i radi ponovo. Lepote uredjenja enterijeraz:mrgreen:

A JA SVE CEKAM DA SE POHVALIS DOKLE STE STIGLI,A TEBE NEMAAAAAAA
Sorryška za velika slova muz je kriv:)
Ko snosi troskove kupovine novih plocica sada majke ti ?
Keramicari su bezobrazni moras da im sedis na kicmi.

Mi smo danas zavrsili mozaik, ljudi moji kako je to pipavo. z:( Sama sam korigovala špaklom gde sam mislila da treba , i sto puta pomerala sve i opet ne moze da se slozi savrseno. z:((
Ne mogu da krivim majstora bila sam tu non stop, svaku plocicu pregledala svaki kvadratic pogledala , svaku fugu ispratila al kad nesto ne moze da bude perfect onda ne moze i gotovo. z:((

Ovaj decko ima toliko zivaca da mi je vadio kockicu po kockicu za koju sam mislila da je mala , prevelika ili ostecena i na njeno mesto stavljao druge, svaka mu cast na zivcima.

Na sve to me zove komšinica u 11 h da mi kaze da joj je slava i da dans prekinemo sa radom. :roll: Rekla sam joj :" Komšinice srećna vama slava , al mi radimo i tačka. Osim ako nećete da platite dnevnicu majstoru umesto mene z:mrgreen: za dan koji je dosao a nije nista radio "

Pogadjate nije se vise cula. z:plez:

DakleM Mirka, još nisi sve pločice nalepila, al si zidove ofarbala u rozLa-lila??! Bem ti boju
o025.gif

k020.gif

Zodovi nisu rozla , neljo ljubicasti to se ne vidi na ovim fotkama na zalost. Jaku cudna boja , preko dana ljubicasta tj na dnevnom svetlu a uvece pod sijalicom bukvalno roze. z:shock: Gledali smo danas dok smo lepili mozaik isti zid pod dva ugla i svetla kao da je farban sa dve poptpuno razlicite boje.

Uglavnom najveci deo stana je neka svetlo svetlo svetlo ljubicasta a po neki zid je Tamnije ljubicast. Mozaik je u osnovi takodje ljubicast a ni to se ne vidi na slikama .

I da ...danas bili ljudi za pvc da poprave komarnike . I priznali da ne znaju zasto je tako tj zasto ne rade. Sutra donose nove sajle i poluge i sve novo. Pa da vidimo. Ako ne , rekla sam im spremite mi nazad pare .

Dosta sam bila sentimentalna .
Posle 2 meseca i jedno 40 razlicitih majstora koji su mi protutnjali kroz stan , oguglala sam na sve. Nema vise fine Mirke , sad sam zena sa tvrdim stavom. Rekao mi preduzimac danas da sam sjajna za gradiliste i pita me dal bi bila nadzor na njegovim drugim objektima. Sta mislite jel da pristanem ??? z:mrgreen:

o025.gif

Ono "crno-belo" super
k020.gif

kod mene je u većem delu stana boja jorgovana, čak i na plafonima....sem u 'dečjim' sobama.
a 'dečje' sobe: jedna je u kombinaciji žuto - crveno (uh), a druga (tirkiz -ciklama, uh takođe).
ipak, izbor je njihov, tako da me baš briga. jedini je problem što ima toliko postera, da potpuno dođe ispravna ona rečenica ''džabe ste krečili''.

Mi smo danas zavrsili mozaik, ljudi moji kako je to pipavo. z:( Sama sam korigovala špaklom gde sam mislila da treba , i sto puta pomerala sve i opet ne moze da se slozi savrseno. z:((
Ne mogu da krivim majstora bila sam tu non stop, svaku plocicu pregledala svaki kvadratic pogledala , svaku fugu ispratila al kad nesto ne moze da bude perfect onda ne moze i gotovo. z:((

Ovaj decko ima toliko zivaca da mi je vadio kockicu po kockicu za koju sam mislila da je mala , prevelika ili ostecena i na njeno mesto stavljao druge, svaka mu cast na zivcima.

znači, za postavljanje mozaika da uzmem jedno dva slobodna danaz:cry:
srećom, nema ga mnogo, samo jedno kupatilo, tri reda veritkalna, 27 pločica 30x30. jel može to za dan da se postavi?

znači, za postavljanje mozaika da uzmem jedno dva slobodna danaz:cry:
srećom, nema ga mnogo, samo jedno kupatilo, tri reda veritkalna, 27 pločica 30x30. jel može to za dan da se postavi?

