Абортус је раван холокаусту

Gde u bibliji pise da je Bog zakon?ako je on apsolut onda je iznad svega pa i zakona jer ga je sam kreirao ...tvoj Bog je ogranicen sopstvenim zakonom a to automatski povlaci da nije apsolut...

Istina je ograničena, tj. postoje granice, izvan kojih to više nije istina.
Ograničeno je u beskonačnom, kao što je svetlost u tami i kao što je život u smrti.

Ima neku zanimljivu teoriju, po kojoj jeste Jevrejka, jer kako kaže, svako ko veruje u, zaboravih tačno šta, jeste Jevrejin.

Misli na Jehovu. On je bog izraelaca, ona nije izraelka. Njihov sklop je drugaciji od naseg, kao sto je nas drugaciji od arapskog.

Moze teoretisati o cemu hoce i tako hraniti povrsinski sloj mozga, dubine su rezervisane za one informacije i iskustva koja rotiraju oko spirale. Za ono sto je dato genetskim faktorom.

Ček polako, nije u pitanju kamen, koji ne želi da podigne, već kamen, koji ne može da podigne.
To su dve različite stvari i ovo što sada radiš je demagogisanje, jer išta drugo Ti ne preostaje, pred dokazom da Bog jeste ograničen.

:hahaha: pa kad bi bio ogranicen ne bi bio Bog...vec bog.....ne postoji nista sto je Bogu nemoguce.....Bog kao apsolut moze sve....apsolutna volja....van nje nista nije moguce...
ti pokusavas bogu da das ljudske atribute ogranicenosti....Bog je iznad svakog ljudskog pojma....nijedan ne moze priblizno da ga opise....
ok ako si ga ti u svojoj glavi ogranicio to je tvoj problem..ali to nije nikakav dokaz...

:hahaha: pa kad bi bio ogranicen ne bi bio Bog...vec bog.....ne postoji nista sto je Bogu nemoguce.....Bog kao apsolut moze sve....apsolutna volja....van nje nista nije moguce...
ti pokusavas bogu da das ljudske atribute ogranicenosti....Bog je iznad svakog ljudskog pojma....nijedan ne moze priblizno da ga opise....
ok ako si ga ti u svojoj glavi ogranicio to je tvoj problem..ali to nije nikakav dokaz...

Nema potrebe da paničiš.
Pitanje je bilo jednostavno, je l' može da napravi onaj kamen, ili ne može da ga napravi.
Rekao si može, što znači ne može da ga podigne.
Pošto ne može, znači da je ograničen.
A biti ograničen ne znači ne biti večan i neuništiv, već ono što je ograničeno itekako može biti večno i neuništivo.

Ili drugo pitanje, ako Ti ovo ne odgovara.
Da li istina može da postane laž?
Ne može, jer da može, ne bi bila istina.
Sada neko može reći kako istina nije svemoguća, a neću mu reći da nije svemoguća, već da jeste ograničena.

Nema potrebe da paničiš.
Pitanje je bilo jednostavno, je l' može da napravi onaj kamen, ili ne može da ga napravi.
Rekao si može, što znači ne može da ga podigne.
Pošto ne može, znači da je ograničen.
A biti ograničen ne znači ne biti večan i neuništiv, već ono što je ograničeno itekako može biti večno i neuništivo.

Ili drugo pitanje, ako Ti ovo ne odgovara.
Da li istina može da postane laž?
Ne može, jer da može, ne bi bila istina.
Sada neko može reći kako istina nije svemoguća, a neću mu reći da nije svemoguća, već da jeste ograničena.

brkas pojmove...
kao prvo sta je istina posto vidim da nju positovecujes sa Bogom?...Bog ne zeli da podigne kamen pa u tom smislu ,,ne moze,,..samo je tako jedino moguce....

istina ako mene pitas ne poznaje granice i svaka laz pred njom nestaje kao sto pred svetlom svaka tama nestaje....

dakle objasni mi pojam istine?..samo nemoj da to bude tvoja istina....nego apsolutna istina....

brkas pojmove...
kao prvo sta je istina posto vidim da nju positovecujes sa Bogom?...Bog ne zeli da podigne kamen pa u tom smislu ,,ne moze,,..samo je tako jedino moguce....

istina ako mene pitas ne poznaje granice i svaka laz pred njom nestaje kao sto pred svetlom svaka tama nestaje....

dakle objasni mi pojam istine?..samo nemoj da to bude tvoja istina....nego apsolutna istina....

Ko je u pitanju pominjao želju?
Već je to jeftina demagoška krivina, u pokušaju da se zaobiđe jasna istina, koja je sadržana u jednostavnom pitanju.
A pitanje u suštini glasi: da li može (da napravi takav kamen) da ne može (podignuti)?
I odgovor je može.
Iz čega proizilazi da ne može (podignuti).
A ne da ne želi, jer u tom slučaju pitanje bi glasilo: da li može (da napravi takav kamen) da ne želi (podignuti)?

Istina je ono što je neuništivo.
Kažeš istina ne poznaje granice?
O poznaje, itekako, jer da nema te granice, niti bi mogao poznati razliku između istine i laži, kao što ne bi mogao poznati granicu između svetlosti i tame.
I upravo u toj granici je suština istine, upravo iz toga se jasno vidi da istina je ograničena, mora biti ograničena, u suprotnom ne bi bila istina.
Dakle, osnovni atributi istine jesu da je ograničena i neuništiva.
Samim tim što je neuništiva, ona je i večna.

