Adaptacija stana od poda do plafona

Mirka??
k030.gif

ma pusti je..:)
vidis da se sepuri
nece ni da nas pozdravi...
sve po principu
ja sam ovde glavna
zidam kucu trokatnicu,
mesam malter motam zicu..
da nam zivi, zivi rad...

Lako je vama da zekite jadnu malu Mirku.
Ocete da cujete nus pojave ovog znanja i umeca .
1. Cipelice su mi unistene , uvuklo se prasine u stepove nikada ih ocistiti necu.
2.Od jutra do sutra provodim vreme sa muskarcima , koji jedu prstima direktno iz konzerve i nude me tim splacinama od kojih mi se smuci zivot a kamoli jelo.
3. Kafu pijem tursku ( fuuuuuj ) iz plasticnih casa , sve prste ispecem dok srknem .
4. Udisem prasinu , lepak, raznorazne farbe ...skoro da sam navucena trajno na iste.
5. Pluca su mi verovatno gora nego tuberana, ne smem ni da zamislim sta bi se culo kad bi Marina staviila sluske na moje grudi.
6. Nogavice su mi do kolena bele , dzaba se tresem sat jedan posle izlaska to je uslo u sve moje farmerke i trenerke.
7. Po ceo dan zuljam dupe a radijatoru jer nigde nema da se sedne. Alternativa mi je kanta od boja , al otvorena, tu jedino da upadnem mogu.
8. Vode nema ni za lek, ruke perem tek u 17 h prvi put.
9. Po ceo dan nišanim linije ima da ocoravim dok sve ne budu prave.
10. Slusam jednog apsolutno netalentovanog pevaca kako zavija po vasceli dan, i sama sam pocela da pevam Brenu naglas samo da njega ne cujem.
11. Prvi obrok mi je oko 18 h , drugi ni nemam
13. O piškenju necu ni da pricam , jasno vam je da u stanu bez vrata piškenje sa njih 10-oricom nije ni moguce ,a ni vode nema .
14. Al zato vidjam sve njih kako piške :evil: ne mogu da omašim pa to ti je.

Mogu ja još ako treba samo recite.....

Poslednja izmena:
uf, mirka... hvala! :) bilo je iscrpnije nego što sam očekivala.
izvinjavam se ako sam zvučala nestrpljivo, toliko mi se pitanja trenutno roji po glavi, da čak i kad stavim na papir, ne uspeva mi da sve pohvatam, poređam i izračunam... odoh sad na piće da zaboravim šta me sve čeka, a sutra ću se osvrnuti na još nekoliko stvari :)
hvala još jednom, pozdrav!

da se razumemo
i ja živim u kući koju sređujemo, nešto vć propada a nešto još nije ni završeno što je teško sraaanje ali šta je tu je
Prošla sam ja kroz mnoge faze sa majstorima tako da to o čemu pričaš nije mi nepoznato. Naprotiv.

DakleM
lepo majstore pitam kolik košta nešto i pristanem koliko kažu da košta, a onda lepo kažem - ok ali..pa filmska stanka, ako nije kako treba radićete ponovo. I voljna sam da istrajem u tome (PS nikad nisam ali toliko seeerem da sam terala nekog da skida granitne pločice ili da dvaputa kreči i sl tako da svi poveruju da ću da ih vraćam ponovo da rade ili nema keke, pa kad završe posao kažu da se prilično plaše da sam oštokondža koja će da ih tera da rade ponovo). Tako da je tvoje oštro oko zaista potrebno, ali na kraju - u međuvremenu prepustriš muškom oku gledanje kako to napreduje št a grubo brljaju.