Ne znam sta bi ti rekla , moji su bili 30x30.
Imam 8 m2.

To se brzo izlepi, mozda za 4 h al se to od tezine spusta, i mnogo je važno kakva je mreza koja ih nosi. Takodje nisu sve kockice ni jednake ni pravilne pa ocas pobegne fuga.

Odvoji jedan dan , al budi bukvalno iza ledja majstoru , i odmah koriguj. Mi nismo izasli iz kuhinje mislim 8 h . Korigovali, pomerali, dodavali , menjali kockice....Deluje naivno al nije i prolicno je pipavo.

I pored sve korekcije i svih mojih ispravki opet neke stvari nisu idealne.
Sutra fuge stavljaju ,videcemo kako ce da ispadne na kraju.

Evo ti savet jedan.
Fugomal kupi sama. U skladu sa mozaikom. Ponesi jednu kocku 30x30 u farbaru trazi da ti pokazu ton karte za fugomale i uklapaj. Nemoj da ti majstor bira da ne sjebe idealni mozaik. Njih boli uvo , stave bilo koju boju i onda to odstoji .

Ima neki Ceresit valjda m40 ili cm 40 il c 40 taj je kazu majstori najbolji.
Oko 400 din kantica , pitaj keramičara samo koliko da kupis na mozaik ide dosta.

Poslednja izmena:
već sam gledala ton kartu za fuge i sama biram. za moazaik još nisam izabrala jer je veliko kupatilo poslednje na redu. mora prvo malo kupatilo da koriguje i završi (troškove za nove pločice snosim ja, ne pitaj zašto:roll:). Sa kuhinjom sam savršeno zadovoljna, uslikaći sledeći put kad budem išla u kontroluz:)

Ajde bas fotkaj da ne ispadne da samo ja ovde kačim i da se hvalim. :)

Joj ovo nisam pisala.
Isla sam pre neki dan da kupujem rasvetu.
To je tek zezancija, ponuda je ludacka ko bi to izabrao :)

Imam u stanu 70 sijalicnih mesta :rumenko: kaže moj muz :" Ženo ovo je diskoteka nije više stan".
Zvuci puno al realno je majke mi.
Na to imamo 5 plafonjerki i luster.

Udjem u radnju kazem coveku sta mi treba a on me gleda i pita da li sam ja bas sigurna u to.
Jedva smo spakovali rasvetu u gepek.
Ostalo je da se kupi još luster za trpezaiju . Snimila sam jedan u Novoluxu al to cu na kraju .

Ne mogu docekati elektricara da izbusi gips i postavi sve to.
Uzivancija je kad dodjes do sitnica i estetike , umorilo me ovo svakodnevno strepljenje da li ce sve biti ok .

meni će plafoni biti ovako spušteni

da li neko zna gde mogu najpovoljnje da se nađu ovakve sijalice kao na fotografiji? Ja gledala u Merkuru i šlogirala sez:cry:
a treba mi nesmemdaizbrojim koliko:whistling:

Nisi videla na mojim fotkama , loše se vidi , kako su moji spusteni.
Nas su zezale neke grede koje su bile tu al smo uradili jako lepo.
Postoji firma xenon u visnjici , rade veleprodaju ja sam tamo bila preko druga , al su mi rekli da nema potrebe ici tamo sve imaju na Buvljaku i sve tamo moze da se kupi danas porucis sutra ti stigne .

Imam broj telefona covek ako zelis dam ti.
Ja sam od njih kupovala.
Preporuka je od coveka koji radi rasvetu za grand , dikoteke i ostala velika mesta , kaze provereni su i super sa cenama.
Verujem coveku ko bratu.
Sve me izaslo oko 800 evra.

A jel neko provukao zice kroz te kutije od gipsa pre nego sto su ga zatvorili?

Pa narafski , kako drugacije. z:)

Back