Ko je u pitanju pominjao želju?
Već je to jeftina demagoška krivina, u pokušaju da se zaobiđe jasna istina, koja je sadržana u jednostavnom pitanju.
A pitanje u suštini glasi: da li može (da napravi takav kamen) da ne može (podignuti)?
I odgovor je može.
Iz čega proizilazi da ne može (podignuti).
A ne da ne želi, jer u tom slučaju pitanje bi glasilo: da li može (da napravi takav kamen) da ne želi (podignuti)?

Istina je ono što je neuništivo.
Kažeš istina ne poznaje granice?
O poznaje, itekako, jer da nema te granice, niti bi mogao poznati razliku između istine i laži, kao što ne bi mogao poznati granicu između svetlosti i tame.
I upravo u toj granici je suština istine, upravo iz toga se jasno vidi da istina je ograničena, mora biti ograničena, u suprotnom ne bi bila istina.
Dakle, osnovni atribut istine jeste da je ograničena i neuništiva.
Samim tim što je neuništiva, ona je i večna.

mora biti jer si je ti ogranicio..cist solipsizam...postojim samo ja i moje iskustvo.:roll:.koja to tama majke ti ogranicava svetlo?koja to laz ogranicava istinu? svetlo brise tamu pred sobom ako sto istina brise laz pred sobom....

kao sto vatra ne moze zapaliti vodu i ovladati njome niti je svojom toplotom ograniciti tako ni laz ni tama ne mogu ograniciti istinu i svetlost....

mora biti jer si je ti ogranicio..cist solipsizam...postojim samo ja i moje iskustvo.:roll:.koja to tama majke ti ogranicava svetlo?koja to laz ogranicava istinu? svetlo brise tamu pred sobom ako sto istina brise laz pred sobom....

kao sto vatra ne moze zapaliti vodu i ovladati njome niti je svojom toplotom ograniciti tako ni laz ni tama ne mogu ograniciti istinu i svetlost....

Ne ograničava tama svetlost, kao što ni laž ne ograničava istinu, već je istina sama po sebi ograničena, tj. istina samu sebe ograničava.

Živeti po božijem zakonu ne znači samo biti zdrav,nego imati dugačak,kvalitetan i sadržajan život u svakom pogledu,kao i još mnogo toga.To što su oni živeli tako dugo(ako su)i svo to vreme bili zdravi(ako su)to samo znači da su u životu primenjivali mnogo više dobrog nego onog lošeg za svoje zdravlje.Takođe to verovatno znači i da nisu svakodnevno bili izloženi stresu.
Ja poznajem jednog koji ima blizu sedamdeset godina,u životu nije bio ko lekara ali zato kada dobije penziju ne trezni se pet dana i puši dnevno po paklicu cigareta.Za tih pet dana potrošu uglavnom sve pare,tako da ostalih dvadeset i pet dana u mesecu niti pije,niti puši a hrani se uglavnom biljnom hranom(onom koju mu drugiljudi daju)Znači u tih 25 dana živi zdravije od većine nekih "vernika" ali zato živi sam,nikada se nije ženio,nema prijatelja,život mu je bedan.Džaba mu što je zdrav i živi dugo kada živi kao zadnji bednik.
Kapiraš,živeti po božijem zakonu znači imati kvalitetan život u svakom pogledu.
Drugim rečima, da bi živeo lepo, dugo, kvalitetno ne treba da živi u skladu sa Svetim Pismom.

"Oko za oko" znači da će svako dobiti po delima svojim.
Pročitaj ovo možda ti bude jasnije
http://wwwyu.com/biblija/022mo021.htm
To se odnosilo na teokratsku državu ali to isto tako znači da ćemo mi jednog dana Bogu ispostavljati račun za sve što smo činili kada smo bili ovde.
A ja ponovo pitam šta je na temu "oko za oko" rekao Isus?

Odlično sada kada si sve shvatila,napusti forum,ugasi računar, upali TV i odgledaj neku tursku seriju.
Odlično, sad kad si sve shvatila, napusti Forum, ugasi računar(koji, inače, koliko sam shvatila, sa gnušanjem koristiš)i pravac štala da se prirodno porodiš(pored svih onih silnih porođaja u istoj, koje nam navodiš, samo nikako da ih dokumentuješ(pretpostavljam da je realizacija00%, al' voliš da palamudiš).
Od serija gledam samo one na Animal planet, Fox crime i Crime & investigention i sve kanale Discavery, nemoj me mešati sa tvojim ukusima, molim te.

Ha ha ha...
Da ,da... rekoa bi ti - "samo nastavi da se ponašaš destruktivno, sve ću ti oprostiti...ali pre nego ti bude sve oprošteno, bobićeš kupaće gađe za jezero ognjeno".

Da istinski poznaješ moju ideologoju, videla bi da svakom ko imalo ima zdrave pameti izlazim u susret, ali vi koji ovde dolazite da mudrujete i veličate nemoral, moram pokazati gde vam je mesto.
Iskreno me zanima gde ti ovdi vidiš "nemoral":eek:Jel' to što se ne slažem sa tobom, automatski znači da sam "nemoralna"?Gde ja to promovišem gole ženske, seks bez zaštite, pušenje trave, hebačinu na livadi ili tome slično, da bih bila nemoralna:confused:Samo smatram da imam pravo na svoje mišljenje i na svoj način života, bez da me neko žigoše, samo zato što se to njemu "ne dopada" il' mu pao šećer u tojemu trenutku.

Back