DakleM
nas sad čim otopli čekaju veeliki fortifikacijski radovi zvani kako od gooovno da se napravi pita tj od postojeće soc realističke kuće (model srećne osamdesete ) napraviti nešto a ne odricati se života u narednih milion godina
Tako je urađen projekat (athitekta u kog imamo poverenja i statičar u kojeg arhitekta ima poverenja) i sad treba nešto srušiti (deo terase na jednom spratu, a nešto dograditi (stubove neke) nešto proširiti i delom ozidati - terase na jednom spratu. E te majstore za grube radove traži Alfa a ja razmišljam kako da se zatvorimo što se tiče ograda koje bi od kvanog gvožđa (ništa aluminijum, mi smo klasičari - gvojze pre svega) bile na terasama (samo za jedan sprat treba 56m ograde) -
Jao muka mi samo dok pišem, a kamo likad to sve odpočne

Pa Mileva nisi citala pazljivo, ja IMAM muzjaka koga od milošte zvoem Mali od palube , dakle coveka za sve, al sve jedno sam opet puno u stanu.
To je moj stan , samim tim ja donosim odluke a oni su tu da sporvode.
Nisam sama u ovome, jer to niti zelim niti mogu .
Al sam alfa i omega svega.
Sad ce glupo da zvuci al samnom sve pocinje i samnom se zavrsava...bez mog amina se ni jedna cigla u tom stanu nije pomerila. Dok ja ne pregledam zavrsen posao ne smatra se zavrsenim.

A za to htela il ne , moram biti tu i u toku.

Radoje...da , posao je pogodjen pre pocetka radova sa jednim covekom.
On obezbedjuje skoro sve, moje je bilo da nabaim detalje koji se ticu estetike.
Kad nesto ne valja on je odgovoran, mene bas briga ko je to radio.

i pri tome mi ćemo i dalje živeti u kući dok to traje (a ja relativno često imam i privatne časove u kući) a u dvorištiu su dva psa respektabilnih čuvarskih sklonosti potvrđenih ujedima svakog neovlašćeno - upadnutog lika u dvorište u našem odsustvu.
Biće kao čovek, vuk, koza , kupus, čamac

DakleM
nas sad čim otopli čekaju veeliki fortifikacijski radovi zvani kako od gooovno da se napravi pita tj od postojeće soc realističke kuće (model srećne osamdesete ) napraviti nešto a ne odricati se života u narednih milion godina
Tako je urađen projekat (athitekta u kog imamo poverenja i statičar u kojeg arhitekta ima poverenja) i sad treba nešto srušiti (deo terase na jednom spratu, a nešto dograditi (stubove neke) nešto proširiti i delom ozidati - terase na jednom spratu. E te majstore za grube radove traži Alfa a ja razmišljam kako da se zatvorimo što se tiče ograda koje bi od kvanog gvožđa (ništa aluminijum, mi smo klasičari - gvojze pre svega) bile na terasama (samo za jedan sprat treba 56m ograde) -
Jao muka mi samo dok pišem, a kamo likad to sve odpočne

Imam coveka za ograde boli glava , dam ti br.
Rade šta hoces.
I nisu skupi.

Pa Mileva nisi citala pazljivo, ja IMAM muzjaka koga od milošte zvoem Mali od palube , dakle coveka za sve, al sve jedno sam opet puno u stanu.
To je moj stan , samim tim ja donosim odluke a oni su tu da sporvode.
Nisam sama u ovome, jer to niti zelim niti mogu .
Al sam alfa i omega svega.
Sad ce glupo da zvuci al samnom sve pocinje i samnom se zavrsava...bez mog amina se ni jedna cigla u tom stanu nije pomerila. Dok ja ne pregledam zavrsen posao ne smatra se zavrsenim.

A za to htela il ne , moram biti tu i u toku.

Radoje...da , posao je pogodjen pre pocetka radova sa jednim covekom.
On obezbedjuje skoro sve, moje je bilo da nabaim detalje koji se ticu estetike.
Kad nesto ne valja on je odgovoran, mene bas briga ko je to radio.

DakleM tvoj Alfa ima šifrovano ime mali od palube. Lepo. Ništa nisam pratila fabulu radnje mada pošto sam u sličnoj priči redovno čitam i saosećam.

